• Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Facebook Twitter Google+
Alexisme
  • Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Home  >  Români care inspiră  >  Arta de a crea torturi impresionante
Români care inspiră

Arta de a crea torturi impresionante

Alexa Stănescu decembrie 28, 2019 torturi Leave a Comment 2100 Views

O știu pe Felis de vreo 7-8 ani. Ne-am cunoscut la orele de Zumba cu Alina Duma, și mereu ea făcea torturile când ne serbam între noi. Eram o gașcă foarte mișto de tipe care s-au cunoscut acolo, la orele de dans, și ne-am împrietenit repede.

Vă spuneam că Felis ne făcea torturile și mereu ne surprindea cu atenția la detalii. Pentru că ne împrietenisem, am decis să o rog să-mi facă și tortul de nuntă și am fost încântați amândoi, și eu și soțul, de cum a ieșit: a reușit să îmbine elementele noastre preferate în tort și să fie în temă cu invitația de nuntă.

Acum, de când D. a crescut mi-am zis că vreau să îi fac și lui un tort de ziua lui cu personaje din desene animate și știam că Felis se pricepe de minune la detalii. Ne povestea pe vremuri cum făcea tot felul de cursuri de modelaj în pastă de zahăr. De atunci m-a uimit cu creațiile ei.

Așa că, deși ea nu mai ia comenzi, nu trăiește din creatia de torturi (deocamdată), face doar pentru colegi și prieteni, mi s-a părut interesant că totuși  participă la competiții internaționale împreună cu soțul ei cu care împărtășește aceeași pasiune.

Vă invit să aflați cum se fac personajele de pe torturi și câtă muncă e în spatele unui tort.

Și pentru că tot vine Anul Nou dacă aveți nevoie de idei pentru interioare de tort, puteți căuta printre zecile de rețete scrise pe blogul ei.

  • Care e jobul tău de zi cu zi? 

20 de ani am fost economist trecând prin diferite stadii ale acestei meserii. De mai bine de 3 ani lucrez în domeniul IT-ului: ERP business consultant. 

  • ..Și de unde pasiunea pentru torturi? 

După un an jumătate de la prima încercare eșuată, am mai încercat odată trandafirii din lapte praf și de data aceasta mi-a reușit un prim trandafir: nu era el cine știe ce, dar eu eram foarte fericită

Tort Yoda

Hmmm… este o poveste lungă. Când eram copil nu se găseau mai de nici unele, eu am fost un copil fericit: aveam cele mai frumoase torturi, deoarece nașii mei erau maiștri cofetari. Am rămas profund impresionată de trandafirii pe care îi aveam pe torturile mele la acea vreme: trandafiri comestibili- erau superbi!… Erau atât de frumoși, încât mi-am dorit să pot face și eu ceva atât de frumos. Pe la 16 ani când am fost acasă la nașii mei să iau tortul aniversar, l-am rugat pe nașul meu să mă învețe și pe mine saă fac trandafiri: “ei, mai întâi trebuie să înveți să faci blaturi, creme, apoi să ajungi la trandafiri”- dar eu nu voiam să știu să fac decât trandafiri. Am întrebat cum îi face. Mi-a descris teoretic: pasta o face din lapte praf cu glucoză, o decupează cu o gură de pahar și forma o dă cu un bec (cum erau toate becurile la acea vreme, sferice imediat după bază). Am aflat măcar ce voiam să stiu: să fac trandafiri din pasta de lapte praf.

Au trecut anii și pe la 35 de ani am intrat întâmplător pe un forum culinar unde pe lângă mâncare cineva a postat trandafiri de lapte praf. Am început să fac și eu diverse rețete de mâncare, de dulciuri postându-le și pe un blog, am încercat și trandafirii din lapte praf, așa cum erau descrisi pe forum, dar nu mi-au ieșit, oricât m-am chinuit. Am mai făcut alte rețete de mâncăruri de toate felurile, dar și prăjituri. Încet, încet am început să încerc foarte multe rețete de dulciuri, în același timp testându-le și cu prietenii. După un an jumătate de la prima încercare eșuată, am mai încercat odată trandafirii din lapte praf și de data aceasta mi-a reușit un prim trandafir: nu era el cine știe ce, dar eu eram foarte fericită și l-am pus pe primul meu tort făcut pentru o prietenă. După vreo 2 ani cred că am făcut și prima pastă de zahăr pentru acoperit torturile, și încet am început să fac torturi: am lăsat rețetele de mâncare și m-am axat doar pe torturi- începuse puțin să mă cuprinda febra ornării torturilor. În ultimii 3 ani m-am retras doar pe cake design, modelare, deoarece soțul mi-a preluat pasiunea și face el toate interioarele, uneori și ornarea.

  • Faci în special torturi pentru copii. Cum ești la curent cu toate personajele?

Fac torturi de toate felurile, dar în special pentru copii, deoarece am început prin a face torturi când mergeam la zilele copiilor prietenilor, eu le făceam cadou torturile. Nu, deloc, nu sunt la curent cu toate personajele, mai ales ca eu am băiat căruia îi place muzica, nu desenele animate, dar am ajuns să mă pun la curent cu multe personaje când mă roagă diverși prieteni sau colegi să le fac torturi pentru copiii lor: caut pe net mă uit să văd despre ce e vorba, vizionez multe poze să văd în ce context apar pentru a-mi forma ideea despre cum să fac designul tortului.

  • În cât timp reproduci un personaj?

Depinde de foarte multe aspecte. Un personaj se poate face într-o variantă simplă, sau o variantă mai complexă, cu foarte multe detalii, depinde și de pasta cu care le modelezi (timpi de uscare etc), de poziția în care pui personajul: culcat, stând în fund sau în picioare. Să luam de exemplu un urs: poate fi făcut în cel puțin 5-6 feluri diferite de complexitate: de la ursuleții de pus pe torturi de botez, cu sau fără multe detalii (gen cusături- dacă vrei să arăți că ar fi o jucărie de pluș, pernițele de la tălpi, niște petice pe ei; sau îi poți face fără toate aceste detalii), până la ursul din Mașa și Ursul, sau chiar mai complecsi. În funcție de complexitate, pasta folosită, mărime, poziția în care va sta pe tort, poate să dureze de la o oră (cei mai simpli) până la 5-6 ore- cei mai complecsi. Sunt și figurine la care poti să lucrezi și 12 ore sau chiar mai mult, în funcție de detalii- acestea ar fi figurinele umane. Foarte mult contează și experiențs în timpul de execuție.

  • Le poți greși?

Cu siguranță! De la a folosi pasta care se usucă mai greu când ai puțin timp și personajul stă în picioare, vezi că ai pus corpul și picioarele încep să se încrețească presate de greutatea corpului, arunci tot și o iei de la capăt folosind pasta potrivită, sau la ochii personajelor, când îi pictezi dacă nu ești atent, pot ieși adevărate caricaturi. La flori nu e neaparat să greșească designer-ul, pot să se strice din cauza umezelii: să vezi că lucrezi ore întregi, îți iese o floare superbă și a doua zi plouă și se strica floarea.. 

  • Care a fost cel mai greu personaj de realizat?

Nu cred că pot să spun exact care a fost cel mai greu: depinde de cât timp am avut pentru realizare sau cât de obosită eram.  

  • Sunt mai greu de făcut torturile pentru oameni mari?

    Foto: Felis Blog
    Geantă Louis Vuitton

     

Depide de ce înțelegi prin greu: uneori și un tort cu design care la prima vedere pare simplu, făcut cu mulaje și puține elemente, poate să îți dea multă bătaie de cap sau să îți ia mai mult timp decât ai prevăzut. Depinde și de cât de pretențios este cel care le realizează și câtă atenție la detalii are. Simplu sau complicat, ține și de experiență.

  • Ai făcut cursuri de specializare?

Am făcut câteva cursuri de specializare, nu de calificare: soțul meu, pe lângă cursurile de specializare a făcut și cursul de cofetar. Am făcut câteva cursuri de modelaj în țară cu câteva persoane deosebite (din România sau din străinătate) și împreună cu soțul, în mai 2018 am făcut cursul de Master Cake Designer la Londra. 

De multe ori, după 50 de ore de lucru în continuu, fără un minut de somn, tremurând de oboseală și lucrând contra cronometru, îmi promiteam că acela va fi ultimul tort

  • Vrei să te dezvolți și să ai o cofetarie?

Cu siguranță: acesta este visul meu. În primă fază măcar un laborator.

  • Ce simți când vezi bucuria pe fețele copiilor?

Pot să îți zic că de multe ori, după 50 de ore de lucru în continuu, fără un minut de somn, tremurând de oboseală și lucrând contra cronometru, îmi promiteam că acela va fi ultimul tort, dar când după câteva ore mă sună mama copilului plângând de fericire că i-am făcut copilul fericit și povestindu-mi foarte încântată cât de multumită a fost și restul lumii și de gust și de aspect, uiți de toate și o iei de la capăt.

 

Ai inceput să participi la competiții internaționale si nu numai.

The Couture Cakers, An Annual International Collaboration

Este o colaborare (nu competitie/concurs), cu o tema aleasă pentru fiecare an. Participă artisti cake designeri din toată lumea. Organizatoarea este din Florida. Aici puteti vedea mai multe torturi.

  • Cine poate participa? 

În aceste grupuri pentru colaborările internaționale ajungi pe baza de invitație, după ce organizatorul colaborării ți-a văzut din lucrări si este de acord că poți intra in acel grup.

  • Cum ai ales tema? Ziceai că a durat mult pentru aprobări. Ce fel de aprobări? 


 

  • Tema este aleasă de organizatorul colaborării: cake designer-ul trebuie să găsească poza de inspirație. Tema din acest an a fost Portul tradițional. Nu e vorba de nici o aprobare, ci de acordul de a utiliza poza. Am căutat mult o poză pe măsura acestei colaborări internaționale, care să mă și inspire, să pot “vedea” lucrarea pe care vreau să o fac. Când mai aveam doar o lună, în criză de timp, am găsit vreo 2 poze, acceptabile (nu erau tocmai ce voiam), am cerut acordul să le folosesc ca sursa de inspirație, explicând despre ce este vorba, dar răspunsul a fost negativ. A fost mai bine, pentru că, doar cu 2 săptămâni înainte, când nu mai speram, am găsit poza pe care am folosit-o și a fost exact ceea ce am vrut: o poză de calitate, foarte frumoasă, pe măsura colaborării, care m-a și inspirat să realizez lucrarea. Am realizat împreună cu soțul meu o machetă de tort, îmbrăcată în pastă de zahăr, cu dantelă comestibilă coaptă în cuptor. Ador rezultatul si sunt mandra de el, mândră că am participat la această colaborare internatională alături de artisti de renume in cake design.
  • Cât a durat să faci acel tort?

Este un tort fals, o machetă de tort: interiorul este din poliestiren, iar exteriorul este realizat așa cum se realizează designul la orice tort: cu pasta de zahar si cu materiale comestibile (acestea sunt si regulile unei colaborari). Ca timp, nu mai stiu exact: până în 20 de ore… Au fost lucrari ulterioare la care am lucrat mult mai mult.

  • Ce ai învățat din această colaborare? 

Eu particip la aceste lucrări pentru sansa de a face creaâie în pastă de zahăr, creații pe care nu aș avea șansa să le fac din solicitările prietenilor/colegilor. În felul acesta arăt și ce pot, la un alt nivel. Aceste colaborări sunt pentru mine niște provocări pentru a da mai mult și mai bine, care mă și ajută să îmi imbunătățesc experiența cu fiecare creație nouă. Participând, mi-am confirmat încă odaă ce stiu deja: că pot să fac lucruri minunate dacă vreau, că lucrarea noastră poate sta cu mândrie lângă celelalte lucrări ale artiștilor internaționali. 

Colaborarea a fost publicată și în Cake Masters Magazine, cu un interviu al organizatoarei (Heba) si câteva dintre pozele lucrărilor.

