• Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Facebook Twitter Google+
Alexisme
  • Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Home  >  Alexisme  >  Stii cum să adormi copilul mai repede în noaptea de Ajun?
Alexisme

Stii cum să adormi copilul mai repede în noaptea de Ajun?

Alexa Stănescu decembrie 20, 2021 seara Ajun. Craciun. adormit copii Leave a Comment 239 Views

Dacă da, help a sister out!

De fapt, articolul ar fi trebuit să se numească: Sfaturi despre cum să adormi copilul în noaptea de Ajun ca să nu o iei razna așteptându-l pe Moșu în fața semineului, sub brad, cu capcane întinse pentru bietul bătrânel, sau cu camere de filmat puse prin casă. Asta aș fi vrut să vă ofer. Idei. Dar cum nu am găsit decât ceva foarte vag care nu prea stă în picioare, zic eu, sunt sfaturi relative și contextuale, am zis să vă întreb pe voi, mamele din comunitate.

Poate aveți trucuri (nu mă refer să îi păcăliți sau șantajați pe copii ) CUM SĂ ADOARMĂ mai repede copiii în așteptarea Moșului? Și dacă știți cum … de ce le păstrați doar pentru voi ideile si nu le aplicați decât in noaptea de Crăciun? 🙂 Zic și eu.

Mbun. Cum e treaba?

La noi în fiecare an se lasă cu câte o idee despre cum să îl prindă pe Moșu în acțiune!

În primul an când D. era mai mare, s-a gândit să pornească camera de filmat și să filmeze bradul. Toată noaptea. Pe vremuri i-aș fi spus că rămâne fără casetă video, acum i-am zis că rămâne fără baterie. Pfiu, I doged a bullet there.

Apoi, anul următor a pus capcane, lângă lapte și biscuiți. M-am fofilat și așa, cu greu. Noroc că îmi arătase mecanismul și cum era să îmi cadă în cap o carte. Se uitase la Singur acasă recent și avea idei.

Anul trecut nu voia să se culce, si să se dezlipească de lângă brad. Eu adormisem de 2 ori și mă temeam că voi adormi și nu va avea cine să pună cadourile sub brad.

Și ajungem la anul de grație. Oare ce mai inventează? Cum să îl prindă pe Moș Crăciun? Bine, soțul nu-mi face munca ușoară, face mișto de mine și se distrează dându-i idei copilului.

Dar haideți să vă zic și 2-3 sfaturi dintr-un articol găsit: poate cine știe, o funcționa la vreo mamă:)

  • Să nu schimbi rutina zilei. Sigur, când copilul știe ce zi e .. nu îi poți scoate asta din cap.
  • Să îl culci la pranz. HAHAHA, permiteți-mi să râd un pic.. mai mult. După 4- 5 ani, who are we kidding? Din nou, când copilul știe ce zi e .. nu îi poți scoate asta din cap.
  • Să le dăm niște suc de cireșe .. don t even  ask !
  • Să nu le dăm ciocolată, zahar, cipsuri sau mâncare procesată..
  • Să îi scoatem afară la aer toata ziua – sunt de acord cu asta insă nu mereu functionează.
  • Cel mai tare sfat: să îi punem la culcare mai devreme… hahaha, permiteți-mi să mai râd un pic.. mai mult!

Acum, știți și de ce nu am putut să vă dau sfaturi pentru că mi se par puerile si ridicole. Adevărul e că nimic din emoția așteptării Moșului nu poate fi egalat și nu poți cere copilului să nu se gândească la Moș Crăciun și la cadouri!

 

Abia aștept să îmi ziceți, voi cum adormiți copiii în seara de Ajun!

 

Previous Article Ce salariu ar trebui să aibă o mamă pentru că are grijă de copii și de casă?
Next Article Cum să faci față discuțiilor incomode la masa de sărbători? | Interviu cu Dana Tudose Tianu, mediator de familie + CONCURS

About Author

Alexa Stănescu

Bună! Sunt Alexandra Stănescu și cred că măcar în treacăt m-ai auzit la Europa FM, în ultimii 11 ani. Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-mi te rog un comentariu și dacă vrei să dai vestea mai departe cu un share. Multumesc

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Abonează-te!

Înscrie-te aici cu adresa de e-mail ca să primești articolele noi::

My Social Media

Postări populare

  • Strategia de educatie parentala contine cursuri pentru toti parintii o data la 3-4 ani, dar nu sunt obligatorii aprilie 21, 2022
  • oua vopsite, Paste
    De sărbători păstrăm toate amintirile din copilărie și creăm unele noi cu copiii aprilie 23, 2022
  • Copiii se nasc analfabeti functional / Idei ca sa ajutam copiii sa înteleaga un text mai 15, 2022
  • Parinti, repetati dupa mine: Incepe scoala! Incepe scoala! Incepe scoala mai 2, 2022

Instagram

alexa_stanescu

Zilele acestea au fost publicate testele Evaluarii Zilele acestea au fost publicate testele Evaluarii Nationale la cls a II-a și am fost curioasă să văd dacă D. ar ști să rezolve, desi e abia clasa I. Știți, entuziasmul părintelui care abia așteaptă să înceapa diversificarea bebelusului. Așa și eu, cu o nouă etapă. Practic în clasa a doua se încheie ciclul scris – citit, așa că, această evaluare este una firească, nu o contest, așa cum aș fi făcut-o probabil acum 2-3 ani. Abia acum îi înțeleg importanța, mai ales că joi un raport realizat ce-i drept pe un eșantion mic de copii, arată că 42 % dintre elevii din clasele I-VIII din rural și urban nu înțeleg un text și nu pot formula idei proprii.

Articol intreg pe blog si in bio 

#scoalacopii 
#citit 
#copiiicitesc 
#analfabetismfunctional 
#momblogger 
#viatacucopii
Nu îi mai încape zmeura pe degetul mare, semn că a crescut, dar în suflet tot copil mic este tocmai pentru că îi place să își pună zmeură pe degete. 💜❤️

#followme 
#instalove 
#lifewithkids 
#copilarie 
#copilariefericita 
#momblogger 
#parenting
D. meșterește invenții toată ziua. E la vârst D. meșterește invenții toată ziua. E la vârsta la care tot ce vede nou, orice experiență vrea să o multiplice. 
Uite așa mă trezesc că vrea să construiască un lift, un frigider, să extragă benzină din curte ( ce bine ar fi):)) oricum, numai invenții una și una de îți stă mintea în loc. 

În sfârșit e destul de mare încât să meargă intr-o tabără urbană ( adică de dimineața până seara!  Mai avem până la independența totală🤣

Găsiți în stories ce au pregătit cei de la @oraselulcunoasterii  pentru taberele urbane care încep în iulie. Vedeti și pe care a ales-o D. 

O tabără costă 800 de lei, si durează o săptămână, de dimineata la 9 pană seara la 18, copiii mănâncă și învată experimente multe. 
Dacă va găsi petrol in curte, sau îmi face niste panouri solare, vă zic🤣

#tabăraurbană 
#sțiințacopii 
#oraselulcunoasterii 
#experimentestiinta
#ad
Ziceți și voi… #lifewithkids #viatacucopii Ziceți și voi… 

#lifewithkids 
#viatacucopii 
#momblogger
După ce a făcut 2 ani și jumătate nu am mai nu După ce a făcut 2 ani și jumătate nu am mai numărat lunile, mi s-a părut greu de reținut și inutil, așa că de atunci zic că micul Blond are 3 ani. Dar nu, abia azi a făcut 3 ani și sunt atât de uimită de tot ce mă învață copilul asta. Tot ce frati-su nu mi-a arătat in 7 ani și jumătate ai lui. E greu cu un taur in familie dar și frumos. 

🥳🥳🥳🥳🌷🌷🌷🍴🍽🍴🍽
Mereu mi-am dorit un party în curte cu prieteni care nu se cunosc dar sigur se vor simți bine. 

N-a văzut curtea noastră atâția oameni la un loc de 7 ani de când stăm aici. 
Am alergat și după copii dar am și vorbit de ale noastre noi adulții și tare bine ne-a fost pentru suflet. Aveam mare nevoie de o zi în care să mă încarc din energiile și discuțiile cu prietenii. Sper să mă țină toată săptămâna. Apoi, mai facem. Ne-a plăcut!

#lamultiani 
#partyincurte
#viatalatara 
#petrecerelacurte 
#momblogger
Începe școalaaaaaa/ grădinița! Pentru o lună, Începe școalaaaaaa/ grădinița! Pentru o lună, daaar, e o lună întreagă (să dea Domnul si Maica Precistă să nu se îmbolnăvească). 
Continuarea ar fi: începe școala și eu ….stau in mijlocul casei si beau cafeaua in liniste, sau respir pe balcon și mă bucur de soare 5 minute până plec la serviciu… in liniste. Ați înțeles ideea? Faceți cu mine acest exercitiu, chiar dacă sunteți la birou, măcar sunteti singuri, sau mă rog, cu adulți care nu vă cer ceva la fiecare secundă🤣🤣

Link in bio si in comments către articol😉

#incepescoala 
#vacantadeprimavara 
#schoolisback 
#backtoschool 
#momblogging
#momlife
În vacanță nu am reușit să citesc cât aș fi În vacanță nu am reușit să citesc cât aș fi vrut, dar cum am prins această carte nu aș mai fi lăsat-o jos, dacă nu auzeam mama la fiecare minut:) 
Cartea a venit la mine împreună cu o informație pe care vreau să o dau mai departe, în luna dedicată constientizării autismului. 

Dacă știți părinți care au copii diagnosticați cu autism, spuneti-le despre piano therapy. 

Piano therapy, așa cum spune și numele este terapie prin pian, pentru copiii cu autism. 
Este o metodă unica in România și internațional, fondată de Tatiana Dănciulescu, in 2014. 

Este o metodă complementară, nu înlocuieste alternativele, care urmăreste evoluția copiilor cu autism pe termen lung. 

Terapia este pentru copii de peste 4 ani.

Dacă vrei să ajuți copiii cu autism să facă terapie prin pian, poți deveni profesor sau poți dona ore de terapie copiiilor care nu își permit asta, in contul Asociației Piano Therapy. 

IBAN:RO56 BACX 0000001408168000

Rezultate: 
*sporirea atenției
*îmbunatățirea limbajului 
*dezvoltarea motricității
*scăderea ratei comportamentului distruptiv

#pianotherapy
#autismawareness 
#constientizareautism
Cea mai mare surpriză când ne-am întors acasă Cea mai mare surpriză când ne-am întors acasă a fost ariciul găsit în curte. Mititelul ( not really) respira speriat și sacadat pentru că îl lătrau de zor cățeii noștri. 

L-am dus înapoi în câmp, unde cred că a răsuflat ușurat. 

#viațalațară 
#innatura 
#lifeinnatural🌱🌲🍁🍂🌸 
#momblogger
Mai multe... Follow on Instagram

Arhive

© Copyright 2014. Theme by BloomPixel.