• Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Facebook Twitter Google+
Alexisme
  • Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Home  >  Părinți & copii • Recomand  >  Cum spalam copiii corect pe dinti? (VIDEO)
Părinți & copiiRecomand

Cum spalam copiii corect pe dinti? (VIDEO)

Alexa Stănescu februarie 6, 2020 cand mergem la dentist, dentist copii, spalat pe dinti corect Leave a Comment 1376 Views

Mana sus ce mama nu s-a intrebat seara:oare se spala corect pe dinti copilul ?

De bună voie nu merg nici acum la dentist. Nu prea înțeleg ce-i cu fobia asta a oamenilor de dentiști, zău. Ne naștem cu ea? Dentiștilor le o fi și lor frică de dentist? Ultimul meu dentist, care mi-era amic mi-a zis că nu mergea la dentist decât atunci când avea o carie. Deci, și dentiștii sunt oameni.

Mi-am dorit ca oricît m-ar costa, experiența copiilor mei cu dentistul să fie una plăcută

Am un copil timid și ușor anxios la capitolul analize, doctori nu stă prea bine. Am încercat să nu îi dau multă atenție, să nu pun mult accent pe ce AR putea să îi facă la dentist. Am decis să mergem abia la 5 ani pentru că m-am gândit eu că dacă nu are carii sau dinți demineralizați, se spală zilnic pe dinți, de ce să îi fac cunoștință cu medicul dentist înainte să aibă nevoie? Acum realizez că am GREȘIT. Pentru că mă chinui să îi explic totuși că prevenția e cea mai bună. Dar eu însămi nu am făcut asta.

  • Când trebuie să venim cu copilul la dentist? 

Prima vizită ar trebui să fie în jurul vârstei de 6 luni sau când apare primul dințișor, spune dr Asma Battah Năstase, coordonatoarea echipei de pedodonție a Clinicilor Dentare Dr. Leahu și managerul clinicii de stomatologie pediatrică Academia Spațială Dr.Leahu.

Este foarte importantă această ședință pentru părinte pentru a afla toate metodele de a preveni caria și de a-i imprima copilului obiceiuri sănătoase.

  • Când îl spălăm pe dinți prima oară?

Primul periaj începe înainte de apariția primului dințișor și se efectuează cu tifon steril și apă, masându-se gingiuțele după fiecare masa. Când apare primul dinte, se trece la o periuță de tip degetar, fără pastă.


Foto: Academia Spatiala Dr.Leahu

Academia Spațială pentru copii, Dr. Leahu, este  situată pe o străduță în spatele Guvernului. Pentru o mamă cu doi copii, care stă și la 30 de km de oraș, să ajungi la timp la o programare e o provocare, ca să nu zic un țel irealist. Și totuși am reușit să ajungem la timp, eu și copiii, la prima programare a lui D. la dentist.

Uitați-vă puțin la fotografie. Cum să nu îți placă aici?! Personajul Dințică dar și frații Lopătari, Vrăjitoarea Carie, sunt personaje pictate care însuflețesc povești pe pereții clinicii. Nu am avut o traumă la dentist în copilărie, dar totuși mi-ar fi plăcut așa un loc.

La recepție primești un card personalizat pentru copil și se poate juca pe tablete pe care le găsește în toată clinica.

Aveam EU inima cât un purice la gândul că D. o să fie lipit de mine, nu o să vorbească, nu o să se urce pe scaun. Asta deși pe gură îmi ieșeau doar vorbe frumoase și mă convingeam singură că dentistul va reuși.

Noi am urcat scările și am găsit-o pe dr. Asma Battah – Năstase într-un cabinet SF. avea și desene animate în fața scaunului. Cu un zâmbet, larg încet-încet l-a cucerit pe D. Nu cât aș fi vrut eu:). Adică nu a deschis gura să îi vadă posibila carie pe care o bănuiam.  A văzut doar dinții care erau la vedere. Măcar i-a câștigat încrederea, și i-a explicat despre cum ne spălăm pe dinți, câți dinți au copiii în gură, etc.

Doar mă știți și nu am putut sta degeaba, așa că am luat-o la întrebări pentru voi, cititorii blogului alexisme.ro. 

  • Cum se desfășoară prima vizită la dentist? Ce îi spune dentistul copilului?

Aceasta depinde de cât de mare este copilul. În funcție de vârstă, fiecare primă vizită este unică. În primul rând, mă prezint și stăm de vorbă să aflăm de ce sunt așa importanți dinții și cum trebuie să avem grijă de ei pentru a continua să crească mari și puternici.

  • E mai greu să fii dentist de copii? Trebuie să ai multă răbdare. Părintii încurcă dentistul sau îl ajută?

În cabinet, este bine să-l lăsăm pe medic să conducă discuția și interacțiunea cu cel mic, iar părintele să fie doar alături de copil. La prima vizită, este important ca cel mic să știe de ce sunt importanți dinții, la ce îi folosește zi de zi și ce se poate întâmpla dacă nu are grijă de ei. Este bine să nu forțăm copilul, chiar dacă nu deschide gurița nici în a treia ședință de împrietenire, deoarece el prinde și mai mare frică. Dacă problemele sunt mari și necesită tratament urgent, putem alege o formă de sedare și, atunci, tratamentul se efectuează fără trauma, iar copilul vede că și-a salvat dințișorii.

Noi am fost de 2 ori până acum și a reușit doar să primească niște ochelari speciali pentru copii ca să nu îi deranjezi lumina, o insignă și să se joace cu dr. și cu instrumentele ei: s-au stropit cu apă, cu aer , cu dl Setilă (spiratorul care trage apa din pahar) și tot așa. De deschis gura sau de stat pe scaun, încă nu. Mărturisesc că am plecat supărată pe D., neînțelegând de ce nu-mi face pe plac. Am tras aer în piept, m-am gândit la viitorul lui și relația cu dentistii, și am făcut următoarea programare! A treia trebuie să fie cu noroc, nu?

  • Cum pot părinții să îi pregătească pe cei mici de vizita de dentist?

Pot să le spună că merg la o prietenă pentru a afla de ce sunt importanți dințișorii, cum putem să avem grijă de ei să nu se strice și să îi verificăm cât de puternici sunt.

 

  • Cum ar trebui să se spele pe dinți corect, copiii?

Mai jos un video scurt făcut de mine (cu copiii pe fundal, sorry) și dr Asma Battah Năstase.

 

  • De la ce vârstă pot face carii copiii?

La vârsta de 2 ani, copiii pot avea dințișorii afectați până la nivelul gingiei. Caria de biberon este cea mai agresivă formă de carie și distruge în proporție de 90% de la vârste fragede.

  • Cum se tratează o carie? Cu inhalosedare daca îl doare?

Noi lucrăm minim invaziv cu materiale biocompatibile, ce ajută dintele să se vindece. Îndepărtăm doar țesutul mort, se dezinfectează, iar, apoi, se aplică materialul de obturat. Aceasta procedură durează 15 minute. Inhalosedarea ne ajută când copilul este anxios sau dorim să facem mai multe căriuțe într-o singură ședință.

  • Cât de sigură este inhalosedarea pentru copii?

Protoxidul este un gaz netoxic și nu se metabolizează în ficat, el se elimină la nivelul pulmonar, imediat după ce am oprit administrarea. Copilul rămâne treaz și cooperant, cu o stare euforică.

Foto: Academia Spatiala Dr.Leahu

O consultație costă între 100 și 150 de lei și durează o oră.

Știați că se decontează vizitele la dentist ale unui copil?

Statul decontează, per medic care are contract cu C.N.A.S, suma de 1600 lei pe lună, sumă care ne ajunge să tratăm maximum 10 copii/lună, efectuându-le doar 2 plombe. Sunt cabinete private care au contract cu Casa Națională de Asigurări, însă lista de așteptare poate ajunge până la 6 luni. Medicii clinicii vor să schimbe asta , adică decontarea directă să fie pe copil.

Copilul trebuie să beneficieze de această asigurare medicală, nu medicul. Atunci ne va fi tuturor mai ușor, pentru că fiecare copil va avea un plafon de care poate beneficia pentru a-și salva dinții, iar medicul va putea lucra astfel cât mai mulți copii. Acum medicul trebuie să facă o selecție, ceea ce nu e ok.

Cum poți face o selecție între copiii care au nevoie să-și salveze dinții? Mie îmi vin la cabinet 20 de copii, dintre care eu trebuie să aleg. Trebuie să-i fac unui copil doar o carie, deși, dacă are trei carii pe o parte, mie îmi e mai ușor să i le fac pe toate o dată, însă plafonul nu-mi permite.


Pe lângă jobul de la Academia Spațială Dr.Leahu, cel puțin o dată la două week-end-uri, pleacă cu caravana mobilă prin țară, ducând-o pe Zâna Merciluță în toate comunitățile de copii care au nevoie de ea. Zâna Merciluță este primul cabinet stomatologic mobil care i-a ajutat pe copiii din zonele defavorizate și pe cei din Institutul Oncologic București.

Asma este cel mai vechi medic voluntar al proiectului comunitar care a reușit, în timp, să convingă aproape 100 de medici stomatologi să se alăture.

Pe jumătate arăboaică, până la 4 ani a trăit în Siria, iar tatăl ei a încercat să o crească după toate cutumele lumii musulmane. De la 12 ani e în România. Inițial a crezut că va urma drumul mamei, Arhitectura, dar, în timp, frecventând des cabinetul stomatologic al unei doctorițe, s-a îndrăgostit de aceasată meserie.

Dragostea față de copii a crescut în momentul în care i-am născut pe ai mei

Când era în concediul de creștere a copilului, a văzut un anunț de la o colegă că ar fi nevoie de un medic voluntar pentru o deplasare cu Zâna Merciluță. Așa a plecat în primul proiect pilot la sat. Nu aveau dubiță, doar o valiză cu piesele de mână și lucrau pe scaunele școlii.

Zâna Merciluță este primul cabinet stomatologic mobil care străbate țara în lung și în lat, într-un program de voluntariat ce-și propune să-i ajute pe copiii cu probleme dentare, pe copiii din medii defavorizate, de la sate, pe copiii care nu au văzut în viața lor un medic stomatolog pentru că pe o rază de câțiva kilometri de zona în care locuiesc nu există niciun cabinet. Inițiativa a pornind vâzând problemele copiilor de la IOB (Institutul Oncologic București).

Susținerea proiectului vine din zona privată, inclusiv din cadrul clinicilor am primit suportul domnului dr.Leahu care ne-a donat scaunul pentru a doua mașină.

Acum sunt două mașini, valiza și un scaun portabil ca să nu mai lucrăm pe scaunele din școală. Aceasta înseamnă că putem ajunge în aceeași zi în trei locuri. Sunt doar două, maximum trei plecări pe lună pentru că în timpul rămas trebuie să ne ocupăm să dotăm din nou mașina. După o plecare, consumăm toate materialele. Avem nevoie de fonduri pentru achiziționarea tuturor materialelor, pentru că sunt destul de scumpe.

Copiii pe care îi vedeam aveau jumătate de gură distrusă din cauza cariilor

De ce greutăți v-ați lovit? Cum a fost la început când mergeați doar cu o geantă după voi?

