• Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Facebook Twitter Google+
Alexisme
  • Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Home  >  Alexisme  >  Povești și întâmplări la lansarea noului catalog Ikea 2018
Alexisme

Povești și întâmplări la lansarea noului catalog Ikea 2018

Alexa Stănescu august 16, 2017 Leave a Comment 723 Views

Știți cum în weekend activitatea preferată a bucureștenilor este să se ducă la Ikea să se plimbe prin magazin și de aia nu găsești niciodată un loc de parcare prin zonă?

Pregătiți-vă, pentru că Ikea tocmai a lansat noul catalog și implicit a făcut și multe schimbări în showrooom. Așa că va fi și mai aglomerat. Poate dacă mergeți luna asta mai aveți o șansă, cu concediile orașul e mai liber.

Eu am ajuns în timpul săptămânii așa că m-am putut bucura de spațiu prin showroom. M-am gândit să fac o faptă bună și să vă arăt câteva poze din noile spații,în caz că nu ajungeți.

Ce îmi place mult la acest catalog este că are multe povești în spatele acestor noi amenajări și că toate proiectele sunt gândite pentru generația noastră și pentru lumea în care trăim: mereu pe fugă, vrem să avem totul într-un spațiu mic și să fie și comod. Am văzut la alți prieteni și în prezentarea noilor spații, pentru că eu acum recunosc, am mult mai mult spațiu stând la casă,  așa că trebuie să gândesc on a bigger picture.

Mie personal îmi place cel mai mult să răsfoiesc cam orice revistă de design și mai ales catalogul Ikea, în puținele momente de relaxare ( și alea furate de când am copil, dar mult mai apreciate). Nu am toată casa mobilată de la Ikea (încă aștept o variantă de rate, când mai termin din credite), dar acum ziceți sincer, cine nu are măcar un obiect Ikea în casă?  Fie că e vorba despre o cană, un ceas, o măsuță LACK de cafea, un ghiveci, o vază sau o canapea? Și mai ales, cui nu-i place să își clătească ochii printre sufragerii și bucătării și să fure idei?

Fac o scurtă pauză ca să vă povestesc un alexism de la lansare. Cum nu pot ieși din casă merge decât cu micul reporter din dotare, D., azi a fost vedeta camerei de joacă Ikea, nou amenajate. Un băiat tare simpatic, angajat pentru a distra copiii, a tot încercat să îi intre în grații lui D., care era însă lipit de mine cu magnet. Nici cu șpaclu nu îl dezlipeai.

Din fericire am reușit după un timp să îl împrietenesc cu creioanele colorate, confetti, maștile și mai ales cariocile care au ajuns pe corp și pe unghiile lui, și nu pe foile de colorat. Logic că apoi nu mai pleca, nu? Lângă spațiul de joacă, era o mini bucătărie, iar pe masă, un tort. Eu am crezut că era recuzită, dar nu, era foarte real, lucru constatat când D. și-a băgat degetul în el și a întins crema de ciocolată pe masă. Încercând să șterg urmele de pe fața lui măcar, ciocolata ajuns  pe bluza mea albă. M-am liniștit când 2 camere mai încolo o fetiță a mâncat 2 macaroons recuzită.

Revenind, în noul catalog se pune accent pe living anul acesta și un studiu arată că:

  • 8 din 10 români folosesc livingul pe post de dormitor. Mi-a plăcut această informație, mai ales pentru că mă aflu în această statistică deocamdată până terminam etajul casei.
  • Camera de zi este si spatiul principal de socializare,pentru 85 % dintre respondenți. Aș adăuga în cazul meu și cameră de joacă pentru copil, și loc de stat pentru cățel, dar și loc de luat cina în familie și sațiu de cinema. Și uite așa iese un spațiu numai bun de folosit de toți membrii familiei.

Îmi place în catalog faptul că sunt multe povești din toată lumea, povești despre oameni care se plimbă mult, așa că au nevoie de un spațiu bine amenajat din care să se poată muta ușor. Povești despre oameni care lucrează cu material Ikea pentru a le recicla, sau care folosesc alimentele fără risipă. Sunt 14 povești, așa că pentru mine este ideal acest catalog pentru că îmbină elementele mele preferate de relaxare: povești și imagini care îți relaxează mintea. Nu divulg toate poveștile, dar cel mai mult îmi place însă povestea fotoliului STRANDMON, fabricat manual în România, de meșteri foarte talentați.Fotoliul cu spătar înalt a fost lansat în 1950!

Pe aplicația catalogului Ikea  (valabilă din 18.08.2017 pe App Store și Google Play) puteți descoperi povestea lui Nicolae Mureșan din Lăpuș, Transilvania, un tapițer cu experiență care s-a născut și a crescut în zonă, mândru să vorbească despre cum se fabrică scaunul STRANDMON. Filmulețul de prezentare a făcut înconjorul lumii, în țările unde Ikea are magazine.

Una dintre dorințele mele este ca în viata asta să îmi iau si eu un fotoliu în care să stau să citesc relaxată reviste sau cărți. Știți genul acela de fotoliu în care te cufunzi..acum că am aflat povestea fotoliului STRANDMON, mă gândesc să îl trec pe my wishlist, când voi avea banii disponibili.

Un ultim lucru, să nu uit: ca să fie cu adevărat personalizat catalogul,( eu nu îl dau niciodată împrumut ) pe cotorul catalogului este scris: Mai mult timp pentru …. Și puteți completa cu ce vă inspiră. Eu am scris MICILE BUCURII.

Poate fi și un reminder constant pentru fiecare dintre noi, dacă vezi scris negru pe alb nu uităm să facem tot ce ne stă în putință să fim fericiți.

Previous Article Un concert silenţios cu EYEDROPS – interviu
Next Article Multitasking part 2, sau cum am oprit un autobuz, de data aceasta

About Author

Alexa Stănescu

Bună! Sunt Alexandra Stănescu și cred că măcar în treacăt m-ai auzit la Europa FM, în ultimii 11 ani. Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-mi te rog un comentariu și dacă vrei să dai vestea mai departe cu un share. Multumesc

Related Posts

  • Despre vacante, altfel: Ce își va aminti copilul despre tine, mamă?

    august 1, 2022
  • Al doilea copil primește mai puțin timp, mai puțină răbdare? 

    iulie 8, 2022
  • Cu sau fără coronita? Toți copiii să fie premianți sau doar cei care merită?

    iunie 13, 2022

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Abonează-te!

Înscrie-te aici cu adresa de e-mail ca să primești articolele noi::

My Social Media

Postări populare

  • Începe școala în plin sezon de gripa si viroze – părinții, primii responsabili să nu trimită copilul bolnav la școală ianuarie 8, 2023
  • Ziua Internationala a scrisului de mana | O mai fi important scrisul de mana? ianuarie 23, 2023
  • Unde puteți merge cu copiii de Ziua Nationala a Culturii, pe 15 ianuarie – intrare gratuită la ateliere și muzee în țară ianuarie 13, 2023
  • AUDIO Facem teme acasă împreună cu copiii? Interviu cu Oana Moraru ianuarie 31, 2023

Instagram

alexa_stanescu

Ce zi mai bună decât Ziua Cititului împreună s Ce zi mai bună decât Ziua Cititului împreună să vă amintesc crezul meu: Fii influencerul copilului tău?. 
Am postat câteva dintre titlurile preferate din perioada asta de la Editura DPH. Aveti cod de EXTRA reducere 15% pe langă reducerile de pe site! Codul este Alexisme. 

#ziuacitituluiîmpreună 
#lecturacopii 
#lecturăcopii 
#sacitimcopiilor 
#sacitimimpreuna 
#scoala
#esucatieacasa
#bloggermom
Ep.11 Parintii trebuie să știe - Facem temele cu Ep.11 Parintii trebuie să știe - Facem temele cu copiii acasă? Cum, fără să ridicăm tonul? Unul dintre sfaturile care a mers foarte bine pentru noi a fost să tratez copilul ca pe un coleg, nu să iau aer de părinte care știe. Aur e acest sfat, vă zic. Face mult bine psihicului când simți că faci poc de la adunări.🤣

📚Cine mai face teme cu copiii, mâna sus sau lăsați un comentariu. Am lansat episod nou al podcastului Cu capul în nori, un interviu valoros cu  @oanamoraru_educational🙏

 #scoala  #teme #temeacasa #educatie #copii #claseleprimare #backtoschool  #temecuparinti #temeafterschool #iubire #parinti #joaca #activitaticopii  #ganduri #informatii #parinticooperare #copiiteme
Când îți zicea lumea: Să faci și o fată.. oa Când îți zicea lumea: Să faci și o fată.. oare la asta se referea? La pac pac si bum bum cu băieți? 🙈 săbii și pistoale? 🤷‍♀️Cum e viața cu fete sau cu o fată măcar? Comentați vă rog, spulberați-mi visele, că poate mă iau ideile, mai știi? 👇

#copii
#copiifericiti
#joacabaietii 
#viatacubaieti 
#mamadebaieti 
#mamadebaieti👬❤️💋 
#motherofboys 
#momblogger
Am zis să scot copiii la locul de joacă și să Am zis să scot copiii la locul de joacă și să mai schimbăm atmosfera, se mai văd și cu colegi. Eu, sperând că micul Blond se va juca la locul de joacă am îndrăznit să iau o carte cu mine. Zău, parcă sunt la primul copil, așa naivă sunt crezând că apuc să citesc o pagină. 🙈
Dar până să plecăm de acasă, mă vede D. cu cartea:
-Ah, păi îmi iau și eu cartea să citesc! 
Puteam zice nu? 
Acolo, micul Blond nu vrea la locul de joacă deloc, frati-su la masă citește, eu mă fâțâi de colo colo. Bine că totuși am mai avut și eu compania unui prietene și D. într-un final ( adică la propriu la finalul ieșirii) s-a jucat 5 minute cu colegul lui🙈
Dar cine a mâncat la reducere de Mica Unire pizza și hamburgeri, ceva autentic? 🤣

#viatacucopii 
#momblogger 
#activitaticopii 
#larestaurantcucopiii
In weekend îmi place că am timp să gătesc dimi In weekend îmi place că am timp să gătesc dimineața. Ne trezim mai târziu cu o jumătate de oră sau o oră dacă avem noroc, ne mai hârjonim în pat în 30 de minute până leșinăm de râs, sau dacă e vremea de azi de cuibărim sub plapumă. 

Acest mic dejun brunch e preferatul copiilor și profit maxim de el pentru că îl mănâncă amândoi. Ouă ochi “pe pat” de fasole cu suc de rosii, porumb și ciuperci sau orice mai aveti prin frigider. Sau altfe spus, mâncărică cu de toate și deasupra ouă. Eu nu le bag la cuptor dar merge. Va puteți juca cu mirodeniile. Eu prefer busuioc, îl iubesc în combinație cu rosiile. 

Și pentru că mă tem că nu vor mai mânca mult această mâncare, si oricum nu merge și sâmbătă și duminică.. am nevoie de idei. Voi ce mai gătiți in weekend la micul dejun târziu sau nu? 

#amintiridinbucatarie 
#viatacucopii 
#viațalațară 
#ideidemicdejun 
#momblogger 
#parentingblog 
#părințeală
Vine un moment în viață când copilul știe luc Vine un moment în viață când copilul știe lucruri pe care tu nu le știi. Da, se poate întâmpla și la 8 ani ai lui. 
Recunosc, nu am avut niciodată curiozitatea să învăț șah pentru că auzeam mereu că e foarte greu, și nu eram genul de om ambițios sau cu răbdare. Ei bine, ieri la ora de sport, ( da, ați citit bine!) profesorul i-a învățat șah. Mi se pare un lucru admirabil, chiar dacă nu au făcut mișcare fizică. Ei, și a venit al meu acasă, a căutat și pe tabletă niște jocuri cu șah, și când am terminat eu munca seara, m-a luat la un joc. 
Brusc, eu eram copilul și el adultul. Mi-a explicat regulile și îl întrebam la fiecare mutare: cum merge calul? Cum merge tura? Etc…🤣 după 5 minute nu mă mai suporta copilul: 
-Acum ți-am explicat, mama! 
-Ce să fac, uit. 
Am scos telefonul și mi-am pus regulile în față. 🙈 M-a bătut, nu sunt sigură dacă fair pe regulile reale, dar știu că a muncit și a avut răbdare singur să învete.. chiar și cu tableta. Nu știu cât o să îl țină faza, dar nu mai contează asta. 

Ai vostri v-au dovedit deja că știu lucruri pe care voi nu le știți? Ce anume? 

Vă mai povestesc eu câteva in comentarii. 

#educatie 
#sahcopii 
#invatasah 
#momblogger 
#părințeală 
#mamadebaieti 
#viatacucopii 
#clubdesah 
#educatielascoala 
#lectiidelacopii
Părinții trebuie să știe, ep 11. Am descoperit Părinții trebuie să știe, ep 11. Am descoperit un simplu truc, pentru noi mamele exasperate că nu mănâncă copiii. Sunt foarte curioasă dacă ați încercat și voi metoda asta. Funcționează? Scrieți în comentarii, pls sau lăsați o ❤️ dacă a mers. 

#viatademama 
#trucuridemama
#viatacucopii
#educatie 
#parinti
#informatiiparinti 
#cumsamanancecopiii
#lifewithkids 
#parentingtips 
#parinteala
Noi părinții suntem influencerii copiilor noștr Noi părinții suntem influencerii copiilor noștri. Va veni o zi ( nu prea departe de acum) când ei vor avea propriile păreri pe care va trebui să le ascultăm și mai ales, să le acceptăm. Să ne mușcăm limba când știm că o decizie de-a lor nu le va aduce bucurie, ci suferință, să îi lăsăm să greșească, dar cât? Nici un părinte nu știe asta, o simte doar pe propria piele și poate doar să spere că va fi bine.
Închid ochii și întipăresc imaginea asta pe retină, când D. a învățat de la tatăl lui primele acorduri de la Nothing Else Matters, pe care le bughesc și eu din adolescență, ca o rockeriță care se respecta🤣🤣 Slide pentru sunet 

Piatra de hotar a pus-o soțul, așadar. Acum începe greul, să le dăm tot mai multă libertate în alegeri, fie ele și muzicale. 

Voi cu ce ați vrea să “vă influențați copiii?”

#amintirifrumoase 
#amintirilenoastre 
#viatacucopii 
#fiiinfluencerulcopiluluitau
#momblogger 
#mamadebaieti 
#motherofboys 
#parenting
Mai multe... Follow on Instagram

Arhive

© Copyright 2014. Theme by BloomPixel.