• Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Facebook Twitter Google+
Alexisme
  • Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Home  >  Părinți & copii  >  Emoţii de toamnă
Părinți & copii

Emoţii de toamnă

Alexa Stănescu septembrie 11, 2017 3 Comments 478 Views

Stau ascunsă în primăria din sat și mă gândesc serios dacă nu au un loc de muncă disponibil, măcar part-time:) Nu de alta, dar e ușă în ușă cu grădinița la care azi l-am dus pentru prima oară pe D.

În viața mea nu am trăit asemenea sentimente puternice și contradictorii. Nici măcar când l-am născut, pentru că, vedeți voi, nu e ca în filme, sau nu a fost cazul meu. Când mi l-a dat în brațe eram doar uimită de cât de mic e și că e al nostru! Atașamentul urma să vină.. zi cu zi, oră de oră, minut de minut, scutec după scutec si plâns după plâns, legați noi doi, timp de 2 ani și 10 luni.

Asta înseamnă vreo 25.000 de ore de stat non stop, eu cu el. Am alungat împreună nopțile lungi, durerile de colici, de dinți, febra, supărările, frustrările. El a descoperit lumea pentru prima oară, iar eu am redescoperit-o prin ochii și inocența lui. Ne-am enervat dar ne-am și împăcat, ne-am jucat, am gătit împreună, am învățat că ne putem baza mereu unul pe celălalt.

Și acum, societatea zice că trebuie să nu mai fiu eu cea pe care o caută si o simte din priviri, că trebuie să le mai facă loc în inima lui și altora. Și e perfect normal acest sentiment, știu asta. Dar mi-e teamă că după ce va începe să împartă dragostea cu alții, bucata care mi se cuvine se va micșora.

 Am ajuns la grădiniță toți 3, și pe rând a plecat Ș, apoi eu. Pe educatoarea lui am cunoscut-o acum. Cred că e mai tânără decât mine și o cheamă tot Alexandra. Cred că nimic nu e întâmplător, așa că aleg să  iau asta ca pe un semn bun. Oricum copilul mă strigă uneori pe nume și pe mine, „Aleska”, așa că o să îi fie ușor.

Am stat cu el vreo 20 de minute, apoi am plecat în urletele lui, dar era  în brațele directoarei. Am întors capul ca să nu mă vadă plângând.

E unul dintre multele momente intitulate sugestiv de popor:” numai mamă să nu fi”. Poţi fi, dar să te ții tare !

Am plecat  si m-am oprit la 19 pași distanță, la primărie. Ca să treacă mai ușor timpul scriu aceste rânduri. Pentru că pe mine scrisul mă ajută, e terapeutic. Tot la muncă trag practic, doar că nu scriu despre uragane azi, ci despre emoții și sentimente. Pentru că așa sunt eu.

Deși toată lumea încearcă să mă liniștească spunându-mi toate scenariile posibile, ba că o să fie bine de la început, ba că nu, ba că e bine să plângă, ba că nu.. ei bine m-a convins o prietenă, Oana Botezatu, care a scris despre sentimentul de dor. (aici găsiţi articolul). Și brusc, empatica de mine și-a adus aminte că basmul meu preferat în copilărie era Tinerete fara batranete si Viata fara de moarte, este exact despre dorul de părinţi. Cred că m-a marcat de atunci, unde mai pui și pierderea alor mei la vârste fragede. Cum să nu îi transmit copilului, starea mea ? Cum?

Mi-am amintit apoi și de sentimentul revederii, care este cel mai plăcut, dar ca să te bucuri de revedere trebuie să experimentezi şi dorul.


Au trecut 70 de minute de când e fără mine. Supravieţuieşte. Sunt sigură. Dar eu?

Eu m-am dus să trag cu ochiul după grădiniţă, în curtea unde se joacă şi directoarea vine glonţ la mine:

” –Doamnă, cum se poate să nu mai aveţi îngheţată acasă?!”

„-Huh?!”, rămân eu șocată.
„-Copilul e bine, ne povesteste tot„, continuă râzând doamna directoare. Acum brusc  mi-e teamă de ce poate divulga din casă, dar bani nu am la saltea, deci e ok:)
„-Lăsați-l și la masă„, mă sfătuiește ea.

„-Sigur! ”

Mă duc la magazin să-mi iau o cafea şi ceva de mâncare. Îi iau și lui pufuleţii preferaţi, așa, ca să fie revederea mai dulce ( sau, mă rog, sărată în acest caz:))

Stau pe scări, la ieşirea din gradiniță. Lângă mine apar alţi doi părinţi care sprijină scările.. mai e loc de vreo 5 -6;) Directoarea trece râzând: „vă fac o poză?”

Nu ne cunoaştem părinţii între noi, dar împărțim niște biscuiți interziși copiilor. Aşa, ca să treacă timpul mai repede.  Par oameni de treabă, blânzi, liniştiţi dar cu emoţia în gât. Ca mine.

Și asteeptăm.. fata lor iese prima, toată un zâmbet:” Gata, merg acasă!”, strigă micuţa fericită.

Eu încep să dau târcoale pe la geam deja, ca o leoaică. Îl văd pe D. de mână cu educatoarea lui. Linistit, se uită curios la copiii care se pregătesc de somn. Mă fac nevăzută. Apoi mă cheamă educatoarea.

Nu știu care dintre noi doi a fost mai fericit de revedere şi cine a avut emoţii mai mari, sau dacă se pot măsura, dar pe mine mă bușea iar plânsul de dor, iar el era fericit și se lăuda în gura mare” a venit mamaaaa, a venit mamaaa„!

PS: această postare a avut nr 100 pe blog. Simbolic, nu?

Previous Article Cum să alegi şi îngrijeşti un animal de casă, dacă ai şi copii – interviu
Next Article Interviu – cum creştem copii frumos, pe Facebook

About Author

Alexa Stănescu

Bună! Sunt Alexandra Stănescu și cred că măcar în treacăt m-ai auzit la Europa FM, în ultimii 11 ani. Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-mi te rog un comentariu și dacă vrei să dai vestea mai departe cu un share. Multumesc

Related Posts

  • PODCAST Educatie pentru viata, Ep.6 Educatie juridica in scoli: Copilul trebuie să știe că agresiunea fizică, o piedică, un brânci, nu înseamnă  Bullying 

    aprilie 13, 2022
  • Proiect: 2000 de lei, trusou pentru nou-nascuti, acordat mamelor aflate in situații vulnerabile

    martie 11, 2022
  • Vom avea mai multe creșe în România? Interviu despre Educație Timpurie, cu Cristiana Boca de la Centrul Step by Step

    ianuarie 25, 2022

3 Comments

  1. Pingback: Ultima lună de grădiniță vine la pachet cu independența – Alexisme
  2. Pingback: Cât de grea este întoarcerea la muncă pentru mame, dar și pentru copii – Alexisme
  3. Pingback: Cum a fost prima zi de grădiniță cu al doilea copil - Alexisme

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Abonează-te!

Înscrie-te aici cu adresa de e-mail ca să primești articolele noi::

My Social Media

Postări populare

  • Strategia de educatie parentala contine cursuri pentru toti parintii o data la 3-4 ani, dar nu sunt obligatorii aprilie 21, 2022
  • oua vopsite, Paste
    De sărbători păstrăm toate amintirile din copilărie și creăm unele noi cu copiii aprilie 23, 2022
  • Copiii se nasc analfabeti functional / Idei ca sa ajutam copiii sa înteleaga un text mai 15, 2022
  • Parinti, repetati dupa mine: Incepe scoala! Incepe scoala! Incepe scoala mai 2, 2022

Instagram

alexa_stanescu

Zilele acestea au fost publicate testele Evaluarii Zilele acestea au fost publicate testele Evaluarii Nationale la cls a II-a și am fost curioasă să văd dacă D. ar ști să rezolve, desi e abia clasa I. Știți, entuziasmul părintelui care abia așteaptă să înceapa diversificarea bebelusului. Așa și eu, cu o nouă etapă. Practic în clasa a doua se încheie ciclul scris – citit, așa că, această evaluare este una firească, nu o contest, așa cum aș fi făcut-o probabil acum 2-3 ani. Abia acum îi înțeleg importanța, mai ales că joi un raport realizat ce-i drept pe un eșantion mic de copii, arată că 42 % dintre elevii din clasele I-VIII din rural și urban nu înțeleg un text și nu pot formula idei proprii.

Articol intreg pe blog si in bio 

#scoalacopii 
#citit 
#copiiicitesc 
#analfabetismfunctional 
#momblogger 
#viatacucopii
Nu îi mai încape zmeura pe degetul mare, semn că a crescut, dar în suflet tot copil mic este tocmai pentru că îi place să își pună zmeură pe degete. 💜❤️

#followme 
#instalove 
#lifewithkids 
#copilarie 
#copilariefericita 
#momblogger 
#parenting
D. meșterește invenții toată ziua. E la vârst D. meșterește invenții toată ziua. E la vârsta la care tot ce vede nou, orice experiență vrea să o multiplice. 
Uite așa mă trezesc că vrea să construiască un lift, un frigider, să extragă benzină din curte ( ce bine ar fi):)) oricum, numai invenții una și una de îți stă mintea în loc. 

În sfârșit e destul de mare încât să meargă intr-o tabără urbană ( adică de dimineața până seara!  Mai avem până la independența totală🤣

Găsiți în stories ce au pregătit cei de la @oraselulcunoasterii  pentru taberele urbane care încep în iulie. Vedeti și pe care a ales-o D. 

O tabără costă 800 de lei, si durează o săptămână, de dimineata la 9 pană seara la 18, copiii mănâncă și învată experimente multe. 
Dacă va găsi petrol in curte, sau îmi face niste panouri solare, vă zic🤣

#tabăraurbană 
#sțiințacopii 
#oraselulcunoasterii 
#experimentestiinta
#ad
Ziceți și voi… #lifewithkids #viatacucopii Ziceți și voi… 

#lifewithkids 
#viatacucopii 
#momblogger
După ce a făcut 2 ani și jumătate nu am mai nu După ce a făcut 2 ani și jumătate nu am mai numărat lunile, mi s-a părut greu de reținut și inutil, așa că de atunci zic că micul Blond are 3 ani. Dar nu, abia azi a făcut 3 ani și sunt atât de uimită de tot ce mă învață copilul asta. Tot ce frati-su nu mi-a arătat in 7 ani și jumătate ai lui. E greu cu un taur in familie dar și frumos. 

🥳🥳🥳🥳🌷🌷🌷🍴🍽🍴🍽
Mereu mi-am dorit un party în curte cu prieteni care nu se cunosc dar sigur se vor simți bine. 

N-a văzut curtea noastră atâția oameni la un loc de 7 ani de când stăm aici. 
Am alergat și după copii dar am și vorbit de ale noastre noi adulții și tare bine ne-a fost pentru suflet. Aveam mare nevoie de o zi în care să mă încarc din energiile și discuțiile cu prietenii. Sper să mă țină toată săptămâna. Apoi, mai facem. Ne-a plăcut!

#lamultiani 
#partyincurte
#viatalatara 
#petrecerelacurte 
#momblogger
Începe școalaaaaaa/ grădinița! Pentru o lună, Începe școalaaaaaa/ grădinița! Pentru o lună, daaar, e o lună întreagă (să dea Domnul si Maica Precistă să nu se îmbolnăvească). 
Continuarea ar fi: începe școala și eu ….stau in mijlocul casei si beau cafeaua in liniste, sau respir pe balcon și mă bucur de soare 5 minute până plec la serviciu… in liniste. Ați înțeles ideea? Faceți cu mine acest exercitiu, chiar dacă sunteți la birou, măcar sunteti singuri, sau mă rog, cu adulți care nu vă cer ceva la fiecare secundă🤣🤣

Link in bio si in comments către articol😉

#incepescoala 
#vacantadeprimavara 
#schoolisback 
#backtoschool 
#momblogging
#momlife
În vacanță nu am reușit să citesc cât aș fi În vacanță nu am reușit să citesc cât aș fi vrut, dar cum am prins această carte nu aș mai fi lăsat-o jos, dacă nu auzeam mama la fiecare minut:) 
Cartea a venit la mine împreună cu o informație pe care vreau să o dau mai departe, în luna dedicată constientizării autismului. 

Dacă știți părinți care au copii diagnosticați cu autism, spuneti-le despre piano therapy. 

Piano therapy, așa cum spune și numele este terapie prin pian, pentru copiii cu autism. 
Este o metodă unica in România și internațional, fondată de Tatiana Dănciulescu, in 2014. 

Este o metodă complementară, nu înlocuieste alternativele, care urmăreste evoluția copiilor cu autism pe termen lung. 

Terapia este pentru copii de peste 4 ani.

Dacă vrei să ajuți copiii cu autism să facă terapie prin pian, poți deveni profesor sau poți dona ore de terapie copiiilor care nu își permit asta, in contul Asociației Piano Therapy. 

IBAN:RO56 BACX 0000001408168000

Rezultate: 
*sporirea atenției
*îmbunatățirea limbajului 
*dezvoltarea motricității
*scăderea ratei comportamentului distruptiv

#pianotherapy
#autismawareness 
#constientizareautism
Cea mai mare surpriză când ne-am întors acasă Cea mai mare surpriză când ne-am întors acasă a fost ariciul găsit în curte. Mititelul ( not really) respira speriat și sacadat pentru că îl lătrau de zor cățeii noștri. 

L-am dus înapoi în câmp, unde cred că a răsuflat ușurat. 

#viațalațară 
#innatura 
#lifeinnatural🌱🌲🍁🍂🌸 
#momblogger
Mai multe... Follow on Instagram

Arhive

© Copyright 2014. Theme by BloomPixel.