• Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Facebook Twitter Google+
Alexisme
  • Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Home  >  Campanii de informare pentru părinți • Recomand  >  Cum să ne pregătim de criză economică în al 12-lea ceas!
Campanii de informare pentru părințiRecomand

Cum să ne pregătim de criză economică în al 12-lea ceas!

Alexa Stănescu martie 17, 2020 Adrian Asoltanie, covid 19, criza economica, sfaturi 1 Comment 1202 Views

Eu zic că încă mai avem puțin răgaz să ne pregătim de criza ce va urma, căci cu siguranță va fi una. Depinde și de noi cât de lungă va fi. Am putea să învățăm din greșeli și mai ales din criza anterioară. Nu mă sperie neapărat criza economică pentru că știu că va trece, însă în paralel să gestionăm și o izolare totală de oameni și un pericol constant la adresa sănățății este deja mult.

La criza din 2009 nu eram nici măcar căsătorită, nu aveam copii, ba chiar în acel an l-am cunoscut pe soțul meu. Taman când își închidea afacerea din cauza crizei. Am ieșit cu greu din luptă, șifonați dar totuși puternici, cu multe învățăminte in bagaj. Suntem mai pregătiți de data asta, măcar pentru că știm cum se desfășoară lucrurile și la ce trebuie să renunțăm, cum să facem să ai păstrăm niște bani. Economii nu am mai apucat să facem: cu indemnizația mea care nu e cât salariul și multe facturi, bani deoparte nu există.

Însă mai putem face câțiva pași înaintea crizei. Trainerul de educație financiară, Adrian Asoltanie, mi-a povestit ce crede el că ne așteaptă și ce mai putem face în al 12-lea ceas.

Sper că și autoritățile au învățat din criza din 2009 și vor gestiona situația mai bine, să nu se mai ajungă la falimente și case pierdute.

  • Închiderea marii puteri a lumii, China, răspândirea virusului care iată, deja a cauzat pandemie la nivel global. Acestea sunt marile probleme ce apasă pe umerii tuturor. Urmează o criză economică sau una financiară?

A. Asoltanie: Consider că urmează o criză economică foarte serioasă. Vor fi afectate nu doar afacerile din turism, transport si evenimente ci, în cascadă, aproape toate industriile. Vom asista la un bulgăre de zăpadă care adună reduceri de business, somaj, întârzieri de plăti, falimente… într-un vârtej extrem de periculos. 

  • Care e diferența dintre criza economică și cea financiară?

A. Asoltanie: Criza financiară este cea care afectează în principal sectorul financiar: băncile și bursa, dar dacă fundamentele economice sunt solide, acestea își revin repede prin diverse stimulente financiare guvernamentale. Criza economică afectează majoritatea industriilor si generează pierderi în cascadă pe fluxul de business furnizori – client și implicit angajați.

Companiile mari vor fi și ele afectate însă au experiența și resurse mai mari la dispoziție. Este motivul pentru care am tot recomandat  ca oamenii să amâne puțin proiectele antreprenoriale / freelancing și să mai rămână la umbrela unor organizații mai mari și mai stabile.

  • Firmele mici și antreprenorii vor avea de suferit?

A. Asoltanie: Da, cel mai mult vor avea de suferit firmele mici și antreprenorii. Deși aceștia ar trebui să fie cei mai flexibili și adaptabili, în realitate ei trăiesc tot timpul la limită, fără rezerve consistente de cash, mereu în așteptarea următoarei încasări. Companiile mari vor fi și ele afectate însă au experiența și resurse mai mari la dispoziție. în același timp au loc de ajustare în timp ce 80% din firmele din România au 1-2 angajați… practic patronal este unicul angajat, afacerea depinde de el și el de afacere. Acesta este motivul pentru care am tot recomandat la cursurile mele din corporații în ultimiii 2 ani, ca oamenii să amâne putin proiectele antreprenoriale / freelancing și să mai rămână la umbrela unor organizații mai mari și mai stabile.

Pe măsură ce oamenii au câștigat mai mult, ei nu au economisit mai mult ci s-au îndatorat mai mult.

  • Suntem mai pregătiți de recesiune? E diferit scenariul de acum?  (pe fondul grijii de lipsa mâncării)

A. Asoltanie:Nu suntem pregătiți și nu mâncarea este problema. Principala problemă va fi panica și disperarea. Peste scăderea economică se suprapune de data asta amenințarea pentru sănătate care e o teama primordială umană sub care oamenii acționează haotic. S-au și văzut cazurile celor care ascund, mint sau tratează cu iresponsabilitate riscurile medicale.

 

  • Au economisit românii bani pentru zile negre? ( s-au măcar pentru zile  bune:) Știu că studiile arată că românii se împrumută de la o luna la alta. 

Foto: Pixabay

A. Asoltanie: Două treimi din angajații români trăiesc de la un salariu la altul si mulți se împrumută lună de lună. Paradoxul este ca acest procent se aplică indiferent de nivelul salariului. Pe măsură ce oamenii au câștigat mai mult, ei nu au economisit mai mult ci s-au îndatorat mai mult. Cei care au economisit sunt cei care oricum o făceau sau cei care nu au uitat încă efectele crizei din 2009.

SFAT: Reduceți sau eliminați excesul sau risipa, atenție la vicii, hobby-uri și alte obiceiuri..

  • Puținii bani pe care i-or fi strâns îi cheltuiesc acum pe alimente. Cumpăram haotic acum? Cum să ne temperăm?

A. Asoltanie: Deciziile financiare luate în momente de panică sunt ÎNTOTDEAUNA proaste. Cumpărăm mult, scump și prost. Fiecare familie trebuie să aibă alimente pe 5-7 zile, produse pe care oricum le consumă în mod normal. Repet, nu mâncarea va fi problema. Resursele financiare vor fi extrem de prețioase.

  • Ne mai putem pregăti cumva acum, în cel de-al 12-lea ceas de o situatie nefericită în care ne prăbusim financiar?

  1. Bugetul personal – îl puteți descarca gratuit de aici: adrian.asoltanie.com/gratuit. Calculati ce bani vă intra in următoarele 12 luni, din câte surse și cât de sigure / stabile sunt. Analizați și cheltuielile și împărțiți-le în VITALE si OPTIONALE. Reduceți sau eliminați excesul sau risipa, atenție la vicii, hobby-uri si alte obiceiuri..
  2. Fondul de URGENȚĂ – 1000 – 2000 RON cash în casă pentru urgențe casnice și medicale minore.
  3. Fondul de SIGURANȚĂ – 3-6 luni de cheltuieli vitale (rate, mancare, locuinta, sanatate, transport), în RON sau EUR in cont bancar pentru probleme grave (pierdere loc de muncă, divorț, deces partener, boală gravă)
  4. Amânare achiziții sau cheltuieli majore (imobiliare, auto, renovări, vacanțe…)
  5. Dezvoltarea unor surse suplimentare de venit din activități part time sau din monetizarea unor pasiuni sau abilități personale. 
Foto: Pixabay

E important să-ți re-evaluezi singur prioritățile înainte să ți le aranjeze viața și realitatea economică.

  • Eu personal am învățat din criza trecută următoarele: să renunț la ce nu am nevoie neapărat, să duc o viață mai minimalistă, să nu mai cumpăr în exces (la oferte) alimente sau haine, cursuri inutile pentru copii, jucării, cosmetice, vacanțe.  Au învățat și restul românilor niște lecții? Care ar fi acelea ? 

A. Asoltanie: O parte din cei care mai țin minte experiența crizei din 2009 sunt mai pregătiți. 10 ani de creștere economică însă aduce uitare și optimism utopic. Majoritatea angajaților tineri care au scăpat la salarii frumoase și pe care îi întâlnesc în fiecare zi la cursurile din companii nu au această experiență și nu sunt pregătiți. E posibil să aibă un șoc când vor trece de la cursuri de wellbeing si mindfulness la grija ratei și întreținerii.

Când îți faci bugetul personal vei reuși să identifici mai clar diferența dintre VITALE și OPȚIONALE. Avem dulapurile pline de haine si pantofi, de jucării și gadget-uri. E important să-ți re-evaluezi singur prioritățile înainte sa ti le aranjeze viata si realitatea economica.

Suntem atât de interconectați și practic fiecare este clientul cuiva și furnizorul altcuiva.

  • La ce servicii ar trebui să renunțăm/ la ce nu? La vacanțe în țară, de exemplu? Citeam recent o postare care făceam cumva apel la calm, tocmai în ideea în care lumea se panichează și nu mai merge la coafor, nu mai cumpără cărți, nu mai iese în oraș, să nu renunțe de tot la viața actuală tocmai pentru a nu destabiliza economia. E un cerc vicios până la urmă. Care ar fi cel mai onest și corect comportament financiar?

Această optimizare individuală va afecta anumite industrii din zona „OPTIONALE” precum si salariatii acestor afaceri. Este o spirala care ne afecteaza pe toti pentru că suntem atât de interconectați și practic fiecare este clientul cuiva si furnizorul altcuiva. Comportamentul financiar responsabil este cel de echilibru in care economiile mele imi permit sa optimizez anumite cheltuieli fără să le elimin complet. Cei nepregătiți financiar vor trece insa la extreme – vor trece de la consum excesiv la austeritate și asta afectează mai rău afacerile. Una e sa treci de la vopsit la coafor de 300 RON la unul de 200 RON schimband brandul de vopsea și alta e sa treci la vopsit acasă.

  • BNR ar putea lua măsuri din timp pentru a nu se ajunge la situația din 2009? Deja câteva bănci au anunțat că vor amâna plata ratelor cu una-două luni

Sunt convins că autoritatile vor incerca diverse masuri de sustinere economica. N-aș vrea însă să uităm că echilibrul nostru este în primul rând o responsabilitate individuală. Nimeni nu-ți va șterge definitiv ratele sau pastra job-ul cu forta. Statul va avea și el resurse limitate pentru că încasările vor scădea. A crede că statul o să-ți rezolve situația este o capcană psihologică periculoasă pentru că oamenii se dezangajează și demotivează. Atenție, ratele se pot amâna, dar nu dispar magic! 

 

Previous Article Ai putea să nu-ți îmbrățișezi copilul sănătos, dacă tu, părinte, ai fi bolnav? AUDIO
Next Article Afacerile se reinventează. Se lansează jocul antreprenorial si cartea BRAND

About Author

Alexa Stănescu

Bună! Sunt Alexandra Stănescu și cred că măcar în treacăt m-ai auzit la Europa FM, în ultimii 11 ani. Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-mi te rog un comentariu și dacă vrei să dai vestea mai departe cu un share. Multumesc

Related Posts

  • #DeParteaCealaltăABaricadei: Viziere gratuite pentru medici, făcute de oameni cumsecade

    martie 31, 2020
  • Clienții băncilor care au anunțat amânarea ratelor din cauza crize COVID-19 trebuie să facă cereri în acest sens – LISTA COMPLETĂ A BĂNCILOR

    martie 23, 2020
  • Experiment: cu cât se scumpesc măștile de protecție de unică folosință, pe fondul Covid-19?

    februarie 24, 2020

1 Comment

  1. Pingback: 12 idei care o să te ajute să lucrezi eficient de acasă (cu copiii pe lângă tine) • Natalia Dabija

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Abonează-te!

Înscrie-te aici cu adresa de e-mail ca să primești articolele noi::

My Social Media

Postări populare

  • Recenzie carte | Când amintirile noastre vor veni sa danseze, Virginie Grimaldi mai 8, 2023
  • Lista muzeelor din țară care participă la Noaptea Muzeelor, sâmbătă, 13 mai, și ce puteți descoperi mai 13, 2023
  • De ce amintirile legate de casele în care trăim în copilărie sunt atât de puternice, oare? mai 17, 2023
  • Idei pentru 1 Iunie, Ziua Copilului, în weekend prelungit mai 28, 2023

Instagram

alexa_stanescu

Am vrut să fim aventurieri să mergem să vedem p Am vrut să fim aventurieri să mergem să vedem părți dintr-o rachetă aici la noi în România, doar pentru că era cumva în drum spre bunici ( doar in același județ dar la 2 ore distantă🙈). 

Ei, vă imaginați cam cât am îndurat: când ajungeeem? Cât mai eeee? Eu nu vreau să văd nici o rachetăă, de câte ori mai opriiiiim?! Doamne nu ma supooooort, și alte scandări de gen. Micul Blond a tăcut nu comenta deloc. 

Bine, ne-au ajutat jocurile de la @ the funny brand, desi am luat Adevar si Provocare care e pentru 16 ani plus, am parcurs 3 sferturi din el și e foarte ok și amuzant și pentru +8 ani, mai schimbi una două intrebări și gata. ( secretul e să le citească adultul!) mersi, Alex Zamfir că ne-ai scutit de o juma de oră de “cât mai eeeee!?!?” ( promit o altă postare cu jocul maine să vedeți cât ne-am distrat. 

Cu greeeu și încă o oprire scurtă să mă văd cu o prietenă, am ajuns la cosmobaza Stroești undeeeee… nu era nici un eveniment, nici nu stiu unde s-ar fi ținut căci locul este într-o poeniță. Înteleg că au amânat eventul din cauza vremii. Ne-au zis niste localnici veniți și ei cu copiii la rachetă. Bine măcar că au lăsat expuse părti ale rachetei să nu simțim că am venit degeaba. Noi adulții oricum ne-am delectat și încărcat cu priveliștea din poenița aceea. Am pus poze mai jos. 

Singurul regret a fost că micului Blond i-a fost rău pe ultima parte a drumului din cauza serpentinelor ( și a unei ciocolate înfulecate pe neve). 

Apoi, Buni ne-a așteptat cu mese îmbelșugate ca-ntotdeauna, că tot ni se lungiseră urechile de foame. (In poza e doar painea și desertul. Adăugați alte 3 feluri de mâncare, vă rog)

Concluzia lui D: nu mai merg cu voi niciodată cu mașina! In avion nici atât. 

Eu vă zic: jos pălăria celor care merg des in vacanțe cu copiii. Eu mor încet. 

Și să mai fac planuri de vacanță? Cu elicopterul? Pe vas clar unul vomită🤣

#ziuacopilului
#vacantade1iunie
#1iunie
#copilarie
#viatacucopii
Poate fi frustrant și copleșitor pentru copii să aleagă cărți la târgul de carte. 
-Prea multe cărți, le vreau pe toateee, mama, îmi zice D. 
Am lăsat câteva sfaturi pentru voi, părinți, cum să îi îndrumați să aleagă. 
Cele mai importante lucruri: stabiliți un buget pe care vi-l permiteți, nu îl depăsiti, și luați-vă timp să savurați experiența de a sta printre standuri cu copiii. Enjoy, @bookfest.ro ! Pe story o să pun și cum a fost plimbarea noastră la Bookfest. Logic că la final s-au luat la întrecere, care are mai multe cărți🙈 

#cartipentrucopii 
#targdecarte 
#educatiaconteaza 
#educatiacopiilor 
#alegemcarti
“Îmi pare rău că nu am fost lângă copii câ “Îmi pare rău că nu am fost lângă copii când creșteau, îi vedeam doar dormind”. Este concluzia a două femei pe care le-am ascultat aseară la @fuckupnights_bucharest. 

Din fericire ambele și-au dat seama și au spus stop, chiar dacă erau mai mari copiii când s-a întâmplat asta. Timpul nu e pierdut. Acum recuperează împreună. 

Aveam nevoie de încă o confirmare că este cea mai bună alegere pe care am făcut-o. Să stau cât mai mult cu copiii, să lucrez de acasă mai mult, să nu îi duc la afterschool, chiar dacă e și greu de multe ori. 

Poveștile celor 4 femei care au împărtășit cu noi “fuckups”, au fost atât de reale, m-am regăsit în majoritatea, poate și pentru că au povestit despre presa anilor 2000 și am simțit mai bine legătura. 

Două lucruri le-am reținut, ambele de la Lucia Antal, Head of Research Development la Pro TV.

Un fuckup poate să nu fie fuckup din perspectiva altcuiva. Tu poți vedea un eșec, dar altcineva poate vedea un lucru pozitiv, sau viceversa. 

Și al doilea lucru: a întrebat-o cineva s-ar întoarce în timp ce și-ar spune sieși ca să nu facă greseli. Răspunsul mi s-a părut atât de autentic: 

“Dacă m-aș întoarce în timp, tot nu m-as asculta nici pe mine”. 

Așa este. Așa cum nici copiii noștri nu ne ascultă, oricât le-am spune să învețe din greșelile noastre. 

Am plecat de acolo atât de bine încărcată emoțional, mi-au plăcut speakerii, nu a fost un eveniment moralist deloc, iar publicul foarte tânăr și educat, cu întrebări bune și deloc superficial. 

Mai vin, @julia.nagy, cea mai tare moderatoare!🤘

Despre FuckUp Nights

F*ckup Nights Bucharest este deja un fenomen cunoscut in peisajul bucurestean si face parte din seria de evenimente care au loc la nivel global, in 215 de orase din 62 de tari din intreaga lume.
Evenimentul se concentreaza pe abordarea constructiva a esecurilor profesionale si are misiunea de a te invata cum sa gestionezi obstacolele din viata profesionala, pe care toti le avem...  te incurajeaza sa privesti situațiile dificile ca fiind oportunitati de invatare

#fuckupnights 
#invatadingreseli
#lifeisshort 
#momblogger
V-am mai scris pe aici că nu sunt adepta online-u V-am mai scris pe aici că nu sunt adepta online-ului pentru copii, cu siguranță nu a rețelelor sociale, dar youtube si google are our friends totuși, nu putem nega asta. 

În doze mici, copiii pot si trebuie să afle despre internet iar noi părinții trebuie să acceptăm multe, însă cu limitele ferme totuși. 

Pe 30 mai hai la o dezbatere pe subiectul: Generația “digital natives” & relația cu părinții, de la 18:30 – 21:30, la Nod Makerspace.

𝗜𝗻𝘁𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗴𝗿𝗮𝘁𝘂𝗶𝘁𝗮! Link inscriere: https://moderndads.ro/modern-family-challenges/ 
𝗟𝗢𝗖𝗔𝗧𝗜𝗘: Nod Makerspace (Splaiul Unirii 160)

👉18:30: Inregistrare, networking & brand activation
👉18:45 – 19:30: 𝗖𝘂𝗺 𝘀𝗮̆ 𝗺𝗮̆ 𝗳𝗮𝗰 𝗮𝘂𝘇𝗶𝘁: 𝗰𝗮 𝗽𝗮̆𝗿𝗶𝗻𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗮𝗱𝗼𝗹𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝘁/𝗰𝗮 𝗮𝗱𝗼𝗹𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝘁? 𝗣𝗹𝘂𝘀 𝘀𝗳𝗮𝘁𝘂𝗿𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗴𝗲𝘀𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘀𝗶𝘁𝘂𝗮𝘁̦𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝘃𝗶𝗼𝗹𝗲𝗻𝘁𝗮/𝗯𝘂𝗹𝗹𝘆𝗶𝗻𝗴, Diana Stănculeanu, psihoterapeut și expert național în sănătate mintală; 

👉19:30 – 19:45: Invitat special

👉19:45 - 20:15: 𝗣𝗿𝗼𝘃𝗼𝗰𝗮̆𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗮𝗱𝗼𝗹𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝘁̦𝗲𝗶 𝗶̂𝗻 𝗲𝗽𝗼𝗰𝗮 𝗱𝗶𝗴𝗶𝘁𝗮𝗹𝗮̆, Laura Ion, trainer acreditat specializat în domeniul siguranței online pentru copii și consilier în dezvoltare personală și vocațională, Data Privacy Officer acreditat. 

👉20:15 - 20.40: 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗲𝗰𝗶𝗻𝘁̦𝗲𝗹𝗲 𝗮𝗰𝘁̦𝗶𝘂𝗻𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗼𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲: 𝗰𝗲 𝘁𝗿𝗲𝗯𝘂𝗶𝗲 𝘀𝗮̆ 𝘀̦𝘁𝗶𝗲 𝗮𝗱𝗼𝗹𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗶? Mircea David, avocat în Baroul București, doctorand în drept execuțional penal, implicat în activitățile de educație juridică; 

👉20:40 – 21:00 Socializare & brand activation
21:00 – 21:25: 𝗙𝗔𝗠𝗜𝗟𝗬 𝗧𝗔𝗟𝗞𝗦 cu Alex Zamfir, Celmaibuntata.ro & The Funny Brand
👉21:30: Tombola & networking
Avem o dilemă în familie: Puzzle-urile se distru Avem o dilemă în familie: Puzzle-urile se distrug după ce le facem sau le înrămăm? 

Eu sunt adepta distrusului ca să le refacem mereu. 
Soțul le vrea pe pereti. Bine, el are puzzle-uri de peste 1000 de piese pe care le face împreună cu D. și a început deja să le lipească pe un perete din hol. Vezi foto. 

La voi cum e? 

Treaba e că am găsit niște puzzle-uri din lemn de la WoodMix Puzzles geniale pe care nu vreau să le înrămeze pentru că sunt mult prea misto si deosebite. Nici nu cred că se poate datorită formei lor. Piesele sunt geniale, fie are formă e diferită. 

Ne-au antrenat creierul aceste puzzle-uri pentru că te pune să gândești altfel atunci când cauți o piesă. 
Am reusit să dăm microbul și în vecini. D. a început primul puzzle din serie cu un prieten care nu a putut sta la noi până să termine puzzle-ul. Tare supărat a fost. I-am trimis poze cu update:)( 

Vă las in story un video cu două dintre puzzle-uri. Mai avem unul sigilat care este al micului Blond și la care tot atentează frati-su le motiv că:” până crește el, mama.. e păcat “ 🤣🙈
Când vedeți o mamă cu unghiile făcute, să fiți siguri că e o provocare și o realizare să și le facă. 

După ce am născut ani de zile nici nu visam să am 10 minute să le fac. Acum reușesc dar cu asistență și alte provocări cum ar fi să le șterg lor unghiile. 

Dar ce zic eu 10 minute. Să că explic: dimineață am zis că mă apuc. Mi-am luat trusa și ojele. Până au venit turcii peste mine cu doleante: Vreau și eu cafeluțăăă, eu cu cacao și cu spumă, eu fără dar cu miere, etc.. Am percutat, apoi m-am luat cu treabă prin casă. Am făcut de toate cu gândul la momentul magic final când îmi voi face unghiile. 
Mă întorc la masă, îmi dau seama că îmi tăiasem unghiile nu de la o mână, ci doar de la 3 degete și alea neconsecutive🙈🤷‍♀️
Ps: hastagul mamadebaieti chiar nu isi are rostul in această postare:)) 

Cine își face unghiile acasă mai rapid e eroina. 

#viatacucopii 
#lifewithkids 
#viatacucopii 
#mamadebaieti 
#momblogger 
#bloggermom
Când vecina mă sună si-mi spune: -Hai să-ți d Când vecina mă sună si-mi spune:
-Hai să-ți dau fasole și prăjitură pentru copii… 
Sar din pat în pijamale ( m-a lovit răceala de la D.) De altfel, am făcut schimb de prăjituri. Pe story vedeți și prăjitura mea. 
Așa e cu vecini mișto când stai la curte. 

#viațalațară 
#amintiridinbucatarie 
#weekendulincepe 
#weekendmood 
#bloggermom 
#viatacucopii
Nu mă pricep la pământ și munca pământului, Nu mă pricep la pământ și munca pământului, căci soțul se ocupă de plantat, eu cel mult de udat, dar recunosc că e ceva în neregulă cu natura. După o zi de ploaie în care nu puteam planta, a urmat doar o zi de soare care a uscat totul și pământul e format din bulgări mari greu de spart. 

Dar copiii au fost cei mai fericiți să ajute și să ude ce au plantat: roșii, cartofi, dovlecei, vinete, fasole și multe altele. 

Voi cum ați petrecut duminica? 

#viațalațară 
#fiiinfluencerulcopiluluitau 
#educatiadeacasă 
#momblogging
#viatacubaieti 
#viatacucopii
Mai multe... Follow on Instagram

Arhive

© Copyright 2014. Theme by BloomPixel.