Muzeul Copiilor, București
Bulevardul Decebal nr.11, bl.S14, Sector 3
Între 20:30 – 01:00 (ultimul acces se realizează la ora 00:30)
Preț bilet: 5 lei/persoană, se plătește la casieria muzeului, în limita locurilor disponibile.
Durata turului: 25 – 30 min

Exponatele și creaturile jurasice prind viață pentru o noapte specială la Muzeul Copiilor!
Captivi într–o capsulă a timpului, expoziția interactivă MistERELE Terrei dedicată copiilor se transformă pentru câteva ore într-o scenă înfricoșătoare pentru bucureștenii aventurieri și curajoși.
“Sunteți pregătiți să vă testați abilitățile de supraviețuire în fața unor creaturi înspăimântătoare, precum T-Rex, Velociraptor și multe altele? Vă invităm să luați parte la Noaptea Muzeelor la Muzeul Copiilor și să trăiți o noapte inedită și fascinantă într-o lume preistorică”.
Muzeul Hărților
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

Programul special al Nopții Muzeelor 2023 de la Antipa va începe sâmbătă, 13 mai 2023, de la ora 19:00 și se va termina duminică, 14 mai la ora 01.00. În cadrul acestui eveniment, accesul va fi gratuit!
Sâmbătă, 13 mai, în intervalul orar 10:00 – 17:00 (ultimul vizitator va intra la ora 16:00), Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” va fi deschis.
Program care include vizitarea gratuită a expoziției permanente și deschiderea expoziției temporare „Peste mări și zări”. dacă vremea o va permite, cercetătorii Muzeului vă propun să descoperiți cine sunt micile viețuitoare cu care ne împărțim noaptea, într-o serie de activități desfășurate în curtea Muzeului între orele 22:00 și 23:00.
Programul evenimentelor:
-19:00 – Deschiderea expoziției temporare „Peste mări și zări”;
-19:00 – 01:00: Vizitarea expunerii permanente a Muzeului;
-22:00 – 23:00: Colectare entomologică a insectelor nocturne cu ajutorul surselor luminoase speciale, sub coordonarea specialiștilor din muzeu.
Activitățile realizate în grădina Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” se vor face numai în condiții meteo favorabile.
Casa Experimentelor Romanian Science Center,
Adresă: Calea Vitan 242 – intrarea prin Splaiul Unirii, sector 3, Bucuresti, parcarea nu va fi permisă in curte.
Orar: De la ora 19 – 1:00 noaptea
Pret: 15 lei/persoană, fără rezervare, în ordinea sosirii, în grupuri de câte maxim 60 de persoane (accesul nu este permis copiilor cu vârsta sub 3 ani). Vizita va dura câte o oră pentru fiecare grup de 60 de persoane, intrarea făcându-se la ore fixe.
Ce puteti vedea?
100 de experimente din domeniile: optică și iluzii optice, acustică, electricitate și magnetism, fluide, plasma, unde, mecanică și matematică pe care să le testeze, să apese, să rotească. La fiecare oră se vor face show-uri demonstrative de câte 15 minute cu Patul Fakirului cu 2100 de cuie, Bobina Tesla cu ajutorul căreia se realizează fulgere adevărate în Casă și vor vedea efectele energiei electrostatice produsă de Generatorul Van de Graaff.
Fundația Calea Victoriei
In intervalul 18:00 – 23:00
Fundația ne-a oboșnuit deja cu plimbări prin oraș la case cu istorie. Sâmbătă are loc evenimentul „O călătorie în Interbelic la Fundația Calea Victoriei” și va avea loc în Casa Cihoschi de pe Bulevardul Dacia 78.
Cu această ocazie, publicul are șansa să cunoască istoria familiei Generalului Henri Cihoschi și a casei care a fost construită în stil Art-Deco, după proiectul arhitectului Dem Săvulescu, în 1934. La sediul Fundației Calea Victoriei, vizitatorii vor putea admira portretul Sofiei Cihoschi, soția generalului, și o sculptură creată de Henriette, fiica generalului, școlită la Paris la École des Beaux-Arts și la Academia de Arte Frumoase din București, sub îndrumarea maeștrilor Oscar Han și Corneliu Medrea.
Leave a Reply