Luni, 11 aprilie în gradinite, scoli, si licee, profesorii trebuie să le ofere informatii elevilor despre Educatia Financiara. Ziua de 11 aprilie a fost aleasa recent ca Ziua Educatiei financiare, după ce un proiect de lege a fost votat în Parlament.
Nu pot decât să mă bucur că facem pași, chiar și mici, în educația copiilor noștri. Există speranță că proiectul Educație financiară se va putea realiza în școli sper și ca materie, nu doar o zi pe an.
Ministerul Educației a transmis inspectoratelor școlare că toată săptămâna 11-14 aprilie, diriginții și cadrele didactice de la grădiniță până la liceu trebuie să le vorbească copiilor despre bani pe înțelesul lor, în funcție de vârstă.
Pentru profesorii care nu au resurse, ministerul le-a și indicat câteva unde se găsesc și fișe de lucru.
- Banca Națională Română are pe site mai multe videouri educative pe înțelesul copiilor cu două personaje, Ana și Radu. Iată un exemplu, găsiți mai multe pe pagina BNR.
- Autoritatea de supraveghere financiară are materiale didactice pentru elevi (sub formă de jocuri chiar) și profesori (fișe de lucru) Pentru cei de grădiniță, aici poți asculta și povești.
- Școala de bani de la BCR care are o serie de resurse didactice: fișe de lucru pentru profesori pe clase: îi ajută cum să le facă proeicte interesante elevii: cum să facă un buget pentru un proiect, cum să strângă bani, cum să plece într-o călătorie cu o sumă de bani.
Proiectul Educație pentru Viață, inițiat de Alexisme.ro și susținut de BCR oferă informații valoroase și părinților și profesorilor.
Din ep.3 al podcastului Educație pentru Viață – Educație Financiară afli:
- Pentru ce îl poți plăti pe copii și cum poate câștiga bani ? (Minutul 23:00)
- Cum îi explic copilului ce e bancomatul? (Minutul 20:45)
- Cum îi înveți diferența dintre nevoie și dorință?
- Îi dau bani de buzunar adolescentului ? Cât? De la ce vârstă? (Minutul 24:40)
- Cum să strângi bani pentru visul tău? Pe pusculița lui să pună o poză cu visul sau dorința sa. Astfel, va vizualiza visul. (Minutul 19:22)
- Fragment din cărțile Cristinei Andone: Școala Banilor bine crescuți – cum niște animăluțe simpatice îi învață pe copii valoarea banilor. (Minutul 4)
Leave a Reply