First thing is first! Acest articol NU e sponsorizat de nimeni. Dar mi-a plăcut tare mult experiența și vreau să o împărtășesc cu voi. Ingredientul secret a fost cred eu, că am mers și cu prieteni cu alti copii. Parcă altfel simți vacanța când mai schimbi o vorbă, chiar și alergând după copii prin restaurant, sau la plajă. Sau seara, la o bere.
Bulgarii sunt pe chill. Nu-mi dau seama dacă eram noi obisnuiți cu reguli mai severe ( masca în spații inchise), dar când am ajuns la hotel in Sunny Beach , obositi si flămânzi, aveam măști pe față, iar staff-ul deși purta măști, ne-a spus ca NOI nu trebuie să o facem. Apoi ne-au înmânat pahare de șampanie, as a welcoming! Gata, m-au cucerit, deși nu beau șampanie nici de Revelion.
E prima oară când venim la mare la bulgari și nu regret one bit. Deși, la capitolul faleză, tarabe și tot ce tine de urbanism arată la fel de urât ca la noi, lucru de care voiam să scap.
ÎNSĂ, compensează hotelul cozy, cu staff foarte prietenos si respectuos, cu mâncare bună, curat, serviciu all inclusive foarte bun. Ah! Și mai ales pentru că ne-am bucurat de 3 zile în care hotel era aproape pustiu.. până la weekendul prelungit de Rusalii.
De ce am ales Bulgaria ?
Este prima oară când mergem la bulgari, si prima oară cu copiii la drum mai lung. O fi de 5 ore dar noi am făcut 7.
La intoarcere, micul Blond nu a mai vrut să stea in scaun după ce am făcut o oprire la benzinărie, eram aproape de Ruse. Nu am reusit de nici o culoare să il punem in scaun. Se arcuia de mama focului și mă știți că nu plec fără copil in scaun. Asa ca ne-am mai tot plimbat pe lângă benzinaărie vreo oră cred, până am reușit, tot cu scandal, să îl pun in scaun. A fost mega supărat pe mine vreo 10 minute până a adormit – 3 ore pana acasă! Am zis multumesc.
De ce Bulgaria? Pentru că am refuzat să dau o grămadă de bani pe litoralul nostru trist, unde mâncarea e puțină și nu prea bună, și acolo unde se mănâncă bine, sigur lăsam un rinichi drept notă de plată.
Sincer, singurul lucru care m-a dezamăgit la Sunny Beach a fost că faleza și marea este fix ca la noi la Costinești, cu tarabe, chinezării de tot felul și cam mizerie, locuri lăsate in pragină, hoteluri și mai ales parc de distractii abandonat prin anii 90. Ah! Si cafeaua! Doamne, îmi doream o cafea cu gust bun!
DAARRR, un mare dar, all inclusive si hotelul au făcut toți bani, care intre noi fie vorba nu au fost multi si cu care nu stăteai decat vreo 3 zile maxim in România dacă voiai să și mănânci. Cam 600 de euro, 5 nopți, all inclusive – copiii au băut suc de portocale de le-a iesit pe nas, vorba vine.
Este si prima oară când am ales all-inclusive si bine am făcut. Pe lângă mâncarea decentă si multă, (cred că am făcut depozite de mâncare in corp și pentru toamnă!) cea mai bună afacere la all inclusive când ai copii mici este că nu trebuie să aștepte comanda și servirea mesei.
Eu cred că nu doar copilul meu mic explorează la 2 ani și nu stă locului, așa că de ce mi-aș chinui concediu și m-aș frustra să ajung la cel puțin 2 mese pe zi la terase? Și apoi să alerg după el pe la mese până vine comanda? No way! All inclusive rulez când ai copii mici, am zis! Ca să nu mai zic că poate gusta din mai multe feluri. Cei mici nu sunt recunoscuti pentru că mănâncă tot ce e in farfurie, un singur fel.
Eu nu mâncam mult la masă, dar faptul că era la îndemână și la 2-3 ore se servea, m-am făcut să mă simt tot mai full. Mergeam pentru copii, însă până și D nu mai putea în ultima zi să înghită decât un lapte cu cereale.
Da, l-am lăsat să mănânce prăjituri după fiecare masă. A fost vacanța ideală pentru el.
După ce am ajuns acasă, mi-a luat 2 zile să simt iar senzatia de foame:)
-
Hotelul are tot ce ai putea avea nevoie – 3 zile a plouat și nu ne-am plictisit
DA, din 5 zile, am avut parte de una singură cu soare de dimineata până seara, in care am luat si umbrelă cu sezlong.
În rest a plouat, nu în cantități mari, dar des, câte 5 minute, 30 de minute, pauză, soare ardea, apoi iar nori, ploaie. Într-o zi ne-am plimbat pe faleza cât era innorat. Cand a iesit soarele ne-am dus in camere care erau vis-a vis de plajă (also points pt asta hotelului) si până ne-am echipat de plajă a început să plouă .. vreo oră suficient cât să nu mai iesim.
Am adunat si scoici, am admirat marea.
-
Plaja bulgarilor e curată !
Faptul că nu găsești pahare, plastice, gunoaie, mucuri de țigară (bine, am văzut unul!) pe plajă, să nu fii nevoit să îi explici copilului de ce oamenii le aruncă acolo, este minunat. Nu am stat decât o zi jumate la plajă, jumătatea aia am stat cu hainele pe noi pentru că ne păștea norul.
Dar am avut ce face. La hotel aveau plajă interioară, exterioară, loc de joacă pentru copii afară, un hol in hotel atat de zen si comfortabil care te chema să stai si să citești ascultând chilling music (când dormeau copiii, fireste), o masă de biliard, două jocuri pentru copii suficient cât să îi distreze,
Stafful foarte amabil, prea amabil aș zice. Noi am ajuns exact in prima zi de deschidere a hotelului si eram singurii cu copii, așa că ne luau la spectacolele de copii seara si iesea ceva gen un show privat de Gasca Zurli.
-
Unde am stat ?
Se numește iHot@l și le mulțumesc din nou prietenilor noștri care s-au ocupat de rezervări. Nu am plătit nimic în avans. Incercati asta in România și anunțați-mă dacă vi s-a întâmplat. Un hotel curat și cozy si very child friendly. Pur și simplu ne-am odihnit în vacanța asta, ceea ce se întâmplă rar când ai copii, să fim realiști.
Camera de hotel era perfectă: două paturi mari si două suprapuse. Cel mic a dormit cu mine in patul de jos (sotul s-a bucurat de king size bed:). Un balcon mic si perfect cu o masă si două scaune si o vedere superbă: iarbă proaspăt tăiat și pescăruși care ne vorbeau dimineața la cafea.
Vă las câteva poze mai jos ca să vedeți singuri cât de relaxant e locul.
-
De ce acte aveți nevoie ?
În Bulgaria nu aveți nevoie de test negativ COVID19, nici de adeverinta de vaccinare, si nici dovadă că ați trecut prin boală.
DAR! NU uitați: pașapoartele copiilor, și talonul mașinii (am trăit o adevărată epopee în care ne-am întors din drum pentru că uitasem talonul mașinii )
15 lei CASH-TAXA de pod la Giurgiu
4 leva sau 3 euro CASH – la întoarcere
Vigneta de Bulgaria o puteti lua de aici. Costa mult mai putin decât pe primul site indexat de google.
-
Cu sau fără mască?
În stațiune, mai exact in hoteluri, clientii nu poartă măști, nici în spatii inchise, dar se mentin regulile de distanțare. În hotelul nostru totul era curat, gel dezinfectant era la fiecare pas, ba chiar si măști de unică folosință pentru cei care voiau.
-
Bani cash/ card? Euro Sau leva?
După lungi dezbateri cu voi pe pagina de Facebook, am descoperit că NU eram ultimul om din România fără Revolut și, sfătuită de voi am decis că e o ocazie bună să îmi fac cont pentru plecare. De ce? Cursul de schimb e mai bun decât in stațiuni la hotel, poți schimba oricând câți bani vrei, nu ai cash la tine, nu rămâi cu leva sau euro când te întorci.
DAR, e bine să aveți și un card fizic de rezervă. Noi am pățit să nu le meargă contactless-ul și a trebuit să plătim la benzinărie cu cardul fizic de lei, dar bine că l-am avut la noi.
În România pe litoral nu mai ajunem sigur. Repet, urbanismul din Bulgaria m-a dezamagit la fel de mult dar am stat inchisi in bulă și ne-a fost bine.
În vreo 2 – 3 ani ne încumetăm și în Grecia, dar cu avionul, clar. Noi nu suntem nici genul care să conducă noaptea, nici să înnoptăm cu copii pe drum la bulgari, pentru că sunt prea mici să înțeleagă aceste popasuri si îi obosesc si pierd din vacanță.
______
Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-l mai departe unui părinte. Îți multumesc!
Leave a Reply