Pentru că începe vacanța, denumită de autorități, “de schi”, dar nu toată lumea schiază, are bani sau liber de la serviciu ca să facă asta, poate o zi sau câteva ore puteți ieși cu copiii în această săptămână 19-23 februarie. Vă las câteva idei, nu le-am încercat pe toate, vă semnalez unde am fost și unde am vrea să mergem.
-
Muzeul Copiilor – Locație: Bulevardul Decebal, Nr. 11, Bloc S14, Sector 3, București
Aici sunt 2 tipuri de expoziții.Pentru toate trebuie să cumpărați bilet online cu rezervare de aici:
Creierul Uman- Lumea din capul tău, costă 30 de lei adult/ copil (pe care am vizitat-o și despre care am scris aici,). Adresat copiilor peste 8 ani.
Atelier de fursecuri
Turul este adresat copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 15 ani. Cost participare: 30 lei/copil și 10 lei/adult.
Durata medie atelier: 50 minute până la maximum 1 oră/atelier.
Muzeul Antipa – tur ghidat și atelier gratuit
Luni, 19 februarie între 15.00 – 16.30, în sala atelier a Muzeului la „Descoperă. Povești din lumea animală” – „Uriașii din Muzeul Antipa”. Nu există restricție legată de vârstă. Toți participanții cu cerințe educaționale speciale și prietenii lor sunt bineveniți, indiferent de abilitățile lor artistice și practice.
MINA Kids – zona Pipera
Preț: Copiii sub 3 ani au gratuitate. Adult 20 de lei, copil 60 de lei.
Am fost recent la Mina Kids, atenție, dacă vreți zona pentru copii, adică nu lumea subacvatică sau Klimt, trebuie să luați bilete la Mina Kids, de aici.
Sfaturi: luați cu voi un tricou de schimb pentru că este cald și vreo 4 activități sunt destul de dinamice și copiii vor transpira.
M-am bucurat pentru că în sfârșit am găsit un loc de joacă pentru copii unde adulți pot cumpăra o cafea excelentă și la un preț foarte bun. 11 lei cafeaua pe care primești în ceașcă și o poți lua la locul de joacă pentru copii. Sunt și canapele pentru părinți din loc în loc. Detalii foarte importante.
Activități pentru copii
Trei activități care te pun să faci sport:
Trambulinele care numără: Sunt 9 sau 12 mini trambuline care numără de câte ori sari. Avem acasă trambulină și faptul că acolo putea să numere de câte ori sare face toată diferența. Dacă vorbiți cu un angajat din zonă o să vă spună probabil care e recordul. Noi când am fost era 1100 și D, a fost tare fericit că l-a doborât. Dacă acest record merge din gură în gură sunt curioasă la cât s-a ajuns acum.
Bricks
Un ecran cât tot peretele pe care trebuie să arunci niște mingii de burete. Și adulții sunt foarte prinși de joc.
Reciclare selectivă
Pe un ecran în fața ta ai trei tipuri de gunoi: hârtie, plastic sau sticlă, și pentru fiecare recipient pe care ți-l arată trebuie să îl duci la pubela corectă. O selectezi prin anumite mișcări ale mâinilor, așa că faci și mișcare reciclând.
Nava interactivă
A fost preferata copiilor de acolo și a micului Blond. La nici 5 ani nu credeam să aibă atâta răbdare, a stat la coadă de vreo 7 ori cel puțin ca să stea ca cârmă. Apoi, mai erau două tunuri la care așteptai la rând.
Tobogan imersiv
M-am dat și eu, un pic cam dureros la final când ajungi jos, dar copiii au fost fericiți că ne-am dat și noi adulții.
Loc de joacă pentru copii cu multe bile și un tunel acoperit cu cearceafuri.
Mai sunt și ochelarii VR în care îți arată că te urci în balon.
La cinema vă recomand Superpietonii Zurli.
Leave a Reply