         Torturi de la competiții:

Colaborare Magnificent Bangladesh
Previous Article Când sunt mici vrem să crească, iar când devin oameni mari, ce dor ne apasă!
Next Article Idei de jocuri în familie și activități de Revelion (acasă sau în vizite) cu ce aveți prin casă

About Author

Alexa Stănescu

Bună! Sunt Alexandra Stănescu și cred că măcar în treacăt m-ai auzit la Europa FM, în ultimii 11 ani. Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-mi te rog un comentariu și dacă vrei să dai vestea mai departe cu un share. Multumesc

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Abonează-te!

Înscrie-te aici cu adresa de e-mail ca să primești articolele noi::

My Social Media

Postări populare

  • Recenzie carte | Când amintirile noastre vor veni sa danseze, Virginie Grimaldi mai 8, 2023
  • Lista muzeelor din țară care participă la Noaptea Muzeelor, sâmbătă, 13 mai, și ce puteți descoperi mai 13, 2023
  • De ce amintirile legate de casele în care trăim în copilărie sunt atât de puternice, oare? mai 17, 2023
  • Lansări de cărți pentru copii și programul Bookfest 2023 mai 23, 2023

Instagram

alexa_stanescu

Poate fi frustrant și copleșitor pentru copii să aleagă cărți la târgul de carte. 
-Prea multe cărți, le vreau pe toateee, mama, îmi zice D. 
Am lăsat câteva sfaturi pentru voi, părinți, cum să îi îndrumați să aleagă. 
Cele mai importante lucruri: stabiliți un buget pe care vi-l permiteți, nu îl depăsiti, și luați-vă timp să savurați experiența de a sta printre standuri cu copiii. Enjoy, @bookfest.ro ! Pe story o să pun și cum a fost plimbarea noastră la Bookfest. Logic că la final s-au luat la întrecere, care are mai multe cărți🙈 

#cartipentrucopii 
#targdecarte 
#educatiaconteaza 
#educatiacopiilor 
#alegemcarti
“Îmi pare rău că nu am fost lângă copii câ “Îmi pare rău că nu am fost lângă copii când creșteau, îi vedeam doar dormind”. Este concluzia a două femei pe care le-am ascultat aseară la @fuckupnights_bucharest. 

Din fericire ambele și-au dat seama și au spus stop, chiar dacă erau mai mari copiii când s-a întâmplat asta. Timpul nu e pierdut. Acum recuperează împreună. 

Aveam nevoie de încă o confirmare că este cea mai bună alegere pe care am făcut-o. Să stau cât mai mult cu copiii, să lucrez de acasă mai mult, să nu îi duc la afterschool, chiar dacă e și greu de multe ori. 

Poveștile celor 4 femei care au împărtășit cu noi “fuckups”, au fost atât de reale, m-am regăsit în majoritatea, poate și pentru că au povestit despre presa anilor 2000 și am simțit mai bine legătura. 

Două lucruri le-am reținut, ambele de la Lucia Antal, Head of Research Development la Pro TV.

Un fuckup poate să nu fie fuckup din perspectiva altcuiva. Tu poți vedea un eșec, dar altcineva poate vedea un lucru pozitiv, sau viceversa. 

Și al doilea lucru: a întrebat-o cineva s-ar întoarce în timp ce și-ar spune sieși ca să nu facă greseli. Răspunsul mi s-a părut atât de autentic: 

“Dacă m-aș întoarce în timp, tot nu m-as asculta nici pe mine”. 

Așa este. Așa cum nici copiii noștri nu ne ascultă, oricât le-am spune să învețe din greșelile noastre. 

Am plecat de acolo atât de bine încărcată emoțional, mi-au plăcut speakerii, nu a fost un eveniment moralist deloc, iar publicul foarte tânăr și educat, cu întrebări bune și deloc superficial. 

