• Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Facebook Twitter Google+
Alexisme
  • Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Home  >  Acasă • Părinți & copii  >  Se cauta invatatoarea anului 2022 / Cum alegi invatatoarea pentru copilul tau
AcasăPărinți & copii

Se cauta invatatoarea anului 2022 / Cum alegi invatatoarea pentru copilul tau

Alexa Stănescu mai 24, 2022 invatatoarea anului Leave a Comment 241 Views

Ieri, în timpul săptămânii, D. s-a uitat la un film în clasă cu colegii. Doamna învățătoare le-a făcut floricele în clasă și i-a învățat pe copii cum să facă un con din hârtie, acelea pe care le făceam și noi când eram mici. De precizat, D. este la școală de stat, și nu la oraș. De ce subliniez asta? Pentru că vreau să vă spun că omul sfințește locul, într-adevăr. Am ales școala din sat de lângă noi pentru că această învățătoare ne-a fost recomandată cu căldură de alți părinți pentru că în primul rând este blândă și chiar și în pandemie s-a ținut să învețe tehnologie, si să țină orele, chiar și de lucru manual ( AVAP). Este un om care se adaptează situației și nu este exigentă sau exagerată.

Când mă întreabă părinți cum să aleagă școala copilului (deși ar trebui să fie școala de circumscripție, asta prin lege, ca să nu alege cu vize de flotant) le spun atât: alegeți în funcție de învățătoare, să vă placă de ea ca om. Pentru că un om bun care le face copiilor la clasă floricele și le pune un film pe videoproiector este omul care știu că nu țipă la elevi și nu îi umilește. Este o lege a firii, dacă vreți.

În ultimii doi ani de pandemie profesorilor, mai ales învățătorilor, le-a fost și mai greu pentru că au fost nevoiți să învețe copiii să scrie și să citească fără să fie fizic lângă ei. Dacă nici asta nu a fost o provocare pentru cadrele didactice..

Sunt covinsă că sunt atât de multe învatatoare care sunt blande cu copiii, ii ajuta pe cei care nu au posibilitati,care inoveaza sistemul nostru rigid de educatie. Câte știri nu am scris și citit despre invatatoare de toate varstele care revolutioneaza sistemul chiar și in mediul rural, unde să o recunastem e cea mai mare nevoie.

Vă invit dacă știți o învățătoare care merită toată aprecierea și lauda noastră să o propuneți la titlul de învățătoarea anului.

Cum se face propunerea?

Pentru al 6 lea an, Mirela Retegan și Fundația Zurli caută Învățătoarea Anului 2022. Orice cadru didactic din învățământul primar, indiferent că predă în sistemul educațional de stat ori privat poate fi nominalizat pentru titlul de Învățătoarea Anului
2022. Poate fi învățător sau învățătoare, educator sau educatoare. Poate fi din orice colț al României, de la sat sau de la oraș, de orice vârstă, etnie sau naționalitate.

Părinții din toată țara pot trimite online propunerea, completând formularul de pe www.invatatoareaanului.ro. Ei trebuie să scrie de ce consideră că învățătoarea propusă de ei merită premiul de Învățătoarea Anului 2022: ce o face să fie specială, prin ce acțiuni se remarcă, cum reușește să-și țină clasa unită și să ajungă la fiecare copil, ce gesturi sau activități speciale a realizat pentru elevi, orice alt lucru pe care părinții îl consideră important în propunerea lor.

Știu Campania Mirelei de la prima ediție și mi s-a părut minunată. Să oferi puțină bucurie sinceră și răsplată celui care îți învață copilul este mare lucru pentru un părinte.

Mirela își propune să evidențieze acei dascăli dedicați și pasionați de meseria lor și să-I determine pe români
să-și arate susținerea și aprecierea pentru învățătoarele, învățătorii, educatoarele și educatorii care se străduiesc să fie prezenți în viața elevilor, indiferent de mijloacele și de resursele de care dispun.

Și educatorii și învățătorii sunt chemați să scrie o scrisoare de apreciere pentru elevii din clasa la care predau. Orice copil își dorește să aibă o scrisoare în care este apreciat și pe care să o păstreze ca amintire peste ani și ani. Scrisorile de apreciere pentru elevi pot fi create digital pe www.invatatoareaanului.ro.

Mirela are un still apart de a face surprise și de a emoționa, așa că vă avertizez că învațătoarea anului 2022 va avea parte de o mare bucurie. Câștgătoarea va primi o vizită supriză în timpul orei de la Gașca Zurli cu multe surprize pentru copii.

Ce spun învățătoarele care au câștigat în anii trecuți

Silvia Fuică – câștigătoare în 2016- Galați: 

Probabil doresc ce e mai bun pentru copii lor, cele mai multe recomandări nu sunt de la cadrele didactice și sunt de la părinți, de la felul în care copiii lor au fost educați (profesionalismul) și care a fost parcursul lor pe durata celor 4 ani. Probabil simt, uneori
unele lucruri se fac cu sufletul. Am înțeles că nu putem face lucrurile singuri, avem nevoie de părinți, bunici. Am evoluat foarte mult și am învățat să ne adaptăm, mi-am dat seama că avem atât de multe resurse pe care le putem folosi în schimb doar dacă
avem ajutor și dacă acceptăm ajutorul. Și dacă încercăm să fim empatici, să înțelegem.

Otilia Nuță- câștigătoare în 2017- București:

Eu cred că părintele alege omul și nu neapărat o școală, pentru că omul căruia își încredințează copilul nu trebuie doar să-i transmită cunoștințe. Copilul poate să ia aceste cunoștințe din multe alte părți, are nevoie de sprijin la școală, are nevoie de
cineva care să-l mângâie pe creștet atunci când plânge sau când nu poate, când nu îi iese o liniuță sau o cifră, are nevoie de cineva care să îi atragă atenția cu fermitate și blândețe atunci când greșește și are nevoie să fie alături de copilul lui, să se simtă în siguranță la școală. De aceea cred că părintele alege omul.

Corina Andreea Cercel-  câștigătoare în 2018- Crevedia:

Eu cred că părinții aleg să aduca copiii la un anumit învățător și nu la o anumită școală și din spusele copiilor, feedback-ul de la copil e cel mai important. Dacă copilul vine la școală cu drag și spune eu astăzi nu vreau să rămân acasă, vreau să
merg să stau cu doamna, să lucrez cu doamna, să învăț împreună cu doamna, consider că atunci și părintelui îi dă încredere că acel cadru didactic este dedicat și că este potrivit pentru copilul lui.

Elisabeta Păcuraru- câștigătoare în  2020- Eșelnița: 

A fi învățător este o artă pe care o avem în noi, insuflată de când eram micuțe. În pandemie ne-am readaptat. Noi ca învățători trebuie să intrăm în lumea copiilor și să nu încercăm să aducem copiii în lumea noastră ca acum 20-30 de ani, așa cum bine
zicea Silvia Fuică.  Noi trebuie să ne ducem împreună cu copiii în lumea viitorului. Să îi pregătim pentru ceea ce înseamnă viitorul de mâine. Trebuie să învățăm să ne adaptăm și nu trebuie să ne fie frică de tehnologie.

Previous Article Bilețele de la copii în care își cer iertare sunt aurul părinților pentru toată viața
Next Article Lista de carti si activitati pentru copii la Bookfest/ Japonia, invitat de onoare, demostratii de haiku, dansuri japoneze si origami

About Author

Alexa Stănescu

Bună! Sunt Alexandra Stănescu și cred că măcar în treacăt m-ai auzit la Europa FM, în ultimii 11 ani. Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-mi te rog un comentariu și dacă vrei să dai vestea mai departe cu un share. Multumesc

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Abonează-te!

Înscrie-te aici cu adresa de e-mail ca să primești articolele noi::

My Social Media

Postări populare

  • Cu sau fără coronita? Toți copiii să fie premianți sau doar cei care merită? iunie 13, 2022
  • inot copii
    Dragi copii, incepe vacanta de vara | 15 idei de petrecut vacanta pentru copii iunie 9, 2022
  • Elevii din Argeș au colectat 70 de tone de deșeuri – materiale reciclabile cu ajutorul ghidului Verde Go iunie 8, 2022
  • Ce facem in weekend 25-26 iunie in Bucuresti si in tara iunie 23, 2022

Instagram

alexa_stanescu

Dintr-o sută de modele care cred că sunt la @vis Dintr-o sută de modele care cred că sunt la @visualfest.ro, am găsit unul pentru mine și culmea, nu e despre mame.. just mombrain😜

Când aveți timp, ascultați conferinta de azi, e plină de inflormatij utile si valoroase pentru cei care crează conținut. Link in story 

Promit să vă fac un scurt rezumat pe blog.

#capuccinostory 
#visualfest 
#laptemaresi 
#laptemaresistory 
#coffemilk 
#cafeadedimineață 
#instamom
#bloggermom
Sunt zile și zile. Azi a fost una dintre zilele în care love was not in the air… până la un punct! 

Universul lucrează, sunt sigură de asta. 🌟🌟

#momblogger
#lifewithkids 
#viatacubaieti 
#mamadebaieti 
#mamtopit❤️ 
#mikedrop
Când era mai mic D. și era singurul copil nu-mi Când era mai mic D. și era singurul copil nu-mi plăcea să ies cu el la evenimente pentru că lui nu îi plăcea. 
Am noroc că micul Blond e pe socializare iar D. a crescut și orice experiență nouă se transformă când ajungem acasă… Da, acasă si -a făcut și el in cameră câteva spatii de joacă, să aibă și el festival. 

A fost o zi plină cu noi experiente penttu copii, s-au jucat, au mâncat înghetată, apoi s-au bătut turcii la gura lor pe hotdog-ul meu, unul a tras cu arcul, altul s-a dat pe toboganul gonflabil, apoi au mai mâncat o înghețată. Dacă îi întrebi probabil asta a fost memorabil pt ei. 2 înghetate fiecare intr-o zi, dar ce contează! E vară si tare mă bucur să iesim la distractie in oraș. 

Multumesc @forbeskidsromania pentru ocazia de a fi partener media al evenimentului. 

@solonaria_ro , @elenasantos_home @natalia.dabija.ro 

#forbeskidsfestival 
#forbeskids 
#instamom 
#lifewithkids 
#viatacucopii 
#mamadebaieti
Pregătiți de curățat și îngrijit curtea! Vid Pregătiți de curățat și îngrijit curtea!
Videos, pe stories😉⬇️

#viațalațară 
#incepeweekendul 
#instamommy 
#lifewithkids
#bloggermom 
#părințeală 
#gradinarim 
#gradinarit
Când mai ai ceva până la concediu și la finalu Când mai ai ceva până la concediu și la finalul programului de acasă mergi la vecinii cu piscină. 

Mi-am luat prosopul de plajă ( chiar dacă e iarbă, nu nisip) în sacoșă, crema de plajă, niște snacks-uri pentru copii și migdale, toate de la Carrefour. Pentru mine, o revistă Forbes Kids. Doamne, de când nu am mai răsfoit o revistă, darmite să citesc un articol întreg! Vi-l recomand pe cel cu sfaturi de vacanță liniștită de la Urania.

Pentru atmosferă de vacanță pe 3 iulie hai și tu la ForbesKidsFestival, o să fie o nebunie cu multă joacă și și șiiii înghețată bună! 

Ps: dacă aveti trucuri pentru inghetata făcută la mașină, aștept cu drag! Am primit o masină de înghetată și nu mă pricep prea bine la constistentă ( vezi poze) 

Intrarea e gratuită dar trebuie să vă înscrieti, aici👉 https://www.eventbrite.com/e/forbes-kids-festival-2022-tickets-344644389647

⭐️⭐️Abia aștept să ne vedem! Cine vine? Mâna sus!⭐️⭐️

#ForbesKids 
#ForbesKidsFestival #ForbesRomania 
#ForbesEvents 
#weekendcucopiii 
#momblogger
#ĺifewithkids 
#Kids 
#Festival 
#KidsFestival
Sunt tot cu vibe-ul de la concertul de aseară. Mă gândeam cum ar fi ca D. să cânte într-o trupă. 

🌟🌟🌟Super GIVEWAY pentru super părinți⭐️⭐️⭐️

Pentru că încă ne aflăm în luna copiilor și pentru că îi prețuim atât de mult, împreună cu prietenii de la soundden, m-am gândit să vă fac un cadou de care vă veți bucura ”for life”. Știu că uneori noi părinții am vrea ceva fără zgomot dar când va sta singur o oră două pe zi să repete, o să îmi mulțumiți pentru timpul liber al vostru. 

- 1 x abonament pe platforma @soundden_music_school ( poti alege să înveți să cânți la orice instrument) 

👉Ce trebuie să faci: 

-follow us @soundden_music_school
-follow me @alexa_stanescu 
-tag 2 parinti care cred in educatia copiiilor lor prin arta, muzica si cultura

Giveaway-ul va avea loc în perioada 25 iunie-30 iunie. 

Extragerea se va face prin Random org. 

Make music happen! 

#ad
#instamom 
#creativekids 
#musichappens 
#concurs 
#instamommy 
#blogger
ara asta mi-am propus să “supravietuiesc” cu ara asta mi-am propus să “supravietuiesc” cu copiii. Pentru ca da, este greu să jonglezi cu munca fie ea de acasă sau nu. As vrea sa ii duc peste tot, la cursuri, sa ne si jucam in curte acasa, si sa avem aventuri. 
Asa ca, le luam treptat, in limita timpului, no presure. 

Eu mă documentez și vă tin la curent. Sa nu credeti că apuc să fac tot ce mi-am propus.. dar macar putin .. 
 
Iată cateva evenimente din acest weekend 25-26 iunie. 

Link in bio si in comments pe Facebook⬇️⬇️

#weekendwithkids
#weekendcucopiii 
#activitățideweekend 
#lifewithkids 
#instamom 
#weekendideas ##weekendplans 
#bloggermom
La finalul unei săptămâni de tabără urbană @ La finalul unei săptămâni de tabără urbană @dictiero, în care am fost de partea cealaltă, nu a părintelui care își lasă copilul ci a celui care stă cu copiii și îi învață lucruri, vreau să vă povestesc cum am simțit eu experiența și mai ales ce am observat că îi unește pe copiii din ziua de azi și la ce să fim atenți noi, ca părinți.

👉👉Link in bio si cu articol pe larg. 

A fost o super experiență! 

👫Tu la ce tabere ai înscris copiii vara asta? 

#tabaraurbana 
#tabăraurbană 
#dictiero 
#momblogger 
#instakids 
#instaplayingtime
Mai multe... Follow on Instagram

Arhive

© Copyright 2014. Theme by BloomPixel.