• Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Facebook Twitter Google+
Alexisme
  • Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Home  >  Activități cu copiii • Părinți & copii • Recomand • Timp Liber  >  Idei de weekend prelungit 1 Mai 2023: Festivaluri, muzee și evenimente
Activități cu copiiiPărinți & copiiRecomandTimp Liber

Idei de weekend prelungit 1 Mai 2023: Festivaluri, muzee și evenimente

Alexa Stănescu aprilie 28, 2023 Leave a Comment 1236 Views

Fii influencerul copilului tău. Mereu vă îndemn asta și azi vă dau și câteva idei. Ne așteaptă un weekend prelungit așa că putem să ieșim din casă, din zona de confort, să le oferim multe experiențe, care pentru noi uneori par banale. Nici nu știu ce să aleg din toată lista de mai jos, dar mai mult ca sigur mergem la expoziția de sushi, mai mult pentru noi adulții, recunosc, și la Străzi deschise din București.

Poate părea ciudat, dar până și noi care stăm la curte venim la oraș de care alții fug, atunci când sunt evenimente frumoase organizate. Și chiar sunt în aceste zile. Personal, ne ferim de evenimentele din parcuri cu mici, nu sunt genul nostru, dar este o idee bună că se organizează pentru că fiecare sector ar trebui să aibă grijă de comunitatea sa și astfel să nu fie nici prea aglomerate festivalurile.

Sper să vă fie de folos ideile strânse pentru acest weekend prelungit.

În București:

  • „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”, care va avea loc în perioada 29 aprilie şi 8 octombrie, revine cu un nou sezon ce începe în weekendul 29-30 aprilie 2023 pe Calea Victoriei. În premieră se închid și pistele de biciclete.

Vor fi o serie de manifestări artistice şi educaţionale organizate pe traseele pietonale în colaborare cu teatrele, instituţiile culturale, operatorii independenţi şi artiştii Bucureştiului. Calea Victoriei se deschide pentru pietoni între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei, între orele 10:00 şi 22:00 și devine scena unor spectacole de stradă pregătite de teatre şi instituţii culturale ale oraşului.

IMPORTANT: În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 22:00 până la ora 09:00.

PROGRAM ARTISTIC „STRĂZI DESCHISE” | WEEKEND 29-30 aprilie 2023

SÂMBĂTĂ, 29 aprilie 2023

Calea Victoriei: Memorialul Renaşterii

17:00 – 17:40: Spectacole de circ – spectacole acrobaţii, parada personajelor Circului Metropolitan Bucureşti

Calea Victoriei: Zona Casa Capşa – Cercul Militar Naţional

10:00 – 12:00 / 17:00 – 19:00: Artişti animatori pe picioroange, jonglerii – numere de circ (CREART)

Calea Victoriei: Muzeul Național de Istorie a României

17:30 – 18:20 / 18:40 – 19:30: Români la porţile lumii – partea I – premieră spectacol teatru (Teatrul Masca)

Zona Calea Victoriei – Casa Filipescu Cesianu

10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani” // „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani” – expoziții (Muzeul Municipiului Bucureşti)

Sursa: Facebook

DUMINICĂ, 30 APRILIE 2023

Zona Calea Victoriei: Memorialul Renaşterii

10:00 – 12:00: Artişti animatori pe picioroange, jonglerii – numere de circ (CREART)

17:00 – 19:00: Artişti animatori pe picioroange, pantomimă – numere de circ (CREART)

Zona Calea Victoriei – Muzeul Național de Istorie a României

17:30 – 18:20 / 18:40 – 19:30: Români la porţile lumii – partea a II-a – premieră spectacol teatru (Teatrul Masca)

Zona Calea Victoriei – Casa Filipescu Cesianu

10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani” // „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani” – expoziții (Muzeul Municipiului Bucureşti).

  • La Muzeul Naţional de Istorie a României se deschide expoziția temporară “I love sushi”, de vineri 28 aprilie la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12. Proiectul expoziţional este organizat de Ambasada Japoniei şi Japan Foundation, în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României. Expoziţia este dedicată istoriei culturale a celui mai reprezentativ preparat al bucătăriei japoneze – sushi și cuprinde lucrări din patrimoniul Japan Foundation.

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 28 aprilie – 30 iunie 2023, de miercuri până duminică, între orele 10:00 – 18:00.

Expoziţia vă prezintă o serie de xilogravuri ale unor maeştri ai artei ukiyo-e, mostre de mâncare, obiecte diverse, machete, filme şi instalaţii interactive, iar în final, aveţi ocazia să cunoaşteţi îndeaproape atmosfera tipică a unui restaurant tradiţional de sushi din Japonia. Este o experienţă unică pe care vă invităm să o cunoaşteţi!

„De-a lungul istoriei sale, peste o mie de ani de existență, sushi a trecut prin numeroase transformări sub influența unor factori legați de mediu și de abundența resurselor naturale din apele arhipelagului japonez, dar și sub influența unor elemente ce țin de cultura, tradițiile sau mediul de viață al locuitorilor din diverse regiuni ale țării, evoluând de la forma inițială a unui preparat fermentat (nare-zushi) cu numeroase variante și ajungând până la diversele sortimente de astăzi care utilizează pește crud, precum nigiri-zushi, urmând un traseu istoric fascinant pe care vă invităm să-l descoperiți. Interesant este că sushi-ul nu își datorează evoluția istorică nobilimii sau clasei samurailor, ci mai degrabă oamenilor simpli care au încercat în permanență să pregătească ușor și rapid mâncăruri gustoase, experiența și ingeniozitatea lor conducând în timp la evoluția acestui preparat”. 

  • Târgul 100 de Tradiții Românești, organizat de Asociaţia Kogaion 115 în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, în perioada 28 – 30 aprilie 2023
Sursa: Facebook Asociația Kogayon

La târg vin meşteşugarii cu produse autentice. Vor fi expuse icoane pe sticlă și pe lemn, străchini și ulcioare din ceramică de Horezu, pristolnice, ii brodate cu mătase, obiecte din lut pictate cu motive tradiționale, vâlnice, brâie, paftale, poale, pânză de casă, scoarțe, măști populare, zgărdane, genți și accesorii din piele naturală.

Artizani expun obiecte de decor din lemn și din lavandă, vestimentație pictată manual, jucării croșetate, cosmetice făcute doar din ingrediente naturale, bijuterii unicat de inspirație dacică.

Producătorii aduc cu brânzeturi din lapte de capră și de oaie, miere și lăptișor de matcă, palincă de caise și țuică de prune, zacuscă și dulcețuri, prăjituri de casă, plăcinte, turtă dulce, sarailii, siropuri, sucuri din mere de Voinești.

Anticarii prezenți la târg vor aduce unelte de lucrat în gospodărie, mobilier ţărănesc, obloane și porți din lemn sculptat, carte veche sau covoare țesute la război.

Bucătarii vor găti pe grătar cârnăciori de oaie, pastramă, bulz, crap și scrumbie de Dunăre, iar la ceaun vor prepara gulaș de vițel, papricaș de pui și sărmăluțe cu mămăliguță.

Program zilnic între orele 10.00-19.00. Intrarea la târg este liberă.

  • Opera Comică, BebeFest 28 aprilie – 30 aprilie,  Program: 29, 30 aprilie – 10-20

Eveniment adresat bebelușilor, părinților și viitorilor părinți, revine în această primăvară la Opera Comică pentru Copii!  Cameră senzorială, cameră de alăptare, baby music, baby bookzone, târg cu produse dedicate bebelușilor, concursuri amuzante pentru părinți și multe altele vă așteaptă începând cu 22 aprilie în curtea Operei Comice pentru Copii.

 

Sursa: Facebook

27 aprilie – 1 mai  

În sectorul 2 are loc Festivalul Ziua Muncii pe Bulevardul Basarabiei din Bucureşti. Ce găsiți acolo?

Mititei tradiţionali, meșteri populari, obiectele de artizanat, dulciurile pregătite în casă, turtă dulce, siropuri, dulcețuri sau înghețată, clătite, gogoşi, kurtos kalacs şi o mare diversitate de plăcinte, cu umpluturi dulci sau sărate, poale’n brâu, checuri şi prăjituri de casă.

