• Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Facebook Twitter Google+
Alexisme
  • Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Home  >  Păreri  >  Dacă am fi avut mai multă încredere… poate nu se ajungea aici… 
Păreri

Dacă am fi avut mai multă încredere… poate nu se ajungea aici… 

Alexa Stănescu octombrie 10, 2021 grădinita, încredere, scoala Leave a Comment 270 Views

Încrederea este calitatea de bază în viață, și mai ales în această perioadă. Așa cum am încredere în părinți că te protejează, așa cum am încredere că mecanicul îmi repară bine mașina, că băiatul de la livrare nu m-a țepuit, că legumele cumpărate din piață sunt românești și nestropite, așa trebuie să am încredere că vecinul de scaun din metrou s-a vaccinat dacă îl întreb, sau în educatoarele copilului că păstrează normele de igienă sau că poartă mască.

Încredere înseamnă certitudine, înseamnă siguranță

Și cu toții tânjim după siguranță și certitudine în aceste zile. Din păcate ele nu mai există în viețile noastre pentru că NU (mai) țin de noi, de ce putem noi să facem.

Am reușit cu greu să mă detașez o perioadă de haosul COVID, de știrile alarmante, dar meseria mea mă pune în față cu cifrele cumplite din ultimele zile, și nu mai pot nega realitatea. Nu mai pot fugi și închide radioul pentru că well, eu sunt radioul în cazul de față. Și în mine am încredere că dau informații corecte. Cum aș putea eu să am încredere că la școală copiii toți poartă măști corect dacă eu nu am încredere în școală că ia măsurile necesar de igienă? Că își verifică profesorii dacă păstrează toate normele?

ÎNCREDEREA trebuie câștigată și cu toții știm că în România e foarte greu așa ceva. Suntem suspicioși în orice circumstanță, de aici uneori devenim și paranoici pentru că .. statul român nu ne tratează ca pe niște adulți. Mi-a zis recent epidemiologul Octavian Jurma această frază și mi-a rămas întipărită în minte: cum să avem încredere în stat și poate chiar și in medici pe alocuri, dacă statul NU NE TRATEAZĂ CA PE NIȘTE ADULTI? Ne-au mințit atâția ani și mai ales la Colectiv, că se descurcă, și uite câți oameni au murit. Cum putem să îi credem când cuvântul de bază este șpagă în instituțiile de stat ? Birocrație și spagă?

Să ai încredere înseamnă se te bazezi pe celălalt, chiar dacă e străin. Să te bazezi că dacă îl întrebi cum se simte nu te minte și își ascunde niste simptome, sau că nu îți spune ce vrei tu să auzi.

Până la urmă încredere înseamnă și responsabilitate socială. Să știi că vecinul, colegul, șeful, prietenul, își duc la capăt promisiunile. Dacă ne-am respecta puțin mai mult unii pe alții, ce viață diferită am avea.

Eu am obosit să fiu suspicioasă, nu mai pot avea încredere în nimeni: nici un casiera de la Mega care mă asigură că e vaccinată, nici în paznic care stă cu masca sub nas și nici măcar nu se mai sinchisește să și-o ridice peste nas când vine un client, nici în șoferul de RATB care stă fără mască pentru că e in cabina lui. Nici în educatoarele de la grădinița copilului pentru că acolo este cea mai vulnerabilă zonă. Nici in părinții care oricum își aduc copiii cu muci si tuse. Cu greu am decis să îl retrag de la grădi pe micul Blond până la sfârșitul anului.

Nu zic să faceți ca mine, zic să aveți curaj să faceți ce credeți că e mai bine pentru familia voastră. Grădinița (cât a apucat să meargă ) l-a ajutat enorm dar în acest moment, beneficiile grădiniței NU sunt mai mari decât sănătatea lui, a familiei.

Îmi place să cred că încă nu am trecut limita normalului, și că nu mă aflu pe linia subțire și de gheață a paranoicii și panicii, dar și dacă oi fi trecut-o, nu-mi pare rău. Mai stăm cu toții unii peste alții in casă, muncim prin bucătărie, pe WC, în baie sau holuri și ascunși prin dulap, facem scoală online, pentru că asta ne e realitatea.

Dacă doar am fi avut mai multă încredere… poate nu se ajungea aici…

Citeste si:

Responsabilitate socială sau a pârî? „Lasă, nouă nu ni se poate întâmpla”

Previous Article “Copilul are simptome de răceală: Suspectați mai întâi COVID”, ne sfătuiesc medicii
Next Article Temele: tips & tricks sau ce merge la noi (deocamdata)

About Author

Alexa Stănescu

Bună! Sunt Alexandra Stănescu și cred că măcar în treacăt m-ai auzit la Europa FM, în ultimii 11 ani. Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-mi te rog un comentariu și dacă vrei să dai vestea mai departe cu un share. Multumesc

Related Posts

  • Cum a fost prima zi de grădiniță cu al doilea copil

    iulie 18, 2021
  • Au voie copiii să dea mărțișoare la școală, sau nu?

    februarie 24, 2021
  • Angajatorii se tem să aplice legea 239/2020 prin care statul plătește pentru creșa / grădinița copilului

    februarie 2, 2021

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Abonează-te!

Înscrie-te aici cu adresa de e-mail ca să primești articolele noi::

My Social Media

Postări populare

  • Strategia de educatie parentala contine cursuri pentru toti parintii o data la 3-4 ani, dar nu sunt obligatorii aprilie 21, 2022
  • oua vopsite, Paste
    De sărbători păstrăm toate amintirile din copilărie și creăm unele noi cu copiii aprilie 23, 2022
  • Copiii se nasc analfabeti functional / Idei ca sa ajutam copiii sa înteleaga un text mai 15, 2022
  • Parinti, repetati dupa mine: Incepe scoala! Incepe scoala! Incepe scoala mai 2, 2022

Instagram

alexa_stanescu

Zilele acestea au fost publicate testele Evaluarii Zilele acestea au fost publicate testele Evaluarii Nationale la cls a II-a și am fost curioasă să văd dacă D. ar ști să rezolve, desi e abia clasa I. Știți, entuziasmul părintelui care abia așteaptă să înceapa diversificarea bebelusului. Așa și eu, cu o nouă etapă. Practic în clasa a doua se încheie ciclul scris – citit, așa că, această evaluare este una firească, nu o contest, așa cum aș fi făcut-o probabil acum 2-3 ani. Abia acum îi înțeleg importanța, mai ales că joi un raport realizat ce-i drept pe un eșantion mic de copii, arată că 42 % dintre elevii din clasele I-VIII din rural și urban nu înțeleg un text și nu pot formula idei proprii.

Articol intreg pe blog si in bio 

#scoalacopii 
#citit 
#copiiicitesc 
#analfabetismfunctional 
#momblogger 
#viatacucopii
Nu îi mai încape zmeura pe degetul mare, semn că a crescut, dar în suflet tot copil mic este tocmai pentru că îi place să își pună zmeură pe degete. 💜❤️

#followme 
#instalove 
#lifewithkids 
#copilarie 
#copilariefericita 
#momblogger 
#parenting
D. meșterește invenții toată ziua. E la vârst D. meșterește invenții toată ziua. E la vârsta la care tot ce vede nou, orice experiență vrea să o multiplice. 
Uite așa mă trezesc că vrea să construiască un lift, un frigider, să extragă benzină din curte ( ce bine ar fi):)) oricum, numai invenții una și una de îți stă mintea în loc. 

În sfârșit e destul de mare încât să meargă intr-o tabără urbană ( adică de dimineața până seara!  Mai avem până la independența totală🤣

Găsiți în stories ce au pregătit cei de la @oraselulcunoasterii  pentru taberele urbane care încep în iulie. Vedeti și pe care a ales-o D. 

O tabără costă 800 de lei, si durează o săptămână, de dimineata la 9 pană seara la 18, copiii mănâncă și învată experimente multe. 
Dacă va găsi petrol in curte, sau îmi face niste panouri solare, vă zic🤣

#tabăraurbană 
#sțiințacopii 
#oraselulcunoasterii 
#experimentestiinta
#ad
Ziceți și voi… #lifewithkids #viatacucopii Ziceți și voi… 

#lifewithkids 
#viatacucopii 
#momblogger
După ce a făcut 2 ani și jumătate nu am mai nu După ce a făcut 2 ani și jumătate nu am mai numărat lunile, mi s-a părut greu de reținut și inutil, așa că de atunci zic că micul Blond are 3 ani. Dar nu, abia azi a făcut 3 ani și sunt atât de uimită de tot ce mă învață copilul asta. Tot ce frati-su nu mi-a arătat in 7 ani și jumătate ai lui. E greu cu un taur in familie dar și frumos. 

🥳🥳🥳🥳🌷🌷🌷🍴🍽🍴🍽
Mereu mi-am dorit un party în curte cu prieteni care nu se cunosc dar sigur se vor simți bine. 

N-a văzut curtea noastră atâția oameni la un loc de 7 ani de când stăm aici. 
Am alergat și după copii dar am și vorbit de ale noastre noi adulții și tare bine ne-a fost pentru suflet. Aveam mare nevoie de o zi în care să mă încarc din energiile și discuțiile cu prietenii. Sper să mă țină toată săptămâna. Apoi, mai facem. Ne-a plăcut!

#lamultiani 
#partyincurte
#viatalatara 
#petrecerelacurte 
#momblogger
Începe școalaaaaaa/ grădinița! Pentru o lună, Începe școalaaaaaa/ grădinița! Pentru o lună, daaar, e o lună întreagă (să dea Domnul si Maica Precistă să nu se îmbolnăvească). 
Continuarea ar fi: începe școala și eu ….stau in mijlocul casei si beau cafeaua in liniste, sau respir pe balcon și mă bucur de soare 5 minute până plec la serviciu… in liniste. Ați înțeles ideea? Faceți cu mine acest exercitiu, chiar dacă sunteți la birou, măcar sunteti singuri, sau mă rog, cu adulți care nu vă cer ceva la fiecare secundă🤣🤣

Link in bio si in comments către articol😉

#incepescoala 
#vacantadeprimavara 
#schoolisback 
#backtoschool 
#momblogging
#momlife
În vacanță nu am reușit să citesc cât aș fi În vacanță nu am reușit să citesc cât aș fi vrut, dar cum am prins această carte nu aș mai fi lăsat-o jos, dacă nu auzeam mama la fiecare minut:) 
Cartea a venit la mine împreună cu o informație pe care vreau să o dau mai departe, în luna dedicată constientizării autismului. 

Dacă știți părinți care au copii diagnosticați cu autism, spuneti-le despre piano therapy. 

Piano therapy, așa cum spune și numele este terapie prin pian, pentru copiii cu autism. 
Este o metodă unica in România și internațional, fondată de Tatiana Dănciulescu, in 2014. 

Este o metodă complementară, nu înlocuieste alternativele, care urmăreste evoluția copiilor cu autism pe termen lung. 

Terapia este pentru copii de peste 4 ani.

Dacă vrei să ajuți copiii cu autism să facă terapie prin pian, poți deveni profesor sau poți dona ore de terapie copiiilor care nu își permit asta, in contul Asociației Piano Therapy. 

IBAN:RO56 BACX 0000001408168000

Rezultate: 
*sporirea atenției
*îmbunatățirea limbajului 
*dezvoltarea motricității
*scăderea ratei comportamentului distruptiv

#pianotherapy
#autismawareness 
#constientizareautism
Cea mai mare surpriză când ne-am întors acasă Cea mai mare surpriză când ne-am întors acasă a fost ariciul găsit în curte. Mititelul ( not really) respira speriat și sacadat pentru că îl lătrau de zor cățeii noștri. 

L-am dus înapoi în câmp, unde cred că a răsuflat ușurat. 

#viațalațară 
#innatura 
#lifeinnatural🌱🌲🍁🍂🌸 
#momblogger
Mai multe... Follow on Instagram

Arhive

© Copyright 2014. Theme by BloomPixel.