Cred în echilibru și nu în extreme. Și mai ales când e vorba despre mâncare.
Iubesc laptele, drojdia și glutenul și nimic și nimeni nu mă va convinge că nu sunt bune.
Stomacul meu are o relație prea lungă și bună cu ele.
Îmi place să fac pâine de casă, și alte ingrediente sau alimente, fără să cad în extrema bio în care nu cred. Asta nu înseamnă că nu mai cumpăr niciodată pâine din comerț, sau borș, sau brânză. Oricât timp aș avea, nu îl pot irosi făcând unele alimente de la zero.
Intr-o zi însă, soțul meu a venit acasă mega încântat că vrea să facă parizer de casă.
-Say whaaat? Ce vrei? De unde până unde? Noi nu mâncăm parizer, si dacă aș face lucruri in casă, parizerul nu ar fi printre ele.
Era așa de fericit încât l-am lăsat să il facă el singur, după rețeta colegului său care i-a băgat in cap pasiunea:)
A iesit atât de bun și atât de repede, incât a devenit vedetă la noi in casă și se intamplă să îl facem cam o dată pe lună. Acum căutăm și îmbunătățiri.
Vă costă doar cât un pui întreg ( depinde de unde il cumpărați, așadar), deci oricine îl poate face.
Voila rețeta, all natural, fară gelatină si nimic dăunător. Nu știu cât rezistă in frigider pentru că în 2 zile îl terminăm. Nu cred să aveți această problemă:)
INGREDIENTE:
#un pui intreg sau dacă nu vreti să il tăiați, pulpe dezosate si piept dar cu putina putină grasime ca să nu fie sec.
# o lingurita de sare
# o lingurită de praf de usturoi ( eu nu am avut si am folosit usturoi clasic, dar a iesit parfumat ca un parizer adevărat)
#o linguriță de boia de ardei dulce
MOD DE PREPARARE
Se taie carnea de pe un pui/ curcan. Cât mai multă carne: piept, pulpe superioare si lăsati doar putină grăsime.
Puneți carnea intr-un blender și lăsați-o cateva minute 2-4 minute până când carnea devine foarte tocată. Puneti apoi sarea, usturoiul si boiaua si mai amestecați. Apoi pe o bucată de folie alimentară puneti carnea in forma de rulou ( ca la salamul de biscuiți). Legați la margini bine cu o sfoară și puneți carnea într-o oală cu apă ce fierbe deja. Tineți de carne 45 de minute la fiert. Ca să nu se ridice la suprafată, puneți ceva greu peste, o farfurie eventual.
Scoateți sulul de carne devenit deja parizer si il lăsați la răcit, apoi peste noapte la frigider, e indicat, ca să se închege. E bun insă si după ce s-a răcit la o oră distanță, am încercat!
Mă bucur că așa îi mai dau lui D. carne in sandviș și stiu exact ce conține.
Ps: nu mă apuc de crescut găini!
Leave a Reply