• Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Facebook Twitter Google+
Alexisme
  • Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Home  >  Competiţie SuperBlog  >  Dacă cei trei purceluși ar fi cumpărat online materiale de construcții …
Competiţie SuperBlog

Dacă cei trei purceluși ar fi cumpărat online materiale de construcții …

Alexa Stănescu octombrie 21, 2019 1 Comment 807 Views

Articol scris în cadrul competiției Superblog2019

_____

Cei trei purceluși au plecat de acasă căutând de zor un teren pe care să-și ridice casele. Mama le-a zis să fie atenți ce tip de casă își ridică: există multe pericole în ziua de zi, de la lupul cel rău, la hoți care intră prin efracție, sau chiar tornade. Orice le poate distruge casele.

Ca toți frații, fiecare voia altceva de la locuința sa: unul voia o casă din lemn, altul, una din cărămidă sau dintr-un container.

După ce au mers o zi și o noapte prin pădure, cei trei purceluși au găsit un câmp pe care l-au împărțit frățește și au început construcția caselor.

  • Primul purceluș:

Acest purceluș și-a dorit mereu o casă de lemn pentru că se ridică repede și e perfectă pentru clima noastră. O casă de lemn se încălzește ușor și menține căldura iarna. Cum purcelușul nostru nu se putea baza pe sprijinul fraților pentru că și ei își construiau casele lor, a angajat o echipă de muncitori. Aceștia i-au recomandat site-ul vindem ieftin pentru că acolo va găsi și un consultant care să îl ghideze și să îi calculeze toate costurile. Să cumpere exact câte materiale îi trebuie. Nu cumva să ia prea puține sau prea multți apoi să nu aibă ce face cu ele.

Cu un simplu click toată lumea construcțiilor s-a deschis în fața lui, nici nu știa ce să aleagă: profile, tablă, tencuială, acoperișuri, uși, izolație, și câte și mai câte. Toate ajugeau la el acasă fără să mai facă drumuri la magazine de fiecare dată când se terminau materialele de constructii.

După ce a ridicat scheletul casei din lemn a comandat 50 de plăci OSB, foi de rigips, câteva galeti de vopsea albă și uși. La geamuri a ales o tâmplărie PVC ADF ca să se asorteze cu lemnul masiv.  

Casa s-a înălțat repede, a folosit termosistem vată bazaltică (care menține căldura în casă iarna). Acoperișul era din țiglă metalică. Nu punea mult preț pe aspectul interior al casei: un pat de paie îi era suficient, o masă pe care să mânănce, un cuptor unde să gătească bucate calde și o baie unde să se spele. Nici curtea lui nu era prea îngrijită. Plină de mărăcini și bălării.

  • Purcelușul mijlociu:

Ei bine, al doilea purceluș își dorea o casă mai mare, din cărămidă, să fie rezistentă la cutremur, inundații sau tornade.

Nu a luat sfatul fratelui care își construise deja casa cu ajutorul magazinului cu materiale de construcții online. A vrut să facă economie la bani și s-a dus impreună cu câțiva prieteni la magazinul din sat să cumpere cărămizi, ciment, și alte materiale.

Dar a doua zi a rămas fără cuie. Iar s-a urcat în mașină și s-a dus la magazin. A găsit o ofertă de data asta.

-Ha! Ce bine că am venit acum. Uite, e ofertă la cuie! își spuse purcelușul.

Când să se ocupe de izolație.. își dă seama că a uitat să cumpere panouri sandwich, așa că s-a dus la magazin ca să cumpere. Ajuns acolo, își seama că a uitat să le măsoare și nu știe ce dimensiuni îi trebuie. Așa că a făcut degeaba un drum.

In fine, pe acoperiș a pus panouri solare ca să economisească bani în timp. Purcelușul era și ecologist și voia astfel să salveze planeta folosind energia solară.

Și-a ales apoi faianță baie și faianță bucătărie. A așteptat să vină un anumit tip de faianță din Italia, dar nu erau suficiente cutii. A fost dezamagit să își facă doar jumătate de bucătărie cum a vrut. În baie, culoarea verde predomina, iar în bucătărie, plăcile erau maro. Bucătăria era spațioasă pentru că acest purceluș era pasionat de gătit.

In final, si -a dat seama că era mai ieftn cu vreo 20%-30% dacă cumpăra materialele de constructii online cum a făcut fratele lui.

  • Purcelușul al treilea:

Ultimul purceluș s-a gândit că vrea o casă făcută dintr-un container. Pentru că așa nu muncește decât la interior mai mult, fiind deja ridicată în picioare casa, și se poate dedica amenajării grădinii. Aceea era pasiunea sa. Își dorea mai mult să petreacă toată ziua în curte, printre pomi și flori, și nu între 4 pereți.

În interior a izolat cu termosistem vată bazaltică și a pus tot plăci de rigips cu profile metalice. A vopsit peretii în culoarea oului de rață pentru că așa a văzut el în reviste de specialitate.

Și apoi s-a dedicat exclusiv grădinii și curții. A pus dale pavaj cum iesi din casă, pe un drum ce duce la poartă. Pe soclul casei a folosit piatră naturală, iar pe pereți tencuială decorativă. Și-a umplut grădina cu pomi fructiferi: meri, pruni, peri, gutui. În lateralul casei, unde ziua bate soarele, a săpat  o grădină de legume: a sădit și plantat ceapă, roșii, cartofi, fasole, varză, dovlecei. S-a gândit că fratele său bucătar va aprecia legumele proaspete la un ospaț.

Dintr-un container, acum, la ferestrele casei de culoarea lemnului, se arătau câteva ghivece cu flori galbene, roșii și albe.

La final, a montat ușa: de aluminium cu inserții de inox. RE-ZIS-TEN-TĂ!

După ce și-au terminat casele toți cei trei purceluși, seara au aflat de la stiri că un lup periculos își face veacul prin zonă.

Primii doi frați nu au dat mare importanță știrii. Eram convinși că lupul nu va putea intra în casele lor.

Seara, primul purceluș era deja în pat când auzi pe cineva la fereastră. Scoate nasul de sub plapuma călduroasă și zise:

– Pleacă de aici, lup rău! Nu ai nici o șansă să deschizi ferestrele cu tâmplărie PVC ADF. Și într-adevăr, în zadar încercă lupul să spargă geamul. Nu reuși și pace!

 

Foto creată în Canva

 

Speriat, purcelușul se duse glonț la fratele său mijlociu să îi spună să se ferească de lup.

Când colo, lupul deja își făcea plan să intre pe acoperișul casei pe care se aflau panourile solare. Dar ce să vezi? A alunecat pe un panou și dus-a fost! Direct în cap a căzut.

Împreună cei doi purceluși, dau fuga la fratele cel mic să îl avertizeze: lupul cel rău vine flământ spre el. Ajuns în fața ușii a tras aer în piept și a suflat, încercând să dărâme casa.

Pe geam iese purcelușul cel mic.

-Suflă cât vrei, lupule! Nu ai nici o șansă să dărâmi ușa de aluminium cu inserții de inox!

 

Și așa a fost: lupul a suflat până s-a învinețit și nu a reușit să intre în casa ultimul purceluș.

Cei trei purceluși au fost tare mulțumiți de calitatea materialelor de construcții și că au rămas cu casele în picioare. Ce bine că au folosit site-ul care livrează tot ce îți trebuie pentru a ridica o casă.

 

Previous Article Ce facem în primele zile acasă cu un nou născut: interviu cu Eugenia Dobrescu, consultant în alăptare
Next Article Dragă medic ce-mi tratezi copiii

About Author

Alexa Stănescu

Bună! Sunt Alexandra Stănescu și cred că măcar în treacăt m-ai auzit la Europa FM, în ultimii 11 ani. Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-mi te rog un comentariu și dacă vrei să dai vestea mai departe cu un share. Multumesc

Related Posts

  • Cele mai frumoase cadouri vin din suflet și nu costă o avere

    noiembrie 22, 2019
  • Democrația e în puterea fiecăruia

    noiembrie 2, 2019
  • Cu rulota prin Europa. Se poate?

    octombrie 31, 2019

1 Comment

  1. Pingback: Proba 8. Tradițional sau modern? Cum achiziționăm în 2019 materiale de construcții

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Abonează-te!

Înscrie-te aici cu adresa de e-mail ca să primești articolele noi::

My Social Media

Postări populare

  • Începe școala în plin sezon de gripa si viroze – părinții, primii responsabili să nu trimită copilul bolnav la școală ianuarie 8, 2023
  • Ziua Internationala a scrisului de mana | O mai fi important scrisul de mana? ianuarie 23, 2023
  • Unde puteți merge cu copiii de Ziua Nationala a Culturii, pe 15 ianuarie – intrare gratuită la ateliere și muzee în țară ianuarie 13, 2023
  • Babum, scrisă de Alec Blenche, o carte sensibilă și plină de mister pe care copiii o vor iubi ianuarie 17, 2023

