• Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Facebook Twitter Google+
Alexisme
  • Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Home  >  Alexisme  >  Părinți, în căutare de prenume pentru copil
Alexisme

Părinți, în căutare de prenume pentru copil

Alexa Stănescu decembrie 25, 2018 Alexandra Lopotaru, de unde stii cum ma cheama, poveste, prenume Leave a Comment 901 Views

Lui D. i-am găsit foarte greu prenumele. Primul. Că următoarele două au venit mai ușor! O să vedeți de ce.

Cred că prin luna a 8-a ne-am hotărât la primul prenume. Mai exact, soțul voia să fie ceva unic și pe care să nu îl ascociem cu nimeni. Mă amuzam cum, din când în când bătea la ușa camerei ce avea să fie a copilului și zicea tot felul de prenume: Mihai, hai la masă! Andrei, mergi la culcare! Neah, nu sună bine, zicea el.  Eu aveam în cap deja câteva nume care îmi plăceau, așa că nu m-am panicat că va rămâne fără nume copilul. Drept urmare, până la urmă acum are 3 prenume! (Știu, va fi coșmarul profesorilor, deja este al meu când am de completat hârtii!) Deci practic, am folosit 3 nume și acum la al doilea băiat nu mai știm ce să alegem.

Foto: Unsplash

 

Să știți că nu e ușor nici să dai 3 nume: practic primul a fost greu de găsit, că restul au venit de la sine. Alexandru, pentru că mi   s-a părut mie că seamănă cu mine la ecografie (puteți râde, da!!) și Gabriel pentru că s-a născut de Sf Mihail și Gavril și pe mama o chema Gabriela. La al treilea nume nu eram prea hotărăți, adică în primele 2 zile de viața ale lui D. a avut doar 2 nume. Apoi, in a treia zi când eram încă în spital, m-am consultat la telefon cu soțul și m-am dus hotărâtă la tanti de la recepție să îi mai pun un nume copilului. Dar nu e așa ușor:

– Soțul e de acord? întreabă ea.

– Ăăă, desigur!

– Trebuie să semneze și el, altfel nu se poate!

M-am conformat și când a venit soțul ca să ne externeze am mai adăugat și numele Gabriel, cu acordul lui cu tot, firește.

Foto: Unsplash

4 ani și ceva mai târziu….căutăm măcar un prenume, că restul vor veni de la sine!

Eram pregătiți cu nume de fată, la fel ca și prima oară, de fapt. Nu știu de ce parcă sunt mai multe opțiuni la fete. Cum am folosit 3 prenume pentru D. acum o luăm de la capăt, doar că procedura e alta. Am început iar cu site-uri cu sute de nume (chiar sunt sute). Dar mereu facem o asociere cu cineva pe care îl cunoaștem cu numele respectiv și nu ne place. Pe vreun fost coleg pe care nu îl suferea taică-su la liceu îl chema Paul, sau pe un fost iubit, sau pur și simplu nu sună bine, și tot așa. Un nume e prea în vogă, altul prea învechit.

Sigur, lista mea de atunci de rezervă încă rămâne valabilă și sunt pregătită să o folosesc la nevoie, în caz de urgență, la spital!  Doar că o iau de la capăt cu doamna de la maternitate care nu mă lasă să îmi denumesc copilul fără acordului soțului. Cred că îl pun să semneze în alb ca primarul și iau hârtia cu mine când nasc.

Sunt certuri aprinse pe tema numelui între soți, așa că nu-i de glumă.

foto: Unsplash

 

Acum însă, mai avem și opinia lui D. care are și el preferințe, ceea ce e bine și nu prea. Doar e fratele lui, nu? Îi place Mihai pentru că așa îl cheamă pe prietenul lui de la grădiniță. Ne place, but we don t looove it, știți sentimentul? Nu e chiar acel nume! Îi mai plac, Filip, Costa, Andrei și Ioana:). Mai lucrăm la asta.

Și pentru că nimic nu e întâmplător, am citit recent cartea Alexandrei Lopotaru (care are blogul Povești din Bebelonia), De unde știi cum mă cheamă? , de la Editura Creanga Fermecată. Este despre un băiețel (chiar copilul ei fiind personajul central) care vrea să afle de unde știu toate animalele cum îl cheamă și de unde vine numele său. Finalul este foarte frumos, m-a pus și mai mult pe gânduri, dar nu vă divulg mai multe. E o poveste care a ieșit la iveală din propria curiozitate a Alexandrei când era mică, și care a văzut tiparul acum, când a devenit mamă. O poveste atât de simplă și plină de sens.

foto: arhiva persoanala

Revenind, fac un apel, poate mă ajutați cu idei de nume, vă rog.

Sigur, sigur ne-a scăpat vreunul nevăzut, negândit, necăutat. Aștept  sugestii mai jos. Mulțumesc!  

 

 

Previous Article Campania de informare privind scaunele auto în microbuzele școlare a ajuns și la TV (VIDEO)
Next Article Ai bifat promisiunile din 2018? + Concurs Fundația Calea Victoriei

About Author

Alexa Stănescu

Bună! Sunt Alexandra Stănescu și cred că măcar în treacăt m-ai auzit la Europa FM, în ultimii 11 ani. Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-mi te rog un comentariu și dacă vrei să dai vestea mai departe cu un share. Multumesc

Related Posts

  • Mame de băieți: Interviu cu Alexandra Lopotaru

    noiembrie 16, 2021
  • Povestea acestei mame poate fi povestea oricui: Nu sunt un caz social, doar mă aflu într-o situatie mai grea acum

    iulie 11, 2021
  • camp lavanda

    Un câmp cu lavandă și un vis împlinit!

    aprilie 14, 2020

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Abonează-te!

Înscrie-te aici cu adresa de e-mail ca să primești articolele noi::

My Social Media

Postări populare

  • Ziua Internationala a scrisului de mana | O mai fi important scrisul de mana? ianuarie 23, 2023
  • Unde puteți merge cu copiii de Ziua Nationala a Culturii, pe 15 ianuarie – intrare gratuită la ateliere și muzee în țară ianuarie 13, 2023
  • AUDIO Facem teme acasă împreună cu copiii? Interviu cu Oana Moraru ianuarie 31, 2023
  • Babum, scrisă de Alec Blenche, o carte sensibilă și plină de mister pe care copiii o vor iubi ianuarie 17, 2023

Instagram

alexa_stanescu

Acum 2 ani aș fi zis că nu bat drumul până în Acum 2 ani aș fi zis că nu bat drumul până în oraș ca să ies cu copiii 2 ore doar ca să văd un muzeu… că aș irosi timpul. Dar din fericire am învățat să schimb perspectiva și să mă bucur pe bune de orice clipă.

Suntem în vacanța de ski în Ilfov, dar nu practicăm și nici de plecat nu am avut chef. 

Așa că i-am scos în oraș la Antipa. Nu am avut mult timp la dispoziție pentru că lucram de la prânz, dar nici nu am fost pe fugă. 2 ore plus drum a fost ideal. 

Dar până să ajungem la Antipa, la expoziția de reptile, ne-am oprit la muzeul de pietre cum zice D, ca sa completeze colectia de acasă. 

Apoi la Luca să mâncăm covrigi. Când am ajuns la muzeu am constatat că i-am udat carnetul de note lui D. cu apa din sticla lui frati-su🙈.
Oh well, tocmai am fost la ședință și pe drum spre București mi-a recitat el toate notele. 🤣

Expoziția temporară e mică dar prețioasă. Le-au plăcut șerpii. A durat 30 de minute cu indulgentă, un pipi, îmbrăcat și vizitat magazin de suveniruri, căci da, nu știam că s-a deschis și acolo, unde erau și .. ați ghicit tot pietre. 
Dar atracția zilei a fost un sarpe de 10 lei forforescent, care nu a mai încăput în poze, lipicios, care se mega lipește de pereți și pe unde il mai aruncă băieții. 🙈

Cu ce au rămas ei oare din această zi? Cu covrigii, serpii de toate felurile sinmulte pietre! 

Cu ce am rămas eu? Multe amintiri frumoase, nu m-am grăbit cu nimic, am simțit toată plăcerea zilei cu ei. Ps: în ultima poză micul Blond stă cu mâna in buzunarul fratelui ca să se încălzească. Da, cu imaginea asta rămân eu… 

#viatacucopii 
#magicmoments 
#lifewithkids 
#mamadebaieti 
#momblogger 
#vacantacopii
#traiesteprezentul
Ce zi mai bună decât Ziua Cititului împreună s Ce zi mai bună decât Ziua Cititului împreună să vă amintesc crezul meu: Fii influencerul copilului tău?. 
Am postat câteva dintre titlurile preferate din perioada asta de la Editura DPH. Aveti cod de EXTRA reducere 15% pe langă reducerile de pe site! Codul este Alexisme. 

#ziuacitituluiîmpreună 
#lecturacopii 
#lecturăcopii 
#sacitimcopiilor 
#sacitimimpreuna 
#scoala
#esucatieacasa
#bloggermom
Ep.11 Parintii trebuie să știe - Facem temele cu Ep.11 Parintii trebuie să știe - Facem temele cu copiii acasă? Cum, fără să ridicăm tonul? Unul dintre sfaturile care a mers foarte bine pentru noi a fost să tratez copilul ca pe un coleg, nu să iau aer de părinte care știe. Aur e acest sfat, vă zic. Face mult bine psihicului când simți că faci poc de la adunări.🤣

📚Cine mai face teme cu copiii, mâna sus sau lăsați un comentariu. Am lansat episod nou al podcastului Cu capul în nori, un interviu valoros cu  @oanamoraru_educational🙏

 #scoala  #teme #temeacasa #educatie #copii #claseleprimare #backtoschool  #temecuparinti #temeafterschool #iubire #parinti #joaca #activitaticopii  #ganduri #informatii #parinticooperare #copiiteme
Când îți zicea lumea: Să faci și o fată.. oa Când îți zicea lumea: Să faci și o fată.. oare la asta se referea? La pac pac si bum bum cu băieți? 🙈 săbii și pistoale? 🤷‍♀️Cum e viața cu fete sau cu o fată măcar? Comentați vă rog, spulberați-mi visele, că poate mă iau ideile, mai știi? 👇

#copii
#copiifericiti
#joacabaietii 
#viatacubaieti 
#mamadebaieti 
#mamadebaieti👬❤️💋 
#motherofboys 
#momblogger
Am zis să scot copiii la locul de joacă și să Am zis să scot copiii la locul de joacă și să mai schimbăm atmosfera, se mai văd și cu colegi. Eu, sperând că micul Blond se va juca la locul de joacă am îndrăznit să iau o carte cu mine. Zău, parcă sunt la primul copil, așa naivă sunt crezând că apuc să citesc o pagină. 🙈
Dar până să plecăm de acasă, mă vede D. cu cartea:
-Ah, păi îmi iau și eu cartea să citesc! 
Puteam zice nu? 
Acolo, micul Blond nu vrea la locul de joacă deloc, frati-su la masă citește, eu mă fâțâi de colo colo. Bine că totuși am mai avut și eu compania unui prietene și D. într-un final ( adică la propriu la finalul ieșirii) s-a jucat 5 minute cu colegul lui🙈
Dar cine a mâncat la reducere de Mica Unire pizza și hamburgeri, ceva autentic? 🤣

#viatacucopii 
#momblogger 
#activitaticopii 
#larestaurantcucopiii
In weekend îmi place că am timp să gătesc dimi In weekend îmi place că am timp să gătesc dimineața. Ne trezim mai târziu cu o jumătate de oră sau o oră dacă avem noroc, ne mai hârjonim în pat în 30 de minute până leșinăm de râs, sau dacă e vremea de azi de cuibărim sub plapumă. 

Acest mic dejun brunch e preferatul copiilor și profit maxim de el pentru că îl mănâncă amândoi. Ouă ochi “pe pat” de fasole cu suc de rosii, porumb și ciuperci sau orice mai aveti prin frigider. Sau altfe spus, mâncărică cu de toate și deasupra ouă. Eu nu le bag la cuptor dar merge. Va puteți juca cu mirodeniile. Eu prefer busuioc, îl iubesc în combinație cu rosiile. 

Și pentru că mă tem că nu vor mai mânca mult această mâncare, si oricum nu merge și sâmbătă și duminică.. am nevoie de idei. Voi ce mai gătiți in weekend la micul dejun târziu sau nu? 

#amintiridinbucatarie 
#viatacucopii 
#viațalațară 
#ideidemicdejun 
#momblogger 
#parentingblog 
#părințeală
Vine un moment în viață când copilul știe luc Vine un moment în viață când copilul știe lucruri pe care tu nu le știi. Da, se poate întâmpla și la 8 ani ai lui. 
Recunosc, nu am avut niciodată curiozitatea să învăț șah pentru că auzeam mereu că e foarte greu, și nu eram genul de om ambițios sau cu răbdare. Ei bine, ieri la ora de sport, ( da, ați citit bine!) profesorul i-a învățat șah. Mi se pare un lucru admirabil, chiar dacă nu au făcut mișcare fizică. Ei, și a venit al meu acasă, a căutat și pe tabletă niște jocuri cu șah, și când am terminat eu munca seara, m-a luat la un joc. 
Brusc, eu eram copilul și el adultul. Mi-a explicat regulile și îl întrebam la fiecare mutare: cum merge calul? Cum merge tura? Etc…🤣 după 5 minute nu mă mai suporta copilul: 
-Acum ți-am explicat, mama! 
-Ce să fac, uit. 
Am scos telefonul și mi-am pus regulile în față. 🙈 M-a bătut, nu sunt sigură dacă fair pe regulile reale, dar știu că a muncit și a avut răbdare singur să învete.. chiar și cu tableta. Nu știu cât o să îl țină faza, dar nu mai contează asta. 

Ai vostri v-au dovedit deja că știu lucruri pe care voi nu le știți? Ce anume? 

Vă mai povestesc eu câteva in comentarii. 

#educatie 
#sahcopii 
#invatasah 
#momblogger 
#părințeală 
#mamadebaieti 
#viatacucopii 
#clubdesah 
#educatielascoala 
#lectiidelacopii
Părinții trebuie să știe, ep 11. Am descoperit Părinții trebuie să știe, ep 11. Am descoperit un simplu truc, pentru noi mamele exasperate că nu mănâncă copiii. Sunt foarte curioasă dacă ați încercat și voi metoda asta. Funcționează? Scrieți în comentarii, pls sau lăsați o ❤️ dacă a mers. 

#viatademama 
#trucuridemama
#viatacucopii
#educatie 
#parinti
#informatiiparinti 
#cumsamanancecopiii
#lifewithkids 
#parentingtips 
#parinteala
Mai multe... Follow on Instagram

Arhive

© Copyright 2014. Theme by BloomPixel.