• Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Facebook Twitter Google+
Alexisme
  • Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Home  >  Acasă • Uncategorized  >  La ce ai renunța pentru siguranța copilului tău? Concurs Cybex
AcasăUncategorized

La ce ai renunța pentru siguranța copilului tău? Concurs Cybex

Alexa Stănescu august 21, 2018 Cybex, scaun auto 13 Comments 1801 Views

Când m-am lăsat de fumat am făcut clasicul bilanț al banilor economisiți de pe urma NEfumatului. Și îmi plăcea că am niște sute de lei în plus în buzunar, care se simțeau, clar. Acum nici nu vreau să mă gândesc ce gaură bugetară aș fi avut dacă aș fi continuat să fumez.

Una dintre primele cele mai grele decizii pe care le-am luat de când am devenit părinte a fost alegerea scaunului auto și tare mi-ar fi plăcut ca cineva să îmi spună ce am să vă spun eu acum vouă.

Faptul că NU trebuie să pun în balanță siguranța copilului în mașină și banii, pentru că un scaun costă în jur de 1500- 2000 de lei, și oamenii ca mine, ca noi, nu au la dispoziție aceștia bani pe lună. Pot cel mult să îi strângă încet încet, din timp.

Am ajuns la concluzia că îți poți permite un scaun mai scump și mai sigur pentru copilul tău dacă renunți la ceva din viața ta și pui deoparte banii. Cel mult 9 luni, să zicem. Cu 150 de lei pe lună puși deoparte se strânge o sumă frumușică pentru un scaun auto sigur. Un pachet de tigari costă cam 17 lei, nu? Un pachet pe zi, înseamnă o economie de 510 lei pe lună! Vă dați seama? În doar 4 luni poți lua un scaun auto de calitate foarte bună și durabil plus alte lucruri utile și mai costisitoare altfel.

Așadar, după ce criterii am ales eu scaunul auto, după vârsta de 6 luni:

  • Preț – fiecare își stabileste o limită de preț maximă, dar bine ar fi să fie un minim de 1ooo de lei. Ce este sub nu mi s-au părut deloc sigure. Nu corespundeau testelor de siguranță.
  • Să poate fi folosit cât mai mult reaf -facing, adică cu spatele la direcția de mers. Sunt ferm convinsă după toate testele văzute și după legile fizicii, că o frână pusă când copilul stă cu spatele îl va proteja mai ales la zona gâtului încă fragilă până la 4-5 ani.
  • Am vrut un scaun pe termen lung dar nici chiar până la 25 kg (adică 7 ani) pentru că se uzează.

În final, vă spun că eu am ales un scaun care s-a potrivit perfect cu nevoile noastre încadrate în bugetul respectiv. Însă dacă  cineva mi-ar fi atenționat să pun deoparte niște bani doar pentru asta, probabil că aș fi luat un scaun și mai performant.

Așa că vă invit la un concurs: Premiul este această scoică oferită de Cybex 

 

Este una din cele mai bune scoici din industrie, cu rezultate excelente la testele de siguranță. Este și Airline approved, ceea ce înseamnă că poți să o iei cu tine în avion și să stea bebelușul în scoică. Are LSP – linear side protection, multiple pozitii ale tetierei, crescand astfel odată cu bebelușul, și este parte dintr-un sistem modular, putând funcționa pe aceeași Bază M, cu scaunul din grupa următoare de vârstă, 0/1 – până la 105 cm înălțime, Sirona M2 i-Size.

CONCURS: Din fericire nu mai e nevoie să strângeți bani și puteți câștiga acum această scoică dacă participați la concurs. Voi la ce ați renunța pentru siguranța copilului vostru și cum ați economisi bani pentru un scaun bun?  La țigări? La mersul cu taxiul? La o masă în oraș? 

Puteți comenta aici și pe pagina de Facebook, Alexisme.

Tragerea la sorți va avea loc pe 1 septembrie, la ora 20, prin random.org. Vă rog lăsați un mail pentru a vă putea contacta, în cazul în care câștigați. Anunț pe Facebook și aici, pe blog, câștigătorul.

 

Aici poți citi și despre campania inițiată de Alexisme.ro privind siguranța în microbuzele școlare. Dacă vreți să o semnați și să o dați mai departe, ați face un bine unui copil. 

Previous Article Plătiți taxă școlară în vacanță, dacă e închisă grădinița?
Next Article Magia bunicilor și rolul lor pe Pământ

About Author

Alexa Stănescu

Bună! Sunt Alexandra Stănescu și cred că măcar în treacăt m-ai auzit la Europa FM, în ultimii 11 ani. Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-mi te rog un comentariu și dacă vrei să dai vestea mai departe cu un share. Multumesc

Related Posts

  • Apelul unei mame: Nu trebuie să moară copii ca să înțelegem importanța scaunul auto!

    septembrie 22, 2020
  • Mândră că sunt Ambasador al Centrului de Siguranță auto Copii – REDUCERI la scaune auto

    iunie 24, 2020
  • Recenzie scaun Auto Britax Romer Dualifix M i-Size (Video)

    decembrie 19, 2019

13 Comments

  1. Elena Reply
    august 22, 2018 at 11:56 am

    Te felicit pentru initiativa, inca mai avem de invatat la capitolul siguranta copiilor in trafic, orice informatie sigur ajuta. Fiecar copil care merge cu masina trebuie protejat, asa ca sunt de parere ca trebuie sa cheltuim suma maxima pe care o avem pentru un scaun. Sunt multe modalitati, noi nu fumam, dar din cand in cand mai comandam mancare acasa, iesirile in oras s-au rarit. Asa ca as renunta la a mai comanda, am gati in casa ceva si asa am reusi sa mai punem bani deoparte. Suntem la al doilea copil, avem scoica de la primul, dar stiu ca exista solutii mai bune si mai sigure.

  2. anca Reply
    august 22, 2018 at 7:10 pm

    Sunt gravida si ma gandesc de ceva vreme la ce va trebui sa renunt cand va aparea cel mic. Sigur voi renunta la obiceiul destul de costisitor de a -mi lua in fiecare luna un articol de imbracaminte sau o pereche de incaltari. Chiar daca de obicei caut reduceri, pana la urma suma cheltuita e substantiala. A,cu argumentul sigurantei copilului cred ca imi pot convinge partenerul sa renunte la dulciuri 🙂

    • Alexa Stănescu Reply
      august 24, 2018 at 5:37 am

      Buna ANca,

      Cred ca iti pot confirma obiceiul cu haine pentru ca si eu am renuntat la asta in primele luni /un an pt simplul motiv ca nu mai ieseai din casa. SI nu simteai nevoia sa mai cumperi ceva nou, culmea. Ideea e sa incerci inainte sa se nasca sa poti strange banii ca sa nu fie o problema financiara dupa ce apare bebe si dai din colt in colt ca toate-s scumpe. Sigur vei gasi o solutie buna. Eh, sa nu ii iei chiar toate dulciurile sotului,da?:)

  3. Andreea Reply
    august 23, 2018 at 7:59 pm

    As renunta la cumparaturile de haine care de cele mai multe ori sunt compulsive 🙂
    Pentru primul copil am facut un efort financiar pentru a lua un scaun cu aprox. criteriile pe care le-ai mentionat si tu si dupa muuulta documentare, chiar un cybex s-a dovedit a fi varianta castigatoare.

