• Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Facebook Twitter Google+
Alexisme
  • Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Home  >  Interviuri • Părinți & copii • Uncategorized  >  Ai depune bani în contul pentru copii deschis de stat? Interviu cu trainerul de educație financiară Adrian Asoltanie
InterviuriPărinți & copiiUncategorized

Ai depune bani în contul pentru copii deschis de stat? Interviu cu trainerul de educație financiară Adrian Asoltanie

Alexa Stănescu ianuarie 27, 2019 Adrian Asoltanie, cont pentru copii, economisire 3 Comments 1449 Views

După ce D. a venit în viața noastră, am vrut să îi asigurăm viitorul și să punem bani deoparte pentru tot felul de lucruri pe care nu ni le-am fi putut permite. Inițial am vrut să depunem într-un cont care să nu poată fi accesat decât la 18 ani când poate are nevoie pentru studii. Apoi ne-am gândit că poate nu vom face față 18 ani, să cotizăm lunar, iar acasă sigur nu putem stânge bani la saltea.

Așa că am ales un cont la o bancă unde trebuie să depunem o sumă lunar, vreo 200 de lei și am reușit să facem asta timp de 2 ani, însă când nu am mai putut financiar să plătim, am pierdut banii pentru că nu puteau fi retrași decât după minimum 5 ani.

Cam asta a fost experiența noastră cu economisirea banilor pentru copii și conturile oferite de bănci.

Sigur ați auzit că în decembrie a fost aprobat de Guvern un program numit, „gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar”. Adică, un cont deschis pentru fiecare copil înregistrat în România, în care statul contribuie cu 600 de lei, DOAR dacă părinții alimentează contul cu minimum 1200 lei pe an. Dacă la finalul anului suma depusă de părinți e mai mică de 1200 de lei, statul nu cotizează cu cei 600 de lei promiși.

  • Cine are cont deschis  de stat la Trezorerie?

Toți copiii până în 18 ani.

  • Cum se depun banii și unde?

Banii se depun la Trezoreria sectorului 1, întrebi de acest cont, dai CNP-ul copilului tău și pui banii în cont. Da același, CONT pentru 4 milioane de copii. Diferă doar CNP-ul.

Pentru soldul contului se acordă dobândă (la soldul contului se aplică o rată de dobândă al cărei nivel se stabilește la 3% pe an).

  • Când pot fi retrași banii?

Banii nu pot fi retrași până când copilul nu împlinește 18 ani. Sunt și câteva excepții:

a) în cazul achitării cheltuielilor de sănătate pentru tratarea titularului contului în cazul bolilor cu risc de deces al acestuia, respectiv: boli infecțioase, boli rare, afecțiuni oncologice, malformații congenitale, boli hematologice, diabet, accidente domestice și intoxicații;
b) în cazul achitării cheltuielilor pentru suportul serviciilor medico-sociale de care beneficiază titularul contului cu tulburări pervazive de dezvoltare, respectiv în cazul achitării cheltuielilor de recuperare medicală complexă psihoneuromotorie;
c) în cazul decesului titularului contului.

Este un program de genul: „Contribuie cine poate și cheltuie cine trebuie!”

Am vrut să mă lămuresc cum stă treaba cu acest cont și nu am căutat informați din lege sau de la autorități, căci v-aș fi plictisit și enervat. Sunt sigură că aveți măcar întrebări dacă nu chiar îndoieli. Așa că am stat de vorbă cu trainerul de educație financiară pentru adulți și copii, Adrian Asoltanie.  

Foto: Fb Adrian Asoltanie
  • Este sau nu o oportunitate care să ajute părinții care nu reușesc să pună bani deoparte pentru viitorul copiilor lor?

A. Asoltanie: Identificarea și evaluarea oportunităților ține de educația financiară. La capitolul ăsta suntem pe locul 128 în lume și pe ultimul loc în Europa. Un program garantat de stat ar trebui să fie una din cele mai sigure forme de economisire și investire. Însă așa cum a fost construit acest proiect, condițiile și limitările lui, lansarea lui într-o perioadă de „foame” bugetară și profesionalismul inițiatorilor îmi ridică MARI semne de întrebare. Există alte instrumente de investiții pentru copii, e nevoie de educație în primul rând.

  • Cât de sigur este acest cont de economisire, în conditiile in care s-a deschis UN SINGUR CONT COMUN la Trezoreria sectorului 1 pentru 4 milioane de copii, iar tu ca părinte dai CNP-ul și depui banii? Eu personal nu am încredere sa platesc o amenda la Trezorierie…

 A. Asoltanie: Experiențele contribuabililor cu instituțiile statului sunt deseori năucitoare și frustrante. De la erori grave până la interpretări subiective ale unor legi, statul s-a dovedit a fi un partener instabil și agresiv. Legi schimbate peste noapte, taxe introduse urgent și retrase la presiunea Uniunii Europene, bani încasați abuziv și nereturnați cu anii… Investițiile se bazează în primul rând pe încredere – acest ingredient lipsește din acest proiect.

  • Românii nu sunt un popor care să economisească, asta și pentru că nu își permit acest lucru, cred. Practic, un părinte ar trebui să depună în contul de la stat câte 100 de lei pe lună, iar la finalul anului să se adune 1200 de lei pe numele copilului respectiv.

         Câți dintre români au acești bani în plus? Și cei care au vor fi tentați în vreun fel de 600 de lei ?

A.Asoltanie: Personal consider că marea majoritate a românilor ar putea să facă rost de 100 RON / lună, mai ales pentru a investi în viitorul copiilor lor. Pentru asta ar trebui să-și facă un buget al familiei ca să înțeleagă ce bani le intră într-un an în casă și pe ce se duc. Totul trebuie calculat pe 12 luni. O să aibă niște surprize serioase. (De ex. 1 pachet de țigări pe zi înseamnă 6000 RON / an.) Puteți descărca gratuit un astfel de buget personal / al familiei de pe www.adrian.asoltanie.com/gratuit

Foto: Unsplash
  • Eu văd deschiderea acestui cont drept o momeală pentru români… Să pună ei primii banii și apoi jumătate depune și statul. Cum funcționează concret? Ca niste titluri de stat? Pentru că practic, statul se poate folosi de banii noștri dar noi nu. Fizic nu putem retrage banii până la 18 ani împliniți ai copilului.

A.Asoltanie: După părerea mea, este un program de genul: „Contribuie cine poate și cheltuie cine trebuie!” Nu se spune clar ce se întâmplă cu acești bani, în ce vor fi investiți (probabil în pensii speciale…), de unde ia statul cei 600 RON / an… Cred că este o nouă formă de a cheltui azi banii de răspoimâine, pentru că cei de mâine și poimâine sunt de mult duși… Ce e cel mai pervers este că se îmbracă un furt din resursele copiilor noștri în haina unui program de sprijin al lor.

  • Nu ar fi mai util să nu fie un cont obligatoriu deschis? Să aibă părinții optiunea dacă deschid un cont? Până la urmă nu cred că deschiderea unui cont ii impiedică pe români să o facă, ci lipsa banilor pe care să îi economisească. Există riscul să ne trezim cu dobânzi sau comisioane de administrare?

A.Asoltanie: După câteva mii de persoane întâlnite la cursurile pe care le țin în companii, principala barieră în economisire și investiții este lipsa educației financiare. Oamenii nu cunosc mai departe de depozite bancare, nu înțeleg și nu aplică principiul „Plătește-te pe tine primul” adică primul lucru când iau salariul să pună deoparte o sumă de bani, oricât de mică. Nu au un buget și folosesc greșit multe produse financiare. Atunci când reușesc să strângă ceva, caută scheme rapide care se dovedesc țepe.

  • Există riscul să piardă părinții banii, dacă dispare programul? Se garantează sumele în vreun fel?

A.Asoltanie: Înțeleg că sunt aprox. 7 milioane de români care încă așteaptă de ani de zile să-și recupereze taxa auto încasată abuziv de stat. Probabil că banii se vor recupera însă cu greutate și cu multă birocrație. Mulți vor pierde dovezile depunerilor și se vor plimba multe dosare cu șină și copii xerox.

  • Tu ai contribui la acest cont sau preferi unul pe care il alegi tu pentru viitorul copiilor tăi? Și chiar așa, cum am putea alege un plan de economii pentru copiii noștri? La ce să fim atenți? Dobândă? Posibilitatea de a-i retrage cat mai tarziu?

A.Asoltanie: Personal eu alimentez automat în ziua de salariu 2 fonduri mutuale pentru copiii mei în care depun în fiecare lună câte 200 RON. Nu amestec niciodată produsele de investiție cu cele de asigurare de viață, oricum copiii nu au nevoie de asigurări de viață. Prefer fondurile mutuale simple administrate de banca cu care lucrez. Mă interesează diversificarea, randamentul, să îmi permită depuneri și retrageri flexibile, transparență și control.

Sper că v-am adus niște lămuri dacă vă gândeați cumva să cotizați în vreun fel la acest cont pentru copiii voștri.

Tu ai depune bani în contul de la stat? Ai deschis un alt cont de economisire pentru copiii tăi? Ce plan de economisire ai ales pentru ei?


 

Dacă ți-a plăcut articolul, poți da like sau share pe FB și te poți abona la articolele mele din sectiunea subscribe de pe prima pagina. 

 

 

Previous Article Plăcintă pentru leneși sau Crumble de mere
Next Article Prieteni vechi, prieteni noi

About Author

Alexa Stănescu

Bună! Sunt Alexandra Stănescu și cred că măcar în treacăt m-ai auzit la Europa FM, în ultimii 11 ani. Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-mi te rog un comentariu și dacă vrei să dai vestea mai departe cu un share. Multumesc

Related Posts

  • Cum să ne pregătim de criză economică în al 12-lea ceas!

    martie 17, 2020

3 Comments

  1. Carmen Alexa Reply
    februarie 1, 2019 at 6:42 am

    WOW! Am rămas mască! În primul rând nu știam de acest program și în al doilea rând, acum că am aflat de el.. .mi se pare ireal. Eu aș alege altă formă de economisire, dar în nici un caz acest cont deschis de stat 🙁

    • Rahela Reply
      februarie 1, 2019 at 9:00 am

      Carmen, eu depun lunar niște bani pentru fi-meu. Mi se pare mai safe o firmă străină decât statul român. Riscul e mai mic, deși pare atât de ciudat!

      • Alexa Stănescu Reply
        februarie 21, 2019 at 8:32 am

        Perfect de acord! Problema e că la cum se scumpesc toate și salariile rămân pe loc, la un moment dat nu ne vom mai permite nici 100 de lei să punem pe lună:(

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Abonează-te!

Înscrie-te aici cu adresa de e-mail ca să primești articolele noi::

My Social Media

Postări populare

  • Lista muzeelor din țară care participă la Noaptea Muzeelor, sâmbătă, 13 mai, și ce puteți descoperi mai 13, 2023
  • De ce amintirile legate de casele în care trăim în copilărie sunt atât de puternice, oare? mai 17, 2023
  • Idei pentru 1 Iunie, Ziua Copilului, în weekend prelungit mai 28, 2023
  • Harta micilor producători locali cu rețete tradiționale și sănătoase pentru familie – platforma Via Profi iunie 6, 2023

Instagram

alexa_stanescu

Ce fac seara acum, în deplasare, și nu am copiii Ce fac seara acum, în deplasare, și nu am copiii să mă înnebunească de cap chinuindu-mă să îi adorm? Mă uit la poze cu ei, îi sun, strâng perne în brațe și caut prin geantă vreo jucărie de-a lor, de dor. 

Inițial voiam să iau cu mine o carte de povești, dar m-am abținut. Și noi adulții vrem să ne alinăm dorul de ei și poate noi avem chiar mai multe lucruri la îndemână: avem telefonul, poze, nu doar obiecte care să ne amintesc de ei. 

Azi mergând prin sate, am văzut multe pietre și mi-am zis: ce le-ar fi plăcut băieților. Am găsit conuri de brad și mi-am spus: ia să le iau băieților. Am cumpărat două feluri de cașcaval (despre care citiți mâine pe blog, cu ardei iute sau nucă) pentru băieți. 

Suntem cu gândul la ei, chiar și când mai vrem o pauză de la ei. Și cred că așa va fi și când vor avea ei 30-40 de ani și poate vor fi părinți. 

Nu regret nici o clipă totuși faptul că am decis să vizitez producători locali, să le aflu povești, și mai ales să cunosc oameni, locuri, să-mi iau din experiența multă energie bună, chiar dacă a însemnat să stau departe de copii 2 nopți. 

Îmbrățișările vor fi mai calde și mai strânse când a intervenit dorul. 

