• Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Facebook Twitter Google+
Alexisme
  • Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Home  >  Părinți & copii  >  Cursuri online de parenting cu psihoterapeutul Gyorgy Gaspar
Părinți & copii

Cursuri online de parenting cu psihoterapeutul Gyorgy Gaspar

Alexa Stănescu martie 9, 2017 Leave a Comment 1261 Views

După cum îmi place mereu să zic, trăim în timpuri moderne, așa că trebuie să ne adaptăm. Nu mai stăm doar 6 ore la muncă, ci vreo minimum 8 la birou, petrecem alte 2-3 cel putin în trafic, ajungi să îți vezi copilul la față câteva ore pe zi.

Dacă mai faci și de mâncare încă 2 ore, deja cele vreo 17 ore pe care omul modern și le petrece treaz, s-au dus cât ai clipi.

Vrei timp să te jocuri cu copilul, dar și să ieși la un film, cu el/ea sau să citești o carte, să faci ceva pentru tine. De multe ori, în viziunea celor din jur, nu mai ai voie însă să te bucuri de nimic altceva, decât de copil, și nu cred că așa trebuie să fie. “Este o altă iluzie această alegerea de-a ne lăsa pe locul doi, trei sau patru”, crede și psihoterapeutul relațional Gyorgy Gaspar. Mulți vorbesc pe internet despre parentingul modern, dar eu aleg să nu iau sfaturi de pe Google, ci de la oameni care au studiat relațiile de tot felul. Gyorgy Gaspar este unul dintre psihoterapeuții momentului, aș spune, cu care rezonez pur și simplu în viziunea de a-mi crește copilul.

Și pentru că timpul se scurge rapid, mi-am zis că n-am când să mai citetesc atîtea carți moderne de parenting, așa că Gyorgy Gaspar a găsit o variantă foarte utilă. Un set de cursuri online de parenting, care sunt însă în strânsă legătură cu descoperirea de sine: “Noi toți, ca membri ai unei familii sau ai unei comunități, suntem interconectați – suntem fericiți împreună și suntem îndurerați împreună”, spune psihoterapeutul Gyorgy Gaspar.

Cei care se înscriu la cursurile online prin alexisme.ro, au o reducere de 20 la sută, până la data de 9 aprilie 2017.

Am stat de vorbă cu el și mi-a răspuns la câteva întrebări, care sunt sigură că sunt pe buzele multor părinți.

Ca să te cunoască lumea pe scurt, care e viziunea ta de parenting? Putem vorbi despre o viziune?

Formarea mea de bază este în psihoterapia de familie și cuplu, ceea ce înseamnă că sunt genul de terapeut interesat de starea de bine a întregii familii. Experiența de mai bine de un deceniu în munca cu familiile din România mi-a confirmat că este o mare iluzie idee potrivit căreia într-o casă doar adulților trebuie să le fie bine sau, cum se întâmplă mai nou, doar copii. Eu cred în #puterearelațiilor – în faptul că, dacă un copil este îndurerat întreaga familie suferă; dacă unui părinte nu-i este bine acest fapt îi va afecta pe toți ceilalți. Noi toți, ca membri ai unei familii sau ai unei comunități, suntem interconectați – suntem fericiți împreună și suntem îndurerați împreună.

Astfel, viziunea de parenting în care cred este bazată atât de ceea ce ne arată realitatea vieții de zi cu zi, dar și pe studiile de specialitate care definesc ceea ce numim știința relaționării părinte-copil. Mai mult decât atât, adesea îi surprind pe clienții sau cititorii mei cu următoarea replică – Parentajul este în primul rând despre creșterea și disciplinarea noastră, a adulților, și doar în al doilea rând despre educația copiilor. Văd parentajul ca o a doua șansă de la viață, prin care putem recupera restanțele psihologice din propria copilărie și ne putem reîntregi Sinele. Iar, cel mai important instrument parental în acest proces este prezența conștientă – capacitatea părintelui de a rămâne lucid de trăirile sale, mai ales atunci când trece printr-un moment dificil cu copilul, și de a nu reacționa (a lovi, țipa, pedepsi etc.) ci a răspunde ținând cont de relația dintre el și copil. Astfel, noi participăm la un exercițiu activ de cultivarea a auto-controlului, de flexibilizare psihologică și de creștere emoțională. Iar marele beneficiu este că adultul crește și copilul este expus la un model uman demn de urmat. Asta, este viziunea mea de parenting.

Ce înseamnă parentingul modern ? Cât putem lua din tehnicile părinților noștri de creștere a copilului?

Parentingul modern înseamnă să ținem pasul cu evoluția societății, să putem recunoaște nevoile de dezvoltare ale copilului, să avem un acces minimal la ceea ce ne arată știința și să susținem dezvoltarea potențialului personal al copilului, fără să exagerăm sau să-l ignorăm. Este o mare provocare pentru părinții zilele noastre să fie prezenți alături de copii, altfel decât au fost părinții lor în copilărie. Noi suntem generația crescută fără inteligență emoțională, pe acele timpuri tot ceea ce conta era supraviețuirea și inteligența cognitivă. În prezent știm că acestea nu sunt suficiente pentru a echipa un copil cu prerechizitele necesare unei vieți împlinite – copiii au nevoie de părinți prezenți cu inima și sufletul, nu doar cu mintea sau corpul; de părinți care știu să pună limite, dar care nu devin nici rigizi, nici haotici; de adulți deschiși la conectare, dar care să nici nu blocheze dezvoltarea autonomiei copilului.

Cred că putem împrumuta din tehnicile părinților noștri, doar dacă ne-am asumat un proces serios de analiză personală, să vedem ce ne-a făcut bine și ce ne-a făcut rău din strategiile lor de parenting. În caz contrar riscăm să ne lezăm copiii în exact același mod în care ne-ar rănit și pe noi cei care ne-au îngrijit.

Nu ești adeptul pedepselor și recompenselor în privința creșterii copilului. Mulți părinți sunt sceptici și spun că cei mici trebuie să învețe consecințele faptelor. Care este diferența, dacă este vreuna?

Pedeapsa îl face pe copil să nu se simtă în siguranță alături de părinte, deoarece aceasta este în controlul adultului. „Mă pedepsește pentru că poate”; ”Pentru că este mai mare și mai puternic” – acestea sunt gândurile copilului în situații de pedeapsă. Însă, consecința nu are nimic de-a face cu relația sau puterea adultului, deoarece aceasta este o urmare naturală și firească a unui comportament în care copilul s-a implicat sau nu. De exemplu, îl privez pe copilul meu de dreptul la joacă, din cauza faptului că a vorbit urât cu prietenul lui – ceea ce înseamnă pedeapsă. Sau vorbesc cu copilul meu despre faptul că prietenul lui îl respinge sau refuză să se mai joace cu el în urma celor întâmplate – refuzul prietenului fiind o consecință naturală. Astfel, relația părinte-copil nu este lezată, rămâne siguranța și conectarea, iar experiența copilului devine un context de învățare. Unul în care, din fericire, copilul nu își va îndrepta furia sau frustrarea spre părinte, ci maxim va plânge în brațele acestuia durerea divergențelor apărute între el și prietenul său.

Aceia dintre noi care au copii, știm că de multe ori cei mici creează o mica prăpastie în cuplu, în loc să îi apropie pe adulți. Tu te ocupi de relația de cuplu dar și cea dintre părinți copii. Sunt în strânsă legătură?

În mod evident, DA! Adesea, problemele comportamentale ale unui copilaș sunt un simptom al relației disfuncționale dintre părinți. Este uimitoare capacitatea unei familii de a-și regla tensiune psihică și emoțională prin antrenarea fiecărui membru. Noi, cei care promovăm acest concept numit parentaj conștient – credem în faptul că relația fericită de cuplu oferă mediul necesară pentru ca un copil să se simtă în siguranță. Copilul are nevoie să-și știe părinții sănătoși și fericiți, pentru ca și el să-și permită să se bucure de viață. În caz contrar, copiii, adesea mânați de loialitate inconștientă, se vor sacrifica pentru binele adulților.

Ne dă viața peste cap apariția unui copil? Cum ar trebui să integrăm copilul în rutina familiei? 

Da, ai mare dreptate. Adesea nașterea unui copil este definită atât de un mare „boom” de bucurie, dar poate deveni și o mare sursă de stres. Multe studii clinice arată că, primul an de după nașterea primului copil reprezintă perioadă de stres maxim pe care-l resimte un cuplu. Iar explicația este dată atât de epuizarea adulților, cât și de anxietatea care vine odată cu responsabilitatea asumată față de un nou suflet și toate eforturile depuse pentru trecerea de la 2 la 3. Adulții sunt forțați de contextul de viață să-și dezvolte și rolul de mamă și tată, și chiar să găsească un balans potrivit între cele de soți și părinți. Dialogul conștient este esențial, dincolo de practicarea exercițiilor de mindfulness – care sunt descrise pe larg atât în cartea mea „Copilul invizibil”, cât și în cursul online bazat pe aceeași carte și accesibil tuturor părinților și viitorilor părinți pe platforma www.paginadepsihologie.ro.

Cât de important este pentru adulți  să aibă timp pentru ei înșiși? Și nu mă refer la timp în cuplu neapărat, ci timp pentru el/ea ca persoană? Mulți se simt vinovați dacă aleg să petreacă câteva ore sau un weekend departe de familie și sunt uneori și stigmatizati pentru asta. 

Din păcate nu le putem oferi iubire și susținere autentică copiilor noștri, dacă nu îndreptăm aceste „bunătăți psihologice” și către noi înșine. Este o altă iluzie această alegerea de-a ne lăsa pe locul doi, trei sau patru. Din punctul meu de vedere, ca psiholog clinician, în viața fiecăruia dintre noi – Sinele trebuie să devină cea mai importantă persoană din viața mea. Da, s-ar putea să pară o perspectivă diferită de spiritul în care noi am fost crescuți, dar eu nu cred în valoarea lui „Te iubesc!” în lipsa lui „Mă iubesc!”.

Prin urmare, părintele are nevoie de timp pentru sine, de o pauză de la responsabilitățile parentale. Timp în care să doarmă, să se plimbe, să danseze, să cânte, să meargă la terapie etc. – cu puterea de-a tolera sentimentul de vinovăție care izvorăște din faptul că nu este mereu fizic alături de copil. Din păcate și societate pune o mare presiune asupra noastră în acest sens, prin crearea acestui dublu standard – oferă-i tot ce poți copilului, fără să te epuizezi. Însă aceasta este regula perfecționismului, iar noi oamenii suntem oricum, dar nu perfecți.

Cum ți-a venit această idee de Cursuri online de parenting?

După lansarea cărții „Copilul invizibil”, care recunosc cu maximă sinceritate că s-a bucurat de o primire cu mult peste așteptările mele, eram întrebat – Și acum ce urmează? Ecoul și impactul ideilor din carte au prins atât de bine, și au ajuns la sufletele a mii de părinți, ceea ce a făcut ca e-mailurile efectiv să curgă în căsuța mea electronică cu aprecieri, recunoștință și multe solicitări pentru psihoterapie. Eu având, oricum, deja agenda terapeutică ocupată am fost nevoit să găsesc o soluție frustrării de-a nu putea răspunde afirmativ solicitărilor primite. Astfel, mi-am adunat curajul, ideile și resursele construind singur cap-coadă procesul dezvoltării acestui curs online. Din respect față de meseria mea și față de oamenii care mă investesc cu încrederea de-a deveni terapeutul lor, am decis să filmez cursul chiar în cabinetul meu din București. Iar toți cei care se înscriu la curs au posibilitatea de-a intra virtual în cabinetul meu și de a afla o bună parte din cunoștințele mele ca și cum am lucra fizic împreună.

Cum funcționează? Sunt filmulețe inregistrate sau interactive cu tine și părinți?

Cursul cuprinde șase lecții de viață, menite să faciliteze împăcarea cu noi înșine și debutul unei călătorii psihologice către o viață conștientă. În fiecare lecție părinții sau viitori părinți au posibilitatea de-a accesa atât conținut video, cât și scris pentru a însuși și integra în propria viață abilitățile care definesc parentajul conștient. Filmulețele video sunt scurte, tocmai pentru că știu cât de valoros este timpul părinților, și structurate pe trei tematici: o scurtă descriere a ceea ce ne arată știința, o serie de aplicații practice pe care le facem împreună și partea de practică personală care este responsabilitatea individuală a fiecărui cursant.

Bucuria a fost enormă când la doar câteva ore de la momentul lansării cursului online, au venit zeci de înscrieri și mesaje de încurajare și recunoștință. Asta, îmi place tare mult la meseria mea, oamenii ajung să te susțină exact așa cum și ei simt că sunt susținuți de către mine.

Dar, revenind la cum funcționează – înscrierile se fac direct pe platforma www.paginadepsihologie.ro, secțiunea Cursuri, iar după completarea formularului de înscriere fiecare solicitant va primi un e-mail cu detalii de logare și utilizare. Lecțiile sunt accesibili fără nicio limitare de spațiu sau timp. Mai exact atunci când părintele are puțin timp, și îi încurajez pe toți părinții să găsească acest spațiu în agenda lor psihologică, își poate accesa contul de pe orice device electronic – computer, tabletă sau telefon, pentru a parcurge câte o nouă parte din cursul online „Copilul invizibil”.

Am văzut că există mai multe module. Explică-ne cum și de ce le-ai împărțit așa.

Da, sunt șase module, sau lecții de viață cum le mai numesc eu. Fiecare dintre module este conceput cu intenția de-a apropia părintele sau cursantul mai mult de o relaționare umană față de sine. Vorbim despre inteligența relațională și bagajul psihologic cu care venim de acasă; despre cum funcționează creierul uman și ce se află în culisele comportamentelor indezirabile; despre impactul pe care-l au emoțiile asupra noastră și cum putem să ne creștem maturitatea emoțională; despre revoluționarul concept de mindfulness – sau o viață trăită din plin; acceptarea copilului interior sau recunoașterea și vindecarea rănilor sufletești dobândite în copilărie; plus, împăcarea cu imperfecțiunile noastre și asumarea condiției umane – Sunt suficient de bun!

Am elaborat cursul ghidat atât de realitatea părinților din România, dar și în baza celor mai recente studii din psihologia dezvoltării copilului și psihologia relațiilor interumane. De asemenea, mă onorează și încurajează susținerea științifică primită din partea lui dr. Daniel Siegel – unul dintre cei mai renumiți experți internaționali în parenting, autorul cărții „Inteligența Parentală” și dr. Harville Hendrix – cel mai apreciat terapeut de cuplu al tuturor timpurilor și autor al cărții „Împreună la bine și la greu”.

Pot fi achiziționate doar unele module, sau trebuie toate in acelasi timp? Adică, poate un părinte să le cumpere la momentul la care i se par oportune pentru copilul lui? Cât costă și cum se achită? 

Cursul online este un ghid complex, care implică achiziționarea întregului pachet de șase lecții. Din fericire costurile sunt relativ mici, vorba unei mămici din comunitatea care mă susține, cost cât două-trei cărți de parenting, dar valorează mult mai mult. Plata se face online și accesul la cele șase lecții se face într-un timp foarte scurt, iar părintele poate adresa inclusiv întrebări la care mă străduiesc să răspund cât mai repede posibil.

La ce rezultate ar trebui părinții să se aștepte în urma cursurilor? Până la urmă nu este un ghid pas cu pas cum să crești un copil, așa cum s-ar aștepta poate unii.

Nu cred în rețetele miraculoase, deoarece am ales conștient să respect puterea personală a fiecărui copil și părinte, însă cred în capacitatea noastră de-a descoperi această putere. Motiv pentru care cursul nu oferă garanția unor schimbări rapide, a unei vieți de succes și fără probleme, dar cu siguranță ne poate duce spre una conștientă, definită de autenticitate, curaj și prețuirea de sine. Daruri pe care le putem lăsa drept cea mai mare moștenire copiilor, nepoților și strănepoților noștri.

BONUS: pentru cei care vor să achiziționeze cursul online COPILUL INVIZIBIL–

un cod de reducere de 20%, valabil până în data de 9 aprilie 2017. Trebuie doar să scrieți codul când cumpărati cursul de pe www.paginadepsihologie.ro/produse

Previous Article Dragostea nu ține cont de statură sau rasă
Next Article Un mulțumesc face cât o mie de cuvinte

About Author

Alexa Stănescu

Bună! Sunt Alexandra Stănescu și cred că măcar în treacăt m-ai auzit la Europa FM, în ultimii 11 ani. Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-mi te rog un comentariu și dacă vrei să dai vestea mai departe cu un share. Multumesc

Related Posts

  • Primele zile la gradinita si cresa: test de rezistenta pentru copii sau pentru parinti?

    septembrie 15, 2023
  • Marea Dictare de Ziua Națională a Limbii Române a strâns câteva sute de bucureșteni în rondul Kiseleff

    septembrie 3, 2023
  • Cinema in aer liber, in Bucuresti si mai multe orase | Program si trailere

    august 14, 2023

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Abonează-te!

Înscrie-te aici cu adresa de e-mail ca să primești articolele noi::

My Social Media

Postări populare

  • Marea Dictare de Ziua Națională a Limbii Române a strâns câteva sute de bucureșteni în rondul Kiseleff septembrie 3, 2023
  • Prima zi de școală: emoțiile copiilor și grijile părinților, cât de justificate și reale sunt? septembrie 10, 2023
  • Primele zile la gradinita si cresa: test de rezistenta pentru copii sau pentru parinti? septembrie 15, 2023
  • Programul Bucharest Science Festival: Copiii pot vedea cum se iau amprentele, experimente și roboți creați de copii septembrie 25, 2023

Instagram

alexa_stanescu

Scrabble constat că are multe avantaje pentru cop Scrabble constat că are multe avantaje pentru copii. Pe lângă cel evident de a forma cuvinte, și matematică ( ține scorul), atenție ( ghiciți cine inventează cuvinte) și coordonare. Mai greu cu coordonarea dar we’re getting there. 

Voi ce jucați in weekend? 

#weekendfun 
#fiiinfluencerulcopiluluitau 
#scrabble 
#educatiecopii 
#ideideweekend 
#momblogger
Genul poveștii, de necrezut, dacă nu mi se întâmpla mie, eram sceptică. Despre cum funcționează Universul ( si da, știu că uneori sunt și coincidențe)
Mă știți că nu cred în stele astorele😂😂

Am văzut azi un video făcut de @undortrei, Dorothea, care locuiește in Japonia și care povestea că azi se serbează Luna, în Japonia, printr-o tradiție frumoasă, Tsukimi- un festival al recoltei de toamnă. Cu Dorothea m-am împrietenit prin rețelele sociale și apoi am tot făcut schimb de mailuri ca pe vremuri cu scrisorile la poștă. Mi-a trimis și cartea ei Cum sare piper pe lună, minunat de simplă și frumoasă. Stați așa, să vedeți. 20 de minute mai târziu după ce văd postarea ei, mă sună vecina să-mi spună că am primit o scrisoare din Japonia ( m-am prins imediat cine e că doh, câți prieteni are un om în Japonia, nu? ) Scrisoarea de la Dorothea a ajuns acum 10 zile în țară, dar abia azi, la 20 de minute după ce am văzut eu postarea am primit-o! 

Mi s-a părut ceva extraordinar cum a lucrat Universul. 

Recapitulând: scrisoarea conține și o invitație: pe 29 octombrie Dorothea vine in tară să lanseze oficial cartea ei și abia aștept să o cunosc personal și să fac un interviu pe cinste cu ea. Sau, dacă nu ne iese, măcar vorbim noi două cum a vrut Universul😉

Va tin la curent cu lansarea, până atunci cartea o găsiți la @edituraunivers, va las si un cod in comentarii si in bio, dacă vreti să o aveți pentru autograf. 

#tsukimi 
#lifehappens 
#edituraunivers 
#cumsarepiperpeluna
Ca proaspătă mamă, când nu ai timp să cauți Ca proaspătă mamă, când nu ai timp să cauți informații și păreri despre orice lucru, aparent minor, dar foarte important din viata micuțului tău acum, când toți îsi dau cu părerea în familie sau pe grupuri, să ai la îndemână o revistă cu interviuri valoroase și validate de specialiști, este o gură de aer. 

Bebelonia a ajuns la a doua ediție, dedicată mamelor cu bebeluși de 6-12 luni. 

Revista este gândită și coordonată de Alexandra Lopotaru, mamă ( in curând de 3 copii) și jurnalist care scrie cu sufletul pe blogul său @povestidinbebelonia. Sigur o știți. 

Este genul de revistă realistă, cum îmi place mie să spun, care arată mamele așa cum sunt, cum se simt, iar interviul cu Dana Rogoz este fix așa. Natural. Mai găsiți rețete, sfaturi si idei frumoase și valoroase pentru mamele din ziua de azi, care se luptă cu atâtea greutăti. 

La pagina 89 citiți și un interviu făcut de mine cu @alicemitu Alice Dona, fondatorul Centrului de Siguranta auto, despre când schimbăm scoica auto cu un scaun, cum alegem scaunul potrivit, care e diferența dintre un scaun testat și unul omologat. 

Vă las câteva imagini din revistă: de la diversificare, la relația in cuplu, la călătoria cu copilul, la primul ajutor și multe altele. 

Revista în format fizic o găsiți doar in maternitațile Regina Maria din țară(și ce bine pică să o răsfoiești când esti in salon) si online gratis si oricand pe bebelonia.ro. 

Multumesc, Alexandra pentru că ai avut această idee să ajutăm mamele și pentru că am putut face și eu parte din această bucurie. 🙏

#bebelonia
#revistabebebelonia
#maternitate
A venit sezonul în care atac blogul Alinei Prodan A venit sezonul în care atac blogul Alinei Prodan pentru plăcinta de dovleac🙈
Până una alta, am mers în grădină să alegem THE dovleac. Nu știam care e copt. 
-Hai să căutăm pe internet, mama, zice D. 
Și ne-am uitat, am încercat să alegem unul și l-am nimerit. A fost perfect. 

#pumpkinpie 
#pumpkin🎃 
#placintadovleac
⭐️⭐️⭐️GIVEAWAY⭐️⭐️⭐️ Carte ⭐️⭐️⭐️GIVEAWAY⭐️⭐️⭐️
Cartea Cel de-al doilea copil din seria Educație cu blandete de la @edituraunivers 

#parintiitrebuiesastie 
#parintifericiti 
#educatiecopii
#educatiecublandete 
#edituraunivers 
#cartipentruparinti 
#scoalaparintilor
Dacă aș putea avea o superputere aș vrea să fi Dacă aș putea avea o superputere aș vrea să fie să pot citi în somn ( că doar atunci mai am “timp liber” și practic aș face ca un fel de transfer al informației direct în creier). 😂

Abia așteptam weekendul să mă cufund în viața personajelor Grimaldi: Cea mai nouă carte Virginie Grimaldi, dar și un pachet din noua serie “Educație cu Blândețe” sunt disponibile și ca un copil, nu știu de care să mă apuc mai întâi. 

Am decis: ziua citesc Grimaldi pentru că mă bine dispune și mă conectează mult cu lucruri din viața mea cu care rezonez, iar seara citesc una din pachetul de parenting pentru că după ce culc copiii, oricum reflectez la ce am făcut greșit cu ei ziua. Don’t we all do that? Recunoașteți🤷‍♀️

GIVEAWAY: Cartea Cel de-al doilea copil îi va ghida pe părinții indeciși dar și pe cei care așteaptă deja al doilea copil. Bine, cred că se aplică și cu al treilea and so on. 

Lasă un mesaj in comentarii si taguieste o mamă. Extragerea, pe 29 septembrie. 

Pentru restul cărților, aveti link in bio pentru comandă sau in comentarii pt Facebook. Linkul este afiliat, ceea ce înseamnă nu că mă voi îmbogăți din asta dar dacă voi vedea la câți dintre voi ajung aceste cărți bune, voi simți că am mai făcut un strop de bine și lumină în lumea părinților, cu mine inclusiv) 

#educațiecublândețe 
#scoalaparintilor 
#edituraunivers 
#virginiegrimaldi
Matematica e peste tot, asta vreau să înțeleagă toți copiii. Să o învețe cu drag, să îi înțeleagă utilitatea: de exemplu, cum să împartă o prăjitură in cantitate egală pentru toată familia? Sau măcar pentru el și fratele lui. 

Am pornit noi idei despre cum să facem temele cu copiii fără se (ne/îi) stresăm (prea mult). 

Voi ce idei aveți? Mai faceți teme cu copiii? 

#scoala #teme #temeacasa #educatie #copii #responsabilitateaparintelui #claseleprimare #backtoschool #temecuparinti #temeafterschool #iubire #parinti #joaca #activitaticopii #ganduri #informatii #parinticooperare #copiiteme
A doua zi de grădi, când încercam să îl dezli A doua zi de grădi, când încercam să îl dezlipesc de mine pe micul Blond: 
-Mami, dar tu faci lucruri mai frumoase acasă cu mine, inventăm, facem experimente.. îmi place mai mult acasă..🙈 
Mi-am făcut-o singură, dar nu regret. Uneori chiar găsesc chestii interesante pe net și le testăm. Cum ar fi… amprentele invizibile. Ai nevoie doar de 4 ingrediente pe care garantat le ai in casă. ( asta dacă nu ti-a terminat deja stocul de bicarbonat pe explozii cu oțet:)) 

Like&save&share

Aștept idei de experimente si jocuri în comentarii

#viatacucopii 
#lifewithkids 
#momblogger 
#ideidejoaca 
#activitaticopii 
#activitatiacasa
Mai multe... Follow on Instagram

Arhive

© Copyright 2014. Theme by BloomPixel.