• Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Facebook Twitter Google+
Alexisme
  • Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Home  >  Acasă • Uncategorized  >  La ce ai renunța pentru siguranța copilului tău? Concurs Cybex
AcasăUncategorized

La ce ai renunța pentru siguranța copilului tău? Concurs Cybex

Alexa Stănescu august 21, 2018 Cybex, scaun auto 13 Comments 1893 Views

Când m-am lăsat de fumat am făcut clasicul bilanț al banilor economisiți de pe urma NEfumatului. Și îmi plăcea că am niște sute de lei în plus în buzunar, care se simțeau, clar. Acum nici nu vreau să mă gândesc ce gaură bugetară aș fi avut dacă aș fi continuat să fumez.

Una dintre primele cele mai grele decizii pe care le-am luat de când am devenit părinte a fost alegerea scaunului auto și tare mi-ar fi plăcut ca cineva să îmi spună ce am să vă spun eu acum vouă.

Faptul că NU trebuie să pun în balanță siguranța copilului în mașină și banii, pentru că un scaun costă în jur de 1500- 2000 de lei, și oamenii ca mine, ca noi, nu au la dispoziție aceștia bani pe lună. Pot cel mult să îi strângă încet încet, din timp.

Am ajuns la concluzia că îți poți permite un scaun mai scump și mai sigur pentru copilul tău dacă renunți la ceva din viața ta și pui deoparte banii. Cel mult 9 luni, să zicem. Cu 150 de lei pe lună puși deoparte se strânge o sumă frumușică pentru un scaun auto sigur. Un pachet de tigari costă cam 17 lei, nu? Un pachet pe zi, înseamnă o economie de 510 lei pe lună! Vă dați seama? În doar 4 luni poți lua un scaun auto de calitate foarte bună și durabil plus alte lucruri utile și mai costisitoare altfel.

Așadar, după ce criterii am ales eu scaunul auto, după vârsta de 6 luni:

  • Preț – fiecare își stabileste o limită de preț maximă, dar bine ar fi să fie un minim de 1ooo de lei. Ce este sub nu mi s-au părut deloc sigure. Nu corespundeau testelor de siguranță.
  • Să poate fi folosit cât mai mult reaf -facing, adică cu spatele la direcția de mers. Sunt ferm convinsă după toate testele văzute și după legile fizicii, că o frână pusă când copilul stă cu spatele îl va proteja mai ales la zona gâtului încă fragilă până la 4-5 ani.
  • Am vrut un scaun pe termen lung dar nici chiar până la 25 kg (adică 7 ani) pentru că se uzează.

În final, vă spun că eu am ales un scaun care s-a potrivit perfect cu nevoile noastre încadrate în bugetul respectiv. Însă dacă  cineva mi-ar fi atenționat să pun deoparte niște bani doar pentru asta, probabil că aș fi luat un scaun și mai performant.

Așa că vă invit la un concurs: Premiul este această scoică oferită de Cybex 

 

Este una din cele mai bune scoici din industrie, cu rezultate excelente la testele de siguranță. Este și Airline approved, ceea ce înseamnă că poți să o iei cu tine în avion și să stea bebelușul în scoică. Are LSP – linear side protection, multiple pozitii ale tetierei, crescand astfel odată cu bebelușul, și este parte dintr-un sistem modular, putând funcționa pe aceeași Bază M, cu scaunul din grupa următoare de vârstă, 0/1 – până la 105 cm înălțime, Sirona M2 i-Size.

CONCURS: Din fericire nu mai e nevoie să strângeți bani și puteți câștiga acum această scoică dacă participați la concurs. Voi la ce ați renunța pentru siguranța copilului vostru și cum ați economisi bani pentru un scaun bun?  La țigări? La mersul cu taxiul? La o masă în oraș? 

Puteți comenta aici și pe pagina de Facebook, Alexisme.

Tragerea la sorți va avea loc pe 1 septembrie, la ora 20, prin random.org. Vă rog lăsați un mail pentru a vă putea contacta, în cazul în care câștigați. Anunț pe Facebook și aici, pe blog, câștigătorul.

 

Aici poți citi și despre campania inițiată de Alexisme.ro privind siguranța în microbuzele școlare. Dacă vreți să o semnați și să o dați mai departe, ați face un bine unui copil. 

Previous Article Plătiți taxă școlară în vacanță, dacă e închisă grădinița?
Next Article Magia bunicilor și rolul lor pe Pământ

About Author

Alexa Stănescu

Bună! Sunt Alexandra Stănescu și cred că măcar în treacăt m-ai auzit la Europa FM, în ultimii 11 ani. Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-mi te rog un comentariu și dacă vrei să dai vestea mai departe cu un share. Multumesc

Related Posts

  • Apelul unei mame: Nu trebuie să moară copii ca să înțelegem importanța scaunul auto!

    septembrie 22, 2020
  • Alexisme. ro, ambasador al Centrului de Siguranță Auto Copii

    iunie 24, 2020
  • Recenzie scaun Auto Britax Romer Dualifix M i-Size (Video)

    decembrie 19, 2019

13 Comments

  1. Elena Reply
    august 22, 2018 at 11:56 am

    Te felicit pentru initiativa, inca mai avem de invatat la capitolul siguranta copiilor in trafic, orice informatie sigur ajuta. Fiecar copil care merge cu masina trebuie protejat, asa ca sunt de parere ca trebuie sa cheltuim suma maxima pe care o avem pentru un scaun. Sunt multe modalitati, noi nu fumam, dar din cand in cand mai comandam mancare acasa, iesirile in oras s-au rarit. Asa ca as renunta la a mai comanda, am gati in casa ceva si asa am reusi sa mai punem bani deoparte. Suntem la al doilea copil, avem scoica de la primul, dar stiu ca exista solutii mai bune si mai sigure.

  2. anca Reply
    august 22, 2018 at 7:10 pm

    Sunt gravida si ma gandesc de ceva vreme la ce va trebui sa renunt cand va aparea cel mic. Sigur voi renunta la obiceiul destul de costisitor de a -mi lua in fiecare luna un articol de imbracaminte sau o pereche de incaltari. Chiar daca de obicei caut reduceri, pana la urma suma cheltuita e substantiala. A,cu argumentul sigurantei copilului cred ca imi pot convinge partenerul sa renunte la dulciuri 🙂

    • Alexa Stănescu Reply
      august 24, 2018 at 5:37 am

      Buna ANca,

      Cred ca iti pot confirma obiceiul cu haine pentru ca si eu am renuntat la asta in primele luni /un an pt simplul motiv ca nu mai ieseai din casa. SI nu simteai nevoia sa mai cumperi ceva nou, culmea. Ideea e sa incerci inainte sa se nasca sa poti strange banii ca sa nu fie o problema financiara dupa ce apare bebe si dai din colt in colt ca toate-s scumpe. Sigur vei gasi o solutie buna. Eh, sa nu ii iei chiar toate dulciurile sotului,da?:)

  3. Andreea Reply
    august 23, 2018 at 7:59 pm

    As renunta la cumparaturile de haine care de cele mai multe ori sunt compulsive 🙂
    Pentru primul copil am facut un efort financiar pentru a lua un scaun cu aprox. criteriile pe care le-ai mentionat si tu si dupa muuulta documentare, chiar un cybex s-a dovedit a fi varianta castigatoare.

  4. Adna Reply
    august 24, 2018 at 8:21 am

    Buna! Noi suntem la primul bebe (Doamne, e incredibil cum ti se schimba universul cand apare o fiinta neajutorata in viata ta!) si evitam sa il luam cu masina pe cat posibil, scoica de la carucior nu ne coafeaza prea mult si o folosim doar cand este impetuos necesar (mers la doctor, in principiu). La capitolul renuntari sunt multe de enumerat si nu as renuta, ci am renuntat: haine, incaltaminte, iesiri in oras, cumparaturi hoatice, adica evitatul mersului in malluri si hypermarketuri. Mai exista si piata la o adica! Iar sotul, pe langa acestea, a rarit mersul la pescuit! Pana cand se va umple pusculita si se vor indesi calatoriile, va doresc sa aveti cei mai in siguranta copii!

    • Alexa Stănescu Reply
      august 25, 2018 at 6:14 am

      Asa este. In momentul in care apare pe lume copilasul, iti dai seama cata resposnsabilitate ai si cat de mult iti doresti sa il protejezi. Practic, totul inseamna un pericol pentru el, așa credem noi parintii. Treptat insa trebuie sa le lasam acea libertate si sa nu exageram cu protejarea lor pt ca riscam sa le fie lor greu sa se adapteze.

  5. Nicoleta Reply
    august 25, 2018 at 3:34 pm

    Chiar dacă avem doar un copil de 7 luni, am început să deprindem obiceiul sănătos de a renunța la lucruri sau deprinderi nesănătoase atunci când vine vorba de a economisi pentru cel mai mic membru al familiei. Așadar, mâncăm mai des acasă decât în oraș, am ales un abonament mai ieftin la telefonie, cu aproape aceleași servicii, analizăm foarte bine ofertele înainte de a lua ceva de care avem nevoie și ne gândim de mai multe ori înainte să cumpărăm un lucru (de multe ori s-a dovedit că nu ne-ar fi fost de folos). În rest, încercăm să nu ne complicăm. Ne bucurăm toți trei de lucrurile simple, dar esențiale. 🙂

    • Alexa Stănescu Reply
      august 31, 2018 at 1:34 pm

      Este uimitor cum un copil așa de mic ne învață atât de multe lucruri!Sănătate și înțelepciune vă doresc!

  6. Alin Barlean Reply
    august 31, 2018 at 11:39 am

    Pentru a strânge banii, am inceput sa pun in balanța cumpărăturile de lucruri mai putin urgente si cu folosinta intarziata (tot felul de accesorii pentru statia de inginer, masina munca, pentru a fi acolo). Un scaun de masina sigur si testat este de neînlocuit.

  7. Mihaela Iacob Reply
    septembrie 1, 2018 at 6:34 am

    Am renuntat sa mai cumpăr decorațiuni interioare. Când apare un copil in casa, acestea devin inutile si periculoase. Rafturile la indemana lui bebe, umplute cu tot felul de vaze si suporturi, au fost înlocuite cu o paradă a jucariilor.

  8. Alexa Stănescu Reply
    septembrie 2, 2018 at 1:12 pm

    Concursul s-a încheiat. Random.org a decis ca Alin Barlean e castigatorul scaunului auto Cybex. Felicitari!

    • Alin Barlean Reply
      septembrie 2, 2018 at 3:29 pm

      Multumesc mult! E primul lucru castigat! Ma bucur cu atat mai mult cu cat este ceva necesar si sigur!

      • Alexa Stănescu Reply
        septembrie 2, 2018 at 8:51 pm

        Nimic nu e intamplator. Să vă fie de folos! Multumesc pentru participare, Alin.

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Abonează-te!

Înscrie-te aici cu adresa de e-mail ca să primești articolele noi::

My Social Media

Postări populare

  • Marea Dictare de Ziua Națională a Limbii Române a strâns câteva sute de bucureșteni în rondul Kiseleff septembrie 3, 2023
  • Prima zi de școală: emoțiile copiilor și grijile părinților, cât de justificate și reale sunt? septembrie 10, 2023
  • Primele zile la gradinita si cresa: test de rezistenta pentru copii sau pentru parinti? septembrie 15, 2023
  • Programul Bucharest Science Festival: Copiii pot vedea cum se iau amprentele, experimente și roboți creați de copii septembrie 25, 2023

Instagram

alexa_stanescu

Scrabble constat că are multe avantaje pentru cop Scrabble constat că are multe avantaje pentru copii. Pe lângă cel evident de a forma cuvinte, și matematică ( ține scorul), atenție ( ghiciți cine inventează cuvinte) și coordonare. Mai greu cu coordonarea dar we’re getting there. 

Voi ce jucați in weekend? 

#weekendfun 
#fiiinfluencerulcopiluluitau 
#scrabble 
#educatiecopii 
#ideideweekend 
#momblogger
Genul poveștii, de necrezut, dacă nu mi se întâmpla mie, eram sceptică. Despre cum funcționează Universul ( si da, știu că uneori sunt și coincidențe)
Mă știți că nu cred în stele astorele😂😂

Am văzut azi un video făcut de @undortrei, Dorothea, care locuiește in Japonia și care povestea că azi se serbează Luna, în Japonia, printr-o tradiție frumoasă, Tsukimi- un festival al recoltei de toamnă. Cu Dorothea m-am împrietenit prin rețelele sociale și apoi am tot făcut schimb de mailuri ca pe vremuri cu scrisorile la poștă. Mi-a trimis și cartea ei Cum sare piper pe lună, minunat de simplă și frumoasă. Stați așa, să vedeți. 20 de minute mai târziu după ce văd postarea ei, mă sună vecina să-mi spună că am primit o scrisoare din Japonia ( m-am prins imediat cine e că doh, câți prieteni are un om în Japonia, nu? ) Scrisoarea de la Dorothea a ajuns acum 10 zile în țară, dar abia azi, la 20 de minute după ce am văzut eu postarea am primit-o! 

Mi s-a părut ceva extraordinar cum a lucrat Universul. 

Recapitulând: scrisoarea conține și o invitație: pe 29 octombrie Dorothea vine in tară să lanseze oficial cartea ei și abia aștept să o cunosc personal și să fac un interviu pe cinste cu ea. Sau, dacă nu ne iese, măcar vorbim noi două cum a vrut Universul😉

Va tin la curent cu lansarea, până atunci cartea o găsiți la @edituraunivers, va las si un cod in comentarii si in bio, dacă vreti să o aveți pentru autograf. 

#tsukimi 
#lifehappens 
#edituraunivers 
#cumsarepiperpeluna
Ca proaspătă mamă, când nu ai timp să cauți Ca proaspătă mamă, când nu ai timp să cauți informații și păreri despre orice lucru, aparent minor, dar foarte important din viata micuțului tău acum, când toți îsi dau cu părerea în familie sau pe grupuri, să ai la îndemână o revistă cu interviuri valoroase și validate de specialiști, este o gură de aer. 

Bebelonia a ajuns la a doua ediție, dedicată mamelor cu bebeluși de 6-12 luni. 

Revista este gândită și coordonată de Alexandra Lopotaru, mamă ( in curând de 3 copii) și jurnalist care scrie cu sufletul pe blogul său @povestidinbebelonia. Sigur o știți. 

Este genul de revistă realistă, cum îmi place mie să spun, care arată mamele așa cum sunt, cum se simt, iar interviul cu Dana Rogoz este fix așa. Natural. Mai găsiți rețete, sfaturi si idei frumoase și valoroase pentru mamele din ziua de azi, care se luptă cu atâtea greutăti. 

La pagina 89 citiți și un interviu făcut de mine cu @alicemitu Alice Dona, fondatorul Centrului de Siguranta auto, despre când schimbăm scoica auto cu un scaun, cum alegem scaunul potrivit, care e diferența dintre un scaun testat și unul omologat. 

Vă las câteva imagini din revistă: de la diversificare, la relația in cuplu, la călătoria cu copilul, la primul ajutor și multe altele. 

Revista în format fizic o găsiți doar in maternitațile Regina Maria din țară(și ce bine pică să o răsfoiești când esti in salon) si online gratis si oricand pe bebelonia.ro. 

Multumesc, Alexandra pentru că ai avut această idee să ajutăm mamele și pentru că am putut face și eu parte din această bucurie. 🙏

#bebelonia
#revistabebebelonia
#maternitate
A venit sezonul în care atac blogul Alinei Prodan A venit sezonul în care atac blogul Alinei Prodan pentru plăcinta de dovleac🙈
Până una alta, am mers în grădină să alegem THE dovleac. Nu știam care e copt. 
-Hai să căutăm pe internet, mama, zice D. 
Și ne-am uitat, am încercat să alegem unul și l-am nimerit. A fost perfect. 

#pumpkinpie 
#pumpkin🎃 
#placintadovleac
⭐️⭐️⭐️GIVEAWAY⭐️⭐️⭐️ Carte ⭐️⭐️⭐️GIVEAWAY⭐️⭐️⭐️
Cartea Cel de-al doilea copil din seria Educație cu blandete de la @edituraunivers 

#parintiitrebuiesastie 
#parintifericiti 
#educatiecopii
#educatiecublandete 
#edituraunivers 
#cartipentruparinti 
#scoalaparintilor
Dacă aș putea avea o superputere aș vrea să fi Dacă aș putea avea o superputere aș vrea să fie să pot citi în somn ( că doar atunci mai am “timp liber” și practic aș face ca un fel de transfer al informației direct în creier). 😂

Abia așteptam weekendul să mă cufund în viața personajelor Grimaldi: Cea mai nouă carte Virginie Grimaldi, dar și un pachet din noua serie “Educație cu Blândețe” sunt disponibile și ca un copil, nu știu de care să mă apuc mai întâi. 

Am decis: ziua citesc Grimaldi pentru că mă bine dispune și mă conectează mult cu lucruri din viața mea cu care rezonez, iar seara citesc una din pachetul de parenting pentru că după ce culc copiii, oricum reflectez la ce am făcut greșit cu ei ziua. Don’t we all do that? Recunoașteți🤷‍♀️

GIVEAWAY: Cartea Cel de-al doilea copil îi va ghida pe părinții indeciși dar și pe cei care așteaptă deja al doilea copil. Bine, cred că se aplică și cu al treilea and so on. 

Lasă un mesaj in comentarii si taguieste o mamă. Extragerea, pe 29 septembrie. 

Pentru restul cărților, aveti link in bio pentru comandă sau in comentarii pt Facebook. Linkul este afiliat, ceea ce înseamnă nu că mă voi îmbogăți din asta dar dacă voi vedea la câți dintre voi ajung aceste cărți bune, voi simți că am mai făcut un strop de bine și lumină în lumea părinților, cu mine inclusiv) 

#educațiecublândețe 
#scoalaparintilor 
#edituraunivers 
#virginiegrimaldi
Matematica e peste tot, asta vreau să înțeleagă toți copiii. Să o învețe cu drag, să îi înțeleagă utilitatea: de exemplu, cum să împartă o prăjitură in cantitate egală pentru toată familia? Sau măcar pentru el și fratele lui. 

Am pornit noi idei despre cum să facem temele cu copiii fără se (ne/îi) stresăm (prea mult). 

Voi ce idei aveți? Mai faceți teme cu copiii? 

#scoala #teme #temeacasa #educatie #copii #responsabilitateaparintelui #claseleprimare #backtoschool #temecuparinti #temeafterschool #iubire #parinti #joaca #activitaticopii #ganduri #informatii #parinticooperare #copiiteme
A doua zi de grădi, când încercam să îl dezli A doua zi de grădi, când încercam să îl dezlipesc de mine pe micul Blond: 
-Mami, dar tu faci lucruri mai frumoase acasă cu mine, inventăm, facem experimente.. îmi place mai mult acasă..🙈 
Mi-am făcut-o singură, dar nu regret. Uneori chiar găsesc chestii interesante pe net și le testăm. Cum ar fi… amprentele invizibile. Ai nevoie doar de 4 ingrediente pe care garantat le ai in casă. ( asta dacă nu ti-a terminat deja stocul de bicarbonat pe explozii cu oțet:)) 

Like&save&share

Aștept idei de experimente si jocuri în comentarii

#viatacucopii 
#lifewithkids 
#momblogger 
#ideidejoaca 
#activitaticopii 
#activitatiacasa
Mai multe... Follow on Instagram

Arhive

© Copyright 2014. Theme by BloomPixel.