
Diana Stănculeanu: Când adolescentul va trântește ușa în nas nu e despre voi, e despre ei. Trebuie să ne amintim că este soarele nostru și viața noastră

Să ne alegem bătăliile: Nu faceți o dramă din orice – vopsitul unghiilor sau o sarcină nedorită. Nu reacționați la fel pentru că atunci adolescenta nu va ști care situație este într-adevăr periculoasă și care merită atenție.Când va răspund urât au nevoie să se separe un pic, să nu fie perfecți. E normal! Nu suntem nici noi cu alb sau cu negru. Suntem gri și e foarte bine așa.Când va trântește ușa în nas nu e despre voi e despre ei și trebuie să ne amintim că el este soarele nostru și viața noastră
Fiți atenți la ceea ce fac, nu la modul în care o fac – atitudinea lor: nu contează că bombăne când îl rog ceva. Important este că o face și pot aprecia efortul lui.
Oana Moraru: Nu copiii sunt de vină. Nu e corectă afirmația: Dacă vrem, putem

V-am făcut curioși? Oana Moraru, fondator al școlii Helikon ne-a explicat că este în natura umană să vrem să reușim în viață, succes.
De aceea NU crede în afirmațiile:
Dacă vrei, poți pe că oricine vrea. Este în natura umană. Important este să nu își piardă voința, iar asta se întâmplă dacă părinții nu acordă atenție.Copiii leneși sunt neatenți.E isteț, dar nu vrea.Copiii sunt de vină dacă nu te ascultă
Copiii noștri sunt într-o școală disfuncțională și vrem să fie funcționali
Andreea Esca:
Despre discursul Andreei Esca jur că nu vă pot povesti, pentru că nu a fost un discurs. A fost un stand up comedy:) Vă jur că am văzut-o la conferințe și nu numai și parcă niciodată nu a fost atît de efervescentă.
Sigur am reținut niște lucruri esențiale totuși în care m-am regândit: că relația cu munca este pentru totdeauna si că dacă nu îți place ceva, atunci schimbă jobul. (Perfect de acord).
Mi-a plăcut că a inspirat cred eu multe mame care se simt vinovate pentru că s-au întors devreme la mucă și nu au stat acasă cu copiii, doar pentru că le era dor de muncă.
Și ne-a mai povestit o lecție de viață pe care i-a dat-o mama ei, dar pe care sigur, in adolescență nu a văzut-o ca atare.
Într-o seară când a băut mult prea multe cafele, după o petrecere, a sunat-o pe mama ei să o roage să vină acasă pentru că simte că îi bate inima prea tare. Mama ei fiind asistentă la oncologie, era intr-o operatie și i-a zis așa: Andreea, cum să las eu un pacient pe masa de operatie pentru că ai băut prea multe cafele? Ia ceva și o să îți treacă, i-a zis.
Mai târziu, Andreea a înțeles ce înseamnă devotamentul și dragostea față de muncă.
Gaspar Gyorgy: Iubirea nu e ceva ce ai sau nu, dai sau nu, e ceva ce cultivi.

Însă după ce ne-a dat exemplul bunicilor lui, parcă am înteles că lucrurile pot fi și altfel. EI s-au căsătorit doar pentru că în sat, bunica lui era singura ajunsă la vârsta măritișului.
Noi ne imaginam că există pe lume un partener perfect. Că mergem pe stradă și radarul interior o să ne zică că e valoros omul acela. EL E ALESUL!
Trăim într-o lume extrem de romantizată. Nimeni nu ne zice ce consecință plătim când vorbim de iubire, iar după ce trece perioada de îndrăgosteală, ne dam seama că lucrurile nu stau chiar așa de roz.
În etapa de romantizate căutam scuze și îl facem perfect. Cu toții, vrem sau nu să conștientizăm asta, purtăm niște măști. Nu vrem să auzim de la alții că nu e perfect partenerul nostru. Prima provocare în cuplu: oamenii cred că se lasă purtați de inimă. Din punct meu de vedere când e vorbim de iubire nu inima ne poartă, ci ceea ce am învățat în copilarie despre iuibire.
Iubirea adultă e conectată într-un milion de feluri la cea pe care am primit-o când eram copii. Adică cea cu care ne obișnuim și pe care apoi o cosiderăm cea justă și perfectă pentru noi.
Când e vorba de atracție intervine familiaritatea. Dacă găsim pe cineva perfect, dar nu e chimia aceea, nu înseamnă că nu e cel /cea potrivit (ă), pentru că NU va face să suferim cum am fost obișnuiți.
Nici un om nu e în totalitate bun sau rău.
Nimeni nu vine de acasă cu sufletul intact.
Dacă cineva își luxează sufletul, nimeni nu va ști asta. Nu timpul vindecă rănile, ci oamenii.
Iubirea nu e ceva ce ai sau nu, dai sau nu, e ceva ce cultivi.E nevoie să învățăm dialogul la materiile iubire și relație, iar lectia trebuie învățată chiar dacă schimbăm clasa sau scoala. Pentru că de calitatea relațiilor, depinde calitatea vieții noastre.
Evitați de la distanță partenerii perfecți, ne mai sfătuiește Gaspar.
Leave a Reply