• Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Facebook Twitter Google+
Alexisme
  • Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Home  >  Acasă • Uncategorized  >  La ce ai renunța pentru siguranța copilului tău? Concurs Cybex
AcasăUncategorized

La ce ai renunța pentru siguranța copilului tău? Concurs Cybex

Alexa Stănescu august 21, 2018 Cybex, scaun auto 13 Comments 1851 Views

Când m-am lăsat de fumat am făcut clasicul bilanț al banilor economisiți de pe urma NEfumatului. Și îmi plăcea că am niște sute de lei în plus în buzunar, care se simțeau, clar. Acum nici nu vreau să mă gândesc ce gaură bugetară aș fi avut dacă aș fi continuat să fumez.

Una dintre primele cele mai grele decizii pe care le-am luat de când am devenit părinte a fost alegerea scaunului auto și tare mi-ar fi plăcut ca cineva să îmi spună ce am să vă spun eu acum vouă.

Faptul că NU trebuie să pun în balanță siguranța copilului în mașină și banii, pentru că un scaun costă în jur de 1500- 2000 de lei, și oamenii ca mine, ca noi, nu au la dispoziție aceștia bani pe lună. Pot cel mult să îi strângă încet încet, din timp.

Am ajuns la concluzia că îți poți permite un scaun mai scump și mai sigur pentru copilul tău dacă renunți la ceva din viața ta și pui deoparte banii. Cel mult 9 luni, să zicem. Cu 150 de lei pe lună puși deoparte se strânge o sumă frumușică pentru un scaun auto sigur. Un pachet de tigari costă cam 17 lei, nu? Un pachet pe zi, înseamnă o economie de 510 lei pe lună! Vă dați seama? În doar 4 luni poți lua un scaun auto de calitate foarte bună și durabil plus alte lucruri utile și mai costisitoare altfel.

Așadar, după ce criterii am ales eu scaunul auto, după vârsta de 6 luni:

  • Preț – fiecare își stabileste o limită de preț maximă, dar bine ar fi să fie un minim de 1ooo de lei. Ce este sub nu mi s-au părut deloc sigure. Nu corespundeau testelor de siguranță.
  • Să poate fi folosit cât mai mult reaf -facing, adică cu spatele la direcția de mers. Sunt ferm convinsă după toate testele văzute și după legile fizicii, că o frână pusă când copilul stă cu spatele îl va proteja mai ales la zona gâtului încă fragilă până la 4-5 ani.
  • Am vrut un scaun pe termen lung dar nici chiar până la 25 kg (adică 7 ani) pentru că se uzează.

În final, vă spun că eu am ales un scaun care s-a potrivit perfect cu nevoile noastre încadrate în bugetul respectiv. Însă dacă  cineva mi-ar fi atenționat să pun deoparte niște bani doar pentru asta, probabil că aș fi luat un scaun și mai performant.

Așa că vă invit la un concurs: Premiul este această scoică oferită de Cybex 

 

Este una din cele mai bune scoici din industrie, cu rezultate excelente la testele de siguranță. Este și Airline approved, ceea ce înseamnă că poți să o iei cu tine în avion și să stea bebelușul în scoică. Are LSP – linear side protection, multiple pozitii ale tetierei, crescand astfel odată cu bebelușul, și este parte dintr-un sistem modular, putând funcționa pe aceeași Bază M, cu scaunul din grupa următoare de vârstă, 0/1 – până la 105 cm înălțime, Sirona M2 i-Size.

CONCURS: Din fericire nu mai e nevoie să strângeți bani și puteți câștiga acum această scoică dacă participați la concurs. Voi la ce ați renunța pentru siguranța copilului vostru și cum ați economisi bani pentru un scaun bun?  La țigări? La mersul cu taxiul? La o masă în oraș? 

Puteți comenta aici și pe pagina de Facebook, Alexisme.

Tragerea la sorți va avea loc pe 1 septembrie, la ora 20, prin random.org. Vă rog lăsați un mail pentru a vă putea contacta, în cazul în care câștigați. Anunț pe Facebook și aici, pe blog, câștigătorul.

 

Aici poți citi și despre campania inițiată de Alexisme.ro privind siguranța în microbuzele școlare. Dacă vreți să o semnați și să o dați mai departe, ați face un bine unui copil. 

