Una dintre cele mai ușoare prăjituri de pe lume, și aș adăuga și mai puțin calorică este Crumble-ul. Pentru că pui ce fructe vrei pe care le poți tăia bucăți mari sau decongelate, și deasupra are un aluat fărâmicios ca nisipul, care nu trebuie întins.
Și cum vremea de afară nu mă ispitește nici măcar să mă uit pe geam, aveam nevoie de un confort sweet. Crumble de mere e alegerea ideală pentru această vreme.
Îți ia 10 minute să o pregătești și nici nu trebuie să ai cantități exacte, iar pentru copil e super fun pentru că practic doar amestecă în ingrediente. Oricum D. a fost mai ocupat să fure din ingrediente.
Ingrediente
Umplutură:
5-6 mere
1 Lingură de zahăr brun
1 linguriță de scorțisoară
Aluat:
o jumătate de cană de fulgi de ovăz (Dacă nu aveți ovăz puneți cu o jumătate de cană de fâină în plus )
125 gr de făină
50 gr unt la temperatura camerei (atît mai aveam in frigider, dar puteți pune și 70 gr)
2 linguri de miere (sau ce fel de zahăr folosiți, nu sunt paranoică cu zahărul)
1 linguriță de scorțișoară
Fructe confiate, migdale, nuci (la alegere)
1 praf de sare
Cum se prepară:
Merele se taie cuburi și se adaugă scorțișoara și zahărul. Apoi se pun într-o tavă de tartă obișnuită (tapetată cu unt) Într-un vas separat amestecați ingredientele uscate și la final puneți untul (cuburi sau ras pe răzătoare). Apoi amestecați cu degetele până se face ca un nisip cu mici cocoloase (trust me, au un gust super bun la final!). Apoi turnați peste mere compoziția toată și nivelați. Mai puteți presăra niște zahăr. Puneți la cuptor la 180 de grade, timp de 40-45 de minute.
TA-DAM!
-
Ce a învățat D. făcând crumble de mere
*că din cotoarele de mere putem face suc de mere și nu facem risipă de alimente.
*a pus el toate ingredintele pe care i le-am pregătit eu și a amestecat singur fără ajutor
* a măsurat cu cântarul electronic
*că putem face ceva dulce și bun rapid
* că această plăcintă e atât de bună încât nu ai nevoie decât de o linguriță. Se mânâncă direct din vas. Nu ajunge pe farfurie niciodată, și nici apucă să se răcească. 🙂
Spor și poftă!
Leave a Reply