• Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Facebook Twitter Google+
Alexisme
  • Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Home  >  Uncategorized  >  Ce am aflat despre copilul meu, pictând cu el + CONCURS DIVERTA
Uncategorized

Ce am aflat despre copilul meu, pictând cu el + CONCURS DIVERTA

Alexa Stănescu iulie 11, 2018 acuarele, Diverta, joaca, premii, timp impreuna, timp liber 21 Comments 2061 Views

Abia a început vacanța pentru  copiii noștri și nu știm cum să le umplem timpul, nu-i așa? Am ales să ne jucăm împreună FĂRĂ REGULI.

Mi-am propus să vă dau câteva idei săptămânile ce urmează, cu ajutorul magazinelor Diverta, care au o ofertă foarte bogată de la papetărie, jocuri educative, cărți, colecții Lego, păpuși, puzzle-uri și multe altele. Am vizitat Diverta Băneasa care este cel mai mare magazin al lor, cred. Copilul din mine ar fi plecat cu jumătate de magazin, iar adultul cu cealaltă jumătate.

Ia ghiciți ce am ales eu pentru primul proiect? Ceva ușor de tot

foto: în Magazinul Diverta Băneasa

Dintr-o joacă banală, aceea de a colora, am descoperit multe despre copilul meu

Acest articol îl gândisem cu totul altfel: pozele erau mult mai artistice în capul meu, dar când am ajuns acasă și m-a văzut D. cu punga plină de carioci, culori, acuarele, pensule, inimi și altele, nu a mai avut răbdare, a dat iama în ele și l-am alergat prin casă pentru a prinde în poză momentele:)  Atât am reușit să fac..cea mai bună poză:

 

foto: arhivă personală

Așadar, m-am gândit să pictăm împreună. Sunt uimită că habar nu aveam ce mult îi place să picteze și câte informații știe: cum se ține pensula, despre apa care se colorează, de ce se colorează, cum se amestecă toate culorile, cum le combină, ce culoare are cerul și ce culori sunt în curcubeu.

Dintr-o joacă banală, aceea de a colora, am descoperit multe despre copilul meu. Am descoperit că poate fi independent, că se poate juca singur, că are răbdare la desen, că îi plac anumite culori, că îi place să deseneze cerul și multe flori. Are chiar și culori preferate. Nu știu dacă are vreun talent spre pictură dar cred că e un bun punct de pornire. Și zic asta pentru că tot weekendul numai această activitate a vrut să o facă: a pictat până a amestecat culorile. Și avea o problemă cu alb-ul care tot devenea gri:))

Iar eu am fost foarte încântată că a vrut să deseneze și singur, fără mine.

Am observat și cum îl învață la grădiniță să coloreze și să picteze. Mă bucur să aflu că nu se pune accent pe perfecțiune, să deseneze doar în liniile trasate. Îi lasă să se mâzgălească și să mâzgălească foi.

– D., ce culoare are cerul? 

– Negru!  Afară ploua torențial,  deci se înțelege de ce nu era albastru. Uite, mami, fac cerul, și flori și un copac. Copilul meu desenează singur! Am simțit că parcă am ratat o etapă din viața lui. Când a învățat el toate astea? Intr-un an de grădiniță?

Și logic, că s-a umplut de acuarele pe mâini, pe fața, peste tot, dar din fericire se iau imediat cu săpun, deci nu vă faceți griji.

____

Am reușit apoi să aranjez a doua zi masa de afară și să pictăm 2 inimioare de polistiren pe care le-am primit de la Diverta. Evident că eu aveam planuri mari, să mă uit pe Pinterest ce să pictăm, poate facem ceva interesant, fancy, ieșit din comun. Mda. Iar mi-a dat planurile peste cap când a văzut inimile. Haț! Să le picteze el. Am luat 2 bețe de frigărui și am înfipt inimile ca să le colorăm.

Apoi a început să ne întrebe pe toți membrii familiei (eram 4 în total) ce culoare vrem să ne picteze inimile. Doar că aveam doar 2 inimi, și el nu știa asta:) Așa că, dragul de el, a promis 2 inimi pentru 4 oameni.

Am apucat să pictez și eu una, pe jumătate, apoi a terminat-o el.

Ne-am pus și două cafele  de dimineață ca să fie totul perfect și să desenăm cu spor.

– Mami, uite inima asta e neagră e pentru tine, și cealaltă pentru Carla. 

Acest timp petrecut cu copiii noștri făcând nimicuri (credem noi), este de neprețuit pentru că le creăm amintiri frumoase și le dăm confort emoțional.

La final, vă propun un concurs, pentru că cei de la Diverta vor să dea niste premii cititorilor mei, și le multumesc cu această ocazie.

Premiu: Un set de carioci GIOTTO și un set de acuarele cu 12 culori GIOTTO +2 inimioare pe care să le colorați după cum doresc inimile voastre. 

  • Ce trebuie să faceți pentru a câștiga premiul de mai jos?

Pentru că urmează alte episoade de art&crafts în vacanța aceasta, mi-ar plăcea să-mi dați și voi idei. Ce lucruri educative și amuzante faceți împreună cu copiii voștri?  Desenați, pictați, decupați, iepurași, animale, prințese? Chiar vă rog și poze dacă se poate. Doar cu operele de artă ale voastre.  Puteți lăsa mesaje în comentarii sau / și poze pe pagina de Facebook, Alexisme. 

Câștigătorul îl voi anunța pe 20 iulie pe pagina de Facebook, Alexisme.

Mult succes!

 

Previous Article Tantrum sub privirile a zeci de părinți – O poveste cu un altfel de final
Next Article Copile, ai grijă în cine te încrezi!

About Author

Alexa Stănescu

Bună! Sunt Alexandra Stănescu și cred că măcar în treacăt m-ai auzit la Europa FM, în ultimii 11 ani. Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-mi te rog un comentariu și dacă vrei să dai vestea mai departe cu un share. Multumesc

Related Posts

  • Ai bifat promisiunile din 2018? + Concurs Fundația Calea Victoriei

    decembrie 28, 2018
  • Ludotech, un loc de joacă în familie, așa cum îți dorești (CONCURS)

    august 31, 2018

21 Comments

  1. Elena Voicu Reply
    iulie 12, 2018 at 5:13 am

    Buna! Imi place sa ma joc de-a restaurantul cu fetele mele: cea mare scrie pagini intregi de meniuri si retete, si imi ia comanda, iar cea mica imi prepara ‘mancarea’ din plastilina.

    • Alexa Stănescu Reply
      iulie 12, 2018 at 1:11 pm

      Buna idee! Cred că o sa ii placa si baietelului meu, in mod cert. Multumesc pentru raspuns

  2. Elena Reply
    iulie 16, 2018 at 5:48 am

    Si fii-mea e mare fan pictat si colorat. M-e emotionat tare mult in primele zile in formula de 4, dupa ce a venit acasa si surioara ei. Si-a adunat toate emotiile intr-o pictura, facuta pe un panou stricat de la un dulap de bucatarie.

    • Alexa Stănescu Reply
      iulie 16, 2018 at 7:38 am

      wow, ce frumos! Cati ani avea fiica ta cea mare ? Mi se pare fabulos

  3. Adina Reply
    iulie 18, 2018 at 9:26 am

    Fetita mea are doi ani, deci mai merg inca: sa ne jucam cu diverse boabe, sa sortam bete colorate, sa pictam cu manutele.
    Acum a prins gustul lego si pune ea piesele cum vrea – asta apropo de asteptarile noastre, numai figurina propusa nu iese :))

  4. Carmen Reply
    iulie 18, 2018 at 9:27 am

    Fetiței mele de 2 ani și jumătate îi place să lipească cu aracet diverse lucruri decupate. Facem activitatea aceasta împreună, nu este autonomă pe ea. Îi mai place să picteze și dacă ar putea să își bage piciorușele/mânuțele în culori, ar fi perfect. Știu că îi dezvoltă imaginația, dar se lasă cu murdărie, pe peste tot… adică PE PESTE TOT :))

