Pentru nostalgia verii, in primul weekend de toamnă am făcut ultima înghețată pe acest sezon, cred.
Mi-ați mai cerut rețeta pentru că o postasem doar pe story, acum e pe blog ca să rămână pentru totdeauna, sau până când vrea internetul:)
Am pus rețetele noastre preferate. E suuper mega ultra usor de făcut, chiar si cu copiii pe lângă voi, sau in brate. Vă pot ajuta si ei ( nu doar la lins blidurile)
Ps: reteta a fost descoperirea surorii mele, trebuie să recunosc. Multumesc, sis!
Ingrediente
- 1 conservă de lapte condensat (neaparat să fie gros, nu subțire, eu am găsit doar în Carrefour sau Lidl)
1 L de smântână de friscă ( minimum 20%grăsime) - 2 albușuri ( opțional)
- Ce arome vreti din fructe proaspete/congelate sau caco, ciocolată/cocos
- Optional: nucă prăjită, caramel bucati, nucă de cocos, crema de ciocolată
Cum se prepară
Facem baza:
Se bate smântâna sau frisca cu mixerul sau robotul. Eu prefer smântâna pentru că nu are zahăr. Destul are laptele condensat.
Apoi bat albusele separat până se face spumă. Motivul pentru care pun albusuri este ca să fie mai putin dulce și evident mai mare cantitatea de inghetată. Dar merge perfect si fără.
Apoi împart aluatul in 2-3 caserole depinde câte arome vreau. Apoi in fiecare pun aromele: piure de fructe, fulgi de cocos, nuci prajite.
Preferata mea și a lui D este cea cu Inka, nuci prăjite si zahar ars topit si facut bucati.
Tips&tricks
Ca să rămână cremoasă nu folositi fructe care au apă multă, nu înlocuiți laptele condensat cu lapte sau iaurt. Vor iesi ace de gheață și nu va fi deloc cremoasă. Eu am folosit mango si nu a fost deloc bună ca și consistentă, o tăiam cu cuțitul:)
Mure, zmeura, capsuni, afine, merisoare, cam astea merg.
Cum prepar zaharul ars?
Pun zahar intr-o crăticioară și il păzesc, să nu se ardă. Apoi il torn pe o foaie de copt. Il las să se răcească si apoi il sparg cu mâna sau cu un blender dacă vreau bucăti mai mici. Pun și in inghetata dar mai ales pe deasupra ca decor.
Ce rămâne il tin in borcan nu mult timp pt ca se lipeste zaharul de peretii borcanului. Așa că mă sacrific si il mâncăm repede:)
După 4-5 ore înghetata iese foarte cremoasă, făra ace! Nu trebuie să aștepti să se dezghețe.
Spor la înghetată, să-mi spuneti va rog cum a iesit.
Leave a Reply