Totul începe vara cu fructe care se strică.. și pentru că urăsc să arunc mâncare, sincer cam vânez fructele când urmează să se strice și să le bag într-o plăcintă de vară:))
Ei, această rețetă inventată s-a întâmplat chiar așa: cu niște piersici care urmau să se strice, așa că le-am pus cu niște zahăr pe aragaz. Îmi place să experimentez din rețetele pe care le urămresc pe net, așa că am pus niște piper în piersicile călite (de la o rețet a lui Exarhu am prins-o pe asta) și busuioc proaspăt (a a fost ideea mea). Au avut un gust atât de fresh!
Aveam biscuiți digestivi pentru blat (știți voi, unt topit si biscuiți până devin ca nisipul umed). Bănuiesc că la fel de bine merge si un aluat de tartă.
Nu aveam însă nici un fel de brânză pentru partea de cheese. So, sor-mea mi-a dat o idee foarte bună: griș cu lapte. Perfect pentru că îl pot face fără zahăr și pentru textură.
Zis și făcut. NU mă puneți să vă zic cât griș am pus și cât lapte, pentru că niciodată nu măsor grisul cu lapte.
A ieșit așa ceva:
Deasupra am presărat migdale și nuci.
Toată ziua m-aș uita la Nadyia pe Netflix, o citesc des pe Mazilique, și mă mai uit și la tv la n emisiuni ce prind pe fugă. De acolo mă inspir și mai inventez și eu cu ce am.
Sufăr tare după Food Network, că nu mai e in grila mea.
Și puține nuci glazurate cu caramel. Fac eu așa ceva, și tin la borcan.
Pun zahăr la topit, apoi il scurg pe o foaie de copt și pun nuci și migdale (prăjite sau nu). Il las să se răcească și deși l-aș devora așa, nu e bun pentru dinți și măsele, așa că îl bag în blender și il fac aproape praf.
Spor și poftă să aveți!
Alte rețete inventate sau adaptate găsiți și pe Instagramul meu Alexa _Stanescu cu #AmintiriDinBucatarie, #UnChefSiJumatate și aici.
Aluat de pâine / pizza, fără pretenții, homemade #Un chef și jumătate
Leave a Reply