• Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Facebook Twitter Google+
Alexisme
  • Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Home  >  Părinți & copii • Recomand • Români care inspiră • Timp Liber  >  Cum să dormi mai aproape de bebeluș | Safe bed share-ing cu seturile Mama de la Marianne’s
Părinți & copiiRecomandRomâni care inspirăTimp Liber

Cum să dormi mai aproape de bebeluș | Safe bed share-ing cu seturile Mama de la Marianne’s

Alexa Stănescu martie 3, 2019 bedsharing, cocon, cosleeping, Marianne’s 1 Comment 1557 Views

M-am obișnuit deja prea bine cu motto-ul meu preferat: Nimic nu e întâmplător, în care cred cu tărie, așa că nu mare mi-a fost mirarea așa de mare când viața mi-a scos-o în cale pe Ioana, pentru a doua oară. Ne-am cunoscut la radio acum câțiva ani. Pe vremea aceea era prietena unui coleg. Acum sunt căsătoriți și au un băiat minunat, care a inspirat-o să-și urmeze pasiunea.

Cred că cele mai frumoase lucruri așa se nasc: din iubire, în acest caz pentru copil.  E ceva legat de iubirea necondiționată cred, care te face să te înalți undeva sus și să crezi cu tărie în forțele proprii, deși cu doar câteva luni înainte nu îndrăzneai nici măcar să visezi.

Am regăsit-o pe Ioana pe Facebook, la Marianne’s,  în perioada în care am început să mă pregătesc  pentru venirea celui de-al doilea copil al nostru.  Se încadrează perfect la rubrica #RomâniCareInspiră. 

Ioana împreună cu soțul ei Ștefan au lăsat Bucureștiul pentru munte. A lucrat într-o renumită agenție de publicitate (veți citi în interviu) dar acum creează Seturile Mama. Așa a denumit un mini pătuț/ salteluță, similar cu un landou, pentru că poate fi mutat, dar mult mai frumos și mai eco / child friendly.

Pe D. nu l-am ținut cu noi în pat când s-a născut, de teamă să nu ne rostogolim noi peste el, sau să nu dormim de grija asta. Așa că de data asta am decis că refuz să mă mai chinui să mă dau jos din pat ca să îl iau în brațe la fiecare oră. Va dormi cu noi în pat, clar. Iar Setul Mama este perfect.

Firește că prima dată când l-a văzut D. s-a urcat în el. Și….

Foto: Arhiva personala

 

A fost primul moment de panică în care am realizat că voi avea doi copii, și că primul va vrea și el tot ce are cel mic.

M-am liniștit când i-am povestit Ioanei și mi-a zis că toți frații mari așa fac: testează coconul pentru frațiorul sau surioara mică.

Am stat de vorbă cu Ioana ca să aflu povestea din spatele cocoons-urilor.

  • Povestea Marianne’s

Mama avea un talent deosebit, iar mașina de cusut este muzica pe care mi-am făcut temele o lungă perioadă de timp

Ideea s-a născut odată cu Lucabun, fiul meu și al lui Stefan. Simțeam că e natural și firesc să fim lângă el cât doarme și să fim primii pe care îi vede când se trezește. Ce a venit să sprijine aceasta idee a fost dorinta mea de a fi în continuare lângă Mariana, mama mea, plecată fizic de lângă noi în 2015. Programator ca meserie, croitor ca pasiune în puținul timp liber, mama avea un talent deosebit, iar mașina de cusut este muzica pe care mi-am facut temele o lungă perioadă de timp. Primul cocon însă a fost lucrat și daruit lui Luca de către bunicul lui, tatăl meu, care fiind extrem de îndemânatic a furat meserie de la mama.

Ștefan, ca un soț iubitor mă ajută când poate și cu ce poate, dar are și el afacerea lui și proiecte de care se ocupă cu multă dăruire. Marianne’s este un vis frumos pornit din cumulul de aptitudini descoperite la mama, îmbinate cu specializarea mea.

Acest vis s-a conturat și se îndeplinește continuu în fiecare zi cu ajutorul Pușei, cumnata mea maestru croitor și al încă unui om de suflet pentru mine, Rodica, cărora le mulțumesc.

  •  Ce produse oferă Marianne’s?

Marianne’s oferă momentan un start bun în viața fiecărui nou născut. Ideea Seturilor Mama care ne-au consacrat este să sprijine dorința firească a părinților de a dormi lângă bebelușul lor, fără teamă, încă din primele minute de viață.

Pernuța modelatoare pentru bebeluși e foarte importantă și am ales să o realizăm cu ajutorul sfaturilor medicilor pediatri.

Foto: Marianne s
  • De ce aceste cocons? Care sunt avantajele ? Sunt diferite de cunoscutul landou?

Am început cu Seturile Mama pentru că punem accent pe utilitatea primelor produse cumpărate de părinții entuziasmați aflați la început de drum. Un bebeluș are nevoie de dragostea celor care l-au creat. Punct. Brațele lor, căldura pieptului mamei și o voce blândă e tot ce au nevoie. Tocmai pentru a păstra cât mai vie această conexiune magică dintre ei am creat Setul Mama. Este alcătuit din cocon, salteluță unde stă bebelusul, înconjurat de niste suluri pufoase, dar suficient de protectoare pentru a nu te întoarce peste el în somn. Setul conține și o perniță modelatoare împotriva plagiocefaliei, acea turtire a capului unui nou născut care stă prea mult într-o anumită poziție. Este un produs necesar unui bebeluș în primele luni pe care noi am ales să îl producem cu ajutorul sfaturilor medicilor pediatri. Jucăria, cea de-a treia componenta a Setului Mama, ajuta la dezvoltarea motrică, tactilă si vizuală a celui mic, dar și la potolirea durerilor gingivale. Folosim imprimeuri vesele, multe combinații unice de materiale si ne bucurăm să lucram și pe comandă, cu culorile pe care si le doreste clientul. Deci da, este cu totul și cu totul diferit de un landou.

 

  • Ce job aveai înainte să naști? Ti-a fost teamă să începi de la zero? A fost greu ? 

Mai greu decât să ies din burta mamei cu fundul la lume la 7 luni și cu un plămân rupt, nu a fost

Sunt specialist în comunicare și jurnalist, iar ultimul meu job a fost la Papaya Advertising, în calitate de copywriter. Iubeam cuvintele, îmi plăcea să mă joc cu ele, scriam reclame pentru clienții agenției. Când am decis să mă mut din București în munți, mai exact în Fundațica, am făcut-o cu toata inima și mi-am asumat acest risc. Am vrut să încerc, să rămân o perioadă în aer, să văd ce simt, cum mă comport în situații mai speciale, ce iese bun din asta. Mă întrebi dacă a fost greu? Mai greu decât să ies din burta mamei cu fundul la lume la 7 luni și cu un plămân rupt, nu a fost. Dacă am rezistat atunci, pot orice. Glumesc și nu chiar. Greu a fost și este, și va fi în fiecare zi, dar am avut și sprijinul și înțelegerea necesare din partea părinților lui Ștefan. A contat mult. Cred însă că diferența o face dacă greul pe care îl duci îl simți ca parte din tine, nu ca pe ceva venit din afară. De obicei ce vine din exterior și nu admiți că ți-a fost dat ție pentru că poți, devine o corvoadă.

 

  • Îti amintești prima comandă?

Wow, ce întrebare plăcută. Plăcută fiindcă realizez că după un an și două luni de când e Marianne’s încă mai tresar la gândul primelor seturi. Îmi amintesc setul lui Luca. Îmi amintesc și cel de-al doilea Set Mama, pentru Ștefan, finul nostru drag. Prima comanda… da. A venit printr-o bună prietena de-a mea, colega ei de serviciu născuse prematur o fetiță. S-a gândit că o sa le prindă bine și efectul scontat a fost peste așteptări. Iar prima comandă de la un necunoscut a venit pe pagina noastră de Facebook și țin minte exact combinația de materiale. Da, frumos, mulțumesc pentru întrebarea asta.

  • Care a fost cel mai greu lucru la început?

Am pornit afacerea cu sufletul liniștit și împăcat, nu cu încrâncenarea și exuberanța aia caracteristică altor începuturi de-ale mele. Eram extrem de calmă când veneau brusc un puhoi de comenzi și la fel de relaxată și când era liniște în inbox. Eram pregatită pentru o comunicare de calitate cu clienții, pentru multe postări informative în legătură cu produsul, gândisem o strategie pentru partea de confecționare și croitorie. Ce mi-a dat multă vreme bătai de cap a fost gestionarea materialelor.

  • Folosiți materiale naturale, de calitate foarte bună. V-a fost greu să convingeți părinții că deși poate costă un pic mai mult e mai sănătos pentru copii și pentru mediu ?

Da, materialele sunt certificate OEKO-TEX Standard 100. Încă le explic clienților noștri diferența dintre bumbacul simplu și cel organic, faptul că nu stă atât în textura materialului, cât în metodele de creștere și cultivare a plantei. Maniera organică de producție reface și susține fertilitatea solului, reduce folosirea pesticidelor și fertilizatorilor toxici, susținând biodiversitatea și sănătatea oamenilor și e clar mai costisitoare. în general clienții nostri se duc către aceste seturi, din Gama Deluxe, din bumbac organic. Mulți dintre părinți sunt deja informați atât de pe pagina noastră, cât și din alte surse și plasează direct comanda dorită.

  • Aveți comenzi și înafara țării?

Am trimis până acum în Marea Britanie, Germania, Danemarca, Belgia si Italia. Avem cam două pe lună.

  • Am văzut pe pagina de Facebook că ai o comunitate frumoasă, și lumea are încredere în produsele tale. Cum ai reușit să câștigi această încredere?

Dacă faci lucruri doar pentru tine, plăcute doar ție, ai să creezi un peisaj idilic in jurul tău, dar îți vei da seama la un moment dat că e fără esență, e gol.

Oferind ceva ce e cu adevărat important pentru mine și cel puțin util, dacă nu important, celorlalți. Cred că fiecare avem ceva bun și frumos de oferit și dacă o facem cu dăruire și gândul către cel căruia ne adresăm, îl ajutăm. Ajutându-l pe el, el își poate oferi ajutorul mai departe și bulgărele merge mai departe. Dacă faci lucruri doar pentru tine, plăcute doar ție, ai să creezi un peisaj idilic în jurul tău, dar îți vei da seama la un moment dat că e fără esență, că e gol. Și mai e ceva important în câștigarea încrederii. Încrederea se câștigă fie în timp, fie cu dovezi, fie cu ambele. E important ca ce vinzi să fie ce vinzi. Oamenii își dau repede seama dacă îi prostești sau îi minți. Vedem cum reclamele din ziua de azi încep să se apropie de lumea în care trăiește consumatorul și să nu mai promită vieți idilice. Criticile sau feedback-urile în care clientul îți spune că ar mai fi simțit nevoia de ceva, sunt cele mai constructive. La Marianne’s avem ca public țintă părinții și sub o umbrelă mai mare oameni care au prietene gravide sau mămici. Crede-mă că mamele sunt cel mai bun critic și este publicul de la care învăț zi de zi. Fiind una dintre ele îmi este ușor să le înțeleg.

  • Postezi și poze de când erai tu mică pe pagina de Facebook, Marianne’s. De ce?

Pentru copilul din noi pe care nu vreau să îl pierdem. Și pentru că întorcându-mă din când în când la acele amintiri mă ajută să îmi iau inspirația și energia pentru inovații. În curând vom lansa în magazin niște produse noi care speram să bucure cel puțin la fel de mult cum au făcut-o Seturile Mama.

  • Sunt personalizate cocons-urile? Sau doar unice pentru că tu creezi modele noi pe care le scoți la vânzare ? Cine vrea să comande cum procedează? Cât costă și cât durează comanda?

Seturile Mama nu sunt personalizate cu broderie cu numele sau lucruri de genul, dacă la asta te referi. Noi mergem mult pe utilitate, după cum am spus, și ne dorim ca Setul Mama să fie transmis generației următoare, pentru că nu se degradează. Multe dintre ele sunt lucrări unicat, pentru că noi considerăm că așa este fiecare bebeluș, prin combinația materialelor. Pe comandă refacem anumite modele, dar rulăm des materialele tocmai pentru a păstra elementul de unicitate. Pentru comenzi avem nevoie de aproximativ 14 zile, ne luăm o marja mai mare ca să nu dezamăgim, dar de obicei ne surprindem clienții trimițându-le mai repede comanda. Îi așteptam cu drag pe viitorii părinți pe Facebook  și pe Instagram, locuri în care ne pot trimite mesaj cu produsul dorit, iar prețurile le găsesc afișate în secțiunea SHOP.

Previous Article Povestea din spatele unor fapte bune. La psiholog
Next Article Soc și groază: Sunt o mamă imperfectă și recunosc asta. Tu?

About Author

Alexa Stănescu

Bună! Sunt Alexandra Stănescu și cred că măcar în treacăt m-ai auzit la Europa FM, în ultimii 11 ani. Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-mi te rog un comentariu și dacă vrei să dai vestea mai departe cu un share. Multumesc

1 Comment

  1. Pingback: Idei de cadouri de Crăciun pentru copii – Alexisme

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Abonează-te!

Înscrie-te aici cu adresa de e-mail ca să primești articolele noi::

My Social Media

Postări populare

  • Ziua Internationala a scrisului de mana | O mai fi important scrisul de mana? ianuarie 23, 2023
  • Unde puteți merge cu copiii de Ziua Nationala a Culturii, pe 15 ianuarie – intrare gratuită la ateliere și muzee în țară ianuarie 13, 2023
  • AUDIO Facem teme acasă împreună cu copiii? Interviu cu Oana Moraru ianuarie 31, 2023
  • Babum, scrisă de Alec Blenche, o carte sensibilă și plină de mister pe care copiii o vor iubi ianuarie 17, 2023

Instagram

alexa_stanescu

Acum 2 ani aș fi zis că nu bat drumul până în Acum 2 ani aș fi zis că nu bat drumul până în oraș ca să ies cu copiii 2 ore doar ca să văd un muzeu… că aș irosi timpul. Dar din fericire am învățat să schimb perspectiva și să mă bucur pe bune de orice clipă.

Suntem în vacanța de ski în Ilfov, dar nu practicăm și nici de plecat nu am avut chef. 

Așa că i-am scos în oraș la Antipa. Nu am avut mult timp la dispoziție pentru că lucram de la prânz, dar nici nu am fost pe fugă. 2 ore plus drum a fost ideal. 

Dar până să ajungem la Antipa, la expoziția de reptile, ne-am oprit la muzeul de pietre cum zice D, ca sa completeze colectia de acasă. 

Apoi la Luca să mâncăm covrigi. Când am ajuns la muzeu am constatat că i-am udat carnetul de note lui D. cu apa din sticla lui frati-su🙈.
Oh well, tocmai am fost la ședință și pe drum spre București mi-a recitat el toate notele. 🤣

Expoziția temporară e mică dar prețioasă. Le-au plăcut șerpii. A durat 30 de minute cu indulgentă, un pipi, îmbrăcat și vizitat magazin de suveniruri, căci da, nu știam că s-a deschis și acolo, unde erau și .. ați ghicit tot pietre. 
Dar atracția zilei a fost un sarpe de 10 lei forforescent, care nu a mai încăput în poze, lipicios, care se mega lipește de pereți și pe unde il mai aruncă băieții. 🙈

Cu ce au rămas ei oare din această zi? Cu covrigii, serpii de toate felurile sinmulte pietre! 

Cu ce am rămas eu? Multe amintiri frumoase, nu m-am grăbit cu nimic, am simțit toată plăcerea zilei cu ei. Ps: în ultima poză micul Blond stă cu mâna in buzunarul fratelui ca să se încălzească. Da, cu imaginea asta rămân eu… 

#viatacucopii 
#magicmoments 
#lifewithkids 
#mamadebaieti 
#momblogger 
#vacantacopii
#traiesteprezentul
Ce zi mai bună decât Ziua Cititului împreună s Ce zi mai bună decât Ziua Cititului împreună să vă amintesc crezul meu: Fii influencerul copilului tău?. 
Am postat câteva dintre titlurile preferate din perioada asta de la Editura DPH. Aveti cod de EXTRA reducere 15% pe langă reducerile de pe site! Codul este Alexisme. 

#ziuacitituluiîmpreună 
#lecturacopii 
#lecturăcopii 
#sacitimcopiilor 
#sacitimimpreuna 
#scoala
#esucatieacasa
#bloggermom
Ep.11 Parintii trebuie să știe - Facem temele cu Ep.11 Parintii trebuie să știe - Facem temele cu copiii acasă? Cum, fără să ridicăm tonul? Unul dintre sfaturile care a mers foarte bine pentru noi a fost să tratez copilul ca pe un coleg, nu să iau aer de părinte care știe. Aur e acest sfat, vă zic. Face mult bine psihicului când simți că faci poc de la adunări.🤣

📚Cine mai face teme cu copiii, mâna sus sau lăsați un comentariu. Am lansat episod nou al podcastului Cu capul în nori, un interviu valoros cu  @oanamoraru_educational🙏

 #scoala  #teme #temeacasa #educatie #copii #claseleprimare #backtoschool  #temecuparinti #temeafterschool #iubire #parinti #joaca #activitaticopii  #ganduri #informatii #parinticooperare #copiiteme
Când îți zicea lumea: Să faci și o fată.. oa Când îți zicea lumea: Să faci și o fată.. oare la asta se referea? La pac pac si bum bum cu băieți? 🙈 săbii și pistoale? 🤷‍♀️Cum e viața cu fete sau cu o fată măcar? Comentați vă rog, spulberați-mi visele, că poate mă iau ideile, mai știi? 👇

#copii
#copiifericiti
#joacabaietii 
#viatacubaieti 
#mamadebaieti 
#mamadebaieti👬❤️💋 
#motherofboys 
#momblogger
Am zis să scot copiii la locul de joacă și să Am zis să scot copiii la locul de joacă și să mai schimbăm atmosfera, se mai văd și cu colegi. Eu, sperând că micul Blond se va juca la locul de joacă am îndrăznit să iau o carte cu mine. Zău, parcă sunt la primul copil, așa naivă sunt crezând că apuc să citesc o pagină. 🙈
Dar până să plecăm de acasă, mă vede D. cu cartea:
-Ah, păi îmi iau și eu cartea să citesc! 
Puteam zice nu? 
Acolo, micul Blond nu vrea la locul de joacă deloc, frati-su la masă citește, eu mă fâțâi de colo colo. Bine că totuși am mai avut și eu compania unui prietene și D. într-un final ( adică la propriu la finalul ieșirii) s-a jucat 5 minute cu colegul lui🙈
Dar cine a mâncat la reducere de Mica Unire pizza și hamburgeri, ceva autentic? 🤣

#viatacucopii 
#momblogger 
#activitaticopii 
#larestaurantcucopiii
In weekend îmi place că am timp să gătesc dimi In weekend îmi place că am timp să gătesc dimineața. Ne trezim mai târziu cu o jumătate de oră sau o oră dacă avem noroc, ne mai hârjonim în pat în 30 de minute până leșinăm de râs, sau dacă e vremea de azi de cuibărim sub plapumă. 

Acest mic dejun brunch e preferatul copiilor și profit maxim de el pentru că îl mănâncă amândoi. Ouă ochi “pe pat” de fasole cu suc de rosii, porumb și ciuperci sau orice mai aveti prin frigider. Sau altfe spus, mâncărică cu de toate și deasupra ouă. Eu nu le bag la cuptor dar merge. Va puteți juca cu mirodeniile. Eu prefer busuioc, îl iubesc în combinație cu rosiile. 

Și pentru că mă tem că nu vor mai mânca mult această mâncare, si oricum nu merge și sâmbătă și duminică.. am nevoie de idei. Voi ce mai gătiți in weekend la micul dejun târziu sau nu? 

#amintiridinbucatarie 
#viatacucopii 
#viațalațară 
#ideidemicdejun 
#momblogger 
#parentingblog 
#părințeală
Vine un moment în viață când copilul știe luc Vine un moment în viață când copilul știe lucruri pe care tu nu le știi. Da, se poate întâmpla și la 8 ani ai lui. 
Recunosc, nu am avut niciodată curiozitatea să învăț șah pentru că auzeam mereu că e foarte greu, și nu eram genul de om ambițios sau cu răbdare. Ei bine, ieri la ora de sport, ( da, ați citit bine!) profesorul i-a învățat șah. Mi se pare un lucru admirabil, chiar dacă nu au făcut mișcare fizică. Ei, și a venit al meu acasă, a căutat și pe tabletă niște jocuri cu șah, și când am terminat eu munca seara, m-a luat la un joc. 
Brusc, eu eram copilul și el adultul. Mi-a explicat regulile și îl întrebam la fiecare mutare: cum merge calul? Cum merge tura? Etc…🤣 după 5 minute nu mă mai suporta copilul: 
-Acum ți-am explicat, mama! 
-Ce să fac, uit. 
Am scos telefonul și mi-am pus regulile în față. 🙈 M-a bătut, nu sunt sigură dacă fair pe regulile reale, dar știu că a muncit și a avut răbdare singur să învete.. chiar și cu tableta. Nu știu cât o să îl țină faza, dar nu mai contează asta. 

Ai vostri v-au dovedit deja că știu lucruri pe care voi nu le știți? Ce anume? 

Vă mai povestesc eu câteva in comentarii. 

#educatie 
#sahcopii 
#invatasah 
#momblogger 
#părințeală 
#mamadebaieti 
#viatacucopii 
#clubdesah 
#educatielascoala 
#lectiidelacopii
Părinții trebuie să știe, ep 11. Am descoperit Părinții trebuie să știe, ep 11. Am descoperit un simplu truc, pentru noi mamele exasperate că nu mănâncă copiii. Sunt foarte curioasă dacă ați încercat și voi metoda asta. Funcționează? Scrieți în comentarii, pls sau lăsați o ❤️ dacă a mers. 

#viatademama 
#trucuridemama
#viatacucopii
#educatie 
#parinti
#informatiiparinti 
#cumsamanancecopiii
#lifewithkids 
#parentingtips 
#parinteala
Mai multe... Follow on Instagram

Arhive

© Copyright 2014. Theme by BloomPixel.