  4. Adna Reply
    august 24, 2018 at 8:21 am

    Buna! Noi suntem la primul bebe (Doamne, e incredibil cum ti se schimba universul cand apare o fiinta neajutorata in viata ta!) si evitam sa il luam cu masina pe cat posibil, scoica de la carucior nu ne coafeaza prea mult si o folosim doar cand este impetuos necesar (mers la doctor, in principiu). La capitolul renuntari sunt multe de enumerat si nu as renuta, ci am renuntat: haine, incaltaminte, iesiri in oras, cumparaturi hoatice, adica evitatul mersului in malluri si hypermarketuri. Mai exista si piata la o adica! Iar sotul, pe langa acestea, a rarit mersul la pescuit! Pana cand se va umple pusculita si se vor indesi calatoriile, va doresc sa aveti cei mai in siguranta copii!

    • Alexa Stănescu Reply
      august 25, 2018 at 6:14 am

      Asa este. In momentul in care apare pe lume copilasul, iti dai seama cata resposnsabilitate ai si cat de mult iti doresti sa il protejezi. Practic, totul inseamna un pericol pentru el, așa credem noi parintii. Treptat insa trebuie sa le lasam acea libertate si sa nu exageram cu protejarea lor pt ca riscam sa le fie lor greu sa se adapteze.

  5. Nicoleta Reply
    august 25, 2018 at 3:34 pm

    Chiar dacă avem doar un copil de 7 luni, am început să deprindem obiceiul sănătos de a renunța la lucruri sau deprinderi nesănătoase atunci când vine vorba de a economisi pentru cel mai mic membru al familiei. Așadar, mâncăm mai des acasă decât în oraș, am ales un abonament mai ieftin la telefonie, cu aproape aceleași servicii, analizăm foarte bine ofertele înainte de a lua ceva de care avem nevoie și ne gândim de mai multe ori înainte să cumpărăm un lucru (de multe ori s-a dovedit că nu ne-ar fi fost de folos). În rest, încercăm să nu ne complicăm. Ne bucurăm toți trei de lucrurile simple, dar esențiale. 🙂

    • Alexa Stănescu Reply
      august 31, 2018 at 1:34 pm

      Este uimitor cum un copil așa de mic ne învață atât de multe lucruri!Sănătate și înțelepciune vă doresc!

  6. Alin Barlean Reply
    august 31, 2018 at 11:39 am

    Pentru a strânge banii, am inceput sa pun in balanța cumpărăturile de lucruri mai putin urgente si cu folosinta intarziata (tot felul de accesorii pentru statia de inginer, masina munca, pentru a fi acolo). Un scaun de masina sigur si testat este de neînlocuit.

  7. Mihaela Iacob Reply
    septembrie 1, 2018 at 6:34 am

    Am renuntat sa mai cumpăr decorațiuni interioare. Când apare un copil in casa, acestea devin inutile si periculoase. Rafturile la indemana lui bebe, umplute cu tot felul de vaze si suporturi, au fost înlocuite cu o paradă a jucariilor.

  8. Alexa Stănescu Reply
    septembrie 2, 2018 at 1:12 pm

    Concursul s-a încheiat. Random.org a decis ca Alin Barlean e castigatorul scaunului auto Cybex. Felicitari!

    • Alin Barlean Reply
      septembrie 2, 2018 at 3:29 pm

      Multumesc mult! E primul lucru castigat! Ma bucur cu atat mai mult cu cat este ceva necesar si sigur!

      • Alexa Stănescu Reply
        septembrie 2, 2018 at 8:51 pm

        Nimic nu e intamplator. Să vă fie de folos! Multumesc pentru participare, Alin.

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Abonează-te!

Înscrie-te aici cu adresa de e-mail ca să primești articolele noi::

My Social Media

Postări populare

  • Începe școala în plin sezon de gripa si viroze – părinții, primii responsabili să nu trimită copilul bolnav la școală ianuarie 8, 2023
  • Ziua Internationala a scrisului de mana | O mai fi important scrisul de mana? ianuarie 23, 2023
  • Unde puteți merge cu copiii de Ziua Nationala a Culturii, pe 15 ianuarie – intrare gratuită la ateliere și muzee în țară ianuarie 13, 2023
  • AUDIO Facem teme acasă împreună cu copiii? Interviu cu Oana Moraru ianuarie 31, 2023

Instagram

alexa_stanescu

Ce zi mai bună decât Ziua Cititului împreună s Ce zi mai bună decât Ziua Cititului împreună să vă amintesc crezul meu: Fii influencerul copilului tău?. 
Am postat câteva dintre titlurile preferate din perioada asta de la Editura DPH. Aveti cod de EXTRA reducere 15% pe langă reducerile de pe site! Codul este Alexisme. 

#ziuacitituluiîmpreună 
#lecturacopii 
#lecturăcopii 
#sacitimcopiilor 
#sacitimimpreuna 
#scoala
#esucatieacasa
#bloggermom
Ep.11 Parintii trebuie să știe - Facem temele cu Ep.11 Parintii trebuie să știe - Facem temele cu copiii acasă? Cum, fără să ridicăm tonul? Unul dintre sfaturile care a mers foarte bine pentru noi a fost să tratez copilul ca pe un coleg, nu să iau aer de părinte care știe. Aur e acest sfat, vă zic. Face mult bine psihicului când simți că faci poc de la adunări.🤣

📚Cine mai face teme cu copiii, mâna sus sau lăsați un comentariu. Am lansat episod nou al podcastului Cu capul în nori, un interviu valoros cu  @oanamoraru_educational🙏

 #scoala  #teme #temeacasa #educatie #copii #claseleprimare #backtoschool  #temecuparinti #temeafterschool #iubire #parinti #joaca #activitaticopii  #ganduri #informatii #parinticooperare #copiiteme
Când îți zicea lumea: Să faci și o fată.. oa Când îți zicea lumea: Să faci și o fată.. oare la asta se referea? La pac pac si bum bum cu băieți? 🙈 săbii și pistoale? 🤷‍♀️Cum e viața cu fete sau cu o fată măcar? Comentați vă rog, spulberați-mi visele, că poate mă iau ideile, mai știi? 👇

#copii
#copiifericiti
#joacabaietii 
#viatacubaieti 
#mamadebaieti 
#mamadebaieti👬❤️💋 
#motherofboys 
#momblogger
Am zis să scot copiii la locul de joacă și să Am zis să scot copiii la locul de joacă și să mai schimbăm atmosfera, se mai văd și cu colegi. Eu, sperând că micul Blond se va juca la locul de joacă am îndrăznit să iau o carte cu mine. Zău, parcă sunt la primul copil, așa naivă sunt crezând că apuc să citesc o pagină. 🙈
Dar până să plecăm de acasă, mă vede D. cu cartea:
-Ah, păi îmi iau și eu cartea să citesc! 
Puteam zice nu? 
Acolo, micul Blond nu vrea la locul de joacă deloc, frati-su la masă citește, eu mă fâțâi de colo colo. Bine că totuși am mai avut și eu compania unui prietene și D. într-un final ( adică la propriu la finalul ieșirii) s-a jucat 5 minute cu colegul lui🙈
Dar cine a mâncat la reducere de Mica Unire pizza și hamburgeri, ceva autentic? 🤣

#viatacucopii 
#momblogger 
#activitaticopii 
#larestaurantcucopiii
In weekend îmi place că am timp să gătesc dimi In weekend îmi place că am timp să gătesc dimineața. Ne trezim mai târziu cu o jumătate de oră sau o oră dacă avem noroc, ne mai hârjonim în pat în 30 de minute până leșinăm de râs, sau dacă e vremea de azi de cuibărim sub plapumă. 

Acest mic dejun brunch e preferatul copiilor și profit maxim de el pentru că îl mănâncă amândoi. Ouă ochi “pe pat” de fasole cu suc de rosii, porumb și ciuperci sau orice mai aveti prin frigider. Sau altfe spus, mâncărică cu de toate și deasupra ouă. Eu nu le bag la cuptor dar merge. Va puteți juca cu mirodeniile. Eu prefer busuioc, îl iubesc în combinație cu rosiile. 

Și pentru că mă tem că nu vor mai mânca mult această mâncare, si oricum nu merge și sâmbătă și duminică.. am nevoie de idei. Voi ce mai gătiți in weekend la micul dejun târziu sau nu? 

#amintiridinbucatarie 
#viatacucopii 
#viațalațară 
#ideidemicdejun 
#momblogger 
#parentingblog 
#părințeală
Vine un moment în viață când copilul știe luc Vine un moment în viață când copilul știe lucruri pe care tu nu le știi. Da, se poate întâmpla și la 8 ani ai lui. 
Recunosc, nu am avut niciodată curiozitatea să învăț șah pentru că auzeam mereu că e foarte greu, și nu eram genul de om ambițios sau cu răbdare. Ei bine, ieri la ora de sport, ( da, ați citit bine!) profesorul i-a învățat șah. Mi se pare un lucru admirabil, chiar dacă nu au făcut mișcare fizică. Ei, și a venit al meu acasă, a căutat și pe tabletă niște jocuri cu șah, și când am terminat eu munca seara, m-a luat la un joc. 
Brusc, eu eram copilul și el adultul. Mi-a explicat regulile și îl întrebam la fiecare mutare: cum merge calul? Cum merge tura? Etc…🤣 după 5 minute nu mă mai suporta copilul: 
-Acum ți-am explicat, mama! 
-Ce să fac, uit. 
Am scos telefonul și mi-am pus regulile în față. 🙈 M-a bătut, nu sunt sigură dacă fair pe regulile reale, dar știu că a muncit și a avut răbdare singur să învete.. chiar și cu tableta. Nu știu cât o să îl țină faza, dar nu mai contează asta. 

Ai vostri v-au dovedit deja că știu lucruri pe care voi nu le știți? Ce anume? 

Vă mai povestesc eu câteva in comentarii. 

#educatie 
#sahcopii 
#invatasah 
#momblogger 
#părințeală 
#mamadebaieti 
#viatacucopii 
#clubdesah 
#educatielascoala 
#lectiidelacopii
Părinții trebuie să știe, ep 11. Am descoperit Părinții trebuie să știe, ep 11. Am descoperit un simplu truc, pentru noi mamele exasperate că nu mănâncă copiii. Sunt foarte curioasă dacă ați încercat și voi metoda asta. Funcționează? Scrieți în comentarii, pls sau lăsați o ❤️ dacă a mers. 

#viatademama 
#trucuridemama
#viatacucopii
#educatie 
#parinti
#informatiiparinti 
#cumsamanancecopiii
#lifewithkids 
#parentingtips 
#parinteala
Noi părinții suntem influencerii copiilor noștr Noi părinții suntem influencerii copiilor noștri. Va veni o zi ( nu prea departe de acum) când ei vor avea propriile păreri pe care va trebui să le ascultăm și mai ales, să le acceptăm. Să ne mușcăm limba când știm că o decizie de-a lor nu le va aduce bucurie, ci suferință, să îi lăsăm să greșească, dar cât? Nici un părinte nu știe asta, o simte doar pe propria piele și poate doar să spere că va fi bine.
Închid ochii și întipăresc imaginea asta pe retină, când D. a învățat de la tatăl lui primele acorduri de la Nothing Else Matters, pe care le bughesc și eu din adolescență, ca o rockeriță care se respecta🤣🤣 Slide pentru sunet 

Piatra de hotar a pus-o soțul, așadar. Acum începe greul, să le dăm tot mai multă libertate în alegeri, fie ele și muzicale. 

Voi cu ce ați vrea să “vă influențați copiii?”

#amintirifrumoase 
#amintirilenoastre 
#viatacucopii 
#fiiinfluencerulcopiluluitau
#momblogger 
#mamadebaieti 
#motherofboys 
#parenting
Mai multe... Follow on Instagram

Arhive

© Copyright 2014. Theme by BloomPixel.