Idei de activități pentru calendar Advent 2024

0 Comments

Până acum ideea unui calendar Advent cu activități mi s-a părut obositoare pentru că m-am gândit că voi fi stresată dacă nu am idei și mai ales dacă cei mici nu vor avea chef de activități iar eu trebuie să le bifez.

Dar m-a convins Laura Frunză pe care o urmăresc pe blog, că merită efortul și mai ales, dacă nu ai chef de o activitate ne putem oricând să uita la un film despre Crăciun și bea o ciocolată caldă. Așa ceva copiii nu refuză niciodată, mai ales dacă nu e plănuit. Aici găsiți lista ei de anul trecut. O să vă inspire, sunt sigură.

În plus, nu trebuie să fie lucruri prea mult gândite, veți vedea că multe activități le faceti oricum.

Nu uitați dulciurile!

Regulile la care m-am gândit sunt:

  • Financiare – de obicei aleg 2 zile de weekend-uri diferite în care mergem în oraș ca să ne bucuram de vizite mai costisitoare. Aloc cel mult 100 de lei de persoană pentru bilete (cel mic la multe încă nu plătește intrarea)
  • Eficiență timp – Încerc să nu-mi aglomerez programul. În timpul săptămânii voi lăsa lucruri mai ușoare pe care le putem face seara, sau după prânz când copiii vin de la școală și grădiniță. Și eu muncesc oricum de acasă și nu am mult timp.
  • Ce va conține – Zilnic, câte un dulce și o provocare. Este și o surpriză în calendar. Le-am promis copiilor că putem face ziua lui DA, (dacă ați văzut filmul, știți despre ce e vorba – acolo alte reguli. Copiii sunt însă fericiți peste măsură mai ales că vreo câteva zile vor pune la cale ce să aleagă, deci vor fi ocupați, ce bine pentru mine!). Normal, va fi o zi de weekend.
  • Să includă un sport
  • Calendarul îl vom construi împreună – cel mai probabil din plicuri pe care deja le-am gândit unde le agăț. Am vrut să cumpăr sertărașe dar n-aș mai da banii parcă.
  • Vom încerca să alternăm copiii, având în vedere că nu ambii mai vor aceleași activități și asta ne mai salvează financiar uneori.
  • Mă pregătesc din timp cu câteva ornamente de făcut cu ei, căsute de turtă dulce gata de asamblat, și ce alte lucruri sunt necesare.

Propunerile sunt orientative, încă nu știu care va fi ordinea.

De notat: pe 4-8 decembrie e Târgul de carte Gaudeamus, să aveți în minte și o vizită cu copiii în aceste zile.

Foto: Unsplash
Lista de idei pentru 23 de zile

1 decembrie – duminică urmărim parada militară la TV – e gratis și nu e frig 🙂

2 decembrie – O piesă de teatru pentru copii – Teatrul Țăndărică, Ion Creangă, Opera Comică pentru Copii

3 decembrie – Vizită la un târg de Crăciun (cel mai probabil Târgul de la Opera Comică) și plimbat prin oraș ca să vedem luminițele. Buget alocat de o ciocolată caldă, ceva dulce și 2 activități. Se plătesc separat activitățile.

4 decembrie – Coacem biscuiți. Îi ajut și eu, de data asta. Mai avem o tură pregătită când vor face singuri.

5 decembrie – Un film de Crăciun cu un ceai sau ciocolata cu bezele (e ceva mega rar la noi în casă)

Foto: Photo by Daniil Silantev on Unsplash

6 decembrie – Moș Nicolae pregătiri – lustruim pantofi și jucăm un boardgame împreună

7 Decembrie – Vedem un film acasă, cu floricele și chestii bune de ronțăit.

8 decembrie – Vizită la Târgul de Carte Gaudeamus, de la Romexpo, cu listele pregătite pentru cadouri și nu numai și bucuroși să participăm la evenimente.

9 decembrie – Ornamente acasă – pregătim un DYI de Crăciun, ceva ușor căci nu am talent.

10 decembrie – Un concert de Crăciun – Pe 10 decembrie este la catedrala Sf Iosif, intrarea gratuită. Nu am fost niciodată dar am prieteni care merg și cred că mi-ar plăcea iar pentru copii ar fi o experiență (sper eu neplictisitoare), iar pe 17 și 18 decembrie este concertul de Crăciun al Corului Madrigal. Costa 85 de lei biletul și are loc la Aula Magna a Universității Politehnica

11 decembrie – Coacem biscuiți împreună sau o prăjitură

12 decembrie – Scriem scrisori pentru Moș Crăciun

Foto: Unsplash

13 decembrie – Facem ziua lui DA, în care facem ce vor copiii. Noi doar am pus câteva limite legate de bani, distanță și siguranță. Doamne ajută, vă țin la curent:)

14 decembrie – Copiii trebuie să facă singuri căsuțele de turtă dulce cu kiturile de la Ikea sau Lidl.

Sursa: Arhivă personală, Crăciun 2023

15 decembrie – Zi pentru mine eu și prietenele vom merge la un târg de cadouri, intentionez să merg la #TargdeFrumos al Oanei Botezatu, iar copiii cu tati merg la mașini (Colectia lui Tiriac) sau un alt eveniment.

16 decembrie – Le chem în vizită prieteni la joacă si le pregătesc Christmas stuff, poate îi las să facă clătite sau ce vor ei

17 decembrie – Vizită la Muzeul copiilor – sunt multe expoziții. Preț 30 de lei per copil și adult. Aveți de ales între Lumea lui Moș Crăciun, Atelier Turtă dulce sau Atelier de Magie

18 decembrie – Mergem cu trenul o zi la munte, de dimineață până seara. Facem sandvisuri, luăm cu noi apă și ceai și încercăm să ne bucurăm de călătorie și de tren, normal. Copiii au gratis și redus așa că nu este o investiție mare. Încă nu am ales destinația dar nu plănuim vizite la castele pentru că e timpul scurt. Distracția e de fapt călătoria cu trenul.

19 decembrie -Merge la un patinoar.

20 decembrie – Încă o vizită la un târg de Crăciun, de data asta cu prieteni ai copiilor

21 decembrie – cumpărăm brad. Noi de obicei cumpărăm fie în ghiveci și îl plantăm în curte, fie brad normal pentru că la final îl taiem și îl folosim la sobă.

22 decembrie – Pregătim meniu și mâncare, cozonaci în ritm de muzică și sărbătoare

23 decembrie – Facem o ședință foto în casă între noi, dansăm și intrăm în atmosferă

24 decembrie – Împodobim bradul și casa de Crăciun, old fashion way

Crăciun Fericiiit! Sper ca la final să ne fi distrat și să avem amintiri frumoase!

Vă las si varianta de print mai jos, poza si pdf

CALENDARUL poate fi descărcat mai jos

Vezi și:

Further reading

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *