• Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Facebook Twitter Google+
Alexisme
  • Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Home  >  Păreri • Ştiri  >  Strategia de educatie parentala contine cursuri pentru toti parintii o data la 3-4 ani, dar nu sunt obligatorii
PăreriŞtiri

Strategia de educatie parentala contine cursuri pentru toti parintii o data la 3-4 ani, dar nu sunt obligatorii

Alexa Stănescu aprilie 21, 2022 1 Comment 598 Views

A fost lansata in dezbatere publica Strategia de educatie parentala denumita Parinti educati, copii fericiti, pentru urmatorii ani. In traducere, fiecare parinte sau ingrijitor legal al unui copil (bunica, matusa, frate, sora majora) poate sa urmeze aceste cursuri la inceputul fiecarui ciclu școlar, adica: la inceputul gradinitei, clasei pregatitoare, gimnaziului si liceului. Și viitorii părinți sunt asteptati la aceste cursuri care pornesc de la informații bazate pe o educatie cu sens. Nu se pune accent pe pedepse, ci pe inteligenta emotionala, iar binele copilului este pus în centru.

Până la urma cred că e mai mult decât firesc acest curs, să vrei să devii un parinte mai bun pe masura ce copilul tau creste, isi schimba nevoile, se schimba lumea, prietenii, prioritatile și trebuie să îl ajuti.

Sunt utile cursurile?

Dacă statul reușește să aducă pe linia de plutire măcar 2 milioane de părinți în primul an, așa cum și-a propus ar fi extraordinar.

2 milioane de părinți care și-ar asculta activ copiii, adolescenții, care nu i-ar intreba doar ce au facut la scoala, care nu s-ar enerva pentru că le trantesc usa in nas, care nu i-ar mai pedepsi, care i-ar ajuta la școală, in viata personală, care ar sta cu ei la masă seara și nu pe telefoane.

Dacă 2 milioane de parinti ar fi mai intelegatori, ar avea grija de copii si le-ar arata ca nu bataie e calea, ca scoala e importanta, daca ar pune educatia pe primul loc, ce tara grozava am fi!

Cred că orice părinte ar trebui să urmeze aceste cursuri cu inima deschisă, de la cei care nu pun preț pe educatie, până la cei care citesc zeci de carti de parenting. Niciodata nu poți cunoaște prea multe.

Știți cu toții discuțiile de pe whatsapp sau la ședința cu părinții. Fiecare părinte cu viziunea lui. E perfect in regulă să nu fim la fel dar ce minunat ar fi să îi creștem în același spirit. Ar fi mai puține probleme pentru că de multe ori, unii copii care acasă sunt lăsați liberi fără îndrumare, vin la clasă și îi învată și pe alții te miri ce prostii. Nu sunt naivă, asa sunt copiii, dar am putea să îi educăm impreună.

  • Strategia Națională „Părinți educați, copii fericiți” va rămâne în consultare publică până în data de 2 mai 2022, ora 20:00. Se pot trimite propuneri pe adresa de e-mail consultare@edu.gov.ro.

În urmă cu 4 ani a mai fost pus in dezbatere un document privind strategia de educatie parentala insa atunci a fost respins de culte, federatia parintilor si sindicate, pe motive legate de constitutie. Textual actual al strategiei porneste de la realitatea romaneasca, a parintilor care isi lasa copiii in grija bunicilor si rudelor care nu stiu sau nu pot să îi ingrijeasca, in timp ce ei paradoxal, pleaca la munca pentru a avea bani ca să se întrețină.

Educatia si emoționalul copiilor este cel mai important, mai important decât banii.

Citez din comunicatul ministerului:

Slaba informare a părinților din mediile dezavantajate privind creșterea și îngrijirea copiilor are drept consecință neglijarea copilului în toate formele ei de manifestare (fizică, educațională, emoțională și de sănătate mintală, precum și lipsa de supraveghere adecvată), factori care, alături de mortalitatea infantilă, sărăcie si malnutriție, afectează un număr semnificativ de copii și familiile acestora.

Fenomenul părinților plecați la muncă în străinătate, numărul crescut al sarcinilor în rândul adolescentelor, căsătoriile timpurii în comunitățile sărace, marginalizate, numărul crescut al copiilor abuzați, neglijați sau exploatați reprezintă probleme grave care afectează mulți copii și tineri. Succesul școlar și în viață al copiilor și tinerilor se construiește nu doar pe activitatea de predare-învățare-evaluare de la clasă, ci are ca fundament stimularea stării de bine de acasă și de la școală, atitudinea familiei și comunității față de învățare, precum și importanța pe care familia o acordă educației. Ciclurile multigeneraționale de eșec educațional, atât de frecvente în unele medii dezavantajate din România, sporesc inechitatea și reduc șansele de succes ale copiilor. Aceste cicluri de eșec pot fi întrerupte doar prin implicarea părinților, a familiilor în actul educațional, în crearea unei atitudini pozitive față de învățare și față de valoarea adăugată pe care educația o poate avea în viața tuturor.

Cursurile nu sunt obligatorii, ceea ce e si nu e bine. Da, probabil că nici mie nu mi-ar plăcea ceva obligatoriu care nu se aliniază cu credințele mele, însă am analizat acest document întreg și nu conține nici un element bizar sau îndoielnic.

Problemele identificate:

 La nivelul familiei şi copilului au fost determinate următoarele probleme:
53.1. competenţele parentale în România sunt inegale și neuniforme;
53.2. în lipsa unor abilități și competențe parentale adecvate, copilul poate ajunge victimă a unor fenomene de violenţă, abandon, neglijare, abandon şcolar, risc de implicare în activități anti-sociale, trafic de fiinţe umane, consum de droguri, exploatare prin muncă etc.;
53.3. un număr semnificativ de copii sunt afectaţi de plecarea la muncă în străinătate a părinților, în condițiile în care parentalitatea este transferată altor persoane (bunici, alte rude, asistenţi parentali profesionişti, părinți-educatori etc.);
53.4. slaba implicare a taților în creşterea, dezvoltarea şi educaţia copilului;
53.5. stereotipurile existente printre părinți conform cărora de educația copilului trebuie să se ocupe mamele sau instituţiile de stat (grădinița, școala etc.).
53.6. responsabilitatea redusă a unor părinți privind creșterea, dezvoltarea şi educaţia copilului.

 

Cine poate face cursurile ?

  • părinţii/reprezentanţii legali/persoana în grija căreia se află copilul (bunici, rude, tutori/curatori, asistenți parentali profesionişti, părinţi-educatori, părinți adoptivi);
  • specialiștii din toate domeniile care lucrează cu copiii şi familia (educatori, cadre didactice din învățămîntul primar, gimnazial și liceal, personalul didactic auxiliar, asistenți sociali, medici de familie, asistenţii medicului de familie, asistenţi medicali comunitari, psihopedagogi, psihologi, angajații autorităților/instituțiilor publice locale care asigură activități extrașcolare/nonformale pentru copii, elevi și tineri, polițiști, coordonatori pentru lucrul cu tinerii, specialiști din domeniul educație, cultură, etc.);
  • Viitorii părinţi (adolescenți, tineri, gravide şi partenerii acestora);
  • Beneficiarii indirecţi ai programelor de educaţie parentală sunt:
  • Toţi copiii vor fi beneficiari indirecţi ai programelor de educaţie parentală (indiferent de starea materială a familiei, mediul de reşedinţă, apartenenţa etnică, limba vorbită, sex, vârstă, apartenenţa politică sau religioasă, starea de sănătate, caracteristicile de învăţare și dezvoltare), cu accent pe copiii şi familiile în situaţie de risc;
  • membrii comunităţii;
  •  ministere, departamente, instituții educaționale, de sănătate, de protecție socială, juridice, de cultură, instituții de cercetări științifice, de formare inițială și continuă etc.

Unde se fac cursurile ?

Părinții sau viitorii părinți pot alege tipul de instituţie/serviciu pentru educaţie parentală.

Acestea vor fi la școală dar şi organizate de Ong-uri care oferă programe și servicii sociale și de educație din sectorul educaţie, sănătate, protecţie a copilului.

Cine va preda și mai ales ce?

Vor fi instruiti formatori care vor preda parintilor interesati sau rudelor copiilor pe care îi au in grija.

In fiecare judet va fi o retea de formatori în educaţie parentală, si in sectoarele bucurestene, pregătiţi să realizeze programe de formare a educatorilor parentali de la nivel local. Rămâne de văzut și ce informații vor fi transmise, dar din câte am văzut în strategie, problemele au fost bine subliniate.

