Anul acesta abia aștept să petrecem Revelionul acasă cu copiii! D. va sta treaz până la miezul nopții ca să vadă artificiile. Are 5 ani și este al doilea Revelion al său treaz. Vreau să se bucure de noaptea dintre ani pentru că pentru el este chiar o ocazie unică de a nu se culca înainte de ora 12.
Pentru noi adulții, e ceva obișnuit să stai după ora 12 noaptea, dar pentru copii e ceva de care să se entuziasmeze.
Și oricât de mult nu ne place mie sau soțului Revelionul, simt că acum am avem o doua șansă, să îi explicăm lui D. despre cumpăna dintre ani, să analizăm ce a fost și ce vrem de la noul an.
Ne-am propus să facem activități, jocuri, să ne pregătim de noul an, să ciocnim un pahar de șampanie specială (home made, vedeți mai josin descriere), să ne uităm la un desen animat, să mâncăm tort, să ne jucăm!
Am căutat și eu pe Pinterest și am găsit niște super idei, apoi mi-au venit mie altele in cap, prea frumoase ca să nu le împărtășesc cu voi: de la câteva gustări festive ușoare pentru copii, până la idei de jocuri prin care înțeleg copii entuziasmul că se apropie 12 noaptea. Și e ideal pentru că aveți sigur in casă cam tot ce vă trebuie sau un drum la Mega vă rezolvă.
-
Idei de gustări ușoare în bucătărie:
* Formele tematice de turtă dulce sau biscuiți vă vor salva și poate convingeți copiii să mănânce o gustare! Puteți pune si pâine, mie mi-a venit idee după ce am făcut poza. Dar așa fac în seara de Revelion!
*Dacă aveți prin casă bețe pentru frigărui, înșirați câteva boabe de struguri, și căpșuni pe post de pălării și aveți niște omizi simpatice.
*La ora 12 și eu trebuie să ciocnească un pahar, așa că am găsit ceva inedit (lui D. nu îi place apa minerală, o să adaptez cu apă plată). Într-un pahar cu picior puneți apă minerală și fructe congelate înauntru sau chiar gummy bears (dacă vreți). Vor colora apa și va da senzație de șampanie.
*Faceți propria pizza!
-
De confecționat:
*Pe câteva baloane umflate scrieți niște ore aleatorii din timpul zilei, și când ceasul indică ora respectivă rugați copiii să spargă balonul respectiv. Va fi foarte amuzant și astfel va crește așteptarea pentru ora 12 noaptea.
– Pe o foaie scrieți 3 lucruri care v-au plăcut cel mai mult în anul 2019 și 1 care nu v-a plăcut. Eu cred că e important să facem exercițiul și cu lucrurile care nu le plac copiilor.
TIPS:
*Pot fi și doar 3 cuvinte care să definească anul ce a trecut și unul pentru cel care vine.
*NU le spuneți copiilor ce scrieți voi, ajutați-i, dați-le idei, dar nu le spuneți ce scrieți voi pe foaia voastră pentru că vor copia. :))
*Apoi firește, pe o altă foaie repetați exercițiul cu așteptările pe care le aveți pentru anul ce vine.
*Răvașe cu dorințe: stați liniștiți, și eu sunt pe ultima sută de metri și nu vă pun să coaceți și prăjituri pentru răvașe, dar puteți scrie într-un bol câteva dorințe pentru anul care vine și apoi le puneți într-un bol și le trageți la sorți. Vedeți care se îndeplinesc primele.
*Coifuri cu noul an. EU nu mă pricep să fac coifuri și nici timp nu mai am așa că le vom folosi pe cele cu Gasca Zurli pe care le avem și vom desena pe ele 2020.
-
Jocuri inventate și cu un strop de gadgeturi
* Luați un cartof sau o portocală/ un măr. (sau orice fruct/legumă rotundă) și rostogoliți-o cu nasul pe nasă într-un timp record. Cine obține cel mai rapid timp, câștigă!
*Dacă v-au mai rămas baloane nesparte, cronometrați-vă un minut, cine reușește să țină balonul fără să atingă podeaua.
*Faceți poze trăsnite cu ajutorul aplicațiilor speciale. Copiii adoră să se prostească.
*Înregistrați un mesaj audio pentru anul ce vine!
Să aveți un An așa cum vă doriți, vă mulțumesc pentru că îmi sunteți alături pe blog și să ne citim cu bine la anul!
Leave a Reply