• Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Facebook Twitter Google+
Alexisme
  • Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Home  >  Alexisme • De suflet  >  Ultimele pregătiri înainte de sosirea bebelușului și bagajele de spital
AlexismeDe suflet

Ultimele pregătiri înainte de sosirea bebelușului și bagajele de spital

Alexa Stănescu aprilie 25, 2019 bagaj spital, pregatiri, vine bebe Leave a Comment 786 Views

Ai zice că a doua oară e mai ușor când ești gravidă și că știi la ce să te aștepți. Ei bine, pe mine tocmai acest aspect mă sperie. Că știu ce urmează și firește că nu-mi vin în cap decât nopți nedormite, neputința și durerile după operație, la care se adaugă acum  teama de a nu fi prea mult timp despărțită de D., că nu voi putea să îi satisfac nevoile de iubire la fel ca până acum. Să nu se simtă nici un pic dat la o parte. Știu însă că oricât aș vrea și aș încerca va fi gelos pe fratele său care va fi lipit de mine. Chiar dacă îi iubesc diferit, ziua tot 24 de ore are.

 Totul se va transforma dar în bine, îmi tot zic ca o mantră. 

Pentru că știm aproximativ când va veni bebelușul, am decis să facem niște planuri pentru ultimele zile în formula de trei.

Timp petrecut cu copilul cel mare

Am devansat cu câteva zile Paștele anul acesta, dat fiind că s-ar putea să vină atunci frațiorul. Așa că vreau să mănânc cozonac, să vopsesc și să ciocnesc ouă cu D., și să petrec cât mai mult timp cu el, să povestim și să îi explic despre perioada în care voi fi la spital și va sta 3 nopți fără mine. Sigur va plânge atunci, parcă văd, deși acum se ține tare și zice: Da, da, știu de câte ori îmi tot zici, mamă?! 

Well, de câte ori e nevoie ca să mă asigur că înțelege că îl iubim la fel de mult.

Acum câteva zile l-am lăsat și să picteze burta cu vopsea pentru piele. Apoi am făcut și o versiune mai profi. Mulțumesc, Raluca!

Bagaje de spital

  • Pentru mamă

După săptămâna 36 e timpul să pregătim bagajele. Nu se știe când trebuie să fugi din casă spre spital. Dacă naști la privat nu ai nevoie de absolut nimic, căci nu degeaba plătești atâția bani. Ai totul asigurat.

Dacă naști la stat: 

–2 cămăși de noapte (pot fi speciale pentru alăptat sau nu, doar să fie cât mai largi)

– lenjerie de unică folosință – le găsești la orice farmacie. Sunt foarte utili acești chiloți pentru că vin peste operație și nu prezintă nici un disconfort.

-absorbante de lăuză

-gel de duș

-papuci

-actele de identitate

-dosarul de urmărire a bebelușului pe perioada sarcinii

  • Pentru bebeluș:

– scutece (un pachet de 24 de bucăți ajunge pentru 2- 3 zile)

– 3-4 body-uri

-cremă pentru funduleț

-comprese sterile pentru toaleta ochișorilor

-un săpun lichid pentru bebeluși (la băiță)

-biberon (chiar dacă alăptați exclusiv, nu poți știi exact cât și cum va mânca bebelușul și credeți-mă că nu se obișnuiește așa copilului. D. a mâncat în maternitate și cu biberon, dar de când l-am adus acasă nu a pus gura pe lapte praf)

– pentru externare: căciuliță, pantalonași cu botoșei, body și o salopetă de fâș, eu îi zic steluță, mi se pare că seamănă. Hainele să fie călcate, de preferat.

Tătici,  nu uitați scaunul auto, adică scoica pentru bebeluș! Eeste OBLIGATORIE pentru siguranța copilașului. De preferat încercați să o montați cu câteva zile înainte să aveți nevoie. Știu din experiență că îți prinzi urechile în înstrucțiuni, apoi te îndoiești dacă ai pus-o bine și te trec toate apele, iar dacă ești și in drum spre spital… e dezastruos.   

Câteva sfaturi: Nu vă speriați dacă bebelușul va fi prea mic pentru scaun. Îmi amintesc că D. nici nu se vedea de haine (era iarnă) în scoică. Nu puteam să îi pun centura peste mânuțe, căci erau prea mici, dar am reușit u greu. 

NU îl țineți în brațe în mers, chiar dacă plânge. Îl liniștiți, îi vorbiți, mama oricum va sta lângă el în spate, și sub nici o formă nu plecați la drum fără centura bebelușului sau cu el în brațe pentru că este periculos, chiar și la o viteză de 30 km la oră. Nu îl țineți în landou chiar și cu centură pentru că nu este în siguranță, nici pe locul din dreapta față. 

Pentru fratele cel mare

Foto: Pixabay

Pentru că s-ar putea să nu avem ajutor și unde să stea D. dacă cel mic vrea să iasă neprogramat, ne-am gândit să îi facem și lui un bagaj special cu jucării. Ceva cu care să îi facă plăcere să se joace, și ceva nou, un cadou pe care să îl descopere cât timp eu sunt în operație. Așa sper să îl țin ocupat și să nici nu se simtă left out.

Alte pregătiri prin casă:

  • Dacă ești genul care să gătească, la fel ca mine, poți pregăti supe, ciorbe sau chiar mâncăruri pe care să le congelezi în pungi ziplock. Vor fi extrem de utile în primele săptămâni după naștere când, vorba unei prietene: va fi SF să faci o supă! Așa este! Și tu și soțul veți fi prea obosiți pentru a găti.

 

  • Poți oricând să comanzi mâncare dacă stai în oraș, dar la un moment dat dai faliment sau te plictisești. Eu am doar pizza disponibilă, de exemplu, nefiind în București.

 

  • Salate cu orice ai în cămară/frigider. Acestea mi se par salvatoare de timp. Niște conserve și resturi de mâncare din frigider, combinate cu legume proaspete pot da cele mai delicioase salate.

Tu cum te-ai organizat când a venit pe lume bebelușul?

Previous Article Activități cu copiii, de Paște
Next Article Alexism de Paști sau epopeea ouălor (ne)vopsite

About Author

Alexa Stănescu

Bună! Sunt Alexandra Stănescu și cred că măcar în treacăt m-ai auzit la Europa FM, în ultimii 11 ani. Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-mi te rog un comentariu și dacă vrei să dai vestea mai departe cu un share. Multumesc

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Abonează-te!

Înscrie-te aici cu adresa de e-mail ca să primești articolele noi::

My Social Media

Postări populare

  • Marea Dictare de Ziua Națională a Limbii Române a strâns câteva sute de bucureșteni în rondul Kiseleff septembrie 3, 2023
  • Prima zi de școală: emoțiile copiilor și grijile părinților, cât de justificate și reale sunt? septembrie 10, 2023
  • Primele zile la gradinita si cresa: test de rezistenta pentru copii sau pentru parinti? septembrie 15, 2023
  • Programul Bucharest Science Festival: Copiii pot vedea cum se iau amprentele, experimente și roboți creați de copii septembrie 25, 2023

Instagram

alexa_stanescu

Scrabble constat că are multe avantaje pentru cop Scrabble constat că are multe avantaje pentru copii. Pe lângă cel evident de a forma cuvinte, și matematică ( ține scorul), atenție ( ghiciți cine inventează cuvinte) și coordonare. Mai greu cu coordonarea dar we’re getting there. 

Voi ce jucați in weekend? 

#weekendfun 
#fiiinfluencerulcopiluluitau 
#scrabble 
#educatiecopii 
#ideideweekend 
#momblogger
Genul poveștii, de necrezut, dacă nu mi se întâmpla mie, eram sceptică. Despre cum funcționează Universul ( si da, știu că uneori sunt și coincidențe)
Mă știți că nu cred în stele astorele😂😂

Am văzut azi un video făcut de @undortrei, Dorothea, care locuiește in Japonia și care povestea că azi se serbează Luna, în Japonia, printr-o tradiție frumoasă, Tsukimi- un festival al recoltei de toamnă. Cu Dorothea m-am împrietenit prin rețelele sociale și apoi am tot făcut schimb de mailuri ca pe vremuri cu scrisorile la poștă. Mi-a trimis și cartea ei Cum sare piper pe lună, minunat de simplă și frumoasă. Stați așa, să vedeți. 20 de minute mai târziu după ce văd postarea ei, mă sună vecina să-mi spună că am primit o scrisoare din Japonia ( m-am prins imediat cine e că doh, câți prieteni are un om în Japonia, nu? ) Scrisoarea de la Dorothea a ajuns acum 10 zile în țară, dar abia azi, la 20 de minute după ce am văzut eu postarea am primit-o! 

Mi s-a părut ceva extraordinar cum a lucrat Universul. 

Recapitulând: scrisoarea conține și o invitație: pe 29 octombrie Dorothea vine in tară să lanseze oficial cartea ei și abia aștept să o cunosc personal și să fac un interviu pe cinste cu ea. Sau, dacă nu ne iese, măcar vorbim noi două cum a vrut Universul😉

Va tin la curent cu lansarea, până atunci cartea o găsiți la @edituraunivers, va las si un cod in comentarii si in bio, dacă vreti să o aveți pentru autograf. 

#tsukimi 
#lifehappens 
#edituraunivers 
#cumsarepiperpeluna
Ca proaspătă mamă, când nu ai timp să cauți Ca proaspătă mamă, când nu ai timp să cauți informații și păreri despre orice lucru, aparent minor, dar foarte important din viata micuțului tău acum, când toți îsi dau cu părerea în familie sau pe grupuri, să ai la îndemână o revistă cu interviuri valoroase și validate de specialiști, este o gură de aer. 

Bebelonia a ajuns la a doua ediție, dedicată mamelor cu bebeluși de 6-12 luni. 

Revista este gândită și coordonată de Alexandra Lopotaru, mamă ( in curând de 3 copii) și jurnalist care scrie cu sufletul pe blogul său @povestidinbebelonia. Sigur o știți. 

Este genul de revistă realistă, cum îmi place mie să spun, care arată mamele așa cum sunt, cum se simt, iar interviul cu Dana Rogoz este fix așa. Natural. Mai găsiți rețete, sfaturi si idei frumoase și valoroase pentru mamele din ziua de azi, care se luptă cu atâtea greutăti. 

La pagina 89 citiți și un interviu făcut de mine cu @alicemitu Alice Dona, fondatorul Centrului de Siguranta auto, despre când schimbăm scoica auto cu un scaun, cum alegem scaunul potrivit, care e diferența dintre un scaun testat și unul omologat. 

Vă las câteva imagini din revistă: de la diversificare, la relația in cuplu, la călătoria cu copilul, la primul ajutor și multe altele. 

Revista în format fizic o găsiți doar in maternitațile Regina Maria din țară(și ce bine pică să o răsfoiești când esti in salon) si online gratis si oricand pe bebelonia.ro. 

Multumesc, Alexandra pentru că ai avut această idee să ajutăm mamele și pentru că am putut face și eu parte din această bucurie. 🙏

#bebelonia
#revistabebebelonia
#maternitate
A venit sezonul în care atac blogul Alinei Prodan A venit sezonul în care atac blogul Alinei Prodan pentru plăcinta de dovleac🙈
Până una alta, am mers în grădină să alegem THE dovleac. Nu știam care e copt. 
-Hai să căutăm pe internet, mama, zice D. 
Și ne-am uitat, am încercat să alegem unul și l-am nimerit. A fost perfect. 

#pumpkinpie 
#pumpkin🎃 
#placintadovleac
⭐️⭐️⭐️GIVEAWAY⭐️⭐️⭐️ Carte ⭐️⭐️⭐️GIVEAWAY⭐️⭐️⭐️
Cartea Cel de-al doilea copil din seria Educație cu blandete de la @edituraunivers 

#parintiitrebuiesastie 
#parintifericiti 
#educatiecopii
#educatiecublandete 
#edituraunivers 
#cartipentruparinti 
#scoalaparintilor
Dacă aș putea avea o superputere aș vrea să fi Dacă aș putea avea o superputere aș vrea să fie să pot citi în somn ( că doar atunci mai am “timp liber” și practic aș face ca un fel de transfer al informației direct în creier). 😂

Abia așteptam weekendul să mă cufund în viața personajelor Grimaldi: Cea mai nouă carte Virginie Grimaldi, dar și un pachet din noua serie “Educație cu Blândețe” sunt disponibile și ca un copil, nu știu de care să mă apuc mai întâi. 

Am decis: ziua citesc Grimaldi pentru că mă bine dispune și mă conectează mult cu lucruri din viața mea cu care rezonez, iar seara citesc una din pachetul de parenting pentru că după ce culc copiii, oricum reflectez la ce am făcut greșit cu ei ziua. Don’t we all do that? Recunoașteți🤷‍♀️

GIVEAWAY: Cartea Cel de-al doilea copil îi va ghida pe părinții indeciși dar și pe cei care așteaptă deja al doilea copil. Bine, cred că se aplică și cu al treilea and so on. 

Lasă un mesaj in comentarii si taguieste o mamă. Extragerea, pe 29 septembrie. 

Pentru restul cărților, aveti link in bio pentru comandă sau in comentarii pt Facebook. Linkul este afiliat, ceea ce înseamnă nu că mă voi îmbogăți din asta dar dacă voi vedea la câți dintre voi ajung aceste cărți bune, voi simți că am mai făcut un strop de bine și lumină în lumea părinților, cu mine inclusiv) 

#educațiecublândețe 
#scoalaparintilor 
#edituraunivers 
#virginiegrimaldi
Matematica e peste tot, asta vreau să înțeleagă toți copiii. Să o învețe cu drag, să îi înțeleagă utilitatea: de exemplu, cum să împartă o prăjitură in cantitate egală pentru toată familia? Sau măcar pentru el și fratele lui. 

Am pornit noi idei despre cum să facem temele cu copiii fără se (ne/îi) stresăm (prea mult). 

Voi ce idei aveți? Mai faceți teme cu copiii? 

#scoala #teme #temeacasa #educatie #copii #responsabilitateaparintelui #claseleprimare #backtoschool #temecuparinti #temeafterschool #iubire #parinti #joaca #activitaticopii #ganduri #informatii #parinticooperare #copiiteme
A doua zi de grădi, când încercam să îl dezli A doua zi de grădi, când încercam să îl dezlipesc de mine pe micul Blond: 
-Mami, dar tu faci lucruri mai frumoase acasă cu mine, inventăm, facem experimente.. îmi place mai mult acasă..🙈 
Mi-am făcut-o singură, dar nu regret. Uneori chiar găsesc chestii interesante pe net și le testăm. Cum ar fi… amprentele invizibile. Ai nevoie doar de 4 ingrediente pe care garantat le ai in casă. ( asta dacă nu ti-a terminat deja stocul de bicarbonat pe explozii cu oțet:)) 

Like&save&share

Aștept idei de experimente si jocuri în comentarii

#viatacucopii 
#lifewithkids 
#momblogger 
#ideidejoaca 
#activitaticopii 
#activitatiacasa
Mai multe... Follow on Instagram

Arhive

© Copyright 2014. Theme by BloomPixel.