A venit oficial vara și vacanța și ce ne poate ferici mai mult pe noi, părinții, dar și pe copii, decât o tabără urbană în care copiii să învețe lucruri noi, să socializeze, să stea și fără noi cât e ziua de lungă. D. încă nu e pregătit să plece nicio noapte fără noi, așa că taberele urbane sunt varianta ideală. Nu mă grăbesc să îl duc în tabere, sunt sigură că nu ratează nimic în viață dacă nu îl trimit cu forța. Generația copiilor noștri nu prea mai merge la bunici în vacanță. Și asta e ok. Au dreptul la altfel de vacanțe și să se plictisească puțin. Nu mult.
Am găsit câteva tabere foarte bune, recomandate de prieteni sau testate de D., încât nici nu știe ce să își aleagă anul acesta:
Cum alegi tabăra potrivită pentru copilul tău?
- Primul sfat ar fi să îl lași pe el să aleagă, dar să fiți împreună de acord. Dacă îi dai multe opțiuni s-ar putea să fie copleșit, așa că le luați pe rând, întrebați-vă ce vă place cel mai mult la acea tabără, ce nu vă place, cât de departe este de casă sau locul de muncă, ce activități are, cum e programul stabilit.
2. Trebuie să vrea el să stea fără tine, să își dorească să cunoască lucruri. De aceea vârsta e esențială, la fel și caracterul copilului. Așteaptă să fie copilul pregătit, nu îi da tu un brânci pe principiul – trebuie să se călească și să se descurce.
3. Fii atent la ce îi place copilului tău în această clipă. Nu ieri, nu acum o lună, nu mâine. Firește, ar fi bine să fie interesat o lună măcar de un domeniu, dacă faci o rezervare de tabără, din timp. Ideea e să nu duci copilul la pian, deși el nu își dorește să cânte.
4. Să fie tabere recomandate, sau chiar testate de copiii prietenilor.
5. Să fie ori împreună cu un prieten sau cu un profesor pe care îl cunoaște. O ancoră emoțională este atât de importantă pentru copil când i se va face dor la un moment dat de tine, mai ales între copii pe care nu îi știe bine.
Idei de tabere testate de noi sau recomandate de prieteni
Calendarul taberelor:
26-30 iunie
3-7 iulie
10-14 iulie
17- 21 iulie
Copiii vor face cursul de radio cu mine și abia aștept să ne distrăm la microfon. Vom face reclame, știri, diversisment, concursuri.
Preț: 1000 de lei pentru o săptămână. Prețul scade cu fiecare săptămână cumpărată. Tabără include gustarea de dimineață și masa de prânz.

Dicție.ro

• Exerciții de încălzire a aparatului fonator
• Exerciții de pronunție, pentru controlul vocii și al intonației

-
Taberele Urbane de la Orășelul Cunoașterii , știință și experimente
- Locație Str, Pajurei, 3A.
- Vârsta recomandată: 6-12 ani
- Preț: 850 lei (include masa de prânz și două gustări / zi precum și toate materialele necesare atelierelor).
- Programări și informații suplimentare:
tel.: 0723 390 449
email: contact@oraselulcunoasterii.ro
Pentru înscrierea și achitarea în avans a minim 3 tabere se acordă 10% reducere.
Pentru frați/prieteni se acordă o reducere de 5%.
Calendar tabere
Tabăra 1 – Săptamana 3-7 iulie SCIENCEBOTS
Petrece o săptămână plină de brainstorming, experimente și acțiune. Află despre inventatori celebri și munca lor în procesul din spatele inovației. Proiectează, construiește și testează un brat robotic, un picamoto și multe altele!
- Anemometrul și girueta
- Sunete și tuburi
- IQ games & science
- Roboți în echilibru instabil
- Fotoscience
- Egg-science
- Bernoulli-sme
- Picamoto
- Brațul robotic
- Geo-math-art
Tabăra 2 – săptămâna 10-14 iulie – BRICOBOTS
Dacă poți face ceva din nimic și tot din orice, vino și testează-ți abilitățile. Pune pe tine casca de inginer și găsește soluții la uimitoare provocări! Învață pașii în procesul de inginerie și construiește benzi transportoare, mașini acționate de magneți și chiar și planuri înclinate! Examineză mașinile simple care fac leagănele, toboganele și balansoarele atât de distractive. Muncește în echipă pentru o săptămână de distracție, jocuri și fizică.
- Zmeul magnetic
- Căsuțe de păsări
- Periscopul
- Scripeții și jaluzelele
- Planul înclinat
- Leagănul lui Newton
- Banda transportoare
- Mașinuța cu magnet
- Pendulul
- Jardiniera
Tabăra 3 – săptămâna 17-21 iulie – ENERGOBOTS
Testează mecanismele care îți dau energie și pun totul în mișcare. Pornim motoarele, ne închidem centura de siguranță, reglăm oglinzile voastre și facem experimente! Testăm surse alternative de energie precum benzi de cauciuc, baloane și electricitate. Proiectează-ți, construiește-ți și testează-ți propria moară de vânt, brățară led sau chiar rachetă!
- Magneți & electromagneți
- Energie din fructe și legume
- Circuit electric simplu
- Energie într-o jucărie
- Brățara led
- Moara olandeză
- Jocul electric
- Caruselul
- Racheta
- Moara de apă
Tabăra 4 – săptămâna 24-28 iulie – TOTUL E CHIMIE!
Ia-ți eprubetele, pipetele, mănușile și ochelarii de protectie! Urmează să amestecăm, separăm, testăm din ce este alcătuită lumea din jurul nostru! Fă-ți noi prieteni în timp ce exersezi. Hai să provocăm reacții chimice în această săptămâna distractivă și fără să știi, îți sporești cunoștințele științifice!
- ADN
- Acizi & baze
- Chimie din baie
- Vitamine & salata
- Slime pasta
- Creta & plastilina bio
- Turnul densităților
- Balonul de săpun pătrat
- Time clock reaction
- Summer globe
Anul trecut D. împreună cu un coleg, cel mai bun prieten al lui, au mers împreună la una dintre tabere și le-a plăcut foarte mult. Am scris aici despre experiența lor.
Taberele Orașelul Cunoașterii sunt legate de știință, pentru copii de la 6 la 12 ani, cu subiecte precum energie, construcții, chimie, robotică, artă și design. Experimentele și atelierele sunt îmbinate echilibrat cu pauze de joacă și interacțiune cu exponatele din Orășel, dar și cu pauze pentru gustări și prânz.

Cum arată o zi de tabără?
Programul unei zile este următorul, valabil pentru toate taberele:
08:00-09:00 – Sosire copii
09:00-09:30 – Jocuri de cunoaștere
09:30-11:00 – Experiment / Atelier 1
11:00-11:30 – Gustare
11:30-13:00 – Experiment / Atelier 2
13:00-14:00 – Prânz
14:00-15:30 – Experiment / Atelier
15:30-16:00 – Gustare
16:00-17:00 – Ateliere Dezvoltare personală prin joc și teatru
17:00-18:00 – Preluare copii
-
Rubik School, tabără pe dezvoltare și lucru manual, creativitate, DIY
-
Locație: Str. ION MAIORESCU 22
- Calendar tabere: Mai sunt locuri în săptămânile 10-14 Iulie, 24-28 Iulie, 21-25 August si 28-1 Sept.
- Preț: 800 RON/săptămână program: 08:30-17:30/18:00 prânz, 2 gustări materiale educaționale+produse acasă
- Înscrieri: luiza@rubikschool.ro
- Aveți 10 % REDUCERE dacă ești cititor al blogului.
-
Vârsta recomandată 6-12 ani
Activități la școala de vară Rubik:
*Copiii au acces la studio-urile Rubik: artă, makerspace, multimedia
*Copiii vor folosi unelte reale în realizarea unor proiecte de construcție și bricolaj: cuie, ciocan, lemn, surubelnița, bormașină
*Propun ei ateliere zilnice și le pot ține pentru ceilalți colegi.
*Copiii vor putea să se înscrie la proiecte care presupun programare/electronică.

Cum arată o săptămână de tabără?
Luni: În fiecare luni copiii accesează studio-ul de makerspace, fac proiecte de construcție, de bricolaj, accesează creioane 3d pentru a realiza prototipuri și mai apoi produse finite. Copiii lucrează la propriile proiecte. În fiecare luni proiectele diferă.

Marți: Lumea poveștilor: construiesc personaje, scriu povești (scriere creativă), decorează spațiul și fac jocuri inspirate din poveștile de suflet. Se și improvizează scenete.
Miercuri: Miercuri e despre aventură, curaj, încercat lucruri noi și aventură în domenii diverse. Olimpiada jocurilor, provocări din lumea științei distractive: cu experimente, provocări pe echipe pentru a antrena abilitatea de a lucra în echipă, treasure hunt-uri și multe alte activități care hrănesc spiritul de aventură.
Joi: Joia este ziua dedicată proiectelor de arts&crafts. Diferite tehnici de artă: cărbune, olărit, pasteluri, pictură, colaje, dar intrăm și în lumea crafturilor.
Vineri: Vineri e zi de explorare! Mici excursii: în parc, la muzeu, sau facem proiecții de film, vin invitați din domenii diverse.
—
Dacă ați testat tabere de orice fel, va rog să le recomandați cu încredere pentru că părinții au mare nevoie de acest feedback.
Mai jos puteți citi despre experiența lui D. de anul trecut.
Super informatii! Multumesc!