    • Alexa Stănescu Reply
      iulie 20, 2018 at 7:57 am

      Da, noi oamenii mari ne face atatea griji cu murdaria doar pt ca ne deranjeaza pe noi ..pe ei nu:)) tragem aer in piept si curatam impreuna. Asta cred ca e important

  5. Vendlinger Macrina Reply
    iulie 18, 2018 at 9:34 am

    Fata noastra picteaza si bricoleaza non-stop. Ultima pasiune sunt felicitarile. Le face pentru membrii familiei, invatatoare, prietenii nostri sau ai ei, cateii vecinilor 🙂

    • Alexa Stănescu Reply
      iulie 20, 2018 at 7:54 am

      Cati ani are fiica ta? Si eu visez la momentele acestea

  6. Oana Reply
    iulie 18, 2018 at 11:07 am

    Fii-mea desenează și pictează ponei…muuulți ponei. Se uită la tutoriale pe YouTube și apoi ne pune să desenăm și noi după ea.

    • Alexa Stănescu Reply
      iulie 18, 2018 at 11:33 am

      Să stii că și D. la fel imi cere sa vada pe yoube ca sa faca si el apoi desene 🙂

  7. Simone Reply
    iulie 18, 2018 at 11:29 am

    Ce experiență faină! Abia aştept să începem şi noi să pictăm deocamdată, la aproape 11 luni, ne ocupăm cu alte activități. Fain concursul, îl dau mai departe

    • Alexa Stănescu Reply
      iulie 20, 2018 at 7:58 am

      multumesc!! sa vezi ce repede trece timpul..acusi deseneaza si ea

  8. Ana Reply
    iulie 18, 2018 at 12:56 pm

    Mai nou am descoperit foarfeca si perforatoarele si Sofia este super incantata de ele. Pictatul nu mai spun, iar ea este super curatica – nu da pe jos, nu da pe ea, daca murdareste sterge, si asa e ea, nu am chinuit-o eu (prea tare haha ). In plus ne place sa mergem pe afara si sa descoperim lucruri si sa povestim despre ele

    • Alexa Stănescu Reply
      iulie 20, 2018 at 7:53 am

      Ce de activități frumoase!

  9. Ivona Oancea Reply
    iulie 18, 2018 at 2:56 pm

    Incercam sa facem activitati specifice anotimpului. Toamna am puctat castane si am facut colaje din frunze. Iarna am colorat brazi, oameni de zapada si am numarat toata luna decembrie cate zile mai sunt pana la Craciun. Acum adunam scoici de la mare sj le lipim de foi.

    • Alexa Stănescu Reply
      iulie 20, 2018 at 7:53 am

      Multumesc pentru idei! le tin minte pentru la iarna

  10. Marina Reply
    iulie 20, 2018 at 4:49 am

    Pictura cu mâinile și picioarele este preferată. Ar picta doar cu negru, îi place că urma este mai evidența. Dacă găsește un creion orice carte este semnata, deci sunt atentă la dorințele caligrafice:)). Îi ofer alternativa repede.

    • Alexa Stănescu Reply
      iulie 20, 2018 at 8:40 am

      hahah:)) dar si cand te ia prin surprindere…

  11. Lilia Reply
    iulie 21, 2018 at 6:14 am

    Adelina, 2 ani si 4luni, iubeste sa picteze.
    Atat de mult incat, atunci cand nu are la indemana acuarele, picteaza cu mancare.
    Ultima gaselnita este sa il picteze pe tati cu iaurt. Mi-as fi dorit eu asa o masca, aplicata pe fata sarguincios, cu pensula, dar…

    • Alexa Stănescu Reply
      iulie 21, 2018 at 2:34 pm

      haha!! da, imi amintesc si eu de zilele cand desena cu mancare pe pereti. La bucatarie, la nivelul scaunului sau era o mare pata de mancare:)

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Abonează-te!

Înscrie-te aici cu adresa de e-mail ca să primești articolele noi::

My Social Media

Postări populare

  • Recenzie carte | Când amintirile noastre vor veni sa danseze, Virginie Grimaldi mai 8, 2023
  • Lista muzeelor din țară care participă la Noaptea Muzeelor, sâmbătă, 13 mai, și ce puteți descoperi mai 13, 2023
  • De ce amintirile legate de casele în care trăim în copilărie sunt atât de puternice, oare? mai 17, 2023
  • Lansări de cărți pentru copii și programul Bookfest 2023 mai 23, 2023

Instagram

alexa_stanescu

Poate fi frustrant și copleșitor pentru copii să aleagă cărți la târgul de carte. 
-Prea multe cărți, le vreau pe toateee, mama, îmi zice D. 
Am lăsat câteva sfaturi pentru voi, părinți, cum să îi îndrumați să aleagă. 
Cele mai importante lucruri: stabiliți un buget pe care vi-l permiteți, nu îl depăsiti, și luați-vă timp să savurați experiența de a sta printre standuri cu copiii. Enjoy, @bookfest.ro ! Pe story o să pun și cum a fost plimbarea noastră la Bookfest. Logic că la final s-au luat la întrecere, care are mai multe cărți🙈 

#cartipentrucopii 
#targdecarte 
#educatiaconteaza 
#educatiacopiilor 
#alegemcarti
“Îmi pare rău că nu am fost lângă copii câ “Îmi pare rău că nu am fost lângă copii când creșteau, îi vedeam doar dormind”. Este concluzia a două femei pe care le-am ascultat aseară la @fuckupnights_bucharest. 

Din fericire ambele și-au dat seama și au spus stop, chiar dacă erau mai mari copiii când s-a întâmplat asta. Timpul nu e pierdut. Acum recuperează împreună. 

Aveam nevoie de încă o confirmare că este cea mai bună alegere pe care am făcut-o. Să stau cât mai mult cu copiii, să lucrez de acasă mai mult, să nu îi duc la afterschool, chiar dacă e și greu de multe ori. 

Poveștile celor 4 femei care au împărtășit cu noi “fuckups”, au fost atât de reale, m-am regăsit în majoritatea, poate și pentru că au povestit despre presa anilor 2000 și am simțit mai bine legătura. 

Două lucruri le-am reținut, ambele de la Lucia Antal, Head of Research Development la Pro TV.

Un fuckup poate să nu fie fuckup din perspectiva altcuiva. Tu poți vedea un eșec, dar altcineva poate vedea un lucru pozitiv, sau viceversa. 

Și al doilea lucru: a întrebat-o cineva s-ar întoarce în timp ce și-ar spune sieși ca să nu facă greseli. Răspunsul mi s-a părut atât de autentic: 

“Dacă m-aș întoarce în timp, tot nu m-as asculta nici pe mine”. 

Așa este. Așa cum nici copiii noștri nu ne ascultă, oricât le-am spune să învețe din greșelile noastre. 

Am plecat de acolo atât de bine încărcată emoțional, mi-au plăcut speakerii, nu a fost un eveniment moralist deloc, iar publicul foarte tânăr și educat, cu întrebări bune și deloc superficial. 

Mai vin, @julia.nagy, cea mai tare moderatoare!🤘

Despre FuckUp Nights

F*ckup Nights Bucharest este deja un fenomen cunoscut in peisajul bucurestean si face parte din seria de evenimente care au loc la nivel global, in 215 de orase din 62 de tari din intreaga lume.
Evenimentul se concentreaza pe abordarea constructiva a esecurilor profesionale si are misiunea de a te invata cum sa gestionezi obstacolele din viata profesionala, pe care toti le avem...  te incurajeaza sa privesti situațiile dificile ca fiind oportunitati de invatare

#fuckupnights 
#invatadingreseli
#lifeisshort 
#momblogger
V-am mai scris pe aici că nu sunt adepta online-u V-am mai scris pe aici că nu sunt adepta online-ului pentru copii, cu siguranță nu a rețelelor sociale, dar youtube si google are our friends totuși, nu putem nega asta. 