Am întâmpinat dificultăți în zona de legislație. În 2016, am obținut dubița, am primit-o ca donație . Am apelat atunci la o firmă din Cluj ce transformă dubițele normale în ambulanțe și a fost momentul când ne-am lovit de prima problemă. Aveam legea, dar nu aveam aplicabilitatea ei: ce funcții trebuie să îndeplinească, ce mărime, ce dotări, de ce avem nevoie ca să putem primi autorizație de funcționare. Practic, eram primul cabinet mobil și nu funcționam ca atare, făceam doar profilaxie. Doar îi spălam pe copii pe dinți și le făceam sigilări pentru prevenție. Iar copiii pe care îi vedeam aveau jumătate de gură distrusă din cauza cariilor. Dorind să obținem autorizația, înainte a fost nevoie să obținem un ordin de ministru, ordin care să spună ce funcții trebuie să îndeplinească mașina, ce dotări să aibă, spațiu, apă, sterilizator de aer, compresor etc. Ne-am dus în dezbateri la Ministerul Sănătății și până la urmă, după un an, am obținut autorizația.

De ce nu merg copiii de la sate la dentist?

În fiecare sat în care am fost am întâlnit copii extraordinari. Fiecare a venit cu povestea lui mai tristă sau mai veselă în spate. Într-unul dintre sate, dintre puținii copii care au fost la stomatolog, un băiețel mi-a povestit de ce nu a mai mers el la stomatologul din sat – “De mizerie”. Și eu: “Păi cum de mizerie? Nu se echipa ca noi?” “Nuuu, voi aveți mănuși și mască. Când am fost eu, în scuipătoare erau dinți scoși”. Alții nu au revenit de durere și din cauza tratamentului invaziv.

Asma face voluntariat și la scoli din Bucuresti și la I.O.B.

Da, mergem în echipă atât alături de colegii din clinică, cât și de cei din programul de voluntariat. Ajungem în scoli cu un program de prevenție a cariei dentare – le povestim copiilor de ce sunt importanți dinții, ce fac cu ei, cum să aibă grijă de ei și, la final, le dăm periuțe de unică folosință și pastă și ne spălăm împreună. La I.O.B. merg cam o dată pe săptămână. Copiii de acolo au mare nevoie de sănătate dentară și, din păcate, ei sunt internați perioade lungi, iar tratamentele pot fi făcute doar între sau înaintea curelor de radio sau chimioterapie. 

La copilașii bolnavi de cancer e nevoie de tratament special și mai atent al dinților?

Este nevoie de tratament special atât din punct de vedere al comportamentului, cât și tehnic. Au nevoie foarte mare de întărirea smalțului și de tratament minim invaziv al cariilor dentare.

Chimioterapia le dizolvă smalțul, apar lacune în smalț, de aici sensibilitate și durere. Ei nu se mai spală, apare gingivita. Și, tot așa, situația se complică.

 

Fiecare vizită la dentist este o frică a părintelui, mai mare decât cea a copilului. Sper ca a treia oară când mergem să ne atigem și scopul. Mai ales când am găsit așa o doctoriță minunată și răbdătoare!

 

Previous Article Veți fi copiii mei toată viața, chiar și la 50 de ani
Next Article Cărți pentru copii despre gripă, viruși și răceală

About Author

Alexa Stănescu

Bună! Sunt Alexandra Stănescu și cred că măcar în treacăt m-ai auzit la Europa FM, în ultimii 11 ani. Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-mi te rog un comentariu și dacă vrei să dai vestea mai departe cu un share. Multumesc

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Abonează-te!

Înscrie-te aici cu adresa de e-mail ca să primești articolele noi::

My Social Media

Postări populare

  • Scoala Altfel – 3 idei cum sa fie un program de succes pentru copii noiembrie 6, 2023
  • Targ de carte Gaudeamus 2023, Bucuresti – program ateliere, lansari de carti si autografe noiembrie 21, 2023
  • Tik Tok interzis in Nepal – o decizie bună să interzică statul rețeaua socială? noiembrie 23, 2023
  • Minivacanta de 1 Decembrie – Se aprind luminitele in Bucuresti, targuri de Craciun si alte activitati noiembrie 29, 2023

Instagram

alexa_stanescu

Efectiv asta se discută în aceste zile pe orice Efectiv asta se discută în aceste zile pe orice grup de părinți: fie grădi, fie școală. Dar mai ales grădi. 
Cred că e foarte important să ținem la principiile noastre și să nu ne lăsăm purtați in discuții în care nu vrem să pierdem timp. Uneori putem spune nu, dacă suntem noi împăcați cu ideea. Ce zici? La tine cum e? 

#craciun #cadoucraciun #cadourigradinita #vinemosu #merrychristmas #xmas #christmastree #christmastime #santa #romania #christmaseve #familie #christmasiscoming #noel #christmasgifts #santaclaus #christmaslights #christmasdecorations #christmasspirit #christmasmood
Despre cât de diferiți sunt frații și cum mă Despre cât de diferiți sunt frații și cum mă învață lecții diferite în același context: ieri înainte să plecăm la Gaudeamus. Discutie dintre mine si D. 
- Ai voie două cărți la banii ăstia, pentru că uite câte cărți noi ai și nu le-ai citit. 
-Dar mama, uite câte am terminat de citit.
Și scoate vreo 5 cărți. Am intrat în pământ când mi-am dat seama că eu vedeam doar partea negativă și am fost mândră de el că a întors așa situația. ( în concluzie i-a luat taică-su o serie nouă întreagă de benzi desenate pentru copii mai mari, peste Dog Man).

⭐️Lecția doi, de la micul Blond, la târg. El cam suferă de sindromul celui de-al doilea copil, care are mai puține lucruri ale lui, căci multe deja existau în casă de la D. Dar îi cumpăr și lui, ce-i drept poate părea că o fac mai rar. A văzut la DPH un set de robotică cu spațiu, ceva de meșterit și l-a vrut atât de mult ( desi nu e deloc pt vârsta lui) încât am crezut că fuge cu el sub geacă de vreo 3 ori😂😂. L-am luat, a vrut să stea pe scări la târg să cosntruiască ceva. L-a cărat el în mână prin tot Romexpo. Apoi în mașină. Acasă direct s-a pus să îl deschidă, a dormit cu el la cap. 

Ce am învățat: Copiii sunt diferiți în aceleași situație și da, trebuie să îi ascultăm mereu cu inima. 

La târg am avut plăcerea să stau de vorbă cu Magda Cojocea, învățatoare în sistemul Step By Step și cu Andreea Goliță, psihoterapeut de familie, despre stiluri de învătare. O să revin cu articol despre câteva idei faine ale doamnelor. Multumesc @edituradph pentru inițiativă și celor care au venit la eveniment și ne-au urmărit. 

#educatiaconteaza
#didacticapublishinghouse 
#carticopii
#targdecartegaudeamus
#viatadeparinte 
#viatacucopii 
#momblogger 
#momlife
O carte bune cadou însoțită de ..? O cafea bună? O ciocolată ? Un ceai aromat? Ce alegi? Până una alta poți alege niște cărți cadou pentru mama, sora, fratele, prietena ta și fireste copii. Dar si pentru doamna educatoare și învățătoare. Cred că niciodată nu poți citi prea mult. Până mâine mai sunt reducerile mari la @univers. Ai link in bio pentru ele!

#ideidecadou 
#carticadou 
#carticadoucraciun 
#vinsarbatorile 
#cecadousaiau 
#cititor
Observ că pe măsură ce înaintez în viață ( Observ că pe măsură ce înaintez în viață ( nu în vârstă, da?) simt nevoia să petrec mai mult de ziua mea. Pentru că sunt la un moment în care simt că parcă trăiesc mai multe roluri: de mamă, de colegă, de prietenă, de soție. De aceea petrec și savurez fiecare dintre aceste roluri. Nu există unul fără altul, toate sunt conectate, toate fac parte din mine și împreună m-au adus azi unde sunt. 

Așa că ieri am stat in familie, am mers la Muzeul de ciocolată din Bucuresti cu copiii, am făcut pizza si tort în casă, am jucat Monopoly. Azi am ieșit la un târg de cadouri și o cafea bună cu prietenele de-o viață. 

Am copii care mă învață zilnic lucruri noi, care scot din mine și ce-i bun și uneori ce-i rău. Ce să faci, nu vreau să par perfectă. 🤷‍♀️

Am o soră care mereu are grijă de mine, uneori și de departe. 

Am prietene de-o viață, sau mai bine zis din altă viață cu care mă vindec mereu. 

Am colegi senzaționali de mișto la Edupedu.

Am un soț care mă suportă ( și în sensul limbii române, și limbii engleze) dar fără de care nu aș fi ajuns azi aici. 

În ultimii 9 ani m-am descoperit și redescoperit cu adevărat în atâtea feluri, încât încă mă suprind. 

Vă mulțumesc tuturor care mi-ați urat La multi ani pe toate canalele și rețelele. 
Nope, nu vă zic câți ani am făcut, doar știți că sunt tânără la suflet. 😂

#Aniversare
#happybirthdaytome
#lifeisjustbeggining
#viatacucopii 
#viatadeparinte 
#lovemyjob
Nu mi-am deschis tarabă cu cărți dar sunt “fa Nu mi-am deschis tarabă cu cărți dar sunt “fata cu cărți” care vrea să “profite” de voi, dând sfoară în țară că de azi până pe 21 noiembrie sunt reduceri mari (pe bune, că le urmăresc prețurile) la cărți. 
Am făcut poze, recenzii și stories pentru voi ca să fiți cât mai informați când alegeți. Și azi, doar AZI vă stau la dispoziție să răsfoim împreună ce carte vreți voi din imagini ca să vedeți dacă vă place. Mâine e ziua mea deci voi fi offline, mă scuz de pe acum. 

Avem pe categorii pentru: 
⭐️parenting de la grădiniță până la adolescență (mame și tați pot citi, nu discriminăm) 
⭐️fantasy - in general soțul le citește dar pt că nu sunt pe gustul meu, poate aveti soții, prietene, surori care citesc
⭐️beletristică ( aici intră și toate cărțile Virginie Grimaldi, pe unele le-am recenzat pe lung pe blog)
⭐️cărți pentru copii mici 3+
⭐️cărti pentru copii care citesc singuri / fete / băieți

Linkul e in bio și la comentarii ( pe fb). O să mai pun si linkuri către recenzii si alte cărți pentru că nu mă lasă insta să postez mai mult. Hai și pe stories să răsfoim împreună ce carte vrei tu! 

Nu uita, lângă o carte să pui și o mică ciocolată/ cafea bună sau ceai❤️ Merg mână în mână foarte bine! 

#cadouridecraciun 
#carticadou 
#edituraunivers 
#cadouricărți 
#recenzii
Se poate să ieși din casă pe nepusă masă cu c Se poate să ieși din casă pe nepusă masă cu copii. Azi ne-a reușit! 
Cum? Habar nu am, sincer, dar recomand să incercați. Adică știu. Am lăsat puțin stresul la o parte deșj eram constrânși de oră. 
Am citit pe la prânz o știre cu expoziția de trenuri diorame de la Ploiești si, cum la 4.30 se închidea am decis să încercăm rapid: mai erau 3 ore jumătate până atunci. 
Am pus ceasul 15 minute: copiii erau îmbrăcați, doar le-am căutat gecile🙈, noi adulții ne-am îmbrăcat in 3 minute, unul s-a ocupat de apă, altul de sandvisuri și duși am fost! Incredibil, vă zic: fără nervi, stres. Ne-am încadrat in 16 minute. 
Acolo am avut și bonus. Mergând la baie, vedem că vizavi era o cameră pe care scria acvariu. Am deschis, era ora de vizitare, noroc că mai aveam niște cash că s-a putut plăti intrarea. Copiii au văzut peștișori de aur și pirahnia. 
Sfatul meu e că nu merită drumul până la Ploiești decât dacă ești pe acolo, ca noi. Cred că sunt mai mulți pesti la Hornbach😂

Asta voiam să vă zic: ca uneori merge și pe fugă. 

#viatacucopii 
#activitatideweekend 
#momblogger 
#mamadebaieti
Unde ascundeți deja cadourile de Crăciun dacă f Unde ascundeți deja cadourile de Crăciun dacă faceți cumpărături de BF? Că e cam devreme. 

D. a venit azi cu o carte împrumutată de la bibliotecă! Are zeci de cărți necitite, și citește acum două în același timp. Dar tac că stiu că îi va veni momentul fiecărei cărți. 

Totuși eu nu mi-am propus decât să profit de reduceri la cărți, deși cad bibliotecile pe noi în casă. 🙈

Până duminică, 12 noiembrie ai cod de reducere: ALEXISME ( de care voi profita și eu pentru că îmi doresc o carte de Crăciun cu clapete și surprize pentru copii, su-per-bă) - las link in bio să vă convingeți. 

⭐️Crăciunul familiei Motănilă, costă 42 de lei cu reducerea de mai sus. 

Ce avem noi de la @edituradph și vă recomand fără să clipesc: 

⭐️”Marea carte a jocurilor de Crăciun” - cu reducerea aplicată costă sub 50 de lei si este un CADOU IDEAL pentru orice copil chiar și peste 10 ani, aș îndrăzni să zic. Are mai multe jocuri si pioni pe care am reusit să nu îi pierdem până acum pt că au un sistem foarte misto. 

⭐️”Povestea Crăciunului” are o reducere de aproape 40 de lei, costă sub 200 de lei. Știu că e un preț mai mare pentru o carte dar este o carte pe care o veți prețui ani și ani la fiecare Crăciun. Este plină de suprize, plicuri, liste, desene, scrisori, ascunse bine în carte. Noi deja avem tradiție de 2 ani să o răsfoim iar copiii cresc și în fiecare an descoperă și văd alte tradiții si informații din carte. 

⭐️ “Viețile secrete ale reginelor și regilor”, costa 36 de lei cu reducere, este format mare, ca o enciclopedie. Pret este foarte bun pentru calitatea printului si informatiilor

⭐️ “Luna și pădurea magică” - seria e si pentru băieti, nu doar pentru fete. Sunt 4 volume încântătoare, fiecare la 20 de lei cu reducerea. 

#educatiaconteaza 
#blackfridaycarti 
#cartipentrucopii 
#dph 
#edituradph
Cred că e timpul pentru o nouă serie: Știi că Cred că e timpul pentru o nouă serie: Știi că ești “bătrân” când… 

Aveam chef de un joc de mașini cu băieții. Prima chestie care mă dă de gol: nu știu care e jocul: PSO sau Xbox ? 🙈2. Nu sunt în stare să pornesc jocul 🙈
3. Încep să joc. Dupa 5 secunde vine D. și-mi apasă pe butoane: ba să -mi arate oglinda, ba să fac drifturi, sunt pierdută. 
4.Observ că mașina merge foarte încet. D zice: 
-Ce mașină proastă ți-ai ales?! Trebuia McLaren sau bla bla bla nu am reținut. 
Habar nu aveam că știe atâtea mărci de mașini. 

Doamne câtă vreme a trecut de când mă jucam NFS cu tastatura: AWDZ

Who’s with me? 

#viatacucopii 
#momblogger 
#happymoments 
#jocurisijoaca
Mai multe... Follow on Instagram

Arhive

© Copyright 2014. Theme by BloomPixel.