Asteptările ministerului

  • 25% dintre specialiști (educație preșcolară, educație preuniversitară, asistență medicală primară și asistență socială), instruiți pentru a oferi programe de educație parentală pentru părinți/reprezentanţi legali/persoana în grija căreia se află copilulși programe de dezvoltare a abilităților parentale în rândul tinerilor ca viitori părinți;
  • 80% dintre părinți/reprezentanţi legali/persoane în grija cărora se află copilul, participanți la programe de educație parentală șiaplică practici pozitive de îngrijire, creștere și educație a copiilor, din care cel puțin 30% sunt bărbați;
  • 75% dintre copii (cu vîrste între 0-18 ani) se vor dezvolta armonios într-un mediu familial adecvat atingerii potențialului lor;  
  •  90% din copii cu vîrsta de 0-5 ani se dezvoltă corespunzător standardelor de învățare și dezvoltare timpurie;  
  • 75% dintre tineri, femei și bărbați (potențial viitorilor părinți) cu abilități parentale dezvoltate;

Detalii despre intreaga Strategie gasiti aici. 

 

Foto: Unsplash

Previous Article Cum alegem un cadou pentru copiii noștri dar si pentru ai altora?
Next Article De sărbători păstrăm toate amintirile din copilărie și creăm unele noi cu copiii

About Author

Alexa Stănescu

Bună! Sunt Alexandra Stănescu și cred că măcar în treacăt m-ai auzit la Europa FM, în ultimii 11 ani. Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-mi te rog un comentariu și dacă vrei să dai vestea mai departe cu un share. Multumesc

Related Posts

  • Scaune auto pentru copii mai accesibile, prin reducerea TVA-ului la 5 % – propunere legislativă

    aprilie 19, 2023
  • Copiii noștri sunt singuri la scoală, iar mediul școlar trebuie să fie unul sigur. Când și cum îi va ajuta școala, statul să nu ia droguri, să nu fie victime ale violenței?

    aprilie 7, 2023
  • Noua modă – părinții care nu mai duc copiii la grădiniță de teamă să nu se îmbolnăvească

    februarie 20, 2023

1 Comment

  1. Pingback: Se acordă concediu paternal de 15 zile, dacă tații urmează un curs de puericultură, la fiecare copil - proiect de Ordonanță de urgență - Alexisme

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Abonează-te!

Înscrie-te aici cu adresa de e-mail ca să primești articolele noi::

My Social Media

Postări populare

  • Lista muzeelor din țară care participă la Noaptea Muzeelor, sâmbătă, 13 mai, și ce puteți descoperi mai 13, 2023
  • De ce amintirile legate de casele în care trăim în copilărie sunt atât de puternice, oare? mai 17, 2023
  • Idei pentru 1 Iunie, Ziua Copilului, în weekend prelungit mai 28, 2023
  • Harta micilor producători locali cu rețete tradiționale și sănătoase pentru familie – platforma Via Profi iunie 6, 2023

Instagram

alexa_stanescu

Ce fac seara acum, în deplasare, și nu am copiii Ce fac seara acum, în deplasare, și nu am copiii să mă înnebunească de cap chinuindu-mă să îi adorm? Mă uit la poze cu ei, îi sun, strâng perne în brațe și caut prin geantă vreo jucărie de-a lor, de dor. 

Inițial voiam să iau cu mine o carte de povești, dar m-am abținut. Și noi adulții vrem să ne alinăm dorul de ei și poate noi avem chiar mai multe lucruri la îndemână: avem telefonul, poze, nu doar obiecte care să ne amintesc de ei. 

Azi mergând prin sate, am văzut multe pietre și mi-am zis: ce le-ar fi plăcut băieților. Am găsit conuri de brad și mi-am spus: ia să le iau băieților. Am cumpărat două feluri de cașcaval (despre care citiți mâine pe blog, cu ardei iute sau nucă) pentru băieți. 

Suntem cu gândul la ei, chiar și când mai vrem o pauză de la ei. Și cred că așa va fi și când vor avea ei 30-40 de ani și poate vor fi părinți. 

Nu regret nici o clipă totuși faptul că am decis să vizitez producători locali, să le aflu povești, și mai ales să cunosc oameni, locuri, să-mi iau din experiența multă energie bună, chiar dacă a însemnat să stau departe de copii 2 nopți. 

Îmbrățișările vor fi mai calde și mai strânse când a intervenit dorul. 