În doze mici, copiii pot si trebuie să afle despre internet iar noi părinții trebuie să acceptăm multe, însă cu limitele ferme totuși. 

Pe 30 mai hai la o dezbatere pe subiectul: Generația “digital natives” & relația cu părinții, de la 18:30 – 21:30, la Nod Makerspace.

𝗜𝗻𝘁𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗴𝗿𝗮𝘁𝘂𝗶𝘁𝗮! Link inscriere: https://moderndads.ro/modern-family-challenges/ 
𝗟𝗢𝗖𝗔𝗧𝗜𝗘: Nod Makerspace (Splaiul Unirii 160)

👉18:30: Inregistrare, networking & brand activation
👉18:45 – 19:30: 𝗖𝘂𝗺 𝘀𝗮̆ 𝗺𝗮̆ 𝗳𝗮𝗰 𝗮𝘂𝘇𝗶𝘁: 𝗰𝗮 𝗽𝗮̆𝗿𝗶𝗻𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗮𝗱𝗼𝗹𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝘁/𝗰𝗮 𝗮𝗱𝗼𝗹𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝘁? 𝗣𝗹𝘂𝘀 𝘀𝗳𝗮𝘁𝘂𝗿𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗴𝗲𝘀𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘀𝗶𝘁𝘂𝗮𝘁̦𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝘃𝗶𝗼𝗹𝗲𝗻𝘁𝗮/𝗯𝘂𝗹𝗹𝘆𝗶𝗻𝗴, Diana Stănculeanu, psihoterapeut și expert național în sănătate mintală; 

👉19:30 – 19:45: Invitat special

👉19:45 - 20:15: 𝗣𝗿𝗼𝘃𝗼𝗰𝗮̆𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗮𝗱𝗼𝗹𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝘁̦𝗲𝗶 𝗶̂𝗻 𝗲𝗽𝗼𝗰𝗮 𝗱𝗶𝗴𝗶𝘁𝗮𝗹𝗮̆, Laura Ion, trainer acreditat specializat în domeniul siguranței online pentru copii și consilier în dezvoltare personală și vocațională, Data Privacy Officer acreditat. 

👉20:15 - 20.40: 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗲𝗰𝗶𝗻𝘁̦𝗲𝗹𝗲 𝗮𝗰𝘁̦𝗶𝘂𝗻𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗼𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲: 𝗰𝗲 𝘁𝗿𝗲𝗯𝘂𝗶𝗲 𝘀𝗮̆ 𝘀̦𝘁𝗶𝗲 𝗮𝗱𝗼𝗹𝗲𝘀𝗰𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗶? Mircea David, avocat în Baroul București, doctorand în drept execuțional penal, implicat în activitățile de educație juridică; 

👉20:40 – 21:00 Socializare & brand activation
21:00 – 21:25: 𝗙𝗔𝗠𝗜𝗟𝗬 𝗧𝗔𝗟𝗞𝗦 cu Alex Zamfir, Celmaibuntata.ro & The Funny Brand
👉21:30: Tombola & networking
Avem o dilemă în familie: Puzzle-urile se distru Avem o dilemă în familie: Puzzle-urile se distrug după ce le facem sau le înrămăm? 

Eu sunt adepta distrusului ca să le refacem mereu. 
Soțul le vrea pe pereti. Bine, el are puzzle-uri de peste 1000 de piese pe care le face împreună cu D. și a început deja să le lipească pe un perete din hol. Vezi foto. 

La voi cum e? 

Treaba e că am găsit niște puzzle-uri din lemn de la WoodMix Puzzles geniale pe care nu vreau să le înrămeze pentru că sunt mult prea misto si deosebite. Nici nu cred că se poate datorită formei lor. Piesele sunt geniale, fie are formă e diferită. 

Ne-au antrenat creierul aceste puzzle-uri pentru că te pune să gândești altfel atunci când cauți o piesă. 
Am reusit să dăm microbul și în vecini. D. a început primul puzzle din serie cu un prieten care nu a putut sta la noi până să termine puzzle-ul. Tare supărat a fost. I-am trimis poze cu update:)( 

Vă las in story un video cu două dintre puzzle-uri. Mai avem unul sigilat care este al micului Blond și la care tot atentează frati-su le motiv că:” până crește el, mama.. e păcat “ 🤣🙈
Când vedeți o mamă cu unghiile făcute, să fiți siguri că e o provocare și o realizare să și le facă. 

După ce am născut ani de zile nici nu visam să am 10 minute să le fac. Acum reușesc dar cu asistență și alte provocări cum ar fi să le șterg lor unghiile. 

Dar ce zic eu 10 minute. Să că explic: dimineață am zis că mă apuc. Mi-am luat trusa și ojele. Până au venit turcii peste mine cu doleante: Vreau și eu cafeluțăăă, eu cu cacao și cu spumă, eu fără dar cu miere, etc.. Am percutat, apoi m-am luat cu treabă prin casă. Am făcut de toate cu gândul la momentul magic final când îmi voi face unghiile. 
Mă întorc la masă, îmi dau seama că îmi tăiasem unghiile nu de la o mână, ci doar de la 3 degete și alea neconsecutive🙈🤷‍♀️
Ps: hastagul mamadebaieti chiar nu isi are rostul in această postare:)) 

Cine își face unghiile acasă mai rapid e eroina. 

#viatacucopii 
#lifewithkids 
#viatacucopii 
#mamadebaieti 
#momblogger 
#bloggermom
Când vecina mă sună si-mi spune: -Hai să-ți d Când vecina mă sună si-mi spune:
-Hai să-ți dau fasole și prăjitură pentru copii… 
Sar din pat în pijamale ( m-a lovit răceala de la D.) De altfel, am făcut schimb de prăjituri. Pe story vedeți și prăjitura mea. 
Așa e cu vecini mișto când stai la curte. 

#viațalațară 
#amintiridinbucatarie 
#weekendulincepe 
#weekendmood 
#bloggermom 
#viatacucopii
Nu mă pricep la pământ și munca pământului, Nu mă pricep la pământ și munca pământului, căci soțul se ocupă de plantat, eu cel mult de udat, dar recunosc că e ceva în neregulă cu natura. După o zi de ploaie în care nu puteam planta, a urmat doar o zi de soare care a uscat totul și pământul e format din bulgări mari greu de spart. 

Dar copiii au fost cei mai fericiți să ajute și să ude ce au plantat: roșii, cartofi, dovlecei, vinete, fasole și multe altele. 

Voi cum ați petrecut duminica? 

#viațalațară 
#fiiinfluencerulcopiluluitau 
#educatiadeacasă 
#momblogging
#viatacubaieti 
#viatacucopii
Apucăm rar să ne vedem cu prieteni dar nu ratăm Apucăm rar să ne vedem cu prieteni dar nu ratăm zilele copiilor, ceea ce cred că și ai nostri făceau. Îmi amintesc când părinții se vedeau cu anumiți prieteni de zile de naștere și noi copiii ne jucam. Și în ziua de azi, când noi părinții le cam dictăm prieteniile, mă bucur că ai nostri copii, din prietenii diverse, se simt mereu bine împreună. 

O zi cu soare, prea mult vânt, ( n-am putut pune un balon) pictură de la Georgiana care mereu ne furnizează forme de ipsos de pictat și trambulina care a fost vedeta zilei. Pe lângă micul Blond, of course. 

#weekendcuprietenii 
#mamadebaieti 
#weekendfun 
#momblogger 
#viatadeparinte 
#fiiinfluencerulcopiluluitau
Mai multe... Follow on Instagram

Arhive

© Copyright 2014. Theme by BloomPixel.