Desert rapid și plin de ciocolată: bunătate cu ciocolată

0 Comments

Această rețetă a intrat imediat în top 3 preferințe de dulce rapid (dulce mai interzis de bun și caloric, dar o viață avem) și în caietul meu de rețete adunate de la lume. Secretul?: CIOCOLATĂ multăăă!!!

Și da, a mâncat și D. și a făcut mustăți de ciocolată. Dup 4 ani jumătate am început să îi dau și ciocolată din comerț. Fiecare mamă alege drumul copilui spre dulciuri, așa că nu juec pe nimeni.

Am tradus această rețetă: bunătate cu ciocolată. E mai mult decât pain au chocolat și nici nu e la fel de pufos. Merge la fix cu o cană cu lapte cald. Mai ales pe vremea rece de afară. GARANTAT aveți toate ingredientele în casă și se face rapid, fără să așteptăm dospiri și frământări.

Acum 2 zile am deschis televizorul pe TV Paprika pentru inspirație de mâncare, și am văzut doar finalul acestei rețete. Adică fix imaginea de mai jos. Am disperat că arăta atât de bine și nu știam cum se numește rețeta. Am prins doar ceva cu bicarbonat și numele tipei care gătea: Nadyia. Câte Nadyia mulatre care gătesc, pot fi? După o adevărată investigație pe Tv și online, a doua zi am găsit-o!

 

  • De ce avem nevoie? 

340 gr de făină

o ciocolată neagră tăiată bucăți (sau ce ciocolată vă place)

o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu

o jumătate de linguriță de sare

25 gr zahăr

290 ml lapte bătut (eu am folosit iaurt grecesc pe care l-am diluat puțin)

esență de vanilie

(optional) bomboane de ciocolată umplute cu caramel sau cu orice vă place.

Ciocolată topită pentru topping, sau sirop de cacao.

  • Cum se prepară:

Pune ingredientele uscate, plus bucățile de ciocolată. Le amesteci cu lingura, apoi încorporează laptele bătut și treptat pe măsură ce devine aluat, fără teamă amestecă cu mâna. Nu e nevoie de frământare, așa că e ideal pentru mamele grăbite. 🙂 Întindeți foaia și o tăiați în bucăți (egale sau nu:)) ca să iasă aerul din bicarbonat (spune Nadyia).

Mie mi-a ieșit formă rotundă, așa că arată ca o pizza. UN SECRET mai constă în tipul e bomboane pe care le adăugați apoi pe fiecare felie. Acestea se vor topi și va ieși o minunăție. Eu am avut doar ciocolată albă cu praline, așa că asta am pus. Nu recomand însă, ciocolata nu s-a topit, cum ar trebui. Următoarea o fac cu caramel sărat, claaaar!

Revenind… băgă tava la cuptor, timp de 40 de minute la 200 grade.

Pentru decor și nu numai, ornează cu ciocolată topită (recunosc, am avut Nutella )

E genul de prăjitură pe care o mânânci pe furiș, dacă ai copii mici și pofticioși. Atenție, și soțul va cere porție extra..

 

 

Poți urmări rețeta video aici a Nadyei. Cu ocazia aceasta am descoperit și rețete de mâncăruri bune ale ei pe care abia aștept să le testez.

În fine, am observat că nu sunt trecute în scris ingredientele, iar mie personal mi-e mai ușor să văd ce am de pus în vas, așa că le-am notat pentru voi.

    Cu plăcere!:)

Further reading

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *