• Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Facebook Twitter Google+
Alexisme
  • Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Home  >  Acasă • Părinți & copii  >  Educația salvează vieți: ajutăm un copil să strângă bani pentru ursuleți?
AcasăPărinți & copii

Educația salvează vieți: ajutăm un copil să strângă bani pentru ursuleți?

Alexa Stănescu aprilie 16, 2018 Brasov Heroes, donație, Educatia salveaza vieti, rezervatie, ursi, Zarnesti 2 Comments 2126 Views

Orice în lumea asta mare se rezumă la educație. Eu așa cred. Că educația salvează vieți. Din fericire, nu sunt singura care crede asta și bag mâna în foc că și voi, care citiți aceste rânduri sunteți de acord cu mine.

Din fericire, avem oameni și ONG-uri care fac lucrurile să se miște în educație și voi sprijini orice fel de asociație care investește în asta.

Până să vă povestesc despre ce e este vorba, vă întreb dacă vă mai aduceți aminte cum făceați bani când erați mici și ce făceați cu ei?

Îmi amintesc că nu depuneam nici un efort pentru a primi bani: îmi vedeam rudele din când în când la vizite și mă umpleau de pupături și ciupituri de obraz, iar la final primeam bani. Era tare frumos sentimentul acela că îmi pot lua eu o jucărie pe care mi-o doresc din banii mei, cică. Banii nu dispăreau pe mâncare și facturi.. ce vremuri! Totuși, acum văd un pic altfel treaba, ca părinte. Copilul ar trebui totuși să facă ceva pentru orice ban primit.

Încă nu mi-e clar pentru ce anume îi voi da copilului bani, ca să înțeleagă valoarea lor. Știu însă că vreau să îl învăț de mic să fie voluntar și să știe ce e responsabilitatea socială. Ba mai mult, o să îl las pe el chiar să își aleagă ce vrea să susțină pentru că, Slavă Domnului, chiar avem ONG-uri care încearcă să rezolve multe probleme.

Cum să strângi bani la doar 10 ani, bani pe care apoi îi donezi

Anastasia are 10 ani și a decis că vrea să ajute Urșii din Rezervația de la Zărnești. Știm prea bine că e nevoie de bani pentru întreținerea lor pentru că statul nu se ocupă. În fine, să vedeți cât de mișto e de fapt ideea. Anastasia va strânge bani printr-o campanie de donații.  Învață de mică ce înseamnă să vrei ceva cu adevărat și să muncești pentru asta. Mai mult, rezultatul final îi va încălzi sufletul, nu îi va umple buzunarul sau casa de jucării. Cam așa cred că se învață responsabilitatea socială și suntem generația care poate face asta cu copiii lor.

 

Cum puteți ajuta?

Cei de la Brașov Heroes organizează un maraton și oferă o platformă online pentru copii și nu numai, care pot înregistra un proiect pe care vor să îl susțină.  Fie prin donații, fie prin taxă de înscriere la maraton. Aici puteti dona pentru proiectul susținut de ea. Anastasia este așadar un ambasador. Nu-i așa că e cool și numele ? Ea și-a propus să strângă 1000 de lei pe care să îi doneze apoi pentru îngrijirea urșilor de la Rezervația Zărnești. Și pentru ca totul să funcționeze cum trebuie, banii ei se donează printr-un proiect.

Se numește Educația Salvează Vieți, al Asociației Milioane de Prieteni. Dacă nu aveți 1 minut și 57 de secunde ca să vedeți filmulețul de mai jos, vă spun că proiectul este unul pilot in două școli deocamdată. Îi învață pe elevi despre viața animalelor. De ce e nevoie să aibă grijă de un animal de companie, dar și care este diferența dintre un animal în captivitate și unul în sălbăticie. Cursurile sunt interactive, fac și vizite la grădini Zoo și au ocazia să ajute la îngrijirea acestor animale. Cei mici află astfel nu doar informații, ci pot să strângă bani pentru hrana și îngrijirea lor.

 

Practic, la final veți face 2 fapte bune: veți susține un proiect care poate ajunge și în școlile unde învață copiii noștri și veți ajuta un copil să aibă încredere că poate face un bine, chiar și la vârsta asta. Că poate convinge adulții să ajute, că încă mai avem o speranță să mișcăm lucrurile. Ca să nu mai zic că mi se pare fantastic că un copil renunță la banii strânși pentru a-i dona.

Ce ziceți ? O ajutăm ?

 

 

 

Previous Article Pineberry, Colecția Centenar. Interviu cu creatoarea brandului românesc de cămăși
Next Article Hai la culcare! Nu vreeeeeeeau! … Și soluția magică

About Author

Alexa Stănescu

Bună! Sunt Alexandra Stănescu și cred că măcar în treacăt m-ai auzit la Europa FM, în ultimii 11 ani. Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-mi te rog un comentariu și dacă vrei să dai vestea mai departe cu un share. Multumesc

2 Comments

  1. Alexa Carmen Reply
    aprilie 18, 2018 at 10:51 am

    Foarte frumoasa initiativa! DE trimis la cat mai mula lume!

    • Alexa Stănescu Reply
      aprilie 18, 2018 at 1:19 pm

      multumesc frumos pentru implicare! Sper sa ajunga si copiii nostri asa cu initiativa!

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Abonează-te!

Înscrie-te aici cu adresa de e-mail ca să primești articolele noi::

My Social Media

Postări populare

  • Începe școala în plin sezon de gripa si viroze – părinții, primii responsabili să nu trimită copilul bolnav la școală ianuarie 8, 2023
  • Ziua Internationala a scrisului de mana | O mai fi important scrisul de mana? ianuarie 23, 2023
  • Unde puteți merge cu copiii de Ziua Nationala a Culturii, pe 15 ianuarie – intrare gratuită la ateliere și muzee în țară ianuarie 13, 2023
  • AUDIO Facem teme acasă împreună cu copiii? Interviu cu Oana Moraru ianuarie 31, 2023

Instagram

alexa_stanescu

Ce zi mai bună decât Ziua Cititului împreună s Ce zi mai bună decât Ziua Cititului împreună să vă amintesc crezul meu: Fii influencerul copilului tău?. 
Am postat câteva dintre titlurile preferate din perioada asta de la Editura DPH. Aveti cod de EXTRA reducere 15% pe langă reducerile de pe site! Codul este Alexisme. 

#ziuacitituluiîmpreună 
#lecturacopii 
#lecturăcopii 
#sacitimcopiilor 
#sacitimimpreuna 
#scoala
#esucatieacasa
#bloggermom
Ep.11 Parintii trebuie să știe - Facem temele cu Ep.11 Parintii trebuie să știe - Facem temele cu copiii acasă? Cum, fără să ridicăm tonul? Unul dintre sfaturile care a mers foarte bine pentru noi a fost să tratez copilul ca pe un coleg, nu să iau aer de părinte care știe. Aur e acest sfat, vă zic. Face mult bine psihicului când simți că faci poc de la adunări.🤣

📚Cine mai face teme cu copiii, mâna sus sau lăsați un comentariu. Am lansat episod nou al podcastului Cu capul în nori, un interviu valoros cu  @oanamoraru_educational🙏

 #scoala  #teme #temeacasa #educatie #copii #claseleprimare #backtoschool  #temecuparinti #temeafterschool #iubire #parinti #joaca #activitaticopii  #ganduri #informatii #parinticooperare #copiiteme
Când îți zicea lumea: Să faci și o fată.. oa Când îți zicea lumea: Să faci și o fată.. oare la asta se referea? La pac pac si bum bum cu băieți? 🙈 săbii și pistoale? 🤷‍♀️Cum e viața cu fete sau cu o fată măcar? Comentați vă rog, spulberați-mi visele, că poate mă iau ideile, mai știi? 👇

#copii
#copiifericiti
#joacabaietii 
#viatacubaieti 
#mamadebaieti 
#mamadebaieti👬❤️💋 
#motherofboys 
#momblogger
Am zis să scot copiii la locul de joacă și să Am zis să scot copiii la locul de joacă și să mai schimbăm atmosfera, se mai văd și cu colegi. Eu, sperând că micul Blond se va juca la locul de joacă am îndrăznit să iau o carte cu mine. Zău, parcă sunt la primul copil, așa naivă sunt crezând că apuc să citesc o pagină. 🙈
Dar până să plecăm de acasă, mă vede D. cu cartea:
-Ah, păi îmi iau și eu cartea să citesc! 
Puteam zice nu? 
Acolo, micul Blond nu vrea la locul de joacă deloc, frati-su la masă citește, eu mă fâțâi de colo colo. Bine că totuși am mai avut și eu compania unui prietene și D. într-un final ( adică la propriu la finalul ieșirii) s-a jucat 5 minute cu colegul lui🙈
Dar cine a mâncat la reducere de Mica Unire pizza și hamburgeri, ceva autentic? 🤣

#viatacucopii 
#momblogger 
#activitaticopii 
#larestaurantcucopiii
In weekend îmi place că am timp să gătesc dimi In weekend îmi place că am timp să gătesc dimineața. Ne trezim mai târziu cu o jumătate de oră sau o oră dacă avem noroc, ne mai hârjonim în pat în 30 de minute până leșinăm de râs, sau dacă e vremea de azi de cuibărim sub plapumă. 

Acest mic dejun brunch e preferatul copiilor și profit maxim de el pentru că îl mănâncă amândoi. Ouă ochi “pe pat” de fasole cu suc de rosii, porumb și ciuperci sau orice mai aveti prin frigider. Sau altfe spus, mâncărică cu de toate și deasupra ouă. Eu nu le bag la cuptor dar merge. Va puteți juca cu mirodeniile. Eu prefer busuioc, îl iubesc în combinație cu rosiile. 

Și pentru că mă tem că nu vor mai mânca mult această mâncare, si oricum nu merge și sâmbătă și duminică.. am nevoie de idei. Voi ce mai gătiți in weekend la micul dejun târziu sau nu? 

#amintiridinbucatarie 
#viatacucopii 
#viațalațară 
#ideidemicdejun 
#momblogger 
#parentingblog 
#părințeală
Vine un moment în viață când copilul știe luc Vine un moment în viață când copilul știe lucruri pe care tu nu le știi. Da, se poate întâmpla și la 8 ani ai lui. 
Recunosc, nu am avut niciodată curiozitatea să învăț șah pentru că auzeam mereu că e foarte greu, și nu eram genul de om ambițios sau cu răbdare. Ei bine, ieri la ora de sport, ( da, ați citit bine!) profesorul i-a învățat șah. Mi se pare un lucru admirabil, chiar dacă nu au făcut mișcare fizică. Ei, și a venit al meu acasă, a căutat și pe tabletă niște jocuri cu șah, și când am terminat eu munca seara, m-a luat la un joc. 
Brusc, eu eram copilul și el adultul. Mi-a explicat regulile și îl întrebam la fiecare mutare: cum merge calul? Cum merge tura? Etc…🤣 după 5 minute nu mă mai suporta copilul: 
-Acum ți-am explicat, mama! 
-Ce să fac, uit. 
Am scos telefonul și mi-am pus regulile în față. 🙈 M-a bătut, nu sunt sigură dacă fair pe regulile reale, dar știu că a muncit și a avut răbdare singur să învete.. chiar și cu tableta. Nu știu cât o să îl țină faza, dar nu mai contează asta. 

Ai vostri v-au dovedit deja că știu lucruri pe care voi nu le știți? Ce anume? 

Vă mai povestesc eu câteva in comentarii. 

#educatie 
#sahcopii 
#invatasah 
#momblogger 
#părințeală 
#mamadebaieti 
#viatacucopii 
#clubdesah 
#educatielascoala 
#lectiidelacopii
Părinții trebuie să știe, ep 11. Am descoperit Părinții trebuie să știe, ep 11. Am descoperit un simplu truc, pentru noi mamele exasperate că nu mănâncă copiii. Sunt foarte curioasă dacă ați încercat și voi metoda asta. Funcționează? Scrieți în comentarii, pls sau lăsați o ❤️ dacă a mers. 

#viatademama 
#trucuridemama
#viatacucopii
#educatie 
#parinti
#informatiiparinti 
#cumsamanancecopiii
#lifewithkids 
#parentingtips 
#parinteala
Noi părinții suntem influencerii copiilor noștr Noi părinții suntem influencerii copiilor noștri. Va veni o zi ( nu prea departe de acum) când ei vor avea propriile păreri pe care va trebui să le ascultăm și mai ales, să le acceptăm. Să ne mușcăm limba când știm că o decizie de-a lor nu le va aduce bucurie, ci suferință, să îi lăsăm să greșească, dar cât? Nici un părinte nu știe asta, o simte doar pe propria piele și poate doar să spere că va fi bine.
Închid ochii și întipăresc imaginea asta pe retină, când D. a învățat de la tatăl lui primele acorduri de la Nothing Else Matters, pe care le bughesc și eu din adolescență, ca o rockeriță care se respecta🤣🤣 Slide pentru sunet 

Piatra de hotar a pus-o soțul, așadar. Acum începe greul, să le dăm tot mai multă libertate în alegeri, fie ele și muzicale. 

Voi cu ce ați vrea să “vă influențați copiii?”

#amintirifrumoase 
#amintirilenoastre 
#viatacucopii 
#fiiinfluencerulcopiluluitau
#momblogger 
#mamadebaieti 
#motherofboys 
#parenting
Mai multe... Follow on Instagram

Arhive

© Copyright 2014. Theme by BloomPixel.