• Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Facebook Twitter Google+
Alexisme
  • Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Home  >  Ştiri • Uncategorized  >  Cartea “Profu crede că învăț”, care a stârnit controverse în rețelele sociale, a fost retrasă din librăriile online
ŞtiriUncategorized

Cartea “Profu crede că învăț”, care a stârnit controverse în rețelele sociale, a fost retrasă din librăriile online

Alexa Stănescu august 19, 2022 profu crede ca invat Leave a Comment 968 Views

Apariția unei cărți intitulate “Profu crede că învăț (caiet plin de idei ca să supraviețuiești anului școlar)” de Elise De Rijck a stârnit ample controverse în spațiul online. Profesori și părinți, indignați de această carte care îi învață pe elevi cum să glumească pe seama profesorilor. Faptul că abia am reușit să rezum despre ce e vorba demostrează cumva că nu transmite vreun mesaj cartea.

Vineri, 19 august, la cateva zile de la discutiile din spatiul public, cartea a fost retrasă de pe toate site-urile marilor edituri și magazine online.

Totul a pornit de la postarea unei profesoare:

Iată pasaje din carte:

 

“Exersează-ți abilitățile de pupat în fund”.

“Cum îți înjuri profesorii?”

“Fă troc cu profii și păcălește-i cu care dintre ei ai făcut cea mai bună afacere. “

Pe o pagină este desenat un cerc pe care scrie:

“Dă cu capul aici.

1.Pune cartea pe o suprafață tare.

2.Fă ceea ce scrie în cerc.

3.Repetă pasul al doilea până dispare tot stresul.

Intrerupe experimentul dacă îți pierzi cunoștiința”

Care sunt problemele care se ridică?

  • Inițial, unele site-uri, de exemplu Cărturești, au trecut-o la categoria material educațional.
  • Vârsta recomandată 6-10 ani. La această vârstă copiii nu au simțul umorului, nu pot discerne între o glumă și ceva serios. Presupunând că într-adevăr carte e dedicată copiilor de 6-10 ani, ei nu își cumpără singuri cărți la această vârstă, așadar, targetul (și filtrul, da) este către părinți.
  • Editura are o responsabilitate morală când pune pe piață o carte care nu pare să aibă un mesaj educativ? Cât ține de alegerile pe care le face un cititor și cât ține de marketing? Poate fi o strategie de vânzare?
  • Oare este vorba strict de percepția poporului român? Oare la belgieni chiar este o carte de umor și atât? Poate fi tratată ca atare?

În Belgia cartea nu este recomandată unui public de o vârstă anume, dar este trecută la secțiunea timp liber, hobby, umor, lifestyle și are un rating de 3,5 din 5 stele. Cartea este publicată în 2017 în original.

Despre autoare: 

Este o persoană despre care nu se găsesc informații pe internet, deși este o figură publică, ce a scris cărți bine primite de public: 250 de lucruri de încercat într-o viață, 500 de lucruri de încercat într-o viață.

Are un site cu o singură pagină în care ne îndeamnă să o căutăm pe Google. |Aici găsiți și Instagramul ei.

Dacă vreti să citiți interviu cu ea, găsiti aici.

 

Iată ce scria autoarea în postare când a publicat cartea: Profu crede că învăț: 

Un mesaj pentru toți elevii care au venit acasă ieri cu un raport prost: mama, tatăl și profesorul tău pot trimite o scrisoare de plângere la iam@elisederijck.com.

Descrierea cărții pe site-ul Editurii Litera: (înainte să o retragă)

Această carte este pentru toți elevii care se plictisesc în clasă, pentru aceia care se joacă pe ascuns pe telefonul mobil în timpul orelor și pentru cei nu foarte studioși care se uită pierduți la tablă fără să înțeleagă mare lucru.

Exersează-ți talentul de a ascuți creioane, visează cu ochii deschiși la locul unde ai prefera să fii, dându-l pe mâna unui tatuator pe cel mai enervant prof când e beat pulbere, și joacă bingo în secret cu colegii!

Acestea și alte idei îți vor ocupa timpul cât să pari extrem de atent în clasă.

· Plină de idei despre cum să supraviețuiești anului școlar.

· Cu pagini albe la care să sari imediat ce profu’ se uită peste umărul tău.

· Cu spații pentru #schoolfie și un anuar personal!

ATENȚIE! Această carte te face pasibil de exmatriculare!

ELISE DE RIJCK a scris prima carte în 2015. Seria „Lucruri de încercat într-o viață” nu a părăsit încă topurile de popularitate. Dar ea nu se ia prea în serios și sper să nu o faci nici tu. Elise mănâncă la micul dejun confetti (nu chiar, dar… mă rog…), nu se sfiește să fie nostalgică și încă se mai joacă cu păpușile (mai exagerăm și noi!). Și are un deget mic de la picior strâmb. Interesant, nu?

PS: Multumesc prietenei mele jurnalist, Dana Cotoară, care locuiești în Belgia și care m-a ajutat să răscolim internetul local.

_____

Cum vi se pare discuția despre această carte? Ar trebui să existe pe piață? Credeți că are un mesaj amuzant pentru copii?

Previous Article Se acordă concediu paternal de 15 zile, la fiecare copil, dacă tații urmează o singură dată curs de puericultură – proiect de Ordonanță de urgență
Next Article Recomandări de cărți pentru copii de peste 7 ani, de la Editura Didactică Publishing House

About Author

Alexa Stănescu

Bună! Sunt Alexandra Stănescu și cred că măcar în treacăt m-ai auzit la Europa FM, în ultimii 11 ani. Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-mi te rog un comentariu și dacă vrei să dai vestea mai departe cu un share. Multumesc

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Abonează-te!

Înscrie-te aici cu adresa de e-mail ca să primești articolele noi::

My Social Media

Postări populare

  • Începe școala în plin sezon de gripa si viroze – părinții, primii responsabili să nu trimită copilul bolnav la școală ianuarie 8, 2023
  • Ziua Internationala a scrisului de mana | O mai fi important scrisul de mana? ianuarie 23, 2023
  • Unde puteți merge cu copiii de Ziua Nationala a Culturii, pe 15 ianuarie – intrare gratuită la ateliere și muzee în țară ianuarie 13, 2023
  • Babum, scrisă de Alec Blenche, o carte sensibilă și plină de mister pe care copiii o vor iubi ianuarie 17, 2023

Instagram

alexa_stanescu

Când îți zicea lumea: Să faci și o fată.. oa Când îți zicea lumea: Să faci și o fată.. oare la asta se referea? La pac pac si bum bum cu băieți? 🙈 săbii și pistoale? 🤷‍♀️Cum e viața cu fete sau cu o fată măcar? Comentați vă rog, spulberați-mi visele, că poate mă iau ideile, mai știi? 👇

#copii
#copiifericiti
#joacabaietii 
#viatacubaieti 
#mamadebaieti 
#mamadebaieti👬❤️💋 
#motherofboys 
#momblogger
Am zis să scot copiii la locul de joacă și să Am zis să scot copiii la locul de joacă și să mai schimbăm atmosfera, se mai văd și cu colegi. Eu, sperând că micul Blond se va juca la locul de joacă am îndrăznit să iau o carte cu mine. Zău, parcă sunt la primul copil, așa naivă sunt crezând că apuc să citesc o pagină. 🙈
Dar până să plecăm de acasă, mă vede D. cu cartea:
-Ah, păi îmi iau și eu cartea să citesc! 
Puteam zice nu? 
Acolo, micul Blond nu vrea la locul de joacă deloc, frati-su la masă citește, eu mă fâțâi de colo colo. Bine că totuși am mai avut și eu compania unui prietene și D. într-un final ( adică la propriu la finalul ieșirii) s-a jucat 5 minute cu colegul lui🙈
Dar cine a mâncat la reducere de Mica Unire pizza și hamburgeri, ceva autentic? 🤣

#viatacucopii 
#momblogger 
#activitaticopii 
#larestaurantcucopiii
In weekend îmi place că am timp să gătesc dimi In weekend îmi place că am timp să gătesc dimineața. Ne trezim mai târziu cu o jumătate de oră sau o oră dacă avem noroc, ne mai hârjonim în pat în 30 de minute până leșinăm de râs, sau dacă e vremea de azi de cuibărim sub plapumă. 

Acest mic dejun brunch e preferatul copiilor și profit maxim de el pentru că îl mănâncă amândoi. Ouă ochi “pe pat” de fasole cu suc de rosii, porumb și ciuperci sau orice mai aveti prin frigider. Sau altfe spus, mâncărică cu de toate și deasupra ouă. Eu nu le bag la cuptor dar merge. Va puteți juca cu mirodeniile. Eu prefer busuioc, îl iubesc în combinație cu rosiile. 

Și pentru că mă tem că nu vor mai mânca mult această mâncare, si oricum nu merge și sâmbătă și duminică.. am nevoie de idei. Voi ce mai gătiți in weekend la micul dejun târziu sau nu? 

#amintiridinbucatarie 
#viatacucopii 
#viațalațară 
#ideidemicdejun 
#momblogger 
#parentingblog 
#părințeală
Vine un moment în viață când copilul știe luc Vine un moment în viață când copilul știe lucruri pe care tu nu le știi. Da, se poate întâmpla și la 8 ani ai lui. 
Recunosc, nu am avut niciodată curiozitatea să învăț șah pentru că auzeam mereu că e foarte greu, și nu eram genul de om ambițios sau cu răbdare. Ei bine, ieri la ora de sport, ( da, ați citit bine!) profesorul i-a învățat șah. Mi se pare un lucru admirabil, chiar dacă nu au făcut mișcare fizică. Ei, și a venit al meu acasă, a căutat și pe tabletă niște jocuri cu șah, și când am terminat eu munca seara, m-a luat la un joc. 
Brusc, eu eram copilul și el adultul. Mi-a explicat regulile și îl întrebam la fiecare mutare: cum merge calul? Cum merge tura? Etc…🤣 după 5 minute nu mă mai suporta copilul: 
-Acum ți-am explicat, mama! 
-Ce să fac, uit. 
Am scos telefonul și mi-am pus regulile în față. 🙈 M-a bătut, nu sunt sigură dacă fair pe regulile reale, dar știu că a muncit și a avut răbdare singur să învete.. chiar și cu tableta. Nu știu cât o să îl țină faza, dar nu mai contează asta. 

Ai vostri v-au dovedit deja că știu lucruri pe care voi nu le știți? Ce anume? 

Vă mai povestesc eu câteva in comentarii. 

#educatie 
#sahcopii 
#invatasah 
#momblogger 
#părințeală 
#mamadebaieti 
#viatacucopii 
#clubdesah 
#educatielascoala 
#lectiidelacopii
Părinții trebuie să știe, ep 11. Am descoperit Părinții trebuie să știe, ep 11. Am descoperit un simplu truc, pentru noi mamele exasperate că nu mănâncă copiii. Sunt foarte curioasă dacă ați încercat și voi metoda asta. Funcționează? Scrieți în comentarii, pls sau lăsați o ❤️ dacă a mers. 

#viatademama 
#trucuridemama
#viatacucopii
#educatie 
#parinti
#informatiiparinti 
#cumsamanancecopiii
#lifewithkids 
#parentingtips 
#parinteala
Noi părinții suntem influencerii copiilor noștr Noi părinții suntem influencerii copiilor noștri. Va veni o zi ( nu prea departe de acum) când ei vor avea propriile păreri pe care va trebui să le ascultăm și mai ales, să le acceptăm. Să ne mușcăm limba când știm că o decizie de-a lor nu le va aduce bucurie, ci suferință, să îi lăsăm să greșească, dar cât? Nici un părinte nu știe asta, o simte doar pe propria piele și poate doar să spere că va fi bine.
Închid ochii și întipăresc imaginea asta pe retină, când D. a învățat de la tatăl lui primele acorduri de la Nothing Else Matters, pe care le bughesc și eu din adolescență, ca o rockeriță care se respecta🤣🤣 Slide pentru sunet 

Piatra de hotar a pus-o soțul, așadar. Acum începe greul, să le dăm tot mai multă libertate în alegeri, fie ele și muzicale. 

Voi cu ce ați vrea să “vă influențați copiii?”

#amintirifrumoase 
#amintirilenoastre 
#viatacucopii 
#fiiinfluencerulcopiluluitau
#momblogger 
#mamadebaieti 
#motherofboys 
#parenting
Multă vreme m-am ferit de planuri, de organizare, Multă vreme m-am ferit de planuri, de organizare, pentru că mă temeam că nu mă voi putea ține de ele și mai rău mă vor doborî. Dar am descoperit un mare secret în pandemie. Acela că așteptările, limitele și programul, EU le stabilesc. De MINE ține să duc la capăt planurile pe care le fac, cât timp sunt REALISTE. De exemplu: nu îmi voi propune într-o zi să fac două feluri de mâncare la prânz pentru copii și încă două mese de regim pentru mine, cumpăraturi, teme cu copilul, spălat și întins rufe, sau curat prin casă, pe lângă job în același timp, în aceeași zi. Pur și simplu nu este realizabil.

Ce fac însă ? Reduc activitațile și le împart pe zile, în funcție de ce mai am de făcut.

Acum vine și GIVEAWAY-ul!!

Anul acesta sau la final de 2022, nu mai știu, vă ceream ajutorul pentru plannere, Universul mi-a adus-o pe @Mădălina Andreescu, o mamă care a creat niște plannere simpatice și tematice DIGITALE și vrea să vă dea vouă, mamelor din comunitate câte 2 plannere la alegere. 

Plannerele sunt digitale, le primiți pe mail și le puteți printa pe A4 la imprimanta de acasă sau serviciu, sau le puteți completa digital și mai salvăm planeta.

👉Ce aveți de făcut ca să puteți câștiga? 

*Follow paginile de instagram @alexa_stanescu și @madelinescuisine 

*Follow paginile de Facebook Alexisme by Alexa Stănescu și Madeline.ro

*Dă tag unei mame care ar avea nevoie de un planner și fă-i o surpriză frumoasă

Feel free să participați și pe insta și pe Facebook. Dăm câte un premiu pe fiecare retea de socializare! 

Vineri, 20 ianuarie extrag câștigătoarele! Multă baftă! 

BONUS: TOTI cei care se înscriu la giveway pot cere în mesaj privat cod pentru 20% reducere la ORICE planner

#giveaway #planner #momplanning #organizare 
#concurs #todolist #todolists #planurideweekend #mamadebaieti #mombloger
A mai rămas cineva cu căsuța de turtă dulce?🤣 Ați mâncat-o? 
Când am făcut-o am zis să așteptăm câteva zile până vin bunicii, apoi treptat au mai rupt din ea, și zilnic micul Blond mă întreabă: “ Ce pot să iau de pe căsuță?” Eu îi zic că nu se mai dezlipește nimic acum. 
Între timp, copiii ascund lucruri în căsuța demolată. 😜

Ultima poza e senzație: cum fac ei poze. 

Mulțumesc @alinaprodan.ro si @blog_laura_frunza pentru că mi-au zis că nu dau greș cu această căsuță. Aveau dreptate, a fost prima care mi-a ieșit. 

#casutaturtadulce 
#viatademama 
#bloggermom 
#amintiridinbucatarie 
#christmasmood 
#foodchristmas 
#gingerbreadhouse
Mai multe... Follow on Instagram

Arhive

© Copyright 2014. Theme by BloomPixel.