• Acasă
    • Competiţie SuperBlog
  • Alexisme
    • De suflet
    • Viața la țară
    • Păreri
    • Intrebări de oracol
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Activități cu copiii
    • Amintiri din bucătărie
  • Campanii
    • Români care inspiră
    • Campanie de informare pentru părinți
  • Ştiri
  • Concursuri
  • Recomand
  • Despre mine
  • Apariții în media
Facebook Twitter Google+
Alexisme
  • Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Home  >  Părinți & copii  >  O treime dintre români nu își duc copiii la dentist – studiu Clinicile Dentare Dr. Leahu
Părinți & copii

O treime dintre români nu își duc copiii la dentist – studiu Clinicile Dentare Dr. Leahu

Alexa Stănescu ianuarie 30, 2020 carii, Clinicile Dentare Dr. Leahu, copii, dentist Leave a Comment 369 Views

Aproximativ 50% dintre români nu au ajuns niciodată la un medic stomatolog, iar mai mult de 20% declară că nici nu vor merge, arată cel mai recent studiu comandat de Clinicile Dentare Dr. Leahu și realizat de Kantar în ianuarie 2020.

De ce nu merg românii la dentist și nu își duc nici copiii?

Mai mult, 30% dintre familiile care au copii nu i-au dus niciodată la un control stomatologic și nici nu-și propun să facă acest lucru. Un alt studiu de anul trecut arată că în România, peste 75% dintre copiii cu vârste între 6 si 11 ani au carii pe dintii temporari.

Cristina, mamă a trei copii de 6, 7 ani, respectiv 9 luni îmi povestește că nu i-a dus pe nici unul la stomatolog. Deși încă stau prost la capitolul igienă dentară, nu au nicio carie, mărturisește ea.

Theodora are un băiat. A fost cu Albert prima oară la dentist abia în jurul vârstei de 3 ani când se vedea pe unul dintre dinti o carie. De atunci merg regulat, ori la câte un tratament aferent cariilor ori la un simplu control o dată la 6 luni a fost recomandarea:

Nu l-am dus mai devreme, recunosc, pentru că eu am o fobie de dentist, încep să mă doară dinții doar când simt miros de cabinet.
Am fost la un cabinet și un doctor care ne-a fost recomandat de alte cunoștințe cu copii. Nu este un cabinet specific pentru copii.

Când ar trebui să ducem copiii prima oară la dentist?

Prima vizită ar trebui să fie în jurul vârstei de 6 luni sau când apare primul dințișor.

Și Carmen a fost târziu cu fata ei, Teo, la dentist. Când a mers doar la control  medicul  i-a observat 4 carii, ceea ce i-a șocat pe părinți.  A mers cu inima strânsă, știind că are de făcut 4 carii și nu știa cum va reacționa. Din fericire a găsit o doctorită care i-a explicat foarte amuzant ce ii face, era foarte caldă. Experiența a fost foarte plăcută, acum Teo o tot întreabă când mai merge la dentist. 

foto;Pixabay

Ce spun statisticile? 

Românii nu merg la dentist și nu își duc copiii din lipsă de educație și informare privind sănătatea dentară, în special în ceea ce privește prevenția afecțiunilor stomatologice, consideră medicul Ionuț Leahu, CEO și fondator Clinicile Dentare Dr. Leahu:

“Majoritatea celor intervievați spun că nu merg la dentist din lipsă de timp, bani sau că nu consideră că au probleme, însă nu toate afecțiunile stomatologice prezintă și simptome. În plus, prevenția stă la baza diminuării incidenței afecțiunilor grave, în contextul în care 90% dintre pacienții pe care îi vedem la controale de rutină prezintă deja carii și dinți lipsă, iar mulți vin direct cu afecțiuni foarte grave”.

 

Câți bani alocă românii pentru a avea grijă de dantură?

Jumătate dintre cei care merg, totuși, regulat la stomatolog se programează pentru tratamentul cariilor dentare (50,2%), îndepărtarea depunerilor de tartru (44,3%) și albirea dinților (38,9%).

Românii  au crescut bugetul pentru vizita la cabinetele dentare cu aproximativ cu 100 de lei față de 2019. PLătesc acum in medie 1801 lei.

Cât despre nevoile românilor privind sănătatea dentară, majoritatea declară că vor servicii (88,1%) și medicamente (90,1%) decontate de stat și acces gratuit la servicii publice (91,9%) și la medicul de familie (88,3%).

Știați că puteți deconta vizita la dentist si tratamentul pentru copii?

Medicul Ionuț Leahu spune că își dorește și caută soluții pentru a majora limita de 1600 de lei/medic pe lună. Astfel, mai mulți copii ar ajunge la dentist.

În plus, continuă să investească în programelede educație a pacienților, dar și de dezvoltare profesională a medicilor, iar una dintre măsuri e demararea programului de rezidențiat privat.

Clinicile Dentare Dr. Leahu sunt primele unități medicale private din România acreditate pentru a desfășura un program de rezidențiat privat. Proiectul se desfășoară în colaborare cu Universitatea Titu Maiorescu din București și asigură 36 de locuri pentru rezidenți. 

Clinicile Dentare Dr. Leahu plănuiește în prima parte a anului extinderea rețelei cu cel puțin încă trei unități stomatologice inaugurate în Iași, Brașov și Cluj, dar și cu o clinică complexă în afara țării. 

În acest moment, rețeaua are șapte clinici în București, dintre care una dedicată copiilor și câte una în Pitești, Timișoara, Turda, Constanța și Oradea. La sfârșitul anului trecut, medicul Ionuț Leahu a inaugurat trei clinici în același timp


Săptămâna viitoare voi publica un articol amplu despre când ar trebui să fie prima vizită la dentist dar și cum să se spele pe dinți copiii. Dacă nu vrei să-l ratezi, abonează-te la Newsletter pe prima pagină a blogului, în partea dreaptă. 

Previous Article Cum își pot lua liber părinții de la serviciu, când copiii sunt bolnavi
Next Article Biscuiti cu banane,nucă &cocos, fără făină

About Author

Alexa Stănescu

Bună! Sunt Alexandra Stănescu și cred că măcar în treacăt m-ai auzit la Europa FM, în ultimii 11 ani. Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-mi te rog un comentariu și dacă vrei să dai vestea mai departe cu un share. Multumesc

Related Posts

  • Siguranță copii: un site de unde aflăm cum acordăm primul ajutor copiilor, în mai multe situații

    martie 17, 2021
  • virus

    Mă simt conspirationistă pentru că vreau școli deschise

    noiembrie 5, 2020
  • Idei cadouri de Crăciun pentru copii plus câteva REDUCERI

    octombrie 26, 2020

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Abonează-te!

Înscrie-te aici cu adresa de e-mail ca să primești articolele noi::

My Social Media

Postări populare

  • gradinita, cresa, joaca
    Ministerul de finanțe propune ca părinții să nu mai primească suma de 1500 de lei pentru grădiniță martie 22, 2021
  • Stimulent de reinserție de 1500 de lei, pentru părinții care aleg să revină mai repede la muncă aprilie 7, 2021
  • Cât costă viața copilului tău? SEMNEAZĂ PETITIA pentru majorarea cuantumul amenzilor pentru copiii transportați fără scaun auto sau centură aprilie 9, 2021
  • Când devenim părinți, timpul se dilată martie 30, 2021

Instagram

alexa_stanescu

De când am făcut schimb de roluri, eu muncesc ș De când am făcut schimb de roluri, eu muncesc și el are grijă de casă și copii, ne apreciem mai mult. Sincer, și fără lăudăroșenii, că doar mă știți că nu sunt cea mai romantică. Nici el. Aici ne asemanam.🤣

Am învățat să îi apreciez fie are gest și să nu îi scot ochii cu fraze de genul: 
“ -Ehe, vezi ce greu e să crești copii?” 
Doar un mulțumesc și recunoștința sunt uneori suficiente. Alteori, normal că vreau să recompensez și cu mici bucurii.

Azi am auzit că e World Husband Appreciation Day așa că am decis să îi fac o surpriza. Si el, mie! 

🌱Ghiciti cine ce surpriza a facut? 

Când ajungeti azi acasă nu uitați să îi arătați aprecierea voastră: fie că spală vasele, duce gunoiul, se joacă cu copilul cât voi faceți altceva, sau dacă pune șosetele in sertar😂😜 

#worldhusbandappreciationday 
#micileplacerisuntmarilebucurii 
#aprecieresirecunostiinta 
#loveyourbetterhalf❤️ 
#ziuaaprecierii
#gratitude🙏 
#begratefuleveryday
La ceas de noapte.. o secundă, atât a durat să La ceas de noapte.. o secundă, atât a durat să împrăștie o cutie nou nouță de scobitori🤦‍♀️ 
Oare până mâine dimineată reusesc să pun la loc in cutie 400 de scobitori? Par mai puține totuși. Cred că le și număr dacă tot mă apuc de treabă.🤷‍♀️ Asta după ce se culcă micul Blond, care în ultima vreme trece de miezul noptii râzând de mine și trezindu-mă din somn. 

#părințeală 
#viatacucopii
#momblogger 
#lifewithkids❤️
De câteva zile, seara ieșim pe strada noastră l De câteva zile, seara ieșim pe strada noastră la plimbare, cu saci de gunoi după noi, ca să strângem pet-uri, hârtii, ambalaje și te miri ce chestii aruncate in natură. Initial am luat doar un sac. 
Pf, am fost naivi. Până la jumătatea străzii era plin. 

De atunci zilnic, plusăm cu câte un sac. 

Chiar din prima zi, micul Blond ( încă nu are 2 ani) a înțeles ce lucruri nu au ce căuta in natură. 

Nu îl laud pe el, sunt convinsă că orice copil e in stare să facă distincția. Secretul e puterea exemplului. Și nu al prelegerii. Degeaba le povestim și explicăm si zicem NU aruncăm pe jos. Dacă ei ne văd preocupați de ceea ce ne inconjoară, vor fi și ei la rândul lor. Și poate vor da chiar mai departe exemplul, altor colegi. Sigur, totul e ca acei colegi să aibă părinți receptivi. 
O sa incerc sa strang si cativa vecini dacã vor, insa am decis ca mai bine facem@noi cate putin. Poate ne vãd si altii. 🤷‍♀️
.
.
.
🍀☘️🌲🪴🌱🌱🌳

#viațalațară 
#faraplastice 
#curatamnatura🍀☘️🌱🌿
#reciclare 
#innatura🌺
În drum spre casă, în doar 40 de minute, am tre În drum spre casă, în doar 40 de minute, am trecut prin 3 anotimpuri: era vară când am plecat din Bucuresti, pe DN am prins un nor negru de ploaie și cand am ajuns acasă era lapoviță! 
Mă tem tot mai mult de schimbările astea de vreme. 

#climatechangeisreal #climatechangeawareness 
#dela30degradelazerozerograde 
#cloudsinthesky☁️🌎☁️☁️ 
#vremeschimbatoare
E weekend și abia aștept să gătesc. Mi-e dor s E weekend și abia aștept să gătesc. Mi-e dor să stau prin bucătărie. De când m-am întors la radio tot încerc să fac supe si mâncare care să țină 2-3 zile. Nu reușesc, zau! Asta si pentru că mereu vreau să încerc lucruri noi.

Dacă și tu gătești ascultând podcasturi, ca mine, îți recomand acest episod #cucapulinnori☁️☁️⛅️ despre mâncare și cum și cât gătim in ziua de azi. 
Invitată a fost @Adriana Sohodoleanu, lector la Fundatia Calea Victoriei.
Mă găsesti pe: 
🎧Spotify 

🎧Anchor FM 

🎧Apple Podcast

🎧soundcloud
.
.
.
#amintiridinbucatarie 
#weekendcookingfun 
#despremancare 
#foodlover😍 
#podcaster 
#backtowork
Nu știe decât cele 4 cuvinte de bază: mama, tat Nu știe decât cele 4 cuvinte de bază: mama, tata, apa, papa. Fie 5, caca included. Totusi, comunică incredibil de bine. Uneori, când se trezește dimineața și eu am plecat deja la radio, mă caută. Mă strigă și mă caută in toată casa. 

Mor după el și după modul fabulos in care suntem construiti să evoluăm, de la limbajul semnelor, la vorbe. 😍

.
.
.
#mombloger #primelecuvinte #limbajulcopiilor #cutefactor #cutekids #mamadebaieti #momlife #backworkout #motherhood⭐️ #părințeală #homeiswheretheheartis
⭐️⭐️Pură întâmplare. Agenda mea dragă ⭐️⭐️Pură întâmplare. Agenda mea dragă de la @librartis.official  a căzut în mâinile micului Blond care a descoperit mâzgălitul. 

Citiți mesajul și trageți singuri concluziile. Eu m-am topit și mi-am confirmat că nimic nu e întâmplător. 

🌟🌟🌟
.
.
.
#mombloger #momlife #viatacolorata #kidsdrawing #coloroflife #nimicnueintamplator #magiciscolor #motherofboys
Azi am decis: stau numai în curte, fac totul în Azi am decis: stau numai în curte, fac totul în curte. De la planul de grădina de legume ( thanks, @elenasantos_home ), până la gătit. Gratar să fie, zic!

Am scos mai întâi cartea ( redusă și azi la @libfest ), culc micul Blond și apoi, în curte să ne facem traiul azi! 🌼🌸🌺🌟☀️🌤 
Aș fi plantat flori dar le distrug câinii si oricum sunt cam anti talent:) 

☀️🌼Tu cum profiți de ziua de primăvară? 🌼🌼
.
.
.
#vineprimavara🌺🌷🌺 
#soarepecer🌞 
#springishere
#relaxdamnit 
#readingtime 
#viatalatara 
#incurte 
#floricelepecampii🌸🌺🌼 
#zentime🙏 
#weekendblessings 
#staredebine❤️ 
#staredelectură
Mai multe... Follow on Instagram

Arhive

© Copyright 2014. Theme by BloomPixel.
Acest website folosește cookies: Aflați mai multe.