Nu puteam trece de sărbători fără un autentic alexism.
În fiecare an de când sunt mamă, adică în ultimii 4, îmi spun că o să vopsesc ouă natural. Dacă bunica mea făcea, eu de ce să apelez la chimicale? Plus că nu voiam să mănânce D. coloranți.
Nu aveam fantezii de modele cu patrunjel sau foi de ceapă, dar mi-am dorit să le vopsesc cu sfeclă roșie, ceapă, sau curcuma.
În fiecare an a fost un eșec total. Dar anul acesta am întrecut orice limită, vă zic.
În primul rând mi-a luat 4 ani să-mi dau seama că dacă le vreau natural vopsite, trebuie să le fierb în zeama de sfeclă și altele. Există rețete care zic contrariul și de aceea nu mi-au ieșit.
- Am decis să vopsesc si ouă de prepeliță, măcar ele au un model și nevopsite și sunt interesante. Doar că, ce să vezi, pigmentul natural al ouălor s-a dus complet ( bănuiesc din cauza otetului!). Deci nu încercați!
- Pentru că ouăle de găină căcăniu din comerț nu ieșeau colorate deloc deloc, am decis că fiind fierte deja, le pot colora cu un roșu din comerț, care să nu aibă pe unde intra prin coajă. Am lipit miște stikere cu D. Pe ouă și gata. Nu ne trebuie perfecțiune.
Un singur ou crăpase, așa că l-am lăsat in frigider nevopsit. Azi dimineață, la micul dejun am luat oul crăpat care era nefiert. Nu moale gălbenusul, nu! Avea muci albi, cum zic eu albușului nefiert!!
Now what? !
Am 2 opțiuni: să arunc cele 20 de ouă vopsite și să vopsesc altele. Sau să fierb din nou ouăle deja vopsite dar nefierte, dar se va duce sigur culoarea de pe ele!
Încă nu stiu ce să aleg!:)
Oricum ar fi, sărbătorile sunt despre liniște și familie, nu despre perfecțiunea ouălor, nu?
Tu ce aventuri în bucătărie ai de Paște?
Vă urez un Paște bogat sufletește și plin de amintiri frumoase!
Leave a Reply