Instagram

alexa_stanescu

Când îți zicea lumea: Să faci și o fată.. oa Când îți zicea lumea: Să faci și o fată.. oare la asta se referea? La pac pac si bum bum cu băieți? 🙈 săbii și pistoale? 🤷‍♀️Cum e viața cu fete sau cu o fată măcar? Comentați vă rog, spulberați-mi visele, că poate mă iau ideile, mai știi? 👇

#copii
#copiifericiti
#joacabaietii 
#viatacubaieti 
#mamadebaieti 
#mamadebaieti👬❤️💋 
#motherofboys 
#momblogger
Am zis să scot copiii la locul de joacă și să Am zis să scot copiii la locul de joacă și să mai schimbăm atmosfera, se mai văd și cu colegi. Eu, sperând că micul Blond se va juca la locul de joacă am îndrăznit să iau o carte cu mine. Zău, parcă sunt la primul copil, așa naivă sunt crezând că apuc să citesc o pagină. 🙈
Dar până să plecăm de acasă, mă vede D. cu cartea:
-Ah, păi îmi iau și eu cartea să citesc! 
Puteam zice nu? 
Acolo, micul Blond nu vrea la locul de joacă deloc, frati-su la masă citește, eu mă fâțâi de colo colo. Bine că totuși am mai avut și eu compania unui prietene și D. într-un final ( adică la propriu la finalul ieșirii) s-a jucat 5 minute cu colegul lui🙈
Dar cine a mâncat la reducere de Mica Unire pizza și hamburgeri, ceva autentic? 🤣

#viatacucopii 
#momblogger 
#activitaticopii 
#larestaurantcucopiii
In weekend îmi place că am timp să gătesc dimi In weekend îmi place că am timp să gătesc dimineața. Ne trezim mai târziu cu o jumătate de oră sau o oră dacă avem noroc, ne mai hârjonim în pat în 30 de minute până leșinăm de râs, sau dacă e vremea de azi de cuibărim sub plapumă. 

Acest mic dejun brunch e preferatul copiilor și profit maxim de el pentru că îl mănâncă amândoi. Ouă ochi “pe pat” de fasole cu suc de rosii, porumb și ciuperci sau orice mai aveti prin frigider. Sau altfe spus, mâncărică cu de toate și deasupra ouă. Eu nu le bag la cuptor dar merge. Va puteți juca cu mirodeniile. Eu prefer busuioc, îl iubesc în combinație cu rosiile. 

Și pentru că mă tem că nu vor mai mânca mult această mâncare, si oricum nu merge și sâmbătă și duminică.. am nevoie de idei. Voi ce mai gătiți in weekend la micul dejun târziu sau nu? 

#amintiridinbucatarie 
#viatacucopii 
#viațalațară 
#ideidemicdejun 
#momblogger 
#parentingblog 
#părințeală
Vine un moment în viață când copilul știe luc Vine un moment în viață când copilul știe lucruri pe care tu nu le știi. Da, se poate întâmpla și la 8 ani ai lui. 
Recunosc, nu am avut niciodată curiozitatea să învăț șah pentru că auzeam mereu că e foarte greu, și nu eram genul de om ambițios sau cu răbdare. Ei bine, ieri la ora de sport, ( da, ați citit bine!) profesorul i-a învățat șah. Mi se pare un lucru admirabil, chiar dacă nu au făcut mișcare fizică. Ei, și a venit al meu acasă, a căutat și pe tabletă niște jocuri cu șah, și când am terminat eu munca seara, m-a luat la un joc. 
Brusc, eu eram copilul și el adultul. Mi-a explicat regulile și îl întrebam la fiecare mutare: cum merge calul? Cum merge tura? Etc…🤣 după 5 minute nu mă mai suporta copilul: 
-Acum ți-am explicat, mama! 
-Ce să fac, uit. 
Am scos telefonul și mi-am pus regulile în față. 🙈 M-a bătut, nu sunt sigură dacă fair pe regulile reale, dar știu că a muncit și a avut răbdare singur să învete.. chiar și cu tableta. Nu știu cât o să îl țină faza, dar nu mai contează asta. 

Ai vostri v-au dovedit deja că știu lucruri pe care voi nu le știți? Ce anume? 

Vă mai povestesc eu câteva in comentarii. 

#educatie 
#sahcopii 
#invatasah 
#momblogger 
#părințeală 
#mamadebaieti 
#viatacucopii 
#clubdesah 
#educatielascoala 
#lectiidelacopii
Părinții trebuie să știe, ep 11. Am descoperit Părinții trebuie să știe, ep 11. Am descoperit un simplu truc, pentru noi mamele exasperate că nu mănâncă copiii. Sunt foarte curioasă dacă ați încercat și voi metoda asta. Funcționează? Scrieți în comentarii, pls sau lăsați o ❤️ dacă a mers. 

#viatademama 
#trucuridemama
#viatacucopii
#educatie 
#parinti
#informatiiparinti 
#cumsamanancecopiii
#lifewithkids 
#parentingtips 
#parinteala
Noi părinții suntem influencerii copiilor noștr Noi părinții suntem influencerii copiilor noștri. Va veni o zi ( nu prea departe de acum) când ei vor avea propriile păreri pe care va trebui să le ascultăm și mai ales, să le acceptăm. Să ne mușcăm limba când știm că o decizie de-a lor nu le va aduce bucurie, ci suferință, să îi lăsăm să greșească, dar cât? Nici un părinte nu știe asta, o simte doar pe propria piele și poate doar să spere că va fi bine.
Închid ochii și întipăresc imaginea asta pe retină, când D. a învățat de la tatăl lui primele acorduri de la Nothing Else Matters, pe care le bughesc și eu din adolescență, ca o rockeriță care se respecta🤣🤣 Slide pentru sunet 

Piatra de hotar a pus-o soțul, așadar. Acum începe greul, să le dăm tot mai multă libertate în alegeri, fie ele și muzicale. 

Voi cu ce ați vrea să “vă influențați copiii?”

#amintirifrumoase 
#amintirilenoastre 
#viatacucopii 
#fiiinfluencerulcopiluluitau
#momblogger 
#mamadebaieti 
#motherofboys 
#parenting
Multă vreme m-am ferit de planuri, de organizare, Multă vreme m-am ferit de planuri, de organizare, pentru că mă temeam că nu mă voi putea ține de ele și mai rău mă vor doborî. Dar am descoperit un mare secret în pandemie. Acela că așteptările, limitele și programul, EU le stabilesc. De MINE ține să duc la capăt planurile pe care le fac, cât timp sunt REALISTE. De exemplu: nu îmi voi propune într-o zi să fac două feluri de mâncare la prânz pentru copii și încă două mese de regim pentru mine, cumpăraturi, teme cu copilul, spălat și întins rufe, sau curat prin casă, pe lângă job în același timp, în aceeași zi. Pur și simplu nu este realizabil.

Ce fac însă ? Reduc activitațile și le împart pe zile, în funcție de ce mai am de făcut.

Acum vine și GIVEAWAY-ul!!

Anul acesta sau la final de 2022, nu mai știu, vă ceream ajutorul pentru plannere, Universul mi-a adus-o pe @Mădălina Andreescu, o mamă care a creat niște plannere simpatice și tematice DIGITALE și vrea să vă dea vouă, mamelor din comunitate câte 2 plannere la alegere. 

Plannerele sunt digitale, le primiți pe mail și le puteți printa pe A4 la imprimanta de acasă sau serviciu, sau le puteți completa digital și mai salvăm planeta.

👉Ce aveți de făcut ca să puteți câștiga? 

*Follow paginile de instagram @alexa_stanescu și @madelinescuisine 

*Follow paginile de Facebook Alexisme by Alexa Stănescu și Madeline.ro

*Dă tag unei mame care ar avea nevoie de un planner și fă-i o surpriză frumoasă

Feel free să participați și pe insta și pe Facebook. Dăm câte un premiu pe fiecare retea de socializare! 

Vineri, 20 ianuarie extrag câștigătoarele! Multă baftă! 

BONUS: TOTI cei care se înscriu la giveway pot cere în mesaj privat cod pentru 20% reducere la ORICE planner

#giveaway #planner #momplanning #organizare 
#concurs #todolist #todolists #planurideweekend #mamadebaieti #mombloger
A mai rămas cineva cu căsuța de turtă dulce?🤣 Ați mâncat-o? 
Când am făcut-o am zis să așteptăm câteva zile până vin bunicii, apoi treptat au mai rupt din ea, și zilnic micul Blond mă întreabă: “ Ce pot să iau de pe căsuță?” Eu îi zic că nu se mai dezlipește nimic acum. 
Între timp, copiii ascund lucruri în căsuța demolată. 😜

Ultima poza e senzație: cum fac ei poze. 

Mulțumesc @alinaprodan.ro si @blog_laura_frunza pentru că mi-au zis că nu dau greș cu această căsuță. Aveau dreptate, a fost prima care mi-a ieșit. 

#casutaturtadulce 
#viatademama 
#bloggermom 
#amintiridinbucatarie 
#christmasmood 
#foodchristmas 
#gingerbreadhouse
Mai multe... Follow on Instagram

Arhive

© Copyright 2014. Theme by BloomPixel.