Visul oricărui copil este înghețata cremoasă, iar visul oricărei mame este să facă această înghețată în casă. În plus și fără zahăr dacă se poate. Ei bine, viața fără zahăr nu e așa roz, așa că la înghețata de casă nu mai caut scuze și las la liber cantitatea de zahăr, după gust, firește.
Am stat pe gânduri mult dacă să îmi iau o mașină de înghețată pentru că citisem și auzisem că nu iese mereu cremoasă, de cele mai multe ori rămâne supă/ zeamă. Dar, pentru că am primit un astfel de aparat vara aceasta era musai să încerc, nu?
Firește că prima încerca a fost epic fail. Nu știu de ce, dar tind să cred că sunt 2 secrete.
PRIMUL: am lăsat recipientul în congelator mult timp, o săptămână cred. Pot să confirm însă că merge și dacă îl lăsați 24 de ore. NU doar o noapte cum scrie în carte.
DOI: Am pus ricotta care cred că a îngroșat puțin consistența, dar și mulți fulgi de cocos. Trebuie să încerc și cu altă aromă, fără cocos ca să văd dacă și fulgii au ajutat.
Recunosc, a doua oară am făcut rețetă după capul meu, nu cea din rețeta cu care a venit aparatul și voila. Am reușit. Așa de fericită am fost că mi-a ieșit. Să nu credeți că e o cantitate mică. Noi am mâncat 6 oameni (2 copii și 4 adulți) și a mai rămas o porție.
(Dez)avantajul este acela că înghețata se face in 20 -30 de minute (pe bune!), dar trebuie mâncată pe loc toată, sau in fine în cateva ore. Zic pe loc pentru că mie nu îmi place să țin în priză electrocasnice mai mult decât e necesar, așa că după ce e gata înghețata prefer să scot din priză aparatul.
Ingredientele mereu le am în casă, așa că atunci când vin în vizită musafiri cu copii, totul se face rapid, iar cei mici sunt încântați. Ah! și de la Lidl luăm cornete de înghețată. Ce poate fi mai buun?
Săptămâna viitoare testez rețetă cu fructe și vă țin la curent pe stories.
Ingrediente:
- Lapte condensat – dacă alegeti la sticlă, cel de la Maresi e foarte bun pentru că nu are zahăr
- – la cutie ( Lidl sau Carrefour) – e mai gros și foarte dulce, așa că eu folosesc doar jumătate de conservă) NU înlocuiți cu iaurt fie și grecesc pentru că are apă și nu va ieși cremoasă!
- 1/2 de cutie de ricotta, pentru textură mai groasă
- O cutie mică de smântână sau frișcă (depinde dacă vreți să aibă zahăr, eu prefer smântâna lichidă ca să controlez cantitatea de zahăr)
- Fulgi de cocos (fără număr, când îți amintești te oprești din turnat, e ok)
Mod de preparare:
Bateți smântâna lichidă sau frișca cu mixerul. Apoi adăgați laptele condensat, ricotta și mai amestecați. La final fulgii de cocos.
Dacă vreți să adăugați stafide sau bucăți de migdale/ nuci, o puteți face spre final când e gata amestecul.
Sper ca rețeta și trucurile descoperite să vă ajute și pe voi în bucătărie. Dacă v-a ieșit lăsați-mi un comentariu pe facebook va postare și firește, dați mai departe cu un share, vă rog.
Leave a Reply