• Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Facebook Twitter Google+
Alexisme
  • Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Home  >  Părinți & copii • Recomand  >  Cărți pentru copii despre gripă, viruși și răceală
Părinți & copiiRecomand

Cărți pentru copii despre gripă, viruși și răceală

Alexa Stănescu februarie 10, 2020 carti raceala, microbi, Usborne, virusi 1 Comment 1859 Views

Nu mai știu cum să îi tot explic lui D. să se spele pe mâini mai bine, să se ferească de viruși, să strănute corect, să nu atingă lucruri după ce suflă nasul, să se spele iar pe mâini, să nu facă aia, să nu facă ailaltă, în principiu, să NU ia microbi. Avem câteva cărți acasă care sunt eficiente, dar nu mereu. Le răsfoiește, a învățat teorie, dar tot sunt cu gura și ochii pe el să se spele pe mâini. Pot să îi zic eu până poimarți să mănânce fructe și legume când e răcit.

Am decis să aprofundez subiectul, să îi mai caut cărți și să le strâng într-un articol, despre gripă și viruși, pe care să le împătășesc și cu voi.

Cărțile le-am catalogat în mai multe feluri:

Despre viruși, gripă și măsuri de prevenție 

What are Germs

Cartea este un fel de enciclopedie,  explică ce sunt virușii, unde trăiesc, cum să ne ferim de ei. Chiar și câteva informații despre interacțiunea cu doctorii. What are Germs este o carte de tip pop-up, cum ne-a obișnuit editura Usborne.

O găsiți la orice reprezentant Usborne. Eu am luat-o de la Raisa s Books. 

VÂRSTĂ: +3 ani 

PRET: 45 lei 

  • A Germ’s Journey:

O carte la fel de utilă, este cea de mai jos, tot ca o enciclopedie. Îmi place că este foarte actuală. Arată că microbii sunt peste tot, și pe tastatură, și pe masă, unde pun toți copiii mănuțele. Este o carte reală, foarte utilă și amuzantă.

VÂRSTĂ: +6 ani 

PREȚ: 39 de lei 

Foto: Arhiva Personala

Cartea punctează și igiena personală :

Foto: A germ s Journey

Despre cum să învingi răceala:

Să vezi ce-ți fac, Cucoană Răceală!

Dacă totuși nu scăpați de viruși, oricum copiii vor răci la un moment dat ..această carte scrisă de Andreea Dragomir, mamă și blogeriță, este M-I-N-U-N-A-T-Ă, pentru că vă ajută să convingeți copilul să ia tratamentul. Serios acum, ce copil ia medicamentele din prima? Eu alerg după D din casă cu rugăminți fierbinți, fără amenințări și fără recompense. E extrem de dificil, și mă frustrez și panichez că nu se face bine copilul mai repede.

Găsiți și sfaturi pentru părinți ( chiar și o rețetă de supă și indicații utile).

VÂRSTĂ: +3 ani

PREȚ: 22 lei 

 

Cât de des zice nu, sau nu deschide gura ca să ia medicamentul copilul tău? Andreea a scris cartea pentru copiii ei și pune foarte mult accent pe talentul actoricesc al părinților, are puțin text, dar foarte eficient. Și D. nu prea are răbdare să i se citească decât dacă o carte e amuzantă sau lasă loc de interpretări amuzante (cum e acest caz.) Râde zgomotos când povestesc cum de fapt, când el bea ceai de tei, îi toarnă de fapt în cap Cucoanei Răceală, ceai plin de vitamina C. Îl scoate și din starea de moleșeală.

Foto: Să vezi ce-ti fac, Cucuoană Răceală

Despre interactiunea cu medicii

Erwin tușește

Cartea face parte din colectia Maxi Pixi, realizată în colaborare cu Prof. Dietrich Gronemeyer, medic renumit și autor de succes. Rosi și Erwin sunt personajele cărților Maxi Pixi! Cei doi frati au 5 ani și sunt tare curioși să afle totul despre corpul uman.

Cartea îmbină și mersul la doctor, dar și importața tratamentului.

VÂRSTA: 5-7 ani

PREȚ: 6 lei 

  • Echipa de prieteni Masimtbinescu

Este cea mai recentă carte a Ioanei – Chicet Macoveiciuc ( sau cum o știți toți, Prințesa Urbană).
Cartea împrieteneste copii cu lumea medicală și cu situațiile prin care inevitabil trec copiii noștri: la spital, analize, interacțiunea cu medicii. Abia așteptam cartea. O să facem cunoștință cu “Degetul isteț al cavalerului (termometrul), care imediat știe ce temperatura are corpul lui bolnăvior, despre Înțepacul cu nasul subțire (acul care ia sânge pentru analize, fluturașul –branulă), despre Mantiile Detectiv și Masca de super erou (mănușile elastice ale medicului și masca de gură și nas), despre Licorile Magice (siropurile) și despre Magnetul de microbi(recoltorul de exsudat)”, scrie Ioana pe blogul ei. Cartea urmează să vadă tiparul săptămâna aceasta.


Despre corpul uman:

Look Inside your body 

Este cu clapetă tot de la Usborne pe care o mai folosim pe partea de plămâni, respirație, gât, cum ajung mucii, pe unde călătoresc, etc.

VÂRSTA: 3+

PREȚ: 57 lei 

Foto: Look Inside your body

Voi ce alte cărți despre răceală și viruși aveți? Sau despre măsuri de igienă personală? M-ar intresa și despre febră, cum se resimte corpul uman când e atacat de viruși.  

Previous Article Cum spalam copiii corect pe dinti? (VIDEO)
Next Article Recenzie scaun auto Avova Sperling-Fix I-Size (VIDEO)

About Author

Alexa Stănescu

Bună! Sunt Alexandra Stănescu și cred că măcar în treacăt m-ai auzit la Europa FM, în ultimii 11 ani. Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-mi te rog un comentariu și dacă vrei să dai vestea mai departe cu un share. Multumesc

1 Comment

  1. Pingback: Echipa de prieteni Măsimtbinescu. Ce am vindecat cu o carte pentru copii

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Abonează-te!

Înscrie-te aici cu adresa de e-mail ca să primești articolele noi::

My Social Media

Postări populare

  • Ziua Internationala a scrisului de mana | O mai fi important scrisul de mana? ianuarie 23, 2023
  • Unde puteți merge cu copiii de Ziua Nationala a Culturii, pe 15 ianuarie – intrare gratuită la ateliere și muzee în țară ianuarie 13, 2023
  • AUDIO Facem teme acasă împreună cu copiii? Interviu cu Oana Moraru ianuarie 31, 2023
  • Babum, scrisă de Alec Blenche, o carte sensibilă și plină de mister pe care copiii o vor iubi ianuarie 17, 2023

Instagram

alexa_stanescu

Acum 2 ani aș fi zis că nu bat drumul până în Acum 2 ani aș fi zis că nu bat drumul până în oraș ca să ies cu copiii 2 ore doar ca să văd un muzeu… că aș irosi timpul. Dar din fericire am învățat să schimb perspectiva și să mă bucur pe bune de orice clipă.

Suntem în vacanța de ski în Ilfov, dar nu practicăm și nici de plecat nu am avut chef. 

Așa că i-am scos în oraș la Antipa. Nu am avut mult timp la dispoziție pentru că lucram de la prânz, dar nici nu am fost pe fugă. 2 ore plus drum a fost ideal. 

Dar până să ajungem la Antipa, la expoziția de reptile, ne-am oprit la muzeul de pietre cum zice D, ca sa completeze colectia de acasă. 