Mai vin, @julia.nagy, cea mai tare moderatoare!🤘

Despre FuckUp Nights

F*ckup Nights Bucharest este deja un fenomen cunoscut in peisajul bucurestean si face parte din seria de evenimente care au loc la nivel global, in 215 de orase din 62 de tari din intreaga lume.
Evenimentul se concentreaza pe abordarea constructiva a esecurilor profesionale si are misiunea de a te invata cum sa gestionezi obstacolele din viata profesionala, pe care toti le avem...  te incurajeaza sa privesti situațiile dificile ca fiind oportunitati de invatare

#fuckupnights 
#invatadingreseli
#lifeisshort 
#momblogger
V-am mai scris pe aici că nu sunt adepta online-u V-am mai scris pe aici că nu sunt adepta online-ului pentru copii, cu siguranță nu a rețelelor sociale, dar youtube si google are our friends totuși, nu putem nega asta. 

În doze mici, copiii pot si trebuie să afle despre internet iar noi părinții trebuie să acceptăm multe, însă cu limitele ferme totuși. 

Pe 30 mai hai la o dezbatere pe subiectul: Generația “digital natives” & relația cu părinții, de la 18:30 – 21:30, la Nod Makerspace.

𝗜𝗻𝘁𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗴𝗿𝗮𝘁𝘂𝗶𝘁𝗮! Link inscriere: https://moderndads.ro/modern-family-challenges/ 
𝗟𝗢𝗖𝗔𝗧𝗜𝗘: Nod Makerspace (Splaiul Unirii 160)

👉18:30: Inregistrare, networking & brand activation
👉18:45 – 19:30: 𝗖𝘂𝗺 𝘀𝗮̆ 𝗺𝗮̆ 𝗳𝗮𝗰 𝗮𝘂𝘇𝗶𝘁: 𝗰𝗮 𝗽𝗮̆𝗿𝗶𝗻𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗮𝗱𝗼𝗹𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝘁/𝗰𝗮 𝗮𝗱𝗼𝗹𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝘁? 𝗣𝗹𝘂𝘀 𝘀𝗳𝗮𝘁𝘂𝗿𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗴𝗲𝘀𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘀𝗶𝘁𝘂𝗮𝘁̦𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝘃𝗶𝗼𝗹𝗲𝗻𝘁𝗮/𝗯𝘂𝗹𝗹𝘆𝗶𝗻𝗴, Diana Stănculeanu, psihoterapeut și expert național în sănătate mintală; 

👉19:30 – 19:45: Invitat special

👉19:45 - 20:15: 𝗣𝗿𝗼𝘃𝗼𝗰𝗮̆𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗮𝗱𝗼𝗹𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝘁̦𝗲𝗶 𝗶̂𝗻 𝗲𝗽𝗼𝗰𝗮 𝗱𝗶𝗴𝗶𝘁𝗮𝗹𝗮̆, Laura Ion, trainer acreditat specializat în domeniul siguranței online pentru copii și consilier în dezvoltare personală și vocațională, Data Privacy Officer acreditat. 

👉20:15 - 20.40: 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗲𝗰𝗶𝗻𝘁̦𝗲𝗹𝗲 𝗮𝗰𝘁̦𝗶𝘂𝗻𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗼𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲: 𝗰𝗲 𝘁𝗿𝗲𝗯𝘂𝗶𝗲 𝘀𝗮̆ 𝘀̦𝘁𝗶𝗲 𝗮𝗱𝗼𝗹𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗶? Mircea David, avocat în Baroul București, doctorand în drept execuțional penal, implicat în activitățile de educație juridică; 

👉20:40 – 21:00 Socializare & brand activation
21:00 – 21:25: 𝗙𝗔𝗠𝗜𝗟𝗬 𝗧𝗔𝗟𝗞𝗦 cu Alex Zamfir, Celmaibuntata.ro & The Funny Brand
👉21:30: Tombola & networking
Avem o dilemă în familie: Puzzle-urile se distru Avem o dilemă în familie: Puzzle-urile se distrug după ce le facem sau le înrămăm? 

Eu sunt adepta distrusului ca să le refacem mereu. 
Soțul le vrea pe pereti. Bine, el are puzzle-uri de peste 1000 de piese pe care le face împreună cu D. și a început deja să le lipească pe un perete din hol. Vezi foto. 

La voi cum e? 

Treaba e că am găsit niște puzzle-uri din lemn de la WoodMix Puzzles geniale pe care nu vreau să le înrămeze pentru că sunt mult prea misto si deosebite. Nici nu cred că se poate datorită formei lor. Piesele sunt geniale, fie are formă e diferită. 