Poza nu este ca să vă atrag atenția, ci am făcut-o ca să le arăt copiilor idei de prăjituri: un cornet de înghețată umplut doar cu fructe și pe margine era învelit puțin în ciocolată albă și fistic. 
O minunăție! Și înghețată și fructe:)

#viaprofi 
#susținemproducătoriilocali 
#bloggermom 
#viatacucopii
In loc de vedere de pe drum, vă las primul artico In loc de vedere de pe drum, vă las primul articol din vizita de 3 zile la producători locali din 4 județe. 

La doar 25 de km de București, după Mogoșoaia, în satul Dârza, județul Dâmbovița, găsiți afacerea familiei Constantin, sanatatedinplante.ro. Dacă vreți să le arătați copiilor cum se produc dulceturi sau cum se cultivă plante mai rare, e locul perfect de vizitat într-un weekend. Au pornit afacerea din nevoie pentru că soția era însarcinată și avea nevoie de vitamine, și cineva le-a spus de fructele goji. Ei au fost primii care le-au cultivat în România. Acum au doi băieți de 10 și 12 ani care îi ajută la treabă și primesc bani. 

Tot în județul Dâmbovița, în satul Priboiu, cam la o oră și puțin distanță, îi găsiți pe Teodor și Teodora, doi tineri care nu au încă 30 de ani și care în 2018 au pornit o afacere de familie cu zacuscă, dulcețuri, siropuri și uleiuri. Totul se bazează pe producție locală. 

“Cea mai grea zi este cea de salariu”, povestește Teodor. 

Îi găsiți pe platforma @ViaProfi ( link in bio) 

Dacă plecați la drum prin România platforma vă ajută să depistați produse locale direct de la cei care le fac cu multă muncă și dragoste iar copiii vor fi încântați să vadă “cum se fabrică/ cultivă”.

#viaprofi
#sustinemproducatoriilocali
#punemsuflet
#dulceață
Am vrut să fim aventurieri să mergem să vedem p Am vrut să fim aventurieri să mergem să vedem părți dintr-o rachetă aici la noi în România, doar pentru că era cumva în drum spre bunici ( doar in același județ dar la 2 ore distantă🙈). 

Ei, vă imaginați cam cât am îndurat: când ajungeeem? Cât mai eeee? Eu nu vreau să văd nici o rachetăă, de câte ori mai opriiiiim?! Doamne nu ma supooooort, și alte scandări de gen. Micul Blond a tăcut nu comenta deloc. 

Bine, ne-au ajutat jocurile de la @ the funny brand, desi am luat Adevar si Provocare care e pentru 16 ani plus, am parcurs 3 sferturi din el și e foarte ok și amuzant și pentru +8 ani, mai schimbi una două intrebări și gata. ( secretul e să le citească adultul!) mersi, Alex Zamfir că ne-ai scutit de o juma de oră de “cât mai eeeee!?!?” ( promit o altă postare cu jocul maine să vedeți cât ne-am distrat. 

Cu greeeu și încă o oprire scurtă să mă văd cu o prietenă, am ajuns la cosmobaza Stroești undeeeee… nu era nici un eveniment, nici nu stiu unde s-ar fi ținut căci locul este într-o poeniță. Înteleg că au amânat eventul din cauza vremii. Ne-au zis niste localnici veniți și ei cu copiii la rachetă. Bine măcar că au lăsat expuse părti ale rachetei să nu simțim că am venit degeaba. Noi adulții oricum ne-am delectat și încărcat cu priveliștea din poenița aceea. Am pus poze mai jos. 

Singurul regret a fost că micului Blond i-a fost rău pe ultima parte a drumului din cauza serpentinelor ( și a unei ciocolate înfulecate pe neve). 

Apoi, Buni ne-a așteptat cu mese îmbelșugate ca-ntotdeauna, că tot ni se lungiseră urechile de foame. (In poza e doar painea și desertul. Adăugați alte 3 feluri de mâncare, vă rog)

Concluzia lui D: nu mai merg cu voi niciodată cu mașina! In avion nici atât. 

Eu vă zic: jos pălăria celor care merg des in vacanțe cu copiii. Eu mor încet. 

