Muzeul Recordurilor Românești este relativ nou în peisajul muzeelor din București și are doar colecții private.
Există 4 colecții care sunt atestate de World Guiness Records: Cea mai mare colecție de tirbușoane din lume, fiare de călcat, trivete și obiecte care au ca temă floarea de colț.
Intrarea nu costă mult, 30 lei per colecție / adult și 15 lei pentru copil. (De aici puteți lua bilete.) Pentru că este un muzeu al recordurilor fiecare colecție este imensă, cu zeci de mii de exemplare astfel că durează mult până parcurgi un etaj care de obicei înseamnă o colecție integrală. Să vezi 30 de mii de tirbușoane cu tot cu istoria lor, pe categorii, este o delectare pur și simplu, care necesită răbdare ca să studiezi obiectele pe îndelete. Nu mai zic de aparate de fotografiat, gramofoane sau aparate radio pe care garantez că nu le-ați mai văzut.
Tips
Muzeul Recordurilor Românești este adresat adulților dar și copiiilor, de la 8 +. Dacă știți că aveți copii agitați, care pot sparge lucruri, v-aș recomanda să amânați vizita sau să nu mergeți cu copiii. Este un loc de care trebuie să te bucuri, să ai timp să citești istoria colecțiilor și să cuprinzi toată informația. Prin aceste obiecte înțelegem progresul făcut de omenire pentru a ne ușura viața.
Este un loc pe care îl recomand să îl vizitați și cu bunicii. Ei se vor bucura și mai mult să vadă primele radiouri, aparate foto sau camere de filmat, care nu erau digitale. Este un univers cu care se vor conecta foarte ușor.
Vă recomand să alocați o oră per etaj/colecție, și să nu vă cumpărați de acasă intrare pentru toate colecțiile pentru că este multă informație de digerat, de savurat și e de preferat să vedeți o parte dintre colecții și apoi să reveniți. Chiar dacă vă alocați o zi întreagă doar pentru acest muzeu. Cu copiii, nu vă recomand să mergeți la mai mult de o colecție, iar dacă știți că sunt agitați. Mare grijă pentru că sunt multe geamuri.
Despre colecții
Sunt 8 săli de expoziție și peste 100 de colecții, 7 recorduri Guinness World Records, printre ele cea mai mare colecție de tirbușoane din lume, cea mai mare colecție de fiare de călcat din lume sau cea mai mare colecție de obiecte cu tema Flori de Colț din lume.
Colecțiile de aparate de fotografiat vechi, mașini de scris, aparate muzicale, radiouri, patefoane sunt absolut senzaționale. O călătorie în timp în tihnă, în care poți citi informații despre fiecare decadă când au fost inventate acele obiecte, cine le-a folosit, cum funcționau.
Pentru copii este o sursă excelentă de a afla istoria unor obiecte care azi pentru ei sunt antice, iar o excursie cu școala în Săptămâna Altfel ar fi o sursă excelentă ghidată în istorie prin aceste obiecte pe care copiii le pot vedea și despre care pot afla detalii interesante.
Fiare de călcat
Colecția de fiare de călcat este cea mai mare din lume si în 2016 a fost certificată internațional. De atunci numărul obiectelor a crescut și azi sunt este 35.000 de piese.









Secțiunea 2 – Colecția de filatelie și istorie poștală românească

Multiple colecții: colecția de aparate foto (5.000 de obiecte), gramofoane, fonografe, mașini de scris și de calculat, colecția cu obiecte cu tema Florii de Colț, mașini de cusut, telefoane














Secțiunea 4 – Colecția de tirbușoane – un etaj întreg 30.000 de feluri de tirbușoane, chiar și pentru parfumuri.



Program de vizitare:
Luni – Vineri: 11:00 – 19:00 (ora închiderii 19:00)
Sâmbătă – Duminică: 11:00 – 17:00 (ora închiderii 17:00)
Prețuri pentru 2025
Adulti:
30 lei /persoana /o sectiune
80 lei /persoana /toate sectiunile
Copii si persoane cu dizabilitati:
15 lei /persoana /o sectiune
40 lei /persoana /toate sectiunile
Pensionari si studenti:
20 lei /persoana /o secțiune
60 lei /persoana /toate secțiunile
Leave a Reply