Previous Article Plătiți taxă școlară în vacanță, dacă e închisă grădinița?
Next Article Magia bunicilor și rolul lor pe Pământ

About Author

Alexa Stănescu

Bună! Sunt Alexandra Stănescu și cred că măcar în treacăt m-ai auzit la Europa FM, în ultimii 11 ani. Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-mi te rog un comentariu și dacă vrei să dai vestea mai departe cu un share. Multumesc

Related Posts

  • Apelul unei mame: Nu trebuie să moară copii ca să înțelegem importanța scaunul auto!

    septembrie 22, 2020
  • Alexisme. ro, ambasador al Centrului de Siguranță Auto Copii

    iunie 24, 2020
  • Recenzie scaun Auto Britax Romer Dualifix M i-Size (Video)

    decembrie 19, 2019

13 Comments

  1. Elena Reply
    august 22, 2018 at 11:56 am

    Te felicit pentru initiativa, inca mai avem de invatat la capitolul siguranta copiilor in trafic, orice informatie sigur ajuta. Fiecar copil care merge cu masina trebuie protejat, asa ca sunt de parere ca trebuie sa cheltuim suma maxima pe care o avem pentru un scaun. Sunt multe modalitati, noi nu fumam, dar din cand in cand mai comandam mancare acasa, iesirile in oras s-au rarit. Asa ca as renunta la a mai comanda, am gati in casa ceva si asa am reusi sa mai punem bani deoparte. Suntem la al doilea copil, avem scoica de la primul, dar stiu ca exista solutii mai bune si mai sigure.

  2. anca Reply
    august 22, 2018 at 7:10 pm

    Sunt gravida si ma gandesc de ceva vreme la ce va trebui sa renunt cand va aparea cel mic. Sigur voi renunta la obiceiul destul de costisitor de a -mi lua in fiecare luna un articol de imbracaminte sau o pereche de incaltari. Chiar daca de obicei caut reduceri, pana la urma suma cheltuita e substantiala. A,cu argumentul sigurantei copilului cred ca imi pot convinge partenerul sa renunte la dulciuri 🙂

    • Alexa Stănescu Reply
      august 24, 2018 at 5:37 am

      Buna ANca,

      Cred ca iti pot confirma obiceiul cu haine pentru ca si eu am renuntat la asta in primele luni /un an pt simplul motiv ca nu mai ieseai din casa. SI nu simteai nevoia sa mai cumperi ceva nou, culmea. Ideea e sa incerci inainte sa se nasca sa poti strange banii ca sa nu fie o problema financiara dupa ce apare bebe si dai din colt in colt ca toate-s scumpe. Sigur vei gasi o solutie buna. Eh, sa nu ii iei chiar toate dulciurile sotului,da?:)

  3. Andreea Reply
    august 23, 2018 at 7:59 pm

    As renunta la cumparaturile de haine care de cele mai multe ori sunt compulsive 🙂
    Pentru primul copil am facut un efort financiar pentru a lua un scaun cu aprox. criteriile pe care le-ai mentionat si tu si dupa muuulta documentare, chiar un cybex s-a dovedit a fi varianta castigatoare.

  4. Adna Reply
    august 24, 2018 at 8:21 am

    Buna! Noi suntem la primul bebe (Doamne, e incredibil cum ti se schimba universul cand apare o fiinta neajutorata in viata ta!) si evitam sa il luam cu masina pe cat posibil, scoica de la carucior nu ne coafeaza prea mult si o folosim doar cand este impetuos necesar (mers la doctor, in principiu). La capitolul renuntari sunt multe de enumerat si nu as renuta, ci am renuntat: haine, incaltaminte, iesiri in oras, cumparaturi hoatice, adica evitatul mersului in malluri si hypermarketuri. Mai exista si piata la o adica! Iar sotul, pe langa acestea, a rarit mersul la pescuit! Pana cand se va umple pusculita si se vor indesi calatoriile, va doresc sa aveti cei mai in siguranta copii!

    • Alexa Stănescu Reply
      august 25, 2018 at 6:14 am

      Asa este. In momentul in care apare pe lume copilasul, iti dai seama cata resposnsabilitate ai si cat de mult iti doresti sa il protejezi. Practic, totul inseamna un pericol pentru el, așa credem noi parintii. Treptat insa trebuie sa le lasam acea libertate si sa nu exageram cu protejarea lor pt ca riscam sa le fie lor greu sa se adapteze.

  5. Nicoleta Reply
    august 25, 2018 at 3:34 pm

    Chiar dacă avem doar un copil de 7 luni, am început să deprindem obiceiul sănătos de a renunța la lucruri sau deprinderi nesănătoase atunci când vine vorba de a economisi pentru cel mai mic membru al familiei. Așadar, mâncăm mai des acasă decât în oraș, am ales un abonament mai ieftin la telefonie, cu aproape aceleași servicii, analizăm foarte bine ofertele înainte de a lua ceva de care avem nevoie și ne gândim de mai multe ori înainte să cumpărăm un lucru (de multe ori s-a dovedit că nu ne-ar fi fost de folos). În rest, încercăm să nu ne complicăm. Ne bucurăm toți trei de lucrurile simple, dar esențiale. 🙂

    • Alexa Stănescu Reply
      august 31, 2018 at 1:34 pm

      Este uimitor cum un copil așa de mic ne învață atât de multe lucruri!Sănătate și înțelepciune vă doresc!

  6. Alin Barlean Reply
    august 31, 2018 at 11:39 am

    Pentru a strânge banii, am inceput sa pun in balanța cumpărăturile de lucruri mai putin urgente si cu folosinta intarziata (tot felul de accesorii pentru statia de inginer, masina munca, pentru a fi acolo). Un scaun de masina sigur si testat este de neînlocuit.

  7. Mihaela Iacob Reply
    septembrie 1, 2018 at 6:34 am

    Am renuntat sa mai cumpăr decorațiuni interioare. Când apare un copil in casa, acestea devin inutile si periculoase. Rafturile la indemana lui bebe, umplute cu tot felul de vaze si suporturi, au fost înlocuite cu o paradă a jucariilor.

  8. Alexa Stănescu Reply
    septembrie 2, 2018 at 1:12 pm

    Concursul s-a încheiat. Random.org a decis ca Alin Barlean e castigatorul scaunului auto Cybex. Felicitari!

    • Alin Barlean Reply
      septembrie 2, 2018 at 3:29 pm

      Multumesc mult! E primul lucru castigat! Ma bucur cu atat mai mult cu cat este ceva necesar si sigur!

      • Alexa Stănescu Reply
        septembrie 2, 2018 at 8:51 pm

        Nimic nu e intamplator. Să vă fie de folos! Multumesc pentru participare, Alin.

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Abonează-te!

Înscrie-te aici cu adresa de e-mail ca să primești articolele noi::

My Social Media

Postări populare

  • Recenzie carte | Când amintirile noastre vor veni sa danseze, Virginie Grimaldi mai 8, 2023
  • Lista muzeelor din țară care participă la Noaptea Muzeelor, sâmbătă, 13 mai, și ce puteți descoperi mai 13, 2023
  • De ce amintirile legate de casele în care trăim în copilărie sunt atât de puternice, oare? mai 17, 2023
  • Lansări de cărți pentru copii și programul Bookfest 2023 mai 23, 2023

Instagram

alexa_stanescu

Poate fi frustrant și copleșitor pentru copii să aleagă cărți la târgul de carte. 
-Prea multe cărți, le vreau pe toateee, mama, îmi zice D. 
Am lăsat câteva sfaturi pentru voi, părinți, cum să îi îndrumați să aleagă. 
Cele mai importante lucruri: stabiliți un buget pe care vi-l permiteți, nu îl depăsiti, și luați-vă timp să savurați experiența de a sta printre standuri cu copiii. Enjoy, @bookfest.ro ! Pe story o să pun și cum a fost plimbarea noastră la Bookfest. Logic că la final s-au luat la întrecere, care are mai multe cărți🙈 

#cartipentrucopii 
#targdecarte 
#educatiaconteaza 
#educatiacopiilor 
#alegemcarti
“Îmi pare rău că nu am fost lângă copii câ “Îmi pare rău că nu am fost lângă copii când creșteau, îi vedeam doar dormind”. Este concluzia a două femei pe care le-am ascultat aseară la @fuckupnights_bucharest. 

Din fericire ambele și-au dat seama și au spus stop, chiar dacă erau mai mari copiii când s-a întâmplat asta. Timpul nu e pierdut. Acum recuperează împreună. 

Aveam nevoie de încă o confirmare că este cea mai bună alegere pe care am făcut-o. Să stau cât mai mult cu copiii, să lucrez de acasă mai mult, să nu îi duc la afterschool, chiar dacă e și greu de multe ori. 

Poveștile celor 4 femei care au împărtășit cu noi “fuckups”, au fost atât de reale, m-am regăsit în majoritatea, poate și pentru că au povestit despre presa anilor 2000 și am simțit mai bine legătura. 

Două lucruri le-am reținut, ambele de la Lucia Antal, Head of Research Development la Pro TV.

Un fuckup poate să nu fie fuckup din perspectiva altcuiva. Tu poți vedea un eșec, dar altcineva poate vedea un lucru pozitiv, sau viceversa. 

Și al doilea lucru: a întrebat-o cineva s-ar întoarce în timp ce și-ar spune sieși ca să nu facă greseli. Răspunsul mi s-a părut atât de autentic: 

“Dacă m-aș întoarce în timp, tot nu m-as asculta nici pe mine”. 

Așa este. Așa cum nici copiii noștri nu ne ascultă, oricât le-am spune să învețe din greșelile noastre. 

Am plecat de acolo atât de bine încărcată emoțional, mi-au plăcut speakerii, nu a fost un eveniment moralist deloc, iar publicul foarte tânăr și educat, cu întrebări bune și deloc superficial. 

Mai vin, @julia.nagy, cea mai tare moderatoare!🤘

Despre FuckUp Nights

F*ckup Nights Bucharest este deja un fenomen cunoscut in peisajul bucurestean si face parte din seria de evenimente care au loc la nivel global, in 215 de orase din 62 de tari din intreaga lume.
Evenimentul se concentreaza pe abordarea constructiva a esecurilor profesionale si are misiunea de a te invata cum sa gestionezi obstacolele din viata profesionala, pe care toti le avem...  te incurajeaza sa privesti situațiile dificile ca fiind oportunitati de invatare

#fuckupnights 
#invatadingreseli
#lifeisshort 
#momblogger
V-am mai scris pe aici că nu sunt adepta online-u V-am mai scris pe aici că nu sunt adepta online-ului pentru copii, cu siguranță nu a rețelelor sociale, dar youtube si google are our friends totuși, nu putem nega asta. 

În doze mici, copiii pot si trebuie să afle despre internet iar noi părinții trebuie să acceptăm multe, însă cu limitele ferme totuși. 

Pe 30 mai hai la o dezbatere pe subiectul: Generația “digital natives” & relația cu părinții, de la 18:30 – 21:30, la Nod Makerspace.

𝗜𝗻𝘁𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗴𝗿𝗮𝘁𝘂𝗶𝘁𝗮! Link inscriere: https://moderndads.ro/modern-family-challenges/ 
𝗟𝗢𝗖𝗔𝗧𝗜𝗘: Nod Makerspace (Splaiul Unirii 160)

👉18:30: Inregistrare, networking & brand activation
👉18:45 – 19:30: 𝗖𝘂𝗺 𝘀𝗮̆ 𝗺𝗮̆ 𝗳𝗮𝗰 𝗮𝘂𝘇𝗶𝘁: 𝗰𝗮 𝗽𝗮̆𝗿𝗶𝗻𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗮𝗱𝗼𝗹𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝘁/𝗰𝗮 𝗮𝗱𝗼𝗹𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝘁? 𝗣𝗹𝘂𝘀 𝘀𝗳𝗮𝘁𝘂𝗿𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗴𝗲𝘀𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘀𝗶𝘁𝘂𝗮𝘁̦𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝘃𝗶𝗼𝗹𝗲𝗻𝘁𝗮/𝗯𝘂𝗹𝗹𝘆𝗶𝗻𝗴, Diana Stănculeanu, psihoterapeut și expert național în sănătate mintală; 

👉19:30 – 19:45: Invitat special

👉19:45 - 20:15: 𝗣𝗿𝗼𝘃𝗼𝗰𝗮̆𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗮𝗱𝗼𝗹𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝘁̦𝗲𝗶 𝗶̂𝗻 𝗲𝗽𝗼𝗰𝗮 𝗱𝗶𝗴𝗶𝘁𝗮𝗹𝗮̆, Laura Ion, trainer acreditat specializat în domeniul siguranței online pentru copii și consilier în dezvoltare personală și vocațională, Data Privacy Officer acreditat. 

👉20:15 - 20.40: 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗲𝗰𝗶𝗻𝘁̦𝗲𝗹𝗲 𝗮𝗰𝘁̦𝗶𝘂𝗻𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗼𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲: 𝗰𝗲 𝘁𝗿𝗲𝗯𝘂𝗶𝗲 𝘀𝗮̆ 𝘀̦𝘁𝗶𝗲 𝗮𝗱𝗼𝗹𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗶? Mircea David, avocat în Baroul București, doctorand în drept execuțional penal, implicat în activitățile de educație juridică; 

👉20:40 – 21:00 Socializare & brand activation
21:00 – 21:25: 𝗙𝗔𝗠𝗜𝗟𝗬 𝗧𝗔𝗟𝗞𝗦 cu Alex Zamfir, Celmaibuntata.ro & The Funny Brand
👉21:30: Tombola & networking
Avem o dilemă în familie: Puzzle-urile se distru Avem o dilemă în familie: Puzzle-urile se distrug după ce le facem sau le înrămăm? 

Eu sunt adepta distrusului ca să le refacem mereu. 
Soțul le vrea pe pereti. Bine, el are puzzle-uri de peste 1000 de piese pe care le face împreună cu D. și a început deja să le lipească pe un perete din hol. Vezi foto. 

La voi cum e? 

Treaba e că am găsit niște puzzle-uri din lemn de la WoodMix Puzzles geniale pe care nu vreau să le înrămeze pentru că sunt mult prea misto si deosebite. Nici nu cred că se poate datorită formei lor. Piesele sunt geniale, fie are formă e diferită. 

Ne-au antrenat creierul aceste puzzle-uri pentru că te pune să gândești altfel atunci când cauți o piesă. 
Am reusit să dăm microbul și în vecini. D. a început primul puzzle din serie cu un prieten care nu a putut sta la noi până să termine puzzle-ul. Tare supărat a fost. I-am trimis poze cu update:)( 

Vă las in story un video cu două dintre puzzle-uri. Mai avem unul sigilat care este al micului Blond și la care tot atentează frati-su le motiv că:” până crește el, mama.. e păcat “ 🤣🙈
Când vedeți o mamă cu unghiile făcute, să fiți siguri că e o provocare și o realizare să și le facă. 

După ce am născut ani de zile nici nu visam să am 10 minute să le fac. Acum reușesc dar cu asistență și alte provocări cum ar fi să le șterg lor unghiile. 

Dar ce zic eu 10 minute. Să că explic: dimineață am zis că mă apuc. Mi-am luat trusa și ojele. Până au venit turcii peste mine cu doleante: Vreau și eu cafeluțăăă, eu cu cacao și cu spumă, eu fără dar cu miere, etc.. Am percutat, apoi m-am luat cu treabă prin casă. Am făcut de toate cu gândul la momentul magic final când îmi voi face unghiile. 
Mă întorc la masă, îmi dau seama că îmi tăiasem unghiile nu de la o mână, ci doar de la 3 degete și alea neconsecutive🙈🤷‍♀️
Ps: hastagul mamadebaieti chiar nu isi are rostul in această postare:)) 

Cine își face unghiile acasă mai rapid e eroina. 

#viatacucopii 
#lifewithkids 
#viatacucopii 
#mamadebaieti 
#momblogger 
#bloggermom
Când vecina mă sună si-mi spune: -Hai să-ți d Când vecina mă sună si-mi spune:
-Hai să-ți dau fasole și prăjitură pentru copii… 
Sar din pat în pijamale ( m-a lovit răceala de la D.) De altfel, am făcut schimb de prăjituri. Pe story vedeți și prăjitura mea. 
Așa e cu vecini mișto când stai la curte. 

#viațalațară 
#amintiridinbucatarie 
#weekendulincepe 
#weekendmood 
#bloggermom 
#viatacucopii
Nu mă pricep la pământ și munca pământului, Nu mă pricep la pământ și munca pământului, căci soțul se ocupă de plantat, eu cel mult de udat, dar recunosc că e ceva în neregulă cu natura. După o zi de ploaie în care nu puteam planta, a urmat doar o zi de soare care a uscat totul și pământul e format din bulgări mari greu de spart. 

Dar copiii au fost cei mai fericiți să ajute și să ude ce au plantat: roșii, cartofi, dovlecei, vinete, fasole și multe altele. 

Voi cum ați petrecut duminica? 

#viațalațară 
#fiiinfluencerulcopiluluitau 
#educatiadeacasă 
#momblogging
#viatacubaieti 
#viatacucopii
Apucăm rar să ne vedem cu prieteni dar nu ratăm Apucăm rar să ne vedem cu prieteni dar nu ratăm zilele copiilor, ceea ce cred că și ai nostri făceau. Îmi amintesc când părinții se vedeau cu anumiți prieteni de zile de naștere și noi copiii ne jucam. Și în ziua de azi, când noi părinții le cam dictăm prieteniile, mă bucur că ai nostri copii, din prietenii diverse, se simt mereu bine împreună. 

O zi cu soare, prea mult vânt, ( n-am putut pune un balon) pictură de la Georgiana care mereu ne furnizează forme de ipsos de pictat și trambulina care a fost vedeta zilei. Pe lângă micul Blond, of course. 

#weekendcuprietenii 
#mamadebaieti 
#weekendfun 
#momblogger 
#viatadeparinte 
#fiiinfluencerulcopiluluitau
Mai multe... Follow on Instagram

Arhive

© Copyright 2014. Theme by BloomPixel.