Și să mai fac planuri de vacanță? Cu elicopterul? Pe vas clar unul vomită🤣

#ziuacopilului
#vacantade1iunie
#1iunie
#copilarie
#viatacucopii
Poate fi frustrant și copleșitor pentru copii să aleagă cărți la târgul de carte. 
-Prea multe cărți, le vreau pe toateee, mama, îmi zice D. 
Am lăsat câteva sfaturi pentru voi, părinți, cum să îi îndrumați să aleagă. 
Cele mai importante lucruri: stabiliți un buget pe care vi-l permiteți, nu îl depăsiti, și luați-vă timp să savurați experiența de a sta printre standuri cu copiii. Enjoy, @bookfest.ro ! Pe story o să pun și cum a fost plimbarea noastră la Bookfest. Logic că la final s-au luat la întrecere, care are mai multe cărți🙈 

#cartipentrucopii 
#targdecarte 
#educatiaconteaza 
#educatiacopiilor 
#alegemcarti
“Îmi pare rău că nu am fost lângă copii câ “Îmi pare rău că nu am fost lângă copii când creșteau, îi vedeam doar dormind”. Este concluzia a două femei pe care le-am ascultat aseară la @fuckupnights_bucharest. 

Din fericire ambele și-au dat seama și au spus stop, chiar dacă erau mai mari copiii când s-a întâmplat asta. Timpul nu e pierdut. Acum recuperează împreună. 

Aveam nevoie de încă o confirmare că este cea mai bună alegere pe care am făcut-o. Să stau cât mai mult cu copiii, să lucrez de acasă mai mult, să nu îi duc la afterschool, chiar dacă e și greu de multe ori. 

Poveștile celor 4 femei care au împărtășit cu noi “fuckups”, au fost atât de reale, m-am regăsit în majoritatea, poate și pentru că au povestit despre presa anilor 2000 și am simțit mai bine legătura. 

Două lucruri le-am reținut, ambele de la Lucia Antal, Head of Research Development la Pro TV.

Un fuckup poate să nu fie fuckup din perspectiva altcuiva. Tu poți vedea un eșec, dar altcineva poate vedea un lucru pozitiv, sau viceversa. 

Și al doilea lucru: a întrebat-o cineva s-ar întoarce în timp ce și-ar spune sieși ca să nu facă greseli. Răspunsul mi s-a părut atât de autentic: 

“Dacă m-aș întoarce în timp, tot nu m-as asculta nici pe mine”. 

Așa este. Așa cum nici copiii noștri nu ne ascultă, oricât le-am spune să învețe din greșelile noastre. 

Am plecat de acolo atât de bine încărcată emoțional, mi-au plăcut speakerii, nu a fost un eveniment moralist deloc, iar publicul foarte tânăr și educat, cu întrebări bune și deloc superficial. 

Mai vin, @julia.nagy, cea mai tare moderatoare!🤘

Despre FuckUp Nights

F*ckup Nights Bucharest este deja un fenomen cunoscut in peisajul bucurestean si face parte din seria de evenimente care au loc la nivel global, in 215 de orase din 62 de tari din intreaga lume.
Evenimentul se concentreaza pe abordarea constructiva a esecurilor profesionale si are misiunea de a te invata cum sa gestionezi obstacolele din viata profesionala, pe care toti le avem...  te incurajeaza sa privesti situațiile dificile ca fiind oportunitati de invatare

#fuckupnights 
#invatadingreseli
#lifeisshort 
#momblogger
V-am mai scris pe aici că nu sunt adepta online-u V-am mai scris pe aici că nu sunt adepta online-ului pentru copii, cu siguranță nu a rețelelor sociale, dar youtube si google are our friends totuși, nu putem nega asta. 

În doze mici, copiii pot si trebuie să afle despre internet iar noi părinții trebuie să acceptăm multe, însă cu limitele ferme totuși. 

Pe 30 mai hai la o dezbatere pe subiectul: Generația “digital natives” & relația cu părinții, de la 18:30 – 21:30, la Nod Makerspace.

𝗜𝗻𝘁𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗴𝗿𝗮𝘁𝘂𝗶𝘁𝗮! Link inscriere: https://moderndads.ro/modern-family-challenges/ 
𝗟𝗢𝗖𝗔𝗧𝗜𝗘: Nod Makerspace (Splaiul Unirii 160)

👉18:30: Inregistrare, networking & brand activation
👉18:45 – 19:30: 𝗖𝘂𝗺 𝘀𝗮̆ 𝗺𝗮̆ 𝗳𝗮𝗰 𝗮𝘂𝘇𝗶𝘁: 𝗰𝗮 𝗽𝗮̆𝗿𝗶𝗻𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗮𝗱𝗼𝗹𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝘁/𝗰𝗮 𝗮𝗱𝗼𝗹𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝘁? 𝗣𝗹𝘂𝘀 𝘀𝗳𝗮𝘁𝘂𝗿𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗴𝗲𝘀𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘀𝗶𝘁𝘂𝗮𝘁̦𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝘃𝗶𝗼𝗹𝗲𝗻𝘁𝗮/𝗯𝘂𝗹𝗹𝘆𝗶𝗻𝗴, Diana Stănculeanu, psihoterapeut și expert național în sănătate mintală; 

👉19:30 – 19:45: Invitat special

👉19:45 - 20:15: 𝗣𝗿𝗼𝘃𝗼𝗰𝗮̆𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗮𝗱𝗼𝗹𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝘁̦𝗲𝗶 𝗶̂𝗻 𝗲𝗽𝗼𝗰𝗮 𝗱𝗶𝗴𝗶𝘁𝗮𝗹𝗮̆, Laura Ion, trainer acreditat specializat în domeniul siguranței online pentru copii și consilier în dezvoltare personală și vocațională, Data Privacy Officer acreditat. 

👉20:15 - 20.40: 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗲𝗰𝗶𝗻𝘁̦𝗲𝗹𝗲 𝗮𝗰𝘁̦𝗶𝘂𝗻𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗼𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲: 𝗰𝗲 𝘁𝗿𝗲𝗯𝘂𝗶𝗲 𝘀𝗮̆ 𝘀̦𝘁𝗶𝗲 𝗮𝗱𝗼𝗹𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗶? Mircea David, avocat în Baroul București, doctorand în drept execuțional penal, implicat în activitățile de educație juridică; 

👉20:40 – 21:00 Socializare & brand activation
21:00 – 21:25: 𝗙𝗔𝗠𝗜𝗟𝗬 𝗧𝗔𝗟𝗞𝗦 cu Alex Zamfir, Celmaibuntata.ro & The Funny Brand
👉21:30: Tombola & networking
Avem o dilemă în familie: Puzzle-urile se distru Avem o dilemă în familie: Puzzle-urile se distrug după ce le facem sau le înrămăm? 

Eu sunt adepta distrusului ca să le refacem mereu. 
Soțul le vrea pe pereti. Bine, el are puzzle-uri de peste 1000 de piese pe care le face împreună cu D. și a început deja să le lipească pe un perete din hol. Vezi foto. 

La voi cum e? 

Treaba e că am găsit niște puzzle-uri din lemn de la WoodMix Puzzles geniale pe care nu vreau să le înrămeze pentru că sunt mult prea misto si deosebite. Nici nu cred că se poate datorită formei lor. Piesele sunt geniale, fie are formă e diferită. 

Ne-au antrenat creierul aceste puzzle-uri pentru că te pune să gândești altfel atunci când cauți o piesă. 
Am reusit să dăm microbul și în vecini. D. a început primul puzzle din serie cu un prieten care nu a putut sta la noi până să termine puzzle-ul. Tare supărat a fost. I-am trimis poze cu update:)( 

Vă las in story un video cu două dintre puzzle-uri. Mai avem unul sigilat care este al micului Blond și la care tot atentează frati-su le motiv că:” până crește el, mama.. e păcat “ 🤣🙈
Când vedeți o mamă cu unghiile făcute, să fiți siguri că e o provocare și o realizare să și le facă. 

După ce am născut ani de zile nici nu visam să am 10 minute să le fac. Acum reușesc dar cu asistență și alte provocări cum ar fi să le șterg lor unghiile. 

Dar ce zic eu 10 minute. Să că explic: dimineață am zis că mă apuc. Mi-am luat trusa și ojele. Până au venit turcii peste mine cu doleante: Vreau și eu cafeluțăăă, eu cu cacao și cu spumă, eu fără dar cu miere, etc.. Am percutat, apoi m-am luat cu treabă prin casă. Am făcut de toate cu gândul la momentul magic final când îmi voi face unghiile. 
Mă întorc la masă, îmi dau seama că îmi tăiasem unghiile nu de la o mână, ci doar de la 3 degete și alea neconsecutive🙈🤷‍♀️
Ps: hastagul mamadebaieti chiar nu isi are rostul in această postare:)) 

Cine își face unghiile acasă mai rapid e eroina. 

#viatacucopii 
#lifewithkids 
#viatacucopii 
#mamadebaieti 
#momblogger 
#bloggermom
Mai multe... Follow on Instagram

Arhive

© Copyright 2014. Theme by BloomPixel.