- Și acum să ghicești, D: Vitamina A se găsește într-o legumă verde ce are multe frunze și seamănă cu urzicile.
- Spanac! sare D. mândru din scaun.
- Corect! Vitamina A se ascunde într-o tufă verde ca un copăcel
- Broccoli !
- Asa e! Și vitamina A este și intr-o salată…
- Verde!
- Perfect! Gata cu verdețurile. Trecem la alte legume și fructe, de data asta portocalii, roșii și galbene, pentru că vitamina A este betacaroten.
- Ăăă, portocale?!
- Nu, mai încearcă!
- Dovleac, pepene galben, pepene rosu!
- Mai putin cel rosu. Și caisele au vitamina A. Ar mai fi din categoria exotice: papaya si gojii.
- Mi-a placut jocul, mama!
- Și mie, mâine continuăm cu vitamina B12
-
Mod de preparare:
- Rețeta 2: Cartofi dulci la cuptor
Se curăță cartofii, apoi se taie felii lungi, se presară peste ei ulei, sare și cimbru. Apoi se țin la cuptor 15-20 de minute la 180 grade.
D. se linge pe degete și fură din ei câte unul, iar pe masă ajunge o jumătate de tavă.
D. îmi atrage subtil atenția că nu avem nimic la desert, cu vitamina A!
-Păi, dacă avem și robotul de bucătărie pe masă, hai să facem smoothie cu lapte de cocos, miere și caise!—Daaa, pot să fac eu?
-Firește!
Cam asta e viața noastră în bucătărie intr-o zi ce am mâncat numai alimente ce contin vitamina A.
Leave a Reply