Copiii sunt în vacanță, noi adulții, nu prea, dar seara putem da o fugă în câteva dintre muzeele mai deosebite unde intrarea nu costă mult și sunt interesante și interactive pentru copii. Am căutat să vă propun locuri unde intrarea costă sub 50 de lei.
Muzeu Recordurilor Românești
Am găsit Muzeul Recordurilor Românești la care încă nu am ajuns dar pare foarte bine dotat și organizat. Nu-mi dau seama dacă este și interactiv pentru copii dar oricum ar fi cred că obiectele sunt destul de fascinante încât copiii să fie curioși și să pună întrebări, să se uite, să se mire. Grăbiți-vă: Expoziția este deschisă până pe 31 octombrie 2024.
Locație: Strada Parfumului.
Biletul costă 16 lei.
Program de vizitare:
Luni – Vineri: 11:00 – 19:00 (ora închiderii 19:00)
Sâmbătă – Duminică: 11:00 – 17:00 (ora închiderii 17:00)
Sunt 8 săli de expoziție și peste 100 de colecții, 7 recorduri Guinness World Records, printre ele cea mai mare colecție de tirbușoane din lume, cea mai mare colecție de fiare de călcat din lume sau cea mai mare colecție de obiecte cu tema Florii de Colț din lume. În plus, poți descoperi unele dintre cele mai mari colecții de filatelie, aparate de fotografiat vechi, mașini de scris, aparate muzicale, radiouri și multe altele.
Secțiunile disponibile pentru vizitare sunt:
Secțiunea 1 – Fiare de călcat
Secțiunea 2 – Colecția de filatelie și istorie poștală românească
Secțiunea 3 – Multiple colecții cum ar fi: colecția de aparate foto, gramofoane, fonografe, mașini de scris și de calculat, colecția cu obiecte cu tema Florii de Colț, mașini de cusut, telefoane, cântare, etc.
Secțiunea 4 – Colecția de tirbușoane
Timpul estimativ de vizitare pentru toate cele 4 secțiuni este de minim 2 ore.
Muzeul Copiilor – Bilete de aici
Aici sunt mereu expoziții care se tot schimbă. Noi am mers la Creierul Uman pe care v-o recomand și cele de mai jos sunt disponibile la final de octombrie și în noiembrie.
- Școala de magie Castelul Vrăjitorului – preț 30 de lei
De mii de ani, ascuns printre nori și păzit de un dragon legendar, se află castelul celui mai mare vrăjitor din toate timpurile. Acum, printr-o vrajă puternică, acest tărâm fantastic va fi adus la Muzeul Copiilor. Vraja durează doar câteva luni! Porțile se deschid pentru toți copiii curioși și dornici să descopere secretele magiei.
- Misiuni în Safari – Muzeul Copiilor Express: O expediție uimitoare prin cinci zone tematice așteaptă copiii dornici de descoperire. Cu ajutorul unui mijloc de transport magic care se transformă în telecabină, tren și submarin, micuții vor călători prin munți, păduri, junglă, savană și deșert.
Experiența călătoriei:
- Jocuri captivante ce vor ghida exploratorii în misiuni palpitante.
- Instalații interactive
- Decoruri tematice
- Misiuni către templul pierdut
Turul este adresat copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani.
Durata medie de vizitare: 50 minute până la maximum 1 oră și 30 minute/tur.
Circuit 2 – Pe urmele marilor exploratori – Aventuri cu pirați:
O călătorie memorabilă, unde copiii vor păși pe o corabie misterioasă și vor naviga prin tainele mărilor și oceanelor. Instalații interactive, panouri informative și activități pline de suspans vor dezvălui poveștile fascinante ale marilor exploratori și ale piraților celebri.
Experiența aventurii:
Micuții vor experimenta senzația mișcării pe mare și vor descoperi secretele funcționării unui tun de navă.
Instrumentele de orientare și tainele vieții de pe mare vor fi explorate în detaliu.
O aventură epică va conduce exploratorii în peștera comorii și în căutarea insulei misterioase.
Turul este adresat copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani.
Durata medie de vizitare: 50 minute până la maximum 1 oră și 30 minute/tur.
Circuit 3 – Escape Room – Egiptul Antic
Caravana „Egiptul Antic” vine la Muzeul Copiilor! Copii vor deveni o echipă de arheologi juniori care vor avea la dispoziție maximum 30 de minute pentru a găsi cheia care deschide ușa din piramida faraonului. Aventuri în camera tronului, descifrarea hieroglifelor, dar și o serie de provocări îi poartă pe micii exploratori într-o vânătoare de indicii în Egiptul Antic.
Durata medie de vizitare: 30 de minute
Bilete de acces se vor achiziționa din recepția Muzeului Copiilor, în limita locurilor disponibile per interval.
Muzeul Antipa – intrarea gratuită toată săptămâna
Adresa: Șoseaua Kisellef
La Muzeul Antipa intrarea e gratuită în vacanță toată săptămâna. Puteți vedea sau revedea colecția permanentă. Noi am fost de vreo 3 ori cu copiii și de fiecare dată descoperim ceva nou sau văd cu alți ochi exponatele. Merită o vizită mereu.
Grădina Luminilor
Adresă: Grădina Botanică București, Șoseaua Cotroceni 32
Noi anul trecut am ratat Alice în țara minunilor și recenziile de pe internet nu m-au convins. Poate anul acesta încercăm să ajungem la Grădina Botanică, la Garden Lights, cu instalații și proiecții luminoase din Frumoasa și Bestia.
Preț: de luni până joi 55 de lei
Intrare de sezon în orice zi – 125 de lei
MINA Museum
Adresă – George Constantinescu 2-4, București, la 3 minute de stația de metrou Pipera
Program Miercuri-Vineri: 12:00 -20:30, Sâmbătă-Duminică: 10:00 – 20:30
MINA are 2 expoziții permanente pentru copii:
Cea clasică cu jocuri interactive, ateliere și mult sport prin jocuri despre care am scris aici, în detaliu. E bine să luați haine de schimb pentru copii pentru ca au cateva jocuri solicitante: multe trambuline pe care copiii sunt tentați să sară pentru că li se numără săriturile, dar și un joc la perete cu mingea și interactiv. Pe lângă tobogan sau reciclatorul care te pune să faci sport.
Biletul costa 60 de lei pentru copil si 20 lei adult.
Dinozaurii – O călătorie imersiva în Lumea Preistorică
Bilet: 30 de lei
“Descoperă creaturi legendare și trăiește o experiență imersivă care îți va tăia respirația. Nu rata șansa să călătorești milioane de ani în trecut și să faci parte din acest spectacol uluitor!”
Spectacolul este dedicat publicului cu vârsta 3+ ani
Orășelul cunoașterii – Primul muzeu interactiv dedicat științei
Adresă: Str Jiului
Bilete:
Povestea din spatele acestui muzeu este fascinantă. Noi mergem o dată la câteva luni cu copiii și se simt foarte bine. Orășelul Cunoașterii, un loc plin de experimente care le permite copiilor să fie curioși, să exploreze și să vadă experimente, este făcut de părinții unor copii extrem de curioși, care au vrut să construiască ceva împreună cu cei mici. Ceva pe placul loc. Povestea spusă de Ana-Maria Roată Palade, fondator Orășelul Cunoașterii o citiți aici.
Țiriac Collection
Pentru orice tată care are și băiat cred că trebuie bifată această colecție. E pe lista alor mei de văzut. Prețurile sunt rezonabile spre deosebire de show-urile auto care nu țin cont de copii și costă exagerat.
Galeria Tiriac Collection include peste 200 de exponate de epoca, fabricate începând cu anul 1899, dar si automobile performante, cu un design modern.
Adresă: Calea Bucurestilor 289. Otopeni, Ilfov
Program de vizitare –
Vineri, Sâmbata, Duminica: 10:00 – 19:00
Bilet adulti: 20 lei | Bilet pensionari: 10 lei* | Bilet elevi/studenti: 5 lei*
BENEFICIAZA DE GRATUITATE:
Copiii cu vârsta de pana la 6 ani inclusiv;
Angajatii retelei de muzee din Romania*;
Persoanele cu dizabilitati si insotitorii acestora*.
Leave a Reply