• Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Facebook Twitter Google+
Alexisme
  • Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Home  >  Români care inspiră  >  Cum să îți creezi un brand și de ce ai nevoie de unul
Români care inspiră

Cum să îți creezi un brand și de ce ai nevoie de unul

Alexa Stănescu martie 24, 2018 Leave a Comment 1070 Views

Prietenii se pot lega la orice vârstă. De asta m-am convins.

Da, prieteniile din fragedă copilărie sunt mai durabile, pentru că au avantajul timpului și experiențelor care atârnă greu la balanța vieții, dar putem cunoaște oameni interesanți, pasionați și pe aceeași lungime de undă cu noi și când creștem un pic mai mult. Îndrăznesc să merg mai departe și să spun că putem lega prietenii și pe Facebook. Știți câți oameni interesanți am cunoscut în ultima vreme în online? Fără să îi văd la față, oameni care la un moment dat sau altul m-au susținut într-un fel sau altul. Puterea comunității online mi se pare fantastică.

Și ca să vă dau un prim exemplu, mai întâi vă întreb cum vi se pare noul logo #Alexisme?

Cea care l-a creat și m-a suportat zile și nopți este Iulia Ghevrea, pe care am cunoscut-o online. Mai exact pe grupul creat de ea pe Facebook, Mameprenoare Network. O comunitate mică și frumoasă, în plină dezvoltare. Iulia are 34 de ani, născută și crescută la Ploiești, urbea de care nu îi este dor niciodată. Singurul oraș de care îi este dor din România este Brașovul, orașul ei de suflet, de studenție, unde s-a căsătorit și a născut primul copil.

De 5 ani locuiește în Germania pentru a fi împreună cu soțul și mai aproape de rudele care locuiesc acolo. Înainte, ea și soțul său au mai fost expați o perioadă. Era deja mamă când a plecat definitiv din România. A fost nomadă mai mereu. Așa că, ne-am așezat la o cafea online și am stat de vorbă despre brand, despre ce reprezintă branding-ul astăzi și cine îl folosește, dar mai ales cum. Vă las să o descoperiți prin cuvintele ei, iar la final, BONUS, câteva ÎNTREBĂRI DE ORACOL. O să vă placă, sunt sigură.

LOGO-ul este cravata de la costumul denumit ‘identitate de brand’.  Ceea ce te va face să licărești în mulțimea din nișă va fi tocmai modul în care alegi să-ți spui povestea, iar imaginea de brand este costumul pe care îl porți în ‘show’ atunci când te adresezi unui public foarte larg și foarte pretențios.

Ce sunt un logo și un brand? Crezi că în zilele noastre este esențial și mai ales trebuie scos în evidență?

Am să spun mai întâi ce NU este logo-ul. Logo-ul NU ESTE nici brand, nici ‘branding’, nici identitate de brand. Logo-ul este o emblemă care prin design trebuie să spună ‘morala’ poveștii de brand. Este un element între altele. Cum spun mereu, este cravata de la costumul denumit ‘identitate de brand’. Ca element unitar el nu reprezintă nimic fără o misiune clară dezvoltată permanent.

Identitatea de brand este suma unor elemente vizuale care reprezintă brandul – logo, fonturi, paleta de culori, fotografie, pattern-uri, etc.

Cine are nevoie de brand identity? 

De o identitate de brand are nevoie oricine începe o afacere, egal ce nișă, pentru ca partea vizual este bucata de brand din care auditoriul muscă cel mai repede. Cred că trăim vremuri în care este extrem de facil să testezi statutul de antreprenor și să demarezi un start-up și paradoxal cu asta extrem de greu să te faci remarcat într-o lume scufundată în consumerism și feed-uri și clickuri.

Așadar, ceea ce te va face să licărești în mulțimea din nișă va fi tocmai modul în care alegi să-ți spui povestea, iar imaginea de brand este costumul pe care îl porți în ‘show’ atunci când te adresezi unui public foarte larg și foarte pretențios. Nu este esențial costumul ci TOT ceea ce ești ca brand, dealtfel riști sa urci pe scenă sumar îmbrăcat și poate n-ai vrea asta, nu?

Cum s-a născut Mameprenoare Network  și cui se adresează? 

Momentan suntem puțin peste 300 de femei mișto acolo. Creștem….copii & afaceri..și grupul

Ideea Mameprenoare Network a plecat de la dorința de a crea un spațiu ‘altfel’ dedicat femeilor ca mine, care muncesc pentru ele si nu doar pentru altii in timp ce cresc si copii, un spatiu diferit față de multele comunități online, liber de promovarea pasiv-agresiva cu care suntem inundate peste tot, dar prietenos cu expunerea calitativă, o ordine într-un mic haos, un spatiu lipsit de regulamente kilometrice. Aici colaborarea este noua competiție. 

Plus am vrut să ofer un loc unde pot uneori să mai dau suport gratuit, să mai găsesc un barter frumos, să urc oferte exclusive de business, să give-back! Lucrurile în acest grup merg în tihna lor normală, s-au legat prietenii și colaborări minunate.

Scopul clar este de spațiu de confort și suport pentru dezvoltarea mentalității și practicii de antreprenoriat feminin. Un spatiu unde absolut toate membrele un sansa egală de promovare, unde accentul este pe networking și discuții mai practice. Momentan suntem puțin peste 300 de femei mișto acolo. Creștem….copii & afaceri..și grupul 🙂

Care este jobul tău?

Jobul meu este acela de a susține antreprenori cu soluții creative și ‘BSfree’ cum spun eu, de marketing digital și de a le contura identitatea de brand prin design.

Lucrez să dezvolt și sa lansez propria agenție boutique, ea există deja ca entitate mică – Digital Marketing Artisans, unde vom oferi aceste servicii sub diferite forme și planuri de preț.

Creezi logo-urile asculți muzică? Ai nevoie de o stare de spirit?

Uneori da. De multe ori nu. Am un proces întreg, îmi place foarte mult ce fac, starea de spirit nu lipsește, mai greu cu organizarea timpului uneori. Partea de design de brand e doar un element din ce fac. Depinde de stare. Regret să recunosc că pentru un om care a studiat muzica 12 ani, nu mai devorez nimic muzical ca înainte…din cauza de copii și habar nu am de ce, am ceva bugs la treaba cu identitatea mea de om între toate celelalte.. Priorități. De exemplu amân de săptămâni întregi sa îmi acordez chitara…

Cum se desfășoară colaborarea cu clienții? E suficient sa vorbiti online? Vă sfătuiți?

Colaborările mele sunt exclusiv online, lucrez remote și până recent am lucrat exclusiv cu piața externă, fără colaborări în România. Este foarte suficient pentru multe tipuri de proiecte în ziua de azi să comunici online. Întâlnirile fata în față rămân totuși cu beneficiile lor și cu importanța lor.

Lucrez cu niște formulare drăguțe, necesare de altfel.

Bugetul alocat brandingului nu este o cheltuială, este o investiție

Cam în cât timp reușești să realizezi un logo? Care sunt tarifele sau condițiile de colaborare, dacă sunt ?

Depinde totul de complexitatea proiectului. Creația efectivă de logo nu este neapărat un proces lung, însă până să începi și să termini un logo reușit sunt multe altele mici sau mari de făcut, aproape ca niciodată nu am ales sa creez ‘un logo și atât’.  Majoritatea solicită inițial ‘doar logo’ neștiind exact nici ce doreste de la logo și nici de la imaginea brandului în general.

Au fost situații când am livrat un logo în termeni foarte scurți, însă 1-2 săptămâni e termenul meu uzual ca să pot livra la standardul meu impus de calitate, tot conceptul final cu toate cele necesare, de la formular la fisierele transferate. Pentru că desenele mele nu vin din China sau India, vin din pasiune si dedicatie.

Am și termene mai mici, de o săptămână. De exemplu, am creat #LOGOlegende – cu sloganul “Pentru povesti de brand care încep bine și se continuă cum alegi tu!”, serviciul meu de logo design unde fac pe pețitoarea digitală și lipesc antreprenoare cu logo-uri de poveste predesenate, la propriu, logo-uri inspirate după femei legendare.

Acesta l-am creat special pentru mameprenoarele cu timp si buget limitat pentru un logo design, pentru că am văzut și vad zilnic nevoia acerbă de calitate în imaginea start-up-urilor din România.

Aparte acest serviciu unde poți vedea tariful standard în shopul de pe pagina de Facebook, restul e personalizat, pentru ca abia după o consultanță putem decide cât e necesar de investit. Să subliniez, este important: bugetul alocat brandingului nu este o cheltuială, este o investiție.

Condițiile în mare sunt simple: stabilim foarte clar ce e necesar și optim de făcut, plata se face întotdeauna în avans fie 50% fie integral, se semnează un contract / o întelegere și ‘pe cai, că se filmează’ !

Te vezi lucrând altceva? 

Mă vad lucrând multe și am lucrat suficient de multe, primul meu job a fost imediat dupa terminarea liceului la 18 ani, lucram într-o cafenea de vară ca să pot avea bani să maă plimb cu mașina și prietenele in sezonul estival. De-atunci tot învăț 🙂
Prefer să țin paletă restrânsă la ce pot să investesc ca resursă, în acum… De exemplu, mă vad lucrând ca designer interior, sau consultant de imagine, mă văd lucrând pe parte de consultanță în general, iar ca nișă hands-on mă văd făcând prăjturi și ceaiuri irezistibile în propria cafenea.

Unde te pot găsi cei care vor să lucreze cu tine și caută să își creeze un logo, un brand?

Paleta mea de servicii are de fapt la baza strategia, creația de conținut și managementul în rețele, așadar, sunt la îndemână cu abilități și experiență nu doar în design de brand, ci și în soluții de social media marketing, email marketing, web design, etc.

Momentan sunt doar pe pagina de FB digitalmarketing.artisan, unde sunt 5 zile/săptămână prezentă și răspund la mesajele și solicitările din pagina. În curând și pe website, care este în lucru, alături de alt proiect, tot dedicat femeilor antreprenor.

V-o recomand cu sufletul deschis pe Iulia. Pur și simplu îți citește gândurile și creează minunății.

 

Previous Article 10 lucruri pe care și le dorește o mamă (pe bune) de 8 Martie
Next Article De partea cealaltă a unei îmbrățișări | Articol AUDIO

About Author

Alexa Stănescu

Bună! Sunt Alexandra Stănescu și cred că măcar în treacăt m-ai auzit la Europa FM, în ultimii 11 ani. Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-mi te rog un comentariu și dacă vrei să dai vestea mai departe cu un share. Multumesc

Related Posts

  • Mărturia unei românce, voluntar la studiul vaccinului Johnson&Johnson: Ți-ai sacrifica un pion pentru a salva Regina?

    martie 2, 2021
  • camp lavanda

    Un câmp cu lavandă și un vis împlinit!

    aprilie 14, 2020
  • Arta de a crea torturi impresionante

    decembrie 28, 2019

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Abonează-te!

Înscrie-te aici cu adresa de e-mail ca să primești articolele noi::

My Social Media

Postări populare

  • Marea Dictare de Ziua Națională a Limbii Române a strâns câteva sute de bucureșteni în rondul Kiseleff septembrie 3, 2023
  • Prima zi de școală: emoțiile copiilor și grijile părinților, cât de justificate și reale sunt? septembrie 10, 2023
  • Primele zile la gradinita si cresa: test de rezistenta pentru copii sau pentru parinti? septembrie 15, 2023
  • Programul Bucharest Science Festival: Copiii pot vedea cum se iau amprentele, experimente și roboți creați de copii septembrie 25, 2023

Instagram

alexa_stanescu

Scrabble constat că are multe avantaje pentru cop Scrabble constat că are multe avantaje pentru copii. Pe lângă cel evident de a forma cuvinte, și matematică ( ține scorul), atenție ( ghiciți cine inventează cuvinte) și coordonare. Mai greu cu coordonarea dar we’re getting there. 

Voi ce jucați in weekend? 

#weekendfun 
#fiiinfluencerulcopiluluitau 
#scrabble 
#educatiecopii 
#ideideweekend 
#momblogger
Genul poveștii, de necrezut, dacă nu mi se întâmpla mie, eram sceptică. Despre cum funcționează Universul ( si da, știu că uneori sunt și coincidențe)
Mă știți că nu cred în stele astorele😂😂

Am văzut azi un video făcut de @undortrei, Dorothea, care locuiește in Japonia și care povestea că azi se serbează Luna, în Japonia, printr-o tradiție frumoasă, Tsukimi- un festival al recoltei de toamnă. Cu Dorothea m-am împrietenit prin rețelele sociale și apoi am tot făcut schimb de mailuri ca pe vremuri cu scrisorile la poștă. Mi-a trimis și cartea ei Cum sare piper pe lună, minunat de simplă și frumoasă. Stați așa, să vedeți. 20 de minute mai târziu după ce văd postarea ei, mă sună vecina să-mi spună că am primit o scrisoare din Japonia ( m-am prins imediat cine e că doh, câți prieteni are un om în Japonia, nu? ) Scrisoarea de la Dorothea a ajuns acum 10 zile în țară, dar abia azi, la 20 de minute după ce am văzut eu postarea am primit-o! 

Mi s-a părut ceva extraordinar cum a lucrat Universul. 

Recapitulând: scrisoarea conține și o invitație: pe 29 octombrie Dorothea vine in tară să lanseze oficial cartea ei și abia aștept să o cunosc personal și să fac un interviu pe cinste cu ea. Sau, dacă nu ne iese, măcar vorbim noi două cum a vrut Universul😉

Va tin la curent cu lansarea, până atunci cartea o găsiți la @edituraunivers, va las si un cod in comentarii si in bio, dacă vreti să o aveți pentru autograf. 

#tsukimi 
#lifehappens 
#edituraunivers 
#cumsarepiperpeluna
Ca proaspătă mamă, când nu ai timp să cauți Ca proaspătă mamă, când nu ai timp să cauți informații și păreri despre orice lucru, aparent minor, dar foarte important din viata micuțului tău acum, când toți îsi dau cu părerea în familie sau pe grupuri, să ai la îndemână o revistă cu interviuri valoroase și validate de specialiști, este o gură de aer. 

Bebelonia a ajuns la a doua ediție, dedicată mamelor cu bebeluși de 6-12 luni. 

Revista este gândită și coordonată de Alexandra Lopotaru, mamă ( in curând de 3 copii) și jurnalist care scrie cu sufletul pe blogul său @povestidinbebelonia. Sigur o știți. 

Este genul de revistă realistă, cum îmi place mie să spun, care arată mamele așa cum sunt, cum se simt, iar interviul cu Dana Rogoz este fix așa. Natural. Mai găsiți rețete, sfaturi si idei frumoase și valoroase pentru mamele din ziua de azi, care se luptă cu atâtea greutăti. 

La pagina 89 citiți și un interviu făcut de mine cu @alicemitu Alice Dona, fondatorul Centrului de Siguranta auto, despre când schimbăm scoica auto cu un scaun, cum alegem scaunul potrivit, care e diferența dintre un scaun testat și unul omologat. 

Vă las câteva imagini din revistă: de la diversificare, la relația in cuplu, la călătoria cu copilul, la primul ajutor și multe altele. 

Revista în format fizic o găsiți doar in maternitațile Regina Maria din țară(și ce bine pică să o răsfoiești când esti in salon) si online gratis si oricand pe bebelonia.ro. 

Multumesc, Alexandra pentru că ai avut această idee să ajutăm mamele și pentru că am putut face și eu parte din această bucurie. 🙏

#bebelonia
#revistabebebelonia
#maternitate
A venit sezonul în care atac blogul Alinei Prodan A venit sezonul în care atac blogul Alinei Prodan pentru plăcinta de dovleac🙈
Până una alta, am mers în grădină să alegem THE dovleac. Nu știam care e copt. 
-Hai să căutăm pe internet, mama, zice D. 
Și ne-am uitat, am încercat să alegem unul și l-am nimerit. A fost perfect. 

#pumpkinpie 
#pumpkin🎃 
#placintadovleac
⭐️⭐️⭐️GIVEAWAY⭐️⭐️⭐️ Carte ⭐️⭐️⭐️GIVEAWAY⭐️⭐️⭐️
Cartea Cel de-al doilea copil din seria Educație cu blandete de la @edituraunivers 

#parintiitrebuiesastie 
#parintifericiti 
#educatiecopii
#educatiecublandete 
#edituraunivers 
#cartipentruparinti 
#scoalaparintilor
Dacă aș putea avea o superputere aș vrea să fi Dacă aș putea avea o superputere aș vrea să fie să pot citi în somn ( că doar atunci mai am “timp liber” și practic aș face ca un fel de transfer al informației direct în creier). 😂

Abia așteptam weekendul să mă cufund în viața personajelor Grimaldi: Cea mai nouă carte Virginie Grimaldi, dar și un pachet din noua serie “Educație cu Blândețe” sunt disponibile și ca un copil, nu știu de care să mă apuc mai întâi. 

Am decis: ziua citesc Grimaldi pentru că mă bine dispune și mă conectează mult cu lucruri din viața mea cu care rezonez, iar seara citesc una din pachetul de parenting pentru că după ce culc copiii, oricum reflectez la ce am făcut greșit cu ei ziua. Don’t we all do that? Recunoașteți🤷‍♀️

GIVEAWAY: Cartea Cel de-al doilea copil îi va ghida pe părinții indeciși dar și pe cei care așteaptă deja al doilea copil. Bine, cred că se aplică și cu al treilea and so on. 

Lasă un mesaj in comentarii si taguieste o mamă. Extragerea, pe 29 septembrie. 

Pentru restul cărților, aveti link in bio pentru comandă sau in comentarii pt Facebook. Linkul este afiliat, ceea ce înseamnă nu că mă voi îmbogăți din asta dar dacă voi vedea la câți dintre voi ajung aceste cărți bune, voi simți că am mai făcut un strop de bine și lumină în lumea părinților, cu mine inclusiv) 

#educațiecublândețe 
#scoalaparintilor 
#edituraunivers 
#virginiegrimaldi
Matematica e peste tot, asta vreau să înțeleagă toți copiii. Să o învețe cu drag, să îi înțeleagă utilitatea: de exemplu, cum să împartă o prăjitură in cantitate egală pentru toată familia? Sau măcar pentru el și fratele lui. 

Am pornit noi idei despre cum să facem temele cu copiii fără se (ne/îi) stresăm (prea mult). 

Voi ce idei aveți? Mai faceți teme cu copiii? 

#scoala #teme #temeacasa #educatie #copii #responsabilitateaparintelui #claseleprimare #backtoschool #temecuparinti #temeafterschool #iubire #parinti #joaca #activitaticopii #ganduri #informatii #parinticooperare #copiiteme
A doua zi de grădi, când încercam să îl dezli A doua zi de grădi, când încercam să îl dezlipesc de mine pe micul Blond: 
-Mami, dar tu faci lucruri mai frumoase acasă cu mine, inventăm, facem experimente.. îmi place mai mult acasă..🙈 
Mi-am făcut-o singură, dar nu regret. Uneori chiar găsesc chestii interesante pe net și le testăm. Cum ar fi… amprentele invizibile. Ai nevoie doar de 4 ingrediente pe care garantat le ai in casă. ( asta dacă nu ti-a terminat deja stocul de bicarbonat pe explozii cu oțet:)) 

Like&save&share

Aștept idei de experimente si jocuri în comentarii

#viatacucopii 
#lifewithkids 
#momblogger 
#ideidejoaca 
#activitaticopii 
#activitatiacasa
Mai multe... Follow on Instagram

Arhive

© Copyright 2014. Theme by BloomPixel.