1 Iunie este ziua în care folosesc cuvântul TREBUIE. Trebuie să stăm în familie, chit să ieșim în parc, la film, sau la plimbare, sau în curte și facem ceva special. Este este important să fie în familie.
De când se sărbătorește 1 Iunie cu zi liberă?
În 2016, a fost promulgată legea care oferă o zi liberă părinților pentru a o petrece în familie, 1 Iunie. Inițiativa a aparținut celor de la Itsy Bitsy FM şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, care au adus ca argumente cu psihologi că este necesar timpul petrecut în familie.
Am strâns câteva idei din București și nu numai, und puteți petrece cu copiii o zi de 1 Iunie.
Noi nu suntem fani aglomerație, și nici locuri cu muzică și boxe, dar poate vouă vă plac, așa că veți găsi idei pe toate gusturile. Atenție, la multe trebuie să vă înscrieți.
Am să încep cu cel mai spectaculos eveniment de 1 Iunie: să vezi o rachetă. Visul oricărui copil e să vadă rachetă, iar acum avem norocul să putem vizita de 1 Iunie parte din ceea ce se anunță a fi cea mai mare rachetă din lume, care e și ecologică.
Compania aerospaţială ARCA Space anunţă că de Ziua copilului, 1 iunie 2023 va deschide porţile cosmobazei din comuna Stoeneşti pentru publicul larg şi va prezenta racheta cu care intenţionează să cucerească spaţiul cosmic în următorii ani.
Pe 1 iunie vor fi montate aici primele module ale acestei rachete, cea mai mare din lume, după cum o prezintă creatorii ei.

“EcoRocket Heavy cântăreşte la lansare 5.440 tone, fiind cea mai grea rachetă construită vreodată în lume, având capacitatea de a lansa pe orbită sateliţi de 24 de tone. Această rachetă este ecologică, gazele rezultate în urma funcţionării motoarelor, eliberate în atmosferă, fiind formate din vapori de apă. Acest lucru contrastează puternic cu celelalte rachete lansate în lume de diverse companii şi agenţii spaţiale, rachete care eliberează în atmosferă anual zeci de mii de tone de gaze poluante şi toxice”, spun reprezentanţii ARCA.
Racheta este parte a proiectului, lansat anul trecut, AMi (Asteroid Mining) Exploration, prin care compania spaţială vâlceană vrea să exploateze cu costuri reduse resursele aflate pe asteroizii din apropierea planetei noastre.
-
Muzeul Antipa, intrarea gratuită
Între orele 10:00 și 17:00
Participarea la ateliere este gratuită, în limita locurilor disponibile.

În curtea muzeului vor fi activități cu animatori, ateliere de creație, desene pe asfalt, povești despre exploratori, ateliere de șah, desen, pictură și baloane colorate. De la ora 10:00 se deschide expoziția temporară „Antipa și Racoviță – exploratori de poveste”!
Programul special al zilei de 1 iunie 2023 se desfășoară în grădina Muzeului și cuprinde următoarele activități:
–10:00 – 19:00 – intrarea gratuită în expoziția permanentă a muzeului pentru toți copiii;
–10:00 – deschiderea expoziției temporare „Antipa și Racoviță – exploratori de poveste”;
–10:00 – 17:00 – activități în grădina Muzeului:
– „Parcarea animalelor colorate” – desene cu creta pe asfalt;
– „Colorăm cu spor” – zona de colorat fișe cu imagini din natură;
– „Puzzle pentru toți” – zona de asamblat puzzle-uri cu animale;
– „În cuvinte să ne-ntrecem și prin labirint să trecem!” – zona de rebusuri și labirinturi;
– „Natura, muza noastră” – zona în care micii artiști vor desena cu carioci și acuarele pe folie de împachetat;
– „Povești în grădină”, ateliere pentru preșcolari împreună cu adulții însoțitori;
– „Mutarea perfectă” – ateliere de șah pentru cei mici;
–13:00 – 14:00 – atelierul „Antipa și Racoviță – exploratori de poveste” pentru copiii pasionați de expediții și natură.

Exploratori de poveste, dedicată românilor Grigore Antipa și Emil Racoviță, se adresează familiilor cu copii pasionați de științele naturii și îmbină mai multe tehnologii multimedia cu poveste, experimente, jocuri senzoriale și elemente digitale.
Expoziția face parte din traseul de vizitare al muzeului și este completată cu indicii digitale care îi vor provoca pe copii să descopere o mulțime de informații valoroase despre cei doi exploratori. Este o călătorie în timp regizată de scenografa Bogdana Pascal care începe din școală și se termină într-un laborator de studiu unde copiii se vor putea juca, experimentând cu ajutorul celor cinci simțuri.
Poveștile de viață ale celor doi exploratori sunt uimitoare nu doar pentru copii, cât și pentru adulți. Grigore Antipa este omul care a reușit să aducă magia naturii în mijlocul orașului cu scopul de a educa generațiile viitoare să iubească, să protejeze și să respecte natura. Biolog, ihtiolog, ecolog, oceanolog și profesor universitar, Grigore Antipa este românul care a inventat dioramele, acele vitrine 3 D în care speciile sunt prezentate în funcție de habitatul lor și proiectate pe un fundal pictat. Multe dintre ele se regăsesc încă la Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa. El a fost coleg de bancă, la Iași, cu Emil Racoviță, iar prietenia lor din anii de școală i-a legat întreaga viață. Emil Racoviță a avut o viață desprinsă din cărțile de aventuri. A ajuns aproape de Polul Sud, s-a scufundat pe fundul mărilor și a transformat studierea viețuitoarelor din peșteri într-o nouă știință.
Colecția poate fi accesată pe afostodata.ro în format audio și în limba semnelor române aici. Conținutul original poate fi ascultat și pe Spotify sau iTunes, iar copiii pot completa online quiz-uri interactive cu informații de tipul Știați că? Să ținem minte, Fun Facts.

Jocuri și activități susținute de Școala de Dresat Dragoni, Magia Lutului, Pictează 3D, Școala de Joacă, Victory Horses, Grădinița Rița Veverița, Boo Bee, Lumea de Poveste și Plicul Creativ, Poliția Română și Acvatic Bebe Club.
Demonstrații și activități sportive jucăușe pregătite de Bucharest Sport Club, Asociația KinetoBebe, Clubul Sportiv Dinamo București, Kayak Champions, Academia Victor Hănescu Kids și C.S. Akura, iar puterea bunătății va fi activată de Cercetașii României, Crucea Roșie Română, HELP Autism, SOS Satele Copiilor și Hope and Homes for Children.
Un alt punct de atracție la 1uniFEST va fi Scena Poveștilor, unde copiii și părinții se vor relaxa urmărind spectacole de susținute de Compania Pelerin, Teatrul Vienez de Copii, Coloricii, Improteca și Artis Studio, vor asista la demonstrații de Aikido și se vor delecta cu momente de dans și poezie.
Părinții își vor putea reface puterile în zona de relaxare și hrană sănătoasă. Vizionarea animației „Sing 2” (Universal Pictures, 2021, AG – dublat în limba română) începând cu ora 21:00, la cinematograful amenajat în aer liber.
-
Teatrul Ion Creagă, VăraTIC
Bilete găsiți aici.

Începând cu Ziua Internațională a Copilului și până pe 2 iulie la Sala Mică din Strada Biserica Amzei 21-23 au loc spectacole de teatru, o premieră, ateliere de tot felul, dar și o competiție în aer liber pentru cei mai curajoși copii – „Insula comorii”.
Este cea de-a V-a ediție.
atelierul de joacă în care cei mici trebuie să vor întrece pentru a câștiga comoara din cufăr;
spectacol în premieră cu întrebări și răspunsuri despre cum am devenit oameni, împreună cu alte spectacole de teatru din stagiune;
ateliere de teatru, bricolaj, muzică, științifice și spectacole-lectură interactive pentru cei mici;
ateliere verzi de bricolaj și teatru, parte din campania înițiată pe 15 mai – „Lumea o salvăm doar când reciclăm”;
Intrare gratuită.

• Zona Gaming, in premiera lansare console
• Jocuri in retea
• Calarie
• Tombole cu multe premii
• Concert cu peste 12 artisti
• Ateliere de creatie
• Test drive + show drift
• Masini de epoca
• Masini de raliuri
• Ecografii gratuite
• Fotbalisti celebrii
• Preventie : Cum ne salvam in caz de incendiu
• Preventie :
• Masinute electrice
• Barcute Teleghidate pe apa
• Preventie: Demonstratie tehnici de acordare a primului ajutor
• Teren de mini fotbal
Alte activități în București:
-
Metrorex invită copiii în Depoul Străulești și la Muzeul Metroului.
Ce copil nu iubește metroul și călătoria cu metroul? Inclusiv ai mei care nu prea ajung în oraș, dacă îi plimb cu metroul e distracția maximă.
Metrorex deschide porțile și invită copiii cu vârste cuprinse între 3 și 16 ani (însoțiți de adulți) în Depoul Străulești și la Muzeul Metroului, începând cu ora 10:00. Locurile sunt limitate, iar pentru înscriere, trebuie trimis un mail cu un desen realizat de copil, care să reprezinte metroul. Pentru rezervare, copiii trebuie să se înscrie pe email și să trimită un desen.
Înscrierile au loc în perioada 26 – 30 mai (ora 12:00) pe adresa de email cerere544@metrorex.ro, prin trimiterea unui desen realizat de fiecare copil, care să reprezinte metroul.
Mai apoi, desenele vor fi expuse în spațiile expoziționale de la Străulești.
Între orele 10:00 și 17:00! Intrarea este liberă și se face dinspre Bulevardul Națiunile Unite.

multe alte surprize
-
Zona Ilfov, Snagov, Corbeanca Balotești
Pe 1 iunie, la #DN1ValueCentre, #ZiuaCopilului între orele 10:00 și 19:00.


12:00 – 14:00 – Face painting
12:00 – 14:00 – Modelaj Baloane
12:00 – 14:00 – Animație pe terasă și food court
12:00 – 15:00 și 16:00 – 16:00 – 19:00 – Video 360
12:00 – 15:00 – KINECT – let`s dance
14:00 – 16:00 – Codițe colorate
16:00 – 19:00 – Atelier pictură ProfiArt

12:00 – 15:00 – Baloane de săpun

15:00 – 16:00 – Concert Dorian Popa
16:00 – 17:00 – Concert Anca Țurcașiu
17:00 – 19:00 – Reprezentație de dans al copiilor din trupa „Honey Bears Club”
Pentru cei care stau în zonă, Snagov Plaza e un loc unde poți ieși la o joacă și o înghețată cu copilul, dacă nu vrei să mergi până în București.
Leave a Reply