Totul a pornit cu 2 banane care erau pe drumul pierzaniei, sau spre cel al unei țuici. Dar cum nu beau tuică și refuz să arunc mâncare am zis să încerc și eu banana bread.
Am găsit două rețete pe care le-am combinat. Vă las linkurile dar vă scriu mai jos și combinația mea:)
De multe ori pun cantități din ochi, însă m-am convins că la un aluat cu banane trebuie să respect o rețetă pentru că altfel mi-e teamă că nu se coace bine în combinație cu făina.
Așa că m-am inspirat la cantități din această rețeta vegană.
De aici m-am inspirat pentru sos și ideea cu cacao.
- INGREDIENTE:
180 gr făină
1/2 linguriță bicarbonat
un plic praf de copt
scorțisoară
praf sare
50 gr cacao
nucă pisată (30-40 gr)
banane coapte (câte aveti, 2-4)
- 75 ml ulei
- 100 gr zahar brun
- 75 ml lapte
- 2 ouă
Pentru Glazură:
Unt- cât vă lasă inima, vreo 50 gr
Zahăr, la fel, de gustibus.
Coajă bio de portocală
Avem nevoie de 2 boluri: unul în care punem făina, bicarbonatul, praful de copt, sarea, cacao și scorțișoară.
Alt bol în care punem ouăle cu zahăr, lapte, ulei si bananele stivite cu furculița. Apoi turnați peste ingredientele uscate. Adaugați și nucă și dacă aveți, fructe confiate. Turnați aluatul într-o formă de chec și puneți la cuptorul încins la 160 grade, timp de 40 – 45 de minute.
Glazura:
Se topește untul, se adaugă zahărul si coaja de portocală. Se toarnă peste chec/ banana bread si apoi se lasă la întărit o jumătate de oră.
Lui D. i-a plăcut cel mai mult glazura, iar pentru mine a fost perfectă o felie la cafea dimineața.
Să aveți poftă !
____
Urmărește și alte rețete și pe Instagram Alexa_Stanescu cu #AmintiriDinBucătărie si #UnChefSiJumate
S-ar putea să îți placă și:
Leave a Reply