 

 

 

 

  • În sectorul 3, Festivalul Micului Mare, în Parcul IOR, lângă Biserica de lemn Maramureşeana. Vineri 28 aprilie- luni, 1 mai 
Sursa: Facebook

 

Pe lângă mici găsiți cozonaci şi plăcinte poale’n brâu din Bucovina, alivenci moldoveneşti, cheesecake și prăjituri cu fructe, turtă dulce pentru cei mici, dulcețuri și gemuri proaspete.

 

 

Muzee deschise în weekendul 28 aprilie- pe 1 MAI

  • Muzeul Antipa are program special și este deschis între orele 10:00 – 20:00.
  • Muzeul Satului este deschis program special 9-17
  • Muzeul Național de Artă al României
    Vineri 28.04 ora 16:00 Tur ghidat „Avangarda istorică” susținut de Miruna Moraru, muzeograf în cadrul Secției de Artă Românească Modernă. Detalii acces: cu bilet de intrare în Galeria Națională (24 lei biletul întreg, la care se aplică reduceri și gratuități).
    Sâmbătă 29.04 ora 11:00 „Ceramică și cocori” Atelier pentru copii între 9 și 13 ani susținut de Oana Solomon, restaurator Laborator Restaurare Ceramica a MNAR. Înscrierile se fac la aici. Prețul este de 15 lei per participant.

Alte idei de petrecut weekendul prelungit:

O ieșire cu familia cu trenul până la Bușteni, Sinaia, vizită la castele. Aici găsiți bilete de tren. Poate dați o fugă la Dino Park, în Râșnov. Cred că acolo e de mers doar cu mașina personală.

În jurul Bucureștiului:

Destiny Park – locul unde copiii învață despre meserii într-un alt mod, fără ajutorul părinților. Luni, 1 Mai, este deschis între orele 10-19.

Edenland (are și grădină zoo pe lângă activități și cățărat în copaci) – vă recomand să luați biletele online.

Ferma Animalelor din Pantelimon – program de la ora 9-18.30, iar restaurantul va fi deschis, în caz că nu vreți să luați cu voi mâncare.

Indiferent ce alegeți, poate aveți deja stabilit ce faceți weekend, important este să vă reîncărcați energia în familie. Distracție să aveți!

O vizită în aer liber la Palatul Mogoșoaia.

 

Previous Article Sfaturi de la medici despre febra, viroze respiratorii si alergii – Modern Family Challenges
Next Article Recenzie carte | Când amintirile noastre vor veni sa danseze, Virginie Grimaldi

About Author

Alexa Stănescu

Bună! Sunt Alexandra Stănescu și cred că măcar în treacăt m-ai auzit la Europa FM, în ultimii 11 ani. Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-mi te rog un comentariu și dacă vrei să dai vestea mai departe cu un share. Multumesc

Related Posts

  • Programul Bucharest Science Festival: Copiii pot vedea cum se iau amprentele, experimente și roboți creați de copii

    septembrie 25, 2023
  • Primele zile la gradinita si cresa: test de rezistenta pentru copii sau pentru parinti?

    septembrie 15, 2023
  • Marea Dictare de Ziua Națională a Limbii Române a strâns câteva sute de bucureșteni în rondul Kiseleff

    septembrie 3, 2023

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Abonează-te!

Înscrie-te aici cu adresa de e-mail ca să primești articolele noi::

My Social Media

Postări populare

  • Marea Dictare de Ziua Națională a Limbii Române a strâns câteva sute de bucureșteni în rondul Kiseleff septembrie 3, 2023
  • Prima zi de școală: emoțiile copiilor și grijile părinților, cât de justificate și reale sunt? septembrie 10, 2023
  • Primele zile la gradinita si cresa: test de rezistenta pentru copii sau pentru parinti? septembrie 15, 2023
  • Programul Bucharest Science Festival: Copiii pot vedea cum se iau amprentele, experimente și roboți creați de copii septembrie 25, 2023

Instagram

alexa_stanescu

Scrabble constat că are multe avantaje pentru cop Scrabble constat că are multe avantaje pentru copii. Pe lângă cel evident de a forma cuvinte, și matematică ( ține scorul), atenție ( ghiciți cine inventează cuvinte) și coordonare. Mai greu cu coordonarea dar we’re getting there. 

Voi ce jucați in weekend? 

#weekendfun 
#fiiinfluencerulcopiluluitau 
#scrabble 
#educatiecopii 
#ideideweekend 
#momblogger
Genul poveștii, de necrezut, dacă nu mi se întâmpla mie, eram sceptică. Despre cum funcționează Universul ( si da, știu că uneori sunt și coincidențe)
Mă știți că nu cred în stele astorele😂😂

Am văzut azi un video făcut de @undortrei, Dorothea, care locuiește in Japonia și care povestea că azi se serbează Luna, în Japonia, printr-o tradiție frumoasă, Tsukimi- un festival al recoltei de toamnă. Cu Dorothea m-am împrietenit prin rețelele sociale și apoi am tot făcut schimb de mailuri ca pe vremuri cu scrisorile la poștă. Mi-a trimis și cartea ei Cum sare piper pe lună, minunat de simplă și frumoasă. Stați așa, să vedeți. 20 de minute mai târziu după ce văd postarea ei, mă sună vecina să-mi spună că am primit o scrisoare din Japonia ( m-am prins imediat cine e că doh, câți prieteni are un om în Japonia, nu? ) Scrisoarea de la Dorothea a ajuns acum 10 zile în țară, dar abia azi, la 20 de minute după ce am văzut eu postarea am primit-o! 

Mi s-a părut ceva extraordinar cum a lucrat Universul. 

Recapitulând: scrisoarea conține și o invitație: pe 29 octombrie Dorothea vine in tară să lanseze oficial cartea ei și abia aștept să o cunosc personal și să fac un interviu pe cinste cu ea. Sau, dacă nu ne iese, măcar vorbim noi două cum a vrut Universul😉

Va tin la curent cu lansarea, până atunci cartea o găsiți la @edituraunivers, va las si un cod in comentarii si in bio, dacă vreti să o aveți pentru autograf. 

#tsukimi 
#lifehappens 
#edituraunivers 
#cumsarepiperpeluna
Ca proaspătă mamă, când nu ai timp să cauți Ca proaspătă mamă, când nu ai timp să cauți informații și păreri despre orice lucru, aparent minor, dar foarte important din viata micuțului tău acum, când toți îsi dau cu părerea în familie sau pe grupuri, să ai la îndemână o revistă cu interviuri valoroase și validate de specialiști, este o gură de aer. 

Bebelonia a ajuns la a doua ediție, dedicată mamelor cu bebeluși de 6-12 luni. 

Revista este gândită și coordonată de Alexandra Lopotaru, mamă ( in curând de 3 copii) și jurnalist care scrie cu sufletul pe blogul său @povestidinbebelonia. Sigur o știți. 

Este genul de revistă realistă, cum îmi place mie să spun, care arată mamele așa cum sunt, cum se simt, iar interviul cu Dana Rogoz este fix așa. Natural. Mai găsiți rețete, sfaturi si idei frumoase și valoroase pentru mamele din ziua de azi, care se luptă cu atâtea greutăti. 

La pagina 89 citiți și un interviu făcut de mine cu @alicemitu Alice Dona, fondatorul Centrului de Siguranta auto, despre când schimbăm scoica auto cu un scaun, cum alegem scaunul potrivit, care e diferența dintre un scaun testat și unul omologat. 

Vă las câteva imagini din revistă: de la diversificare, la relația in cuplu, la călătoria cu copilul, la primul ajutor și multe altele. 

Revista în format fizic o găsiți doar in maternitațile Regina Maria din țară(și ce bine pică să o răsfoiești când esti in salon) si online gratis si oricand pe bebelonia.ro. 

Multumesc, Alexandra pentru că ai avut această idee să ajutăm mamele și pentru că am putut face și eu parte din această bucurie. 🙏

#bebelonia
#revistabebebelonia
#maternitate
A venit sezonul în care atac blogul Alinei Prodan A venit sezonul în care atac blogul Alinei Prodan pentru plăcinta de dovleac🙈
Până una alta, am mers în grădină să alegem THE dovleac. Nu știam care e copt. 
-Hai să căutăm pe internet, mama, zice D. 
Și ne-am uitat, am încercat să alegem unul și l-am nimerit. A fost perfect. 

#pumpkinpie 
#pumpkin🎃 
#placintadovleac
⭐️⭐️⭐️GIVEAWAY⭐️⭐️⭐️ Carte ⭐️⭐️⭐️GIVEAWAY⭐️⭐️⭐️
Cartea Cel de-al doilea copil din seria Educație cu blandete de la @edituraunivers 

#parintiitrebuiesastie 
#parintifericiti 
#educatiecopii
#educatiecublandete 
#edituraunivers 
#cartipentruparinti 
#scoalaparintilor
Dacă aș putea avea o superputere aș vrea să fi Dacă aș putea avea o superputere aș vrea să fie să pot citi în somn ( că doar atunci mai am “timp liber” și practic aș face ca un fel de transfer al informației direct în creier). 😂

Abia așteptam weekendul să mă cufund în viața personajelor Grimaldi: Cea mai nouă carte Virginie Grimaldi, dar și un pachet din noua serie “Educație cu Blândețe” sunt disponibile și ca un copil, nu știu de care să mă apuc mai întâi. 

Am decis: ziua citesc Grimaldi pentru că mă bine dispune și mă conectează mult cu lucruri din viața mea cu care rezonez, iar seara citesc una din pachetul de parenting pentru că după ce culc copiii, oricum reflectez la ce am făcut greșit cu ei ziua. Don’t we all do that? Recunoașteți🤷‍♀️

GIVEAWAY: Cartea Cel de-al doilea copil îi va ghida pe părinții indeciși dar și pe cei care așteaptă deja al doilea copil. Bine, cred că se aplică și cu al treilea and so on. 

Lasă un mesaj in comentarii si taguieste o mamă. Extragerea, pe 29 septembrie. 

Pentru restul cărților, aveti link in bio pentru comandă sau in comentarii pt Facebook. Linkul este afiliat, ceea ce înseamnă nu că mă voi îmbogăți din asta dar dacă voi vedea la câți dintre voi ajung aceste cărți bune, voi simți că am mai făcut un strop de bine și lumină în lumea părinților, cu mine inclusiv) 

#educațiecublândețe 
#scoalaparintilor 
#edituraunivers 
#virginiegrimaldi
Matematica e peste tot, asta vreau să înțeleagă toți copiii. Să o învețe cu drag, să îi înțeleagă utilitatea: de exemplu, cum să împartă o prăjitură in cantitate egală pentru toată familia? Sau măcar pentru el și fratele lui. 

Am pornit noi idei despre cum să facem temele cu copiii fără se (ne/îi) stresăm (prea mult). 

Voi ce idei aveți? Mai faceți teme cu copiii? 

#scoala #teme #temeacasa #educatie #copii #responsabilitateaparintelui #claseleprimare #backtoschool #temecuparinti #temeafterschool #iubire #parinti #joaca #activitaticopii #ganduri #informatii #parinticooperare #copiiteme
A doua zi de grădi, când încercam să îl dezli A doua zi de grădi, când încercam să îl dezlipesc de mine pe micul Blond: 
-Mami, dar tu faci lucruri mai frumoase acasă cu mine, inventăm, facem experimente.. îmi place mai mult acasă..🙈 
Mi-am făcut-o singură, dar nu regret. Uneori chiar găsesc chestii interesante pe net și le testăm. Cum ar fi… amprentele invizibile. Ai nevoie doar de 4 ingrediente pe care garantat le ai in casă. ( asta dacă nu ti-a terminat deja stocul de bicarbonat pe explozii cu oțet:)) 

Like&save&share

Aștept idei de experimente si jocuri în comentarii

#viatacucopii 
#lifewithkids 
#momblogger 
#ideidejoaca 
#activitaticopii 
#activitatiacasa
Mai multe... Follow on Instagram

Arhive

© Copyright 2014. Theme by BloomPixel.