Siguranță copii: un site de unde aflăm cum acordăm primul ajutor copiilor, în mai multe situații

0 Comments

Nimic și nimeni nu te pregătește să fii mamă. Asta e clar. Te confrunți cu niște situații în care ni se taie respirația, dar adrenalina ne ajută să fim stăpâne pe situație. De obicei, după ce trece momentul dificil în care copilul și-a spart nasul, buza, sau s-a lovit la cap, abia atunci apuc să mă calmez.

Cea mai mare frică a mea (și cred că a multor părinți) atunci când încep copii diversificarea, este ca cel mic să nu se înece. Să nu îi  rămână în gât blocată o bucată de măr sau morcov. E și motivul pentru care nu am avut curaj la primul copil să încep autodiversificarea, ci pe cea clasică.

Să mănânce el piureuri, să le arunce pe pereți, dar eu să stau și eu liniștită, să nu am inima în gât, la fiecare gag reflex. Are toată viața înainte să învețe cum să mestece și să muște.

Când D. era mic, de doar câteva săptămâni, încercam să îi tai unghiuțele de la degețele firave. S-a mișcat și i-am tăiat puțină piele de la buricele degetelor. Cât sânge a curs! Doamne, cât m-am panicat.

Nu știam unde să sun, eram singură cu el în casă. L-am sunat pe soț, care sigur că nu avea cum să mă ajute. Intr-un final, am sunat o prietenă mamă și ea și mi-a zis ce să fac.

  • Un site in care găsesti informatii utile si certificate despre măsuri de prim ajutor pentru copilul tău

E greu ca în momentul în care se întâmplă ceva cu copilul să cauti informații pentru că nu știi unde, în cine să ai încredere. E foarte important să nu urmăm sfaturi neavizate, chiar dacă suntem tentati (ca mine) să sunăm o prietenă mamă. Medicul nu poate răspunde pe loc de cele mai multe ori.

Mă bucur să vă spun că Alexisme sprijină accesul la informatii corecte prin site-ul, Siguranta-copii, unde experți și medici ne dau sfaturi pentru situații de prim ajutor.

Foto: Siguranta copii

Mai exact, învățăm ce să facem când  pe copil îl înțeapă o albină, sau îi găsim o căpusă, când se arde sau mai grav atinge sau înghite ceva toxic.

E bine să studiați înainte informatiile pentru a nu pierde timpul pe moment căutând pe internet atunci, când se întâmplă ceva grav.

Foto: Siguranta-copii

Atunci când copilul face febră prima oară, ca mamă te panichezi pentru că nu știi ce să faci, și te temi să nu greșesti. Îți vine să mergi direct la medic. Primul pas este insă să vorbeste la telefon cu pediatru.

Foto: Siguranta Copii

 

Sper să nu aveti nevoie de  aceste informații, dar este bine să le știți înainte să se întâmple ceva. Din păcate, viața cu copii nu ne ferește niciodată de suprize neplăcute: copii cad, aleargă, și nu îi poți lipi de canapea, sau să îi pui să poarte costum de protectie. :))

Further reading

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *