• Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Facebook Twitter Google+
Alexisme
  • Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Home  >  Acasă • Campanii • Campanii de informare pentru părinți  >  Dragi părinți, nu vă lăsați copiii în microbuze fără centură sau scaun auto! Campanie de informare
AcasăCampaniiCampanii de informare pentru părinți

Dragi părinți, nu vă lăsați copiii în microbuze fără centură sau scaun auto! Campanie de informare

Alexa Stănescu mai 14, 2018 accidente, condus, salveaza viata copilului tau, scaun auto 12 Comments 11489 Views

Am primit un mail de la grădinița lui D. că în perioada următoare are loc Școala Altfel și în fiecare zi fac ceva special. Eu sunt de acord cu activități extrascolare, dar la 3 ani jumătate să plece în mini excursii mi se pare exagerat, și din fericire  D. nici nu e genul căruia să îi placă ieșirile fără noi, părinții.  Voi reveni asupra acestei teme într-un alt articol. Acum vreau să vă vorbesc despre cât de puțin informați suntem noi ca părinți. Și până de curând, făceam parte și eu din această gașcă, să-i zicem.

Mailul de la grădiniță scria așa: Joi și vineri vom merge la Ferma Animalelor și la Muzeul Simțurilor din București, cu autocarul.(N.m: noi stăm înafara orașului). Prima întrebare firească ce mi-a venit în minte și pe care am scris-o în reply directoarei, a fost:

Autocarul permite scaun auto pentru copii? 

Răspunsul a fost halucinant: Nu cred că microbuzul are centuri de siguranță!!!  Am înghițit în sec. Nu pentru mine și copilul meu, ci pentru alți părinți. Apoi la câteva zile mi-a răspuns din nou pe mail, că există totuși centuri. Răspunsul tot nu m-a liniștit pe deplin.

Pur și simplu, ÎMI IUBESC COPILUL și nu îmi pot lăsa copilul să meargă doar cu centură de siguranță, 30 de km, pe DN 1, șoseaua cu cele mai multe accidente. Nu pot! Vă rog să nu credeți că exagerez și mai ales să nu vă gândiți niciodată că MIE NU MI SE POATE ÎNTÂMPLA.

Mi-a luat 6 luni să mă documentez când i-am luat scaunul auto ca să îl știu în siguranță în mașină cu noi. Cum era să îl las fără scaun auto și cu un oarecare șofer?!!

Pentru că recent am lucrat la un amplu reportaj pentru radio despre siguranța în trafic și am făcut cursul de condus defensiv de la Academia Titi Aur, am aflat enorm de multe informații, și sunt mult mai conștientă de riscurile la care ne supunem în trafic noi și la care îi supunem pe copiii noștri. Aș vrea să împărășesc cu voi părinții, toate aceste informații pe care sunt sigură că nu le știți, pentru că nici eu nu le știam, până recent. 

Mai întâi uitați-vă la clipul de mai jos. Face parte dintr-o campanie din Irlanda privind reducerea accidentelor. Nu este deloc violent, nu veți vedea nici o urmă de sânge, nici un copil zburând prin mașină, dar o să vă doară inima și veți simți un gol în stomac. Atât de eficient e clipul.

 

Unde e problema? Directiva europeană este prost transpusă în legea din România

Având toate acestea în cap, am verificat legea în primul rând. Cum pot eu să transport copilul în excursie cu autocarul, știind că părinții care nu transportă copiii sub 135 cm cu un scaun auto special, riscă amenzi mari (ceea ce este firesc !).

Suntem o țară în care mor 5 oameni pe zi în accidente rutiere, și în care părinții cred că merge și așa, fără scaun auto pentru copii de 3-5 ani, și fără centură de nici un fel, ba mai grav cu copilul în brațe pe locul din față al pasagerului. 

În 2017, a fost modificat Codul rutier, în special din cauza unei directive europene, și sunt amendați  adulții care transportă copiii până în 4 ani  fără scaun auto (legea vorbește despre înălțimea copilului, adică până în 135 cm). Foarte BINE! Excelent. Doar că…  autocarele sunt considerate mijloc de transport în comun, potrivit Poliției Române, iar aceeași lege NU se aplică copiilor aflțai în autocare și microbuze, precum şi în taxi, dacă în acesta din urmă copilul ocupă orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă. 

Transportul copilului în vârstă de până la 3 ani, în acest caz, se realizează sub supravegherea unei persoane, alta decât conducătorul de autovehicule”, zice legea.  

În traducere, asta înseamnă că:

  •  Va fi în siguranță copilul meu doar pentru că este într-un taxi?!( Ați mers cu taxi-ul in România? Nici eu nu mă simt în siguranță cu centura pusă, dacă are centură mașina!).
  •  Voi ca adulți v-ați pus vreodată centura într-un microbuz? Ați văzut pe cineva care să facă asta în România?
  •  Va fi în siguranță copilul meu doar pentru că îl supraveghează un adult stând pe scaun?!

Cum să obligi un părinte să țină un copil în siguranță în mașina lui, dar un șofer care conduce un autocar sau microbuz plin cu copii, și care eventual se uită pe telefon în timp ce conduce, NU E OBLIGAT să transporte copiii CU centură sau cu scaun auto și nici NU este amendat?

Aici găsiți regulile privind centura de siguranță din toate țările UE. Veți vedea că unele țări au aceleași reguli ca noi, altele mai stricte.

______

Dragi părinți, informați-vă înainte să lăsați copiii în autocare

CE VREAU EU SĂ ZIC ESTE, DEȘI LEGEA PERMITE, NU ÎNSEAMNĂ CĂ E OK.

Când am întrebat o mamă de la grădinița copilului meu dacă își lasă copilul de 3 ani jumate într-un microbuz pe DN 1, mi-a spus extrem de liniștită și sigură pe ea: păi îl țin eu în brațe. Am înghițit iar în sec!

Dragi părinți, vă rog, informați-vă înainte! De asta depinde viața copiiilor voștri! Aveți responsabilitatea aceasta față de ei! NU vă culcați pe o ureche că nu se întâmplă nimic. Ba se poate întâmpla ORICE, ORICÂND! 

În primul rând, dacă aveți copii mici, sub 135 cm, întrebați directoarea grădiniței sau pe cine organizează plecările, dacă nu se pot monta scaune auto pentru copiii mici. Dacă acest lucru NU e posibil, CEREȚI închirierea unui astfel de autocar. Există și e datoria directorului să caute. 

NU țineți copilul în brațe! Este mult mai periculos în cazul unui accident pentru că la un impact, greutatea corpului tău îl va strivi, nicidecum nu îl va proteja așa cum FALS credem. 

Dacă din fericire copilul vostru merge cu un autocar cu centuri, obligați profesorii să le folosească! Scuza că un copil se agită în autocar și nu stă pe loc NU ar trebui să existe. Regulile sunt reguli și salvează vieți în acest caz!

Când devii părinte nu mai ești sigur de nimic când trebuie să decizi pentru viața copilului tău

Te răzgândești de mii de ori, analizezi subiectul pe toate părțile, întrebi alți părinți, prieteni, (asta după ce ai epuizat rudele apropiate) și te iei cu mâinile de cap.

Pot spune cu mâna pe inimă totuși că în privința unui lucru sunt sigură și nu accept alte păreri: NU fac rabat de la siguranța în trafic. Am citit mult și m-am documentat enorm înainte să cumpărăm scaunul auto. Am ales varianta rear facing prelungit, să stea cât mai mult cu spatele la sensul de mers, în pofida criticilor pe care le tot aud cum că nu vede copilul drumul, se plictisește sau nu îi încap picioarele. Am explicat  toate acestea într-un alt articol.

Mai bine câteva lacrimi acum ale copilului, care îți va reproșa că nu îl lași cu colegii în excursii și tabere, decât să îți curgă ție lacrimi mult mai dureroase, DACĂ se întâmplă ceva. EU îmi asum asta? TU?

Am vorbit cu multe mame despre acest fenomen, și am decis că meritați să fiți informați ca părinți, iar copiii noștri protejați! Voi scrie în perioda următoare mai multe despre siguranța auto a copiiilor. Am lansat o pețitie online DE INFORMARE ȘI CONSTIENTIZARE asupra riscurilor la care ne supunem copiii când îi lăsăm în excursii, fără să știm exact cum arată autocarele și dacă pot fi montate scaune auto.

Poți salva viața copilului tău dar și a altora. Poți să îi povestești  vecinului, colegului de birou, șefului tău, sau unui prieten.

Vă mai spun atât: potrivit IGPR, anul trecut au murit 29 de copii în accidente rutiere pentru că nu erau asigurați fie cu centuri, fie în scaune auto. Ca să faceți o comparație, în Marea Britanie, țara cu cele mai puține decese în urma accidentelor rutiere, mor ANUAL 26 de OAMENI (nu doar copiii!)

Dacă vrei să faci un bine, semnează și dă mai departe informația și petiția mea de CONSTIENTIZARE ASUPRA RISCURILOR ÎN TRAFIC. 

Dacă vrei să nu ratezi informațiile despre siguranța auto, te invit să te abonezi la newsletter pe prima pagină în partea dreaptă.  

Previous Article Planuri de weekend în București: Coffee Festival, Burgerfest, haine, muzică bună și cărți
Next Article Vouă părinților, nu vă e dor să vorbiți la telefon în liniște?

About Author

Alexa Stănescu

Bună! Sunt Alexandra Stănescu și cred că măcar în treacăt m-ai auzit la Europa FM, în ultimii 11 ani. Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-mi te rog un comentariu și dacă vrei să dai vestea mai departe cu un share. Multumesc

Related Posts

  • Apelul unei mame: Nu trebuie să moară copii ca să înțelegem importanța scaunul auto!

    septembrie 22, 2020
  • 5 mituri NEADEVĂRATE despre siguranța copiilor în mașină

    iulie 12, 2020
  • Mândră că sunt Ambasador al Centrului de Siguranță auto Copii – REDUCERI la scaune auto

    iunie 24, 2020

12 Comments

  1. Valentina Reply
    mai 15, 2018 at 12:00 pm

    Cred că articolul este de un real ajutor,un adevărat semn de alertă pentru toți părinții , dar și pentru cadrele didactice care au grijă de copii preșcolari in astfel de excursii!

    Cu părere de rău, și fără a fi rea, domnișoara Andrei Georgiana Adina,educatoare la o grădiniță privata din Constanța, care a avut îndrăzneala să pună vreo 7-8 copii pe bancheta din spate a mașinii personale in “Săptămâna altfel”, ar trebui să citească de-a fir a cap atât articolul și legea!!!!

    • Alexa Stănescu Reply
      iunie 20, 2018 at 9:44 am

      Valentina, ti-am trimis un mail. As avea nevoie de ajutorul tau. Multumesc frumos!

  2. Alexa Stănescu Reply
    mai 16, 2018 at 4:42 am

    Asa e Valentina! De aceea am zis ca noi părinții suntem primii car etrebuie sa atragem atentia profesorilor. Noi ii iubim pe copiii noștri ca pe ochii din cap, noi i-am făcut, noi vrem sa ne bucuram de viata alaturi de ei. Sper sa ajunga mesajul la aceasta doamna educatoare, dar repet, parintii care stiau NU trebuiau sa fie de acord! e atat de simplu !

  3. Rosu Gabriela Reply
    mai 16, 2018 at 6:02 am

    Săptămână viitoare sa mergem la mini excursie împreună eu cu copilul meu. Nu știu dacă are centura siguranță.

    • Alexa Stănescu Reply
      mai 16, 2018 at 11:51 am

      Buna Gabriela. Mergeti cu clasa ? Puteti intreba inainte. Important este sa stiti riscurile, si mai ales ca NU trebuie tinut in brate pe scaun. cati ani are copilul tau? Poate ii convingeti pe profesori sa caute microbuse cu centuri si mai ales sa ii oblige pe copii sa le poarte. Numai bine!

  4. Eliza Reply
    mai 16, 2018 at 8:37 pm

    Felicitări pentru campanie. Chiar ieri am întrebat educatoarea copilului meu dacă vor avea centuri vineri când merg în excursie.

    • Alexa Stănescu Reply
      mai 17, 2018 at 4:20 am

      Ce mă bucur, Eliza! Multumesc frumos, dar uite, e important ca noi parintii sa ne schimbam doar un pic atitidinea. Sa intrebat si apoi gasim solutii. Ma bucur ca facem acest prim pas impreuna. E un teritoriu nou si pentru mine. Invatam, crestem! Ah! Sunt curioasa ce zice educatoarea, si mai ales intreaba daca stau in centuri copii.

  5. Razvan Nicula Reply
    mai 16, 2018 at 9:35 pm

    Alexa, întrebarea asta ne-am pus-o noi anul trecut, când ne-am trezit in Budapesta ca avem legătura spre următoarea destinație din itinerarul nostru doar cu autocar. Când m-am dus sa cumpăr biletele, vânzătoarea nu mi-a dat, pe motiv ca trebuia sa asigur scaune auto pentru cei doi copii mici cu care călătoreau.
    48 de ore nu am făcut altceva decât sa caut informații despre transportul copiilor cu autocarul.
    Concluzia: este legal și sogur sa transporți un copil mic in autocare dotate cu centuri de siguranța obișnuite. N.B. Nu se fabrica autocare sau microbuze fără centuri de siguranța, sunt dotări standard pentru toate mărcile.
    Ulterior am parcurs mii de km cu diferite autocare, cu un copil de 3 1/2 ani și unul de 1 an si un pic. Fiecare a stat pe locul sau, cu centura pusă si cu un părinte lângă el. Nu a existat nici măcar un accident in trafic, iar studiile efectuate pana acum au dovedit ca transportul rutier cu autocarul este mai sigur decât cel cu mașina. Sunt companii de transport internațional care asigura un scaun special pe cursa, pentru care plătești sau nu, dar legislația rutieră internațională permite acest gen de transport al copiilor mici. Nu este o interpretare aparte a legii in Romania.
    Legat de microbuze, pentru transportul copiilor mici sunt folosite obligatoriu autovehicule dotate cu centuri de siguranța (repet, e o dotare standard), ai cu numărul de locuri necesar. Copiii stau câte unul pe scaun, nu sunt îngrămăditi, nu au voie sa se ridice pe parcursul deplasării, sunt învățați reguli de buna purtare și conduita preventivă rutieră. De către doamnele educatoare, in cazul celor care fac deplasări cu grădinița.
    Același lucru este valabil pentru călătoriile cu trenul și avionul – și aici este legal si corect sa ții copilul mic pe scaunul obișnuit, cu centura pusă.
    Iar in mijloacele de transport urbane – metrou, autobuz, troleibuz, tramvai – este legal și sigur sa ții copilul mic singur pe scaun, fără centura de siguranța. In stabilirea legislației rutiere se iau in calcul probabilitățile de producere a unui accident, iar toate aceste mijloace de transport sunt mai sigure, pentru adulti și copii, decât o mașina mică.
    Mai mult decât atât, legislația internațională prevede ca in taxi copilul poate fi transportat fără centura sau scaun special, pentru ca acesta este inclus in categoria mijloacelor de transport public.
    Sper sa te ajute informațiile mele pe viitor.

    • Alexa Stănescu Reply
      mai 17, 2018 at 4:43 am

      Multumesc frumos pentru informatii, Razvan. Vrei sa -ti zic ce mi-a zis Politia Rutiera? Dau din casa ca urmeaza sa scriu despre asta. Ca ei NU pot obliga producatorii de masini de transport sa puna centruri speciale in 3 puncte sau sa prevada posibilitatea unor scaune speciale. AStept un punct de vedere al unui transportator si revin cu info.

      Eu personal, din datele pe care le-am citit, cursuri la care am fost și mai ales logica mea, spun asa: daca e legal nu e si sigur. Tie de exemplu ti se pare ok sa transporti copilul intr-un taxi din Romania fara scaun auto? Copil sub 3 ani jmatate? Nu inteleg de ce intr-un microbuz/autocar, copilul ar fi mai in siguranta decât în mașina personală. (sa nu uitam ca adaptam la Romania, unde soferii de microbuze sunt cum sunt: neatenti, trec peste calea ferata, se cred Dumnezeu la volan). La transport in masina personala sunt sanctiuni daca nu e tinut in scaun auto copilul (ceea ce e f bine). Aici mi se pare o lacună a legii si legea este diferita de la o tara la alta, directiva e aplicata diferit daca ai intrat pe linkul pus de mine.

      Eu sunt uimita de ce aflu. Scria Valentina mai jos,ca exista educatoare care duc copiii cu masina lor personala prin excursii fara centuri sau fara scaune auto. Eu cred ca trebuie să fim mai constienti ca parinti in primul rand.

      Eu ce imi doresc cu aceasta campanie este sa ii fac pe parinti mai constienti la riscurile la care isi expun copiii fără să știe să-și puna un semn de întrebare. Multumesc frumos pentru info.

  6. Pingback: Despre campania ”Ore de siguranță în școli” am vorbit și la TV
  7. Pingback: Un accident e mai mult decât o știre – CAMPANIE DE INFORMARE – Alexisme
  8. Pingback: Apelul unei mame: Nu trebuie să moară copii ca să înțelegem importanța scaunul auto! – Alexisme

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Abonează-te!

Înscrie-te aici cu adresa de e-mail ca să primești articolele noi::

My Social Media

Postări populare

  • Începe școala în plin sezon de gripa si viroze – părinții, primii responsabili să nu trimită copilul bolnav la școală ianuarie 8, 2023
  • Ziua Internationala a scrisului de mana | O mai fi important scrisul de mana? ianuarie 23, 2023
  • Unde puteți merge cu copiii de Ziua Nationala a Culturii, pe 15 ianuarie – intrare gratuită la ateliere și muzee în țară ianuarie 13, 2023
  • Babum, scrisă de Alec Blenche, o carte sensibilă și plină de mister pe care copiii o vor iubi ianuarie 17, 2023

Instagram

alexa_stanescu

Când îți zicea lumea: Să faci și o fată.. oa Când îți zicea lumea: Să faci și o fată.. oare la asta se referea? La pac pac si bum bum cu băieți? 🙈 săbii și pistoale? 🤷‍♀️Cum e viața cu fete sau cu o fată măcar? Comentați vă rog, spulberați-mi visele, că poate mă iau ideile, mai știi? 👇

#copii
#copiifericiti
#joacabaietii 
#viatacubaieti 
#mamadebaieti 
#mamadebaieti👬❤️💋 
#motherofboys 
#momblogger
Am zis să scot copiii la locul de joacă și să Am zis să scot copiii la locul de joacă și să mai schimbăm atmosfera, se mai văd și cu colegi. Eu, sperând că micul Blond se va juca la locul de joacă am îndrăznit să iau o carte cu mine. Zău, parcă sunt la primul copil, așa naivă sunt crezând că apuc să citesc o pagină. 🙈
Dar până să plecăm de acasă, mă vede D. cu cartea:
-Ah, păi îmi iau și eu cartea să citesc! 
Puteam zice nu? 
Acolo, micul Blond nu vrea la locul de joacă deloc, frati-su la masă citește, eu mă fâțâi de colo colo. Bine că totuși am mai avut și eu compania unui prietene și D. într-un final ( adică la propriu la finalul ieșirii) s-a jucat 5 minute cu colegul lui🙈
Dar cine a mâncat la reducere de Mica Unire pizza și hamburgeri, ceva autentic? 🤣

#viatacucopii 
#momblogger 
#activitaticopii 
#larestaurantcucopiii
In weekend îmi place că am timp să gătesc dimi In weekend îmi place că am timp să gătesc dimineața. Ne trezim mai târziu cu o jumătate de oră sau o oră dacă avem noroc, ne mai hârjonim în pat în 30 de minute până leșinăm de râs, sau dacă e vremea de azi de cuibărim sub plapumă. 

Acest mic dejun brunch e preferatul copiilor și profit maxim de el pentru că îl mănâncă amândoi. Ouă ochi “pe pat” de fasole cu suc de rosii, porumb și ciuperci sau orice mai aveti prin frigider. Sau altfe spus, mâncărică cu de toate și deasupra ouă. Eu nu le bag la cuptor dar merge. Va puteți juca cu mirodeniile. Eu prefer busuioc, îl iubesc în combinație cu rosiile. 

Și pentru că mă tem că nu vor mai mânca mult această mâncare, si oricum nu merge și sâmbătă și duminică.. am nevoie de idei. Voi ce mai gătiți in weekend la micul dejun târziu sau nu? 

#amintiridinbucatarie 
#viatacucopii 
#viațalațară 
#ideidemicdejun 
#momblogger 
#parentingblog 
#părințeală
Vine un moment în viață când copilul știe luc Vine un moment în viață când copilul știe lucruri pe care tu nu le știi. Da, se poate întâmpla și la 8 ani ai lui. 
Recunosc, nu am avut niciodată curiozitatea să învăț șah pentru că auzeam mereu că e foarte greu, și nu eram genul de om ambițios sau cu răbdare. Ei bine, ieri la ora de sport, ( da, ați citit bine!) profesorul i-a învățat șah. Mi se pare un lucru admirabil, chiar dacă nu au făcut mișcare fizică. Ei, și a venit al meu acasă, a căutat și pe tabletă niște jocuri cu șah, și când am terminat eu munca seara, m-a luat la un joc. 
Brusc, eu eram copilul și el adultul. Mi-a explicat regulile și îl întrebam la fiecare mutare: cum merge calul? Cum merge tura? Etc…🤣 după 5 minute nu mă mai suporta copilul: 
-Acum ți-am explicat, mama! 
-Ce să fac, uit. 
Am scos telefonul și mi-am pus regulile în față. 🙈 M-a bătut, nu sunt sigură dacă fair pe regulile reale, dar știu că a muncit și a avut răbdare singur să învete.. chiar și cu tableta. Nu știu cât o să îl țină faza, dar nu mai contează asta. 

Ai vostri v-au dovedit deja că știu lucruri pe care voi nu le știți? Ce anume? 

Vă mai povestesc eu câteva in comentarii. 

#educatie 
#sahcopii 
#invatasah 
#momblogger 
#părințeală 
#mamadebaieti 
#viatacucopii 
#clubdesah 
#educatielascoala 
#lectiidelacopii
Părinții trebuie să știe, ep 11. Am descoperit Părinții trebuie să știe, ep 11. Am descoperit un simplu truc, pentru noi mamele exasperate că nu mănâncă copiii. Sunt foarte curioasă dacă ați încercat și voi metoda asta. Funcționează? Scrieți în comentarii, pls sau lăsați o ❤️ dacă a mers. 

#viatademama 
#trucuridemama
#viatacucopii
#educatie 
#parinti
#informatiiparinti 
#cumsamanancecopiii
#lifewithkids 
#parentingtips 
#parinteala
Noi părinții suntem influencerii copiilor noștr Noi părinții suntem influencerii copiilor noștri. Va veni o zi ( nu prea departe de acum) când ei vor avea propriile păreri pe care va trebui să le ascultăm și mai ales, să le acceptăm. Să ne mușcăm limba când știm că o decizie de-a lor nu le va aduce bucurie, ci suferință, să îi lăsăm să greșească, dar cât? Nici un părinte nu știe asta, o simte doar pe propria piele și poate doar să spere că va fi bine.
Închid ochii și întipăresc imaginea asta pe retină, când D. a învățat de la tatăl lui primele acorduri de la Nothing Else Matters, pe care le bughesc și eu din adolescență, ca o rockeriță care se respecta🤣🤣 Slide pentru sunet 

Piatra de hotar a pus-o soțul, așadar. Acum începe greul, să le dăm tot mai multă libertate în alegeri, fie ele și muzicale. 

Voi cu ce ați vrea să “vă influențați copiii?”

#amintirifrumoase 
#amintirilenoastre 
#viatacucopii 
#fiiinfluencerulcopiluluitau
#momblogger 
#mamadebaieti 
#motherofboys 
#parenting
Multă vreme m-am ferit de planuri, de organizare, Multă vreme m-am ferit de planuri, de organizare, pentru că mă temeam că nu mă voi putea ține de ele și mai rău mă vor doborî. Dar am descoperit un mare secret în pandemie. Acela că așteptările, limitele și programul, EU le stabilesc. De MINE ține să duc la capăt planurile pe care le fac, cât timp sunt REALISTE. De exemplu: nu îmi voi propune într-o zi să fac două feluri de mâncare la prânz pentru copii și încă două mese de regim pentru mine, cumpăraturi, teme cu copilul, spălat și întins rufe, sau curat prin casă, pe lângă job în același timp, în aceeași zi. Pur și simplu nu este realizabil.

Ce fac însă ? Reduc activitațile și le împart pe zile, în funcție de ce mai am de făcut.

Acum vine și GIVEAWAY-ul!!

Anul acesta sau la final de 2022, nu mai știu, vă ceream ajutorul pentru plannere, Universul mi-a adus-o pe @Mădălina Andreescu, o mamă care a creat niște plannere simpatice și tematice DIGITALE și vrea să vă dea vouă, mamelor din comunitate câte 2 plannere la alegere. 

Plannerele sunt digitale, le primiți pe mail și le puteți printa pe A4 la imprimanta de acasă sau serviciu, sau le puteți completa digital și mai salvăm planeta.

👉Ce aveți de făcut ca să puteți câștiga? 

*Follow paginile de instagram @alexa_stanescu și @madelinescuisine 

*Follow paginile de Facebook Alexisme by Alexa Stănescu și Madeline.ro

*Dă tag unei mame care ar avea nevoie de un planner și fă-i o surpriză frumoasă

Feel free să participați și pe insta și pe Facebook. Dăm câte un premiu pe fiecare retea de socializare! 

Vineri, 20 ianuarie extrag câștigătoarele! Multă baftă! 

BONUS: TOTI cei care se înscriu la giveway pot cere în mesaj privat cod pentru 20% reducere la ORICE planner

#giveaway #planner #momplanning #organizare 
#concurs #todolist #todolists #planurideweekend #mamadebaieti #mombloger
A mai rămas cineva cu căsuța de turtă dulce?🤣 Ați mâncat-o? 
Când am făcut-o am zis să așteptăm câteva zile până vin bunicii, apoi treptat au mai rupt din ea, și zilnic micul Blond mă întreabă: “ Ce pot să iau de pe căsuță?” Eu îi zic că nu se mai dezlipește nimic acum. 
Între timp, copiii ascund lucruri în căsuța demolată. 😜

Ultima poza e senzație: cum fac ei poze. 

Mulțumesc @alinaprodan.ro si @blog_laura_frunza pentru că mi-au zis că nu dau greș cu această căsuță. Aveau dreptate, a fost prima care mi-a ieșit. 

#casutaturtadulce 
#viatademama 
#bloggermom 
#amintiridinbucatarie 
#christmasmood 
#foodchristmas 
#gingerbreadhouse
Mai multe... Follow on Instagram

Arhive

© Copyright 2014. Theme by BloomPixel.