Poza nu este ca să vă atrag atenția, ci am făcut-o ca să le arăt copiilor idei de prăjituri: un cornet de înghețată umplut doar cu fructe și pe margine era învelit puțin în ciocolată albă și fistic. 
O minunăție! Și înghețată și fructe:)

#viaprofi 
#susținemproducătoriilocali 
#bloggermom 
#viatacucopii
In loc de vedere de pe drum, vă las primul artico In loc de vedere de pe drum, vă las primul articol din vizita de 3 zile la producători locali din 4 județe. 

La doar 25 de km de București, după Mogoșoaia, în satul Dârza, județul Dâmbovița, găsiți afacerea familiei Constantin, sanatatedinplante.ro. Dacă vreți să le arătați copiilor cum se produc dulceturi sau cum se cultivă plante mai rare, e locul perfect de vizitat într-un weekend. Au pornit afacerea din nevoie pentru că soția era însarcinată și avea nevoie de vitamine, și cineva le-a spus de fructele goji. Ei au fost primii care le-au cultivat în România. Acum au doi băieți de 10 și 12 ani care îi ajută la treabă și primesc bani. 

Tot în județul Dâmbovița, în satul Priboiu, cam la o oră și puțin distanță, îi găsiți pe Teodor și Teodora, doi tineri care nu au încă 30 de ani și care în 2018 au pornit o afacere de familie cu zacuscă, dulcețuri, siropuri și uleiuri. Totul se bazează pe producție locală. 

“Cea mai grea zi este cea de salariu”, povestește Teodor. 

Îi găsiți pe platforma @ViaProfi ( link in bio) 

Dacă plecați la drum prin România platforma vă ajută să depistați produse locale direct de la cei care le fac cu multă muncă și dragoste iar copiii vor fi încântați să vadă “cum se fabrică/ cultivă”.

#viaprofi
#sustinemproducatoriilocali
#punemsuflet
#dulceață
Am vrut să fim aventurieri să mergem să vedem p Am vrut să fim aventurieri să mergem să vedem părți dintr-o rachetă aici la noi în România, doar pentru că era cumva în drum spre bunici ( doar in același județ dar la 2 ore distantă🙈). 

Ei, vă imaginați cam cât am îndurat: când ajungeeem? Cât mai eeee? Eu nu vreau să văd nici o rachetăă, de câte ori mai opriiiiim?! Doamne nu ma supooooort, și alte scandări de gen. Micul Blond a tăcut nu comenta deloc. 

Bine, ne-au ajutat jocurile de la @ the funny brand, desi am luat Adevar si Provocare care e pentru 16 ani plus, am parcurs 3 sferturi din el și e foarte ok și amuzant și pentru +8 ani, mai schimbi una două intrebări și gata. ( secretul e să le citească adultul!) mersi, Alex Zamfir că ne-ai scutit de o juma de oră de “cât mai eeeee!?!?” ( promit o altă postare cu jocul maine să vedeți cât ne-am distrat. 

Cu greeeu și încă o oprire scurtă să mă văd cu o prietenă, am ajuns la cosmobaza Stroești undeeeee… nu era nici un eveniment, nici nu stiu unde s-ar fi ținut căci locul este într-o poeniță. Înteleg că au amânat eventul din cauza vremii. Ne-au zis niste localnici veniți și ei cu copiii la rachetă. Bine măcar că au lăsat expuse părti ale rachetei să nu simțim că am venit degeaba. Noi adulții oricum ne-am delectat și încărcat cu priveliștea din poenița aceea. Am pus poze mai jos. 

Singurul regret a fost că micului Blond i-a fost rău pe ultima parte a drumului din cauza serpentinelor ( și a unei ciocolate înfulecate pe neve). 

Apoi, Buni ne-a așteptat cu mese îmbelșugate ca-ntotdeauna, că tot ni se lungiseră urechile de foame. (In poza e doar painea și desertul. Adăugați alte 3 feluri de mâncare, vă rog)

Concluzia lui D: nu mai merg cu voi niciodată cu mașina! In avion nici atât. 

Eu vă zic: jos pălăria celor care merg des in vacanțe cu copiii. Eu mor încet. 

Și să mai fac planuri de vacanță? Cu elicopterul? Pe vas clar unul vomită🤣

#ziuacopilului
#vacantade1iunie
#1iunie
#copilarie
#viatacucopii
Poate fi frustrant și copleșitor pentru copii să aleagă cărți la târgul de carte. 
-Prea multe cărți, le vreau pe toateee, mama, îmi zice D. 
Am lăsat câteva sfaturi pentru voi, părinți, cum să îi îndrumați să aleagă. 
Cele mai importante lucruri: stabiliți un buget pe care vi-l permiteți, nu îl depăsiti, și luați-vă timp să savurați experiența de a sta printre standuri cu copiii. Enjoy, @bookfest.ro ! Pe story o să pun și cum a fost plimbarea noastră la Bookfest. Logic că la final s-au luat la întrecere, care are mai multe cărți🙈 

#cartipentrucopii 
#targdecarte 
#educatiaconteaza 
#educatiacopiilor 
#alegemcarti
“Îmi pare rău că nu am fost lângă copii câ “Îmi pare rău că nu am fost lângă copii când creșteau, îi vedeam doar dormind”. Este concluzia a două femei pe care le-am ascultat aseară la @fuckupnights_bucharest. 

Din fericire ambele și-au dat seama și au spus stop, chiar dacă erau mai mari copiii când s-a întâmplat asta. Timpul nu e pierdut. Acum recuperează împreună. 

Aveam nevoie de încă o confirmare că este cea mai bună alegere pe care am făcut-o. Să stau cât mai mult cu copiii, să lucrez de acasă mai mult, să nu îi duc la afterschool, chiar dacă e și greu de multe ori. 

Poveștile celor 4 femei care au împărtășit cu noi “fuckups”, au fost atât de reale, m-am regăsit în majoritatea, poate și pentru că au povestit despre presa anilor 2000 și am simțit mai bine legătura. 

Două lucruri le-am reținut, ambele de la Lucia Antal, Head of Research Development la Pro TV.

Un fuckup poate să nu fie fuckup din perspectiva altcuiva. Tu poți vedea un eșec, dar altcineva poate vedea un lucru pozitiv, sau viceversa. 

Și al doilea lucru: a întrebat-o cineva s-ar întoarce în timp ce și-ar spune sieși ca să nu facă greseli. Răspunsul mi s-a părut atât de autentic: 

“Dacă m-aș întoarce în timp, tot nu m-as asculta nici pe mine”. 

Așa este. Așa cum nici copiii noștri nu ne ascultă, oricât le-am spune să învețe din greșelile noastre. 

Am plecat de acolo atât de bine încărcată emoțional, mi-au plăcut speakerii, nu a fost un eveniment moralist deloc, iar publicul foarte tânăr și educat, cu întrebări bune și deloc superficial. 

Mai vin, @julia.nagy, cea mai tare moderatoare!🤘

Despre FuckUp Nights

F*ckup Nights Bucharest este deja un fenomen cunoscut in peisajul bucurestean si face parte din seria de evenimente care au loc la nivel global, in 215 de orase din 62 de tari din intreaga lume.
Evenimentul se concentreaza pe abordarea constructiva a esecurilor profesionale si are misiunea de a te invata cum sa gestionezi obstacolele din viata profesionala, pe care toti le avem...  te incurajeaza sa privesti situațiile dificile ca fiind oportunitati de invatare

#fuckupnights 
#invatadingreseli
#lifeisshort 
#momblogger
V-am mai scris pe aici că nu sunt adepta online-u V-am mai scris pe aici că nu sunt adepta online-ului pentru copii, cu siguranță nu a rețelelor sociale, dar youtube si google are our friends totuși, nu putem nega asta. 

În doze mici, copiii pot si trebuie să afle despre internet iar noi părinții trebuie să acceptăm multe, însă cu limitele ferme totuși. 

Pe 30 mai hai la o dezbatere pe subiectul: Generația “digital natives” & relația cu părinții, de la 18:30 – 21:30, la Nod Makerspace.

𝗜𝗻𝘁𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗴𝗿𝗮𝘁𝘂𝗶𝘁𝗮! Link inscriere: https://moderndads.ro/modern-family-challenges/ 
𝗟𝗢𝗖𝗔𝗧𝗜𝗘: Nod Makerspace (Splaiul Unirii 160)

👉18:30: Inregistrare, networking & brand activation
👉18:45 – 19:30: 𝗖𝘂𝗺 𝘀𝗮̆ 𝗺𝗮̆ 𝗳𝗮𝗰 𝗮𝘂𝘇𝗶𝘁: 𝗰𝗮 𝗽𝗮̆𝗿𝗶𝗻𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗮𝗱𝗼𝗹𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝘁/𝗰𝗮 𝗮𝗱𝗼𝗹𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝘁? 𝗣𝗹𝘂𝘀 𝘀𝗳𝗮𝘁𝘂𝗿𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗴𝗲𝘀𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘀𝗶𝘁𝘂𝗮𝘁̦𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝘃𝗶𝗼𝗹𝗲𝗻𝘁𝗮/𝗯𝘂𝗹𝗹𝘆𝗶𝗻𝗴, Diana Stănculeanu, psihoterapeut și expert național în sănătate mintală; 

👉19:30 – 19:45: Invitat special

👉19:45 - 20:15: 𝗣𝗿𝗼𝘃𝗼𝗰𝗮̆𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗮𝗱𝗼𝗹𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝘁̦𝗲𝗶 𝗶̂𝗻 𝗲𝗽𝗼𝗰𝗮 𝗱𝗶𝗴𝗶𝘁𝗮𝗹𝗮̆, Laura Ion, trainer acreditat specializat în domeniul siguranței online pentru copii și consilier în dezvoltare personală și vocațională, Data Privacy Officer acreditat. 

👉20:15 - 20.40: 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗲𝗰𝗶𝗻𝘁̦𝗲𝗹𝗲 𝗮𝗰𝘁̦𝗶𝘂𝗻𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗼𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲: 𝗰𝗲 𝘁𝗿𝗲𝗯𝘂𝗶𝗲 𝘀𝗮̆ 𝘀̦𝘁𝗶𝗲 𝗮𝗱𝗼𝗹𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗶? Mircea David, avocat în Baroul București, doctorand în drept execuțional penal, implicat în activitățile de educație juridică; 

👉20:40 – 21:00 Socializare & brand activation
21:00 – 21:25: 𝗙𝗔𝗠𝗜𝗟𝗬 𝗧𝗔𝗟𝗞𝗦 cu Alex Zamfir, Celmaibuntata.ro & The Funny Brand
👉21:30: Tombola & networking
Avem o dilemă în familie: Puzzle-urile se distru Avem o dilemă în familie: Puzzle-urile se distrug după ce le facem sau le înrămăm? 

Eu sunt adepta distrusului ca să le refacem mereu. 
Soțul le vrea pe pereti. Bine, el are puzzle-uri de peste 1000 de piese pe care le face împreună cu D. și a început deja să le lipească pe un perete din hol. Vezi foto. 

La voi cum e? 

Treaba e că am găsit niște puzzle-uri din lemn de la WoodMix Puzzles geniale pe care nu vreau să le înrămeze pentru că sunt mult prea misto si deosebite. Nici nu cred că se poate datorită formei lor. Piesele sunt geniale, fie are formă e diferită. 

Ne-au antrenat creierul aceste puzzle-uri pentru că te pune să gândești altfel atunci când cauți o piesă. 
Am reusit să dăm microbul și în vecini. D. a început primul puzzle din serie cu un prieten care nu a putut sta la noi până să termine puzzle-ul. Tare supărat a fost. I-am trimis poze cu update:)( 

Vă las in story un video cu două dintre puzzle-uri. Mai avem unul sigilat care este al micului Blond și la care tot atentează frati-su le motiv că:” până crește el, mama.. e păcat “ 🤣🙈
Când vedeți o mamă cu unghiile făcute, să fiți siguri că e o provocare și o realizare să și le facă. 

După ce am născut ani de zile nici nu visam să am 10 minute să le fac. Acum reușesc dar cu asistență și alte provocări cum ar fi să le șterg lor unghiile. 

Dar ce zic eu 10 minute. Să că explic: dimineață am zis că mă apuc. Mi-am luat trusa și ojele. Până au venit turcii peste mine cu doleante: Vreau și eu cafeluțăăă, eu cu cacao și cu spumă, eu fără dar cu miere, etc.. Am percutat, apoi m-am luat cu treabă prin casă. Am făcut de toate cu gândul la momentul magic final când îmi voi face unghiile. 
Mă întorc la masă, îmi dau seama că îmi tăiasem unghiile nu de la o mână, ci doar de la 3 degete și alea neconsecutive🙈🤷‍♀️
Ps: hastagul mamadebaieti chiar nu isi are rostul in această postare:)) 

Cine își face unghiile acasă mai rapid e eroina. 

#viatacucopii 
#lifewithkids 
#viatacucopii 
#mamadebaieti 
#momblogger 
#bloggermom
Mai multe... Follow on Instagram

Arhive

© Copyright 2014. Theme by BloomPixel.