Să facem primii pași cu Denisa

0 Comments

D. a mers destul de târziu, dacă ar fi să mă iau după gura lumii: pe la 1 an și 3 luni.

Îmi amintesc și acum primii pași pe care i-a făcut. Eram amândoi în camera lui, stăteam pe jos. Purta un body alb și pantaloni albastri cu tot cu botoșei. S-a ridicat cu un efort considerabil, ținându-se bine de niște bare. Ochii mi s-au umplut de fericire când l-am văzut în picioare. Apoi a picat în fund și am râs în hohote. Aceste momente nu