Ne-au antrenat creierul aceste puzzle-uri pentru că te pune să gândești altfel atunci când cauți o piesă. 
Am reusit să dăm microbul și în vecini. D. a început primul puzzle din serie cu un prieten care nu a putut sta la noi până să termine puzzle-ul. Tare supărat a fost. I-am trimis poze cu update:)( 

Vă las in story un video cu două dintre puzzle-uri. Mai avem unul sigilat care este al micului Blond și la care tot atentează frati-su le motiv că:” până crește el, mama.. e păcat “ 🤣🙈
Când vedeți o mamă cu unghiile făcute, să fiți siguri că e o provocare și o realizare să și le facă. 

După ce am născut ani de zile nici nu visam să am 10 minute să le fac. Acum reușesc dar cu asistență și alte provocări cum ar fi să le șterg lor unghiile. 

Dar ce zic eu 10 minute. Să că explic: dimineață am zis că mă apuc. Mi-am luat trusa și ojele. Până au venit turcii peste mine cu doleante: Vreau și eu cafeluțăăă, eu cu cacao și cu spumă, eu fără dar cu miere, etc.. Am percutat, apoi m-am luat cu treabă prin casă. Am făcut de toate cu gândul la momentul magic final când îmi voi face unghiile. 
Mă întorc la masă, îmi dau seama că îmi tăiasem unghiile nu de la o mână, ci doar de la 3 degete și alea neconsecutive🙈🤷‍♀️
Ps: hastagul mamadebaieti chiar nu isi are rostul in această postare:)) 

Cine își face unghiile acasă mai rapid e eroina. 

#viatacucopii 
#lifewithkids 
#viatacucopii 
#mamadebaieti 
#momblogger 
#bloggermom
Când vecina mă sună si-mi spune: -Hai să-ți d Când vecina mă sună si-mi spune:
-Hai să-ți dau fasole și prăjitură pentru copii… 
Sar din pat în pijamale ( m-a lovit răceala de la D.) De altfel, am făcut schimb de prăjituri. Pe story vedeți și prăjitura mea. 
Așa e cu vecini mișto când stai la curte. 

#viațalațară 
#amintiridinbucatarie 
#weekendulincepe 
#weekendmood 
#bloggermom 
#viatacucopii
Nu mă pricep la pământ și munca pământului, Nu mă pricep la pământ și munca pământului, căci soțul se ocupă de plantat, eu cel mult de udat, dar recunosc că e ceva în neregulă cu natura. După o zi de ploaie în care nu puteam planta, a urmat doar o zi de soare care a uscat totul și pământul e format din bulgări mari greu de spart. 

Dar copiii au fost cei mai fericiți să ajute și să ude ce au plantat: roșii, cartofi, dovlecei, vinete, fasole și multe altele. 

Voi cum ați petrecut duminica? 

#viațalațară 
#fiiinfluencerulcopiluluitau 
#educatiadeacasă 
#momblogging
#viatacubaieti 
#viatacucopii
Apucăm rar să ne vedem cu prieteni dar nu ratăm Apucăm rar să ne vedem cu prieteni dar nu ratăm zilele copiilor, ceea ce cred că și ai nostri făceau. Îmi amintesc când părinții se vedeau cu anumiți prieteni de zile de naștere și noi copiii ne jucam. Și în ziua de azi, când noi părinții le cam dictăm prieteniile, mă bucur că ai nostri copii, din prietenii diverse, se simt mereu bine împreună. 

O zi cu soare, prea mult vânt, ( n-am putut pune un balon) pictură de la Georgiana care mereu ne furnizează forme de ipsos de pictat și trambulina care a fost vedeta zilei. Pe lângă micul Blond, of course. 

#weekendcuprietenii 
#mamadebaieti 
#weekendfun 
#momblogger 
#viatadeparinte 
#fiiinfluencerulcopiluluitau
Mai multe... Follow on Instagram

Arhive

© Copyright 2014. Theme by BloomPixel.