Apoi la Luca să mâncăm covrigi. Când am ajuns la muzeu am constatat că i-am udat carnetul de note lui D. cu apa din sticla lui frati-su🙈.
Oh well, tocmai am fost la ședință și pe drum spre București mi-a recitat el toate notele. 🤣

Expoziția temporară e mică dar prețioasă. Le-au plăcut șerpii. A durat 30 de minute cu indulgentă, un pipi, îmbrăcat și vizitat magazin de suveniruri, căci da, nu știam că s-a deschis și acolo, unde erau și .. ați ghicit tot pietre. 
Dar atracția zilei a fost un sarpe de 10 lei forforescent, care nu a mai încăput în poze, lipicios, care se mega lipește de pereți și pe unde il mai aruncă băieții. 🙈

Cu ce au rămas ei oare din această zi? Cu covrigii, serpii de toate felurile sinmulte pietre! 

Cu ce am rămas eu? Multe amintiri frumoase, nu m-am grăbit cu nimic, am simțit toată plăcerea zilei cu ei. Ps: în ultima poză micul Blond stă cu mâna in buzunarul fratelui ca să se încălzească. Da, cu imaginea asta rămân eu… 

#viatacucopii 
#magicmoments 
#lifewithkids 
#mamadebaieti 
#momblogger 
#vacantacopii
#traiesteprezentul
Ce zi mai bună decât Ziua Cititului împreună s Ce zi mai bună decât Ziua Cititului împreună să vă amintesc crezul meu: Fii influencerul copilului tău?. 
Am postat câteva dintre titlurile preferate din perioada asta de la Editura DPH. Aveti cod de EXTRA reducere 15% pe langă reducerile de pe site! Codul este Alexisme. 

#ziuacitituluiîmpreună 
#lecturacopii 
#lecturăcopii 
#sacitimcopiilor 
#sacitimimpreuna 
#scoala
#esucatieacasa
#bloggermom
Ep.11 Parintii trebuie să știe - Facem temele cu Ep.11 Parintii trebuie să știe - Facem temele cu copiii acasă? Cum, fără să ridicăm tonul? Unul dintre sfaturile care a mers foarte bine pentru noi a fost să tratez copilul ca pe un coleg, nu să iau aer de părinte care știe. Aur e acest sfat, vă zic. Face mult bine psihicului când simți că faci poc de la adunări.🤣

📚Cine mai face teme cu copiii, mâna sus sau lăsați un comentariu. Am lansat episod nou al podcastului Cu capul în nori, un interviu valoros cu  @oanamoraru_educational🙏

 #scoala  #teme #temeacasa #educatie #copii #claseleprimare #backtoschool  #temecuparinti #temeafterschool #iubire #parinti #joaca #activitaticopii  #ganduri #informatii #parinticooperare #copiiteme
Când îți zicea lumea: Să faci și o fată.. oa Când îți zicea lumea: Să faci și o fată.. oare la asta se referea? La pac pac si bum bum cu băieți? 🙈 săbii și pistoale? 🤷‍♀️Cum e viața cu fete sau cu o fată măcar? Comentați vă rog, spulberați-mi visele, că poate mă iau ideile, mai știi? 👇

#copii
#copiifericiti
#joacabaietii 
#viatacubaieti 
#mamadebaieti 
#mamadebaieti👬❤️💋 
#motherofboys 
#momblogger
Am zis să scot copiii la locul de joacă și să Am zis să scot copiii la locul de joacă și să mai schimbăm atmosfera, se mai văd și cu colegi. Eu, sperând că micul Blond se va juca la locul de joacă am îndrăznit să iau o carte cu mine. Zău, parcă sunt la primul copil, așa naivă sunt crezând că apuc să citesc o pagină. 🙈
Dar până să plecăm de acasă, mă vede D. cu cartea:
-Ah, păi îmi iau și eu cartea să citesc! 
Puteam zice nu? 
Acolo, micul Blond nu vrea la locul de joacă deloc, frati-su la masă citește, eu mă fâțâi de colo colo. Bine că totuși am mai avut și eu compania unui prietene și D. într-un final ( adică la propriu la finalul ieșirii) s-a jucat 5 minute cu colegul lui🙈
Dar cine a mâncat la reducere de Mica Unire pizza și hamburgeri, ceva autentic? 🤣

#viatacucopii 
#momblogger 
#activitaticopii 
#larestaurantcucopiii
In weekend îmi place că am timp să gătesc dimi In weekend îmi place că am timp să gătesc dimineața. Ne trezim mai târziu cu o jumătate de oră sau o oră dacă avem noroc, ne mai hârjonim în pat în 30 de minute până leșinăm de râs, sau dacă e vremea de azi de cuibărim sub plapumă. 

Acest mic dejun brunch e preferatul copiilor și profit maxim de el pentru că îl mănâncă amândoi. Ouă ochi “pe pat” de fasole cu suc de rosii, porumb și ciuperci sau orice mai aveti prin frigider. Sau altfe spus, mâncărică cu de toate și deasupra ouă. Eu nu le bag la cuptor dar merge. Va puteți juca cu mirodeniile. Eu prefer busuioc, îl iubesc în combinație cu rosiile. 

Și pentru că mă tem că nu vor mai mânca mult această mâncare, si oricum nu merge și sâmbătă și duminică.. am nevoie de idei. Voi ce mai gătiți in weekend la micul dejun târziu sau nu? 

#amintiridinbucatarie 
#viatacucopii 
#viațalațară 
#ideidemicdejun 
#momblogger 
#parentingblog 
#părințeală
Vine un moment în viață când copilul știe luc Vine un moment în viață când copilul știe lucruri pe care tu nu le știi. Da, se poate întâmpla și la 8 ani ai lui. 
Recunosc, nu am avut niciodată curiozitatea să învăț șah pentru că auzeam mereu că e foarte greu, și nu eram genul de om ambițios sau cu răbdare. Ei bine, ieri la ora de sport, ( da, ați citit bine!) profesorul i-a învățat șah. Mi se pare un lucru admirabil, chiar dacă nu au făcut mișcare fizică. Ei, și a venit al meu acasă, a căutat și pe tabletă niște jocuri cu șah, și când am terminat eu munca seara, m-a luat la un joc. 
Brusc, eu eram copilul și el adultul. Mi-a explicat regulile și îl întrebam la fiecare mutare: cum merge calul? Cum merge tura? Etc…🤣 după 5 minute nu mă mai suporta copilul: 
-Acum ți-am explicat, mama! 
-Ce să fac, uit. 
Am scos telefonul și mi-am pus regulile în față. 🙈 M-a bătut, nu sunt sigură dacă fair pe regulile reale, dar știu că a muncit și a avut răbdare singur să învete.. chiar și cu tableta. Nu știu cât o să îl țină faza, dar nu mai contează asta. 

Ai vostri v-au dovedit deja că știu lucruri pe care voi nu le știți? Ce anume? 

Vă mai povestesc eu câteva in comentarii. 

#educatie 
#sahcopii 
#invatasah 
#momblogger 
#părințeală 
#mamadebaieti 
#viatacucopii 
#clubdesah 
#educatielascoala 
#lectiidelacopii
Părinții trebuie să știe, ep 11. Am descoperit Părinții trebuie să știe, ep 11. Am descoperit un simplu truc, pentru noi mamele exasperate că nu mănâncă copiii. Sunt foarte curioasă dacă ați încercat și voi metoda asta. Funcționează? Scrieți în comentarii, pls sau lăsați o ❤️ dacă a mers. 

#viatademama 
#trucuridemama
#viatacucopii
#educatie 
#parinti
#informatiiparinti 
#cumsamanancecopiii
#lifewithkids 
#parentingtips 
#parinteala
Mai multe... Follow on Instagram

Arhive

© Copyright 2014. Theme by BloomPixel.