• Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Facebook Twitter Google+
Alexisme
  • Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Home  >  Alexisme • De suflet  >  Ultimele pregătiri înainte de sosirea bebelușului și bagajele de spital
AlexismeDe suflet

Ultimele pregătiri înainte de sosirea bebelușului și bagajele de spital

Alexa Stănescu aprilie 25, 2019 bagaj spital, pregatiri, vine bebe Leave a Comment 699 Views

Ai zice că a doua oară e mai ușor când ești gravidă și că știi la ce să te aștepți. Ei bine, pe mine tocmai acest aspect mă sperie. Că știu ce urmează și firește că nu-mi vin în cap decât nopți nedormite, neputința și durerile după operație, la care se adaugă acum  teama de a nu fi prea mult timp despărțită de D., că nu voi putea să îi satisfac nevoile de iubire la fel ca până acum. Să nu se simtă nici un pic dat la o parte. Știu însă că oricât aș vrea și aș încerca va fi gelos pe fratele său care va fi lipit de mine. Chiar dacă îi iubesc diferit, ziua tot 24 de ore are.

 Totul se va transforma dar în bine, îmi tot zic ca o mantră. 

Pentru că știm aproximativ când va veni bebelușul, am decis să facem niște planuri pentru ultimele zile în formula de trei.

Timp petrecut cu copilul cel mare

Am devansat cu câteva zile Paștele anul acesta, dat fiind că s-ar putea să vină atunci frațiorul. Așa că vreau să mănânc cozonac, să vopsesc și să ciocnesc ouă cu D., și să petrec cât mai mult timp cu el, să povestim și să îi explic despre perioada în care voi fi la spital și va sta 3 nopți fără mine. Sigur va plânge atunci, parcă văd, deși acum se ține tare și zice: Da, da, știu de câte ori îmi tot zici, mamă?! 

Well, de câte ori e nevoie ca să mă asigur că înțelege că îl iubim la fel de mult.

Acum câteva zile l-am lăsat și să picteze burta cu vopsea pentru piele. Apoi am făcut și o versiune mai profi. Mulțumesc, Raluca!

Bagaje de spital

  • Pentru mamă

După săptămâna 36 e timpul să pregătim bagajele. Nu se știe când trebuie să fugi din casă spre spital. Dacă naști la privat nu ai nevoie de absolut nimic, căci nu degeaba plătești atâția bani. Ai totul asigurat.

Dacă naști la stat: 

–2 cămăși de noapte (pot fi speciale pentru alăptat sau nu, doar să fie cât mai largi)

– lenjerie de unică folosință – le găsești la orice farmacie. Sunt foarte utili acești chiloți pentru că vin peste operație și nu prezintă nici un disconfort.

-absorbante de lăuză

-gel de duș

-papuci

-actele de identitate

-dosarul de urmărire a bebelușului pe perioada sarcinii

  • Pentru bebeluș:

– scutece (un pachet de 24 de bucăți ajunge pentru 2- 3 zile)

– 3-4 body-uri

-cremă pentru funduleț

-comprese sterile pentru toaleta ochișorilor

-un săpun lichid pentru bebeluși (la băiță)

-biberon (chiar dacă alăptați exclusiv, nu poți știi exact cât și cum va mânca bebelușul și credeți-mă că nu se obișnuiește așa copilului. D. a mâncat în maternitate și cu biberon, dar de când l-am adus acasă nu a pus gura pe lapte praf)

– pentru externare: căciuliță, pantalonași cu botoșei, body și o salopetă de fâș, eu îi zic steluță, mi se pare că seamănă. Hainele să fie călcate, de preferat.

Tătici,  nu uitați scaunul auto, adică scoica pentru bebeluș! Eeste OBLIGATORIE pentru siguranța copilașului. De preferat încercați să o montați cu câteva zile înainte să aveți nevoie. Știu din experiență că îți prinzi urechile în înstrucțiuni, apoi te îndoiești dacă ai pus-o bine și te trec toate apele, iar dacă ești și in drum spre spital… e dezastruos.   

Câteva sfaturi: Nu vă speriați dacă bebelușul va fi prea mic pentru scaun. Îmi amintesc că D. nici nu se vedea de haine (era iarnă) în scoică. Nu puteam să îi pun centura peste mânuțe, căci erau prea mici, dar am reușit u greu. 

NU îl țineți în brațe în mers, chiar dacă plânge. Îl liniștiți, îi vorbiți, mama oricum va sta lângă el în spate, și sub nici o formă nu plecați la drum fără centura bebelușului sau cu el în brațe pentru că este periculos, chiar și la o viteză de 30 km la oră. Nu îl țineți în landou chiar și cu centură pentru că nu este în siguranță, nici pe locul din dreapta față. 

Pentru fratele cel mare

Foto: Pixabay

Pentru că s-ar putea să nu avem ajutor și unde să stea D. dacă cel mic vrea să iasă neprogramat, ne-am gândit să îi facem și lui un bagaj special cu jucării. Ceva cu care să îi facă plăcere să se joace, și ceva nou, un cadou pe care să îl descopere cât timp eu sunt în operație. Așa sper să îl țin ocupat și să nici nu se simtă left out.

Alte pregătiri prin casă:

  • Dacă ești genul care să gătească, la fel ca mine, poți pregăti supe, ciorbe sau chiar mâncăruri pe care să le congelezi în pungi ziplock. Vor fi extrem de utile în primele săptămâni după naștere când, vorba unei prietene: va fi SF să faci o supă! Așa este! Și tu și soțul veți fi prea obosiți pentru a găti.

 

  • Poți oricând să comanzi mâncare dacă stai în oraș, dar la un moment dat dai faliment sau te plictisești. Eu am doar pizza disponibilă, de exemplu, nefiind în București.

 

  • Salate cu orice ai în cămară/frigider. Acestea mi se par salvatoare de timp. Niște conserve și resturi de mâncare din frigider, combinate cu legume proaspete pot da cele mai delicioase salate.

Tu cum te-ai organizat când a venit pe lume bebelușul?

Previous Article Activități cu copiii, de Paște
Next Article Alexism de Paști sau epopeea ouălor (ne)vopsite

About Author

Alexa Stănescu

Bună! Sunt Alexandra Stănescu și cred că măcar în treacăt m-ai auzit la Europa FM, în ultimii 11 ani. Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-mi te rog un comentariu și dacă vrei să dai vestea mai departe cu un share. Multumesc

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Abonează-te!

Înscrie-te aici cu adresa de e-mail ca să primești articolele noi::

My Social Media

Postări populare

  • Ziua Internationala a scrisului de mana | O mai fi important scrisul de mana? ianuarie 23, 2023
  • Unde puteți merge cu copiii de Ziua Nationala a Culturii, pe 15 ianuarie – intrare gratuită la ateliere și muzee în țară ianuarie 13, 2023
  • AUDIO Facem teme acasă împreună cu copiii? Interviu cu Oana Moraru ianuarie 31, 2023
  • Babum, scrisă de Alec Blenche, o carte sensibilă și plină de mister pe care copiii o vor iubi ianuarie 17, 2023

Instagram

alexa_stanescu

Acum 2 ani aș fi zis că nu bat drumul până în Acum 2 ani aș fi zis că nu bat drumul până în oraș ca să ies cu copiii 2 ore doar ca să văd un muzeu… că aș irosi timpul. Dar din fericire am învățat să schimb perspectiva și să mă bucur pe bune de orice clipă.

Suntem în vacanța de ski în Ilfov, dar nu practicăm și nici de plecat nu am avut chef. 

Așa că i-am scos în oraș la Antipa. Nu am avut mult timp la dispoziție pentru că lucram de la prânz, dar nici nu am fost pe fugă. 2 ore plus drum a fost ideal. 

Dar până să ajungem la Antipa, la expoziția de reptile, ne-am oprit la muzeul de pietre cum zice D, ca sa completeze colectia de acasă. 

Apoi la Luca să mâncăm covrigi. Când am ajuns la muzeu am constatat că i-am udat carnetul de note lui D. cu apa din sticla lui frati-su🙈.
Oh well, tocmai am fost la ședință și pe drum spre București mi-a recitat el toate notele. 🤣

Expoziția temporară e mică dar prețioasă. Le-au plăcut șerpii. A durat 30 de minute cu indulgentă, un pipi, îmbrăcat și vizitat magazin de suveniruri, căci da, nu știam că s-a deschis și acolo, unde erau și .. ați ghicit tot pietre. 
Dar atracția zilei a fost un sarpe de 10 lei forforescent, care nu a mai încăput în poze, lipicios, care se mega lipește de pereți și pe unde il mai aruncă băieții. 🙈

Cu ce au rămas ei oare din această zi? Cu covrigii, serpii de toate felurile sinmulte pietre! 

Cu ce am rămas eu? Multe amintiri frumoase, nu m-am grăbit cu nimic, am simțit toată plăcerea zilei cu ei. Ps: în ultima poză micul Blond stă cu mâna in buzunarul fratelui ca să se încălzească. Da, cu imaginea asta rămân eu… 

#viatacucopii 
#magicmoments 
#lifewithkids 
#mamadebaieti 
#momblogger 
#vacantacopii
#traiesteprezentul
Ce zi mai bună decât Ziua Cititului împreună s Ce zi mai bună decât Ziua Cititului împreună să vă amintesc crezul meu: Fii influencerul copilului tău?. 
Am postat câteva dintre titlurile preferate din perioada asta de la Editura DPH. Aveti cod de EXTRA reducere 15% pe langă reducerile de pe site! Codul este Alexisme. 

#ziuacitituluiîmpreună 
#lecturacopii 
#lecturăcopii 
#sacitimcopiilor 
#sacitimimpreuna 
#scoala
#esucatieacasa
#bloggermom
Ep.11 Parintii trebuie să știe - Facem temele cu Ep.11 Parintii trebuie să știe - Facem temele cu copiii acasă? Cum, fără să ridicăm tonul? Unul dintre sfaturile care a mers foarte bine pentru noi a fost să tratez copilul ca pe un coleg, nu să iau aer de părinte care știe. Aur e acest sfat, vă zic. Face mult bine psihicului când simți că faci poc de la adunări.🤣

📚Cine mai face teme cu copiii, mâna sus sau lăsați un comentariu. Am lansat episod nou al podcastului Cu capul în nori, un interviu valoros cu  @oanamoraru_educational🙏

 #scoala  #teme #temeacasa #educatie #copii #claseleprimare #backtoschool  #temecuparinti #temeafterschool #iubire #parinti #joaca #activitaticopii  #ganduri #informatii #parinticooperare #copiiteme
Când îți zicea lumea: Să faci și o fată.. oa Când îți zicea lumea: Să faci și o fată.. oare la asta se referea? La pac pac si bum bum cu băieți? 🙈 săbii și pistoale? 🤷‍♀️Cum e viața cu fete sau cu o fată măcar? Comentați vă rog, spulberați-mi visele, că poate mă iau ideile, mai știi? 👇

#copii
#copiifericiti
#joacabaietii 
#viatacubaieti 
#mamadebaieti 
#mamadebaieti👬❤️💋 
#motherofboys 
#momblogger
Am zis să scot copiii la locul de joacă și să Am zis să scot copiii la locul de joacă și să mai schimbăm atmosfera, se mai văd și cu colegi. Eu, sperând că micul Blond se va juca la locul de joacă am îndrăznit să iau o carte cu mine. Zău, parcă sunt la primul copil, așa naivă sunt crezând că apuc să citesc o pagină. 🙈
Dar până să plecăm de acasă, mă vede D. cu cartea:
-Ah, păi îmi iau și eu cartea să citesc! 
Puteam zice nu? 
Acolo, micul Blond nu vrea la locul de joacă deloc, frati-su la masă citește, eu mă fâțâi de colo colo. Bine că totuși am mai avut și eu compania unui prietene și D. într-un final ( adică la propriu la finalul ieșirii) s-a jucat 5 minute cu colegul lui🙈
Dar cine a mâncat la reducere de Mica Unire pizza și hamburgeri, ceva autentic? 🤣

#viatacucopii 
#momblogger 
#activitaticopii 
#larestaurantcucopiii
In weekend îmi place că am timp să gătesc dimi In weekend îmi place că am timp să gătesc dimineața. Ne trezim mai târziu cu o jumătate de oră sau o oră dacă avem noroc, ne mai hârjonim în pat în 30 de minute până leșinăm de râs, sau dacă e vremea de azi de cuibărim sub plapumă. 

Acest mic dejun brunch e preferatul copiilor și profit maxim de el pentru că îl mănâncă amândoi. Ouă ochi “pe pat” de fasole cu suc de rosii, porumb și ciuperci sau orice mai aveti prin frigider. Sau altfe spus, mâncărică cu de toate și deasupra ouă. Eu nu le bag la cuptor dar merge. Va puteți juca cu mirodeniile. Eu prefer busuioc, îl iubesc în combinație cu rosiile. 

Și pentru că mă tem că nu vor mai mânca mult această mâncare, si oricum nu merge și sâmbătă și duminică.. am nevoie de idei. Voi ce mai gătiți in weekend la micul dejun târziu sau nu? 

#amintiridinbucatarie 
#viatacucopii 
#viațalațară 
#ideidemicdejun 
#momblogger 
#parentingblog 
#părințeală
Vine un moment în viață când copilul știe luc Vine un moment în viață când copilul știe lucruri pe care tu nu le știi. Da, se poate întâmpla și la 8 ani ai lui. 
Recunosc, nu am avut niciodată curiozitatea să învăț șah pentru că auzeam mereu că e foarte greu, și nu eram genul de om ambițios sau cu răbdare. Ei bine, ieri la ora de sport, ( da, ați citit bine!) profesorul i-a învățat șah. Mi se pare un lucru admirabil, chiar dacă nu au făcut mișcare fizică. Ei, și a venit al meu acasă, a căutat și pe tabletă niște jocuri cu șah, și când am terminat eu munca seara, m-a luat la un joc. 
Brusc, eu eram copilul și el adultul. Mi-a explicat regulile și îl întrebam la fiecare mutare: cum merge calul? Cum merge tura? Etc…🤣 după 5 minute nu mă mai suporta copilul: 
-Acum ți-am explicat, mama! 
-Ce să fac, uit. 
Am scos telefonul și mi-am pus regulile în față. 🙈 M-a bătut, nu sunt sigură dacă fair pe regulile reale, dar știu că a muncit și a avut răbdare singur să învete.. chiar și cu tableta. Nu știu cât o să îl țină faza, dar nu mai contează asta. 

Ai vostri v-au dovedit deja că știu lucruri pe care voi nu le știți? Ce anume? 

Vă mai povestesc eu câteva in comentarii. 

#educatie 
#sahcopii 
#invatasah 
#momblogger 
#părințeală 
#mamadebaieti 
#viatacucopii 
#clubdesah 
#educatielascoala 
#lectiidelacopii
Părinții trebuie să știe, ep 11. Am descoperit Părinții trebuie să știe, ep 11. Am descoperit un simplu truc, pentru noi mamele exasperate că nu mănâncă copiii. Sunt foarte curioasă dacă ați încercat și voi metoda asta. Funcționează? Scrieți în comentarii, pls sau lăsați o ❤️ dacă a mers. 

#viatademama 
#trucuridemama
#viatacucopii
#educatie 
#parinti
#informatiiparinti 
#cumsamanancecopiii
#lifewithkids 
#parentingtips 
#parinteala
Mai multe... Follow on Instagram

Arhive

© Copyright 2014. Theme by BloomPixel.