7 sfaturi de care să ţii cont când cumperi un cărucior, tips & tricks

2 Comments

Cărucior care spală și plimbă singur copilul 5 în 1! Se reglează ușor, are mâner reversibil, se scoate ușor din mașină, se bagă ușor în mașină, este ideal pentru iarnă, dar în același timp și pentru vară. Îi schimbi și roțile cu unele de iarnă și căruciorul a fost transformat într-unul blindat pentru zăpezi! Are și termoizolare, muzică, leagănă singur, cântă… ce să mai încolo și încoace, îi dă să și mănânce copilui. În plus,  bebelușul tău se va simți cel mai confortabil într-un landou făcut din material de bumbac eco-bio..bla- bla bla. 

Cam așa aș rezuma toate ofertele care îți iau ochii pur și simplu și mai ales banii din buzunar- o sumă cu 4 cifre clar, ce se aproapie periculos de 5 cifre uneori. Toți producătorii  de cărucioare se bazează pe lipsa de cunoaștere a părințilorviitorii părinți o vor purta pentru cel încă nenăscut și plusează spunând că vrei cel mai bun cărucior pentru copilul tău.

Să vă spun un SECRET:

Căruciorul este 90% pentru părinți, (a se citi pentru mamă!) și restul de 10 % pentru comfortul  copilului.

Când mă gândesc acum la toate investițiile pe care le-am făcut de la nașterea lui D. îmi dau seama că cea privind alegerea unui cărucior chiar nu este esențială. Un cărucior NU trebuie să fie greu de ales. Dar pentru că în ziua de azi sunt atâtea și atâtea dotări,  am decis să vă povestesc cam la ce să vă uitați când cumpărați un cărucior. Sper să vă ajute informațiile:

  1. Ce dotări trebuie să aibă un cărucior util pentru un nou născut? Să fie ușor de manevrat și să aibă roți de cauciuc NU de plastic. Nu e o fiță, trebuie să facă față gropilor și bordurilor din orașele noastre.
  2. Să poată intra în lift! ESENTIAL. Am o prietenă care a returnat vreo 3, nu glumesc, până când a reușit să găsească un cărucior potrivit. Deci măsurați cu cm fără jenă.
  3. Să aibă centura de sigurană în 5 puncte.
  4. Mare atenție pentru că mulți producători, în special de cărucioare sport, scriu că se poate folosi de la naștere și că se lasă spătarul la 180 de grade. Sunt acele cărucioare care par să aibă un fel de landou care se rotește. Da, se lasă pe spate, nu toate sunt chiar 180 de grade și pentru un nou născut contează enorm și 10 grade pentru că alunecă, nu poate sta. Mai ales prins în curele. Vezi poza
  5. Să se plieze cât mai ușor: eventual cu o mână – Voi, mamelor, veți ieși cel puțin o dată pe zi fără soț și aveți nevoie ca totul să fie foarte comod.
  6. Spătarul să fie reglabil în 3 poziții, majoritatea cam așa au
  7. Să aibă un spațiu în coș cât mai maaaaare. Nu aveți idee cu câte lucrușoare veți pleca după voi până la magazinul din colț la cumpărături.

Vă dau mai jos câteva exemple de pe Nichidută, un site cu care mă înteleg foarte bine și cu prețuri decente. Acum sunt și reduceri. În primul an de viață al lui D. eram abonată săptămânal la ei. Acum nu îi mai cumpăr atât de multe lucruri copilului:) Dar sunt pe cale să o iau de la capăt cu unele lucruri pentru frățiorul cel mic.

 

  • Variantă 3 în 1. Aici nu sunt prea convinsă că bebelușul chiar stă orizontal 180 de grade. Este de văzut și testat la un magazin. De altfel sunt variațiuni pe același produs la aceasta categorie 3 in 1. Scoica auto mie mi-a fost foarte utilă pentru că îl țineam în cărucior în scoică putin timp (fiind iarnă).

 

Foto: Nichiduta.ro
  • Acest cărucior exemplifică ce vă spunem mai sus: că deși se lasă pe spate 180 de grade, un bebelusi 0-6 luni nu va putea sta în el, doar in landou sau in scoica, doar 15 min. Pretul e si pe măsură. 1719 lei.

  • Cărucioarele de tip sport sunt toate valabilă după 6 luni, pentru că implică să stea în fund copilașul. Acesta costă 309 lei. 
Foto: Nichiduță.ro

Ce dotări NU sunt esențiale unui cărucior? (în opinia mea)

  • Nu trebuie să aibă și sac de dormit. Îl îmbraci bine pe copil și îi învelești cu o pătură.
  • Copilul să stea cu fața sau cu spatele la sensul de mers.
  • Plasa împotriva insectelor – se poate pune o bucată de material pentru a proteja copilul.
  • Geanta specială pentru mame. Orice geantă mai mare e bună, ba chiar si un ghiozdan am desoperit eu prea târziu.

Further reading

Comments

  1. […] Cărucior: despre alegerea căruciorului am scris aici. […]

    1. Alexa Stănescu Avatar
      Alexa Stănescu

      Să știi că a fost emoționant și mi-a dat incredere că va fi bine in 4!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *