În timp ce creaturile de la abația Redwall se bucură de Vara Rozei târzii, domnesc liniștea și pacea. Dar nu pentru multă vreme. Cluny Flagelul se apropie! Șobolanul cel rău, cu un singur ochi, este pregătit să se războiască pentru a dobândi ce vrea: Redwall.
“Redwall se află între mlăștinile de la vechea graniță de la miazăzi, flancată din două părți de adâncurile umbroase ala Pădurii Floare-de-Muschi. Cealaltă jumătate de abație dădea spre pajiște, iar poarta sa straveche era spre drumul lung și prăfuit din perimetrul vestic.
De sus, seamănă cu o bijuterie fabuloasă, între o mantie verde din mătase ușoară și o catifea întunecată. Primii șoareci clădiseră abația din gresie roșiatică…”.

Aceasta este povestea unui asediu care pare că va șterge de pe fața pământului cetatea-abație Redwall.
Șobolanul Cluny Flagelul și armata lui de nelegiuiți cu nume care mai de care mai hilare: Dinte Roșu, Hoț de Brânza, Gheară Neagră, Ureche Zdrențe, Ars de Colț sustinuți de vulpea Sela și o grămadă de hermine și bursuci sunt hotărâți să le facă de petrecanie celor din abație. Dar povestea nu ar fi completă fără un erou, așa că dintre rândurile asediaților se ridică Matthias, un șoricel mic cu inima mare care are pentru ce luptă: Redwall este casa lui și a tuturor celor dragi lui, mai ales a unei șoricute pe nume Floare-de-Porumb.
Povățuit de Methuselah, cel mai bătrân dintre locuitorii abației, Matthias va crește și va deveni un adevărat erou, reușind chiar să salveze tapiseria lui Martin Războinicul, acest simbol de neprețuit al tuturor locuitorilor asediați, reușind astfel să ridice moralul tuturor.
“În tabara lui Cluny Flagelul, armata de șobolani se pregătea de război. Armele erau ascuțite pe pietre funerare. Sub ochiul critic al lui Dinte Roșu, banda de rozătoare ronțăia o bucată de scândură dintr-o poartă șubredă din spatele bisericii. Unii adunau pietre ca muniție pentru prăștii, alții își înfășurau frânghii în jurul corpurilor.
În biserică, Cluny ședea în firida corului, imaginea vie a autorității barbare.”


Dacă vă plac poveștile bune și frumoase în cadrul medieval presărat cu cetăți la ale căror porți se bate cu berbecele, eroi carismatici, personaje negative puternice, domnițe duioase, toate amplasate discret într-o idee fantasy, indiferent ca ai 14 sau 84 de ani aceasta carte va fi companionul perfect în fața focului pe fotoliul cel moale sorbind un ceai fierbinte. Iar dacă ațipești, deschide încet ochii și fii atent la cine-ți bate-n poartă, fiindcă Flagelul pe nimeni nu iartă.
Leave a Reply