Totul a pornit cu 2 banane care erau pe drumul pierzaniei, sau spre cel al unei țuici. Dar cum nu beau tuică și refuz să arunc mâncare am zis să încerc și eu banana bread.

Am găsit două rețete pe care le-am combinat. Vă las linkurile dar vă scriu mai jos și combinația mea:)

De multe ori pun cantități din ochi, însă m-am convins că la un aluat cu banane trebuie să respect o rețetă pentru că altfel mi-e teamă că nu se coace bine în combinație cu făina.

Așa că m-am inspirat la cantități din această rețeta vegană.

De aici m-am inspirat pentru sos și ideea cu cacao.

 

  • INGREDIENTE:

180 gr făină

1/2 linguriță bicarbonat

un plic praf de copt

scorțisoară

praf sare

50 gr cacao

nucă pisată (30-40 gr)

banane coapte (câte aveti, 2-4)

  • 75 ml ulei
  • 100 gr zahar brun
  • 75 ml lapte
  • 2 ouă

Pentru Glazură:

Unt- cât vă lasă inima, vreo 50 gr

Zahăr, la fel, de gustibus.

Coajă bio de portocală

Foto: arhiva persoanala

Avem nevoie de 2 boluri: unul în care punem făina, bicarbonatul, praful de copt, sarea, cacao și scorțișoară.

Alt bol în care punem ouăle cu zahăr, lapte, ulei si bananele stivite cu furculița. Apoi turnați peste ingredientele uscate. Adaugați și nucă și dacă aveți, fructe confiate.  Turnați aluatul într-o formă de chec și puneți la cuptorul încins la 160 grade, timp de  40 – 45 de minute.

Glazura:

Se topește untul, se adaugă zahărul si coaja de portocală.  Se toarnă peste chec/ banana bread si apoi se lasă la întărit o jumătate de oră.

Lui D. i-a plăcut cel mai mult glazura, iar pentru mine a fost perfectă o felie la cafea dimineața.

 

Să aveți poftă !

____

Urmărește și alte rețete și pe Instagram Alexa_Stanescu  cu #AmintiriDinBucătărie si #UnChefSiJumate

 

S-ar putea să îți placă și:

Plăcintă pentru leneși sau Crumble de mere

 

 

Desert rapid și plin de ciocolată: bunătate cu ciocolată

 

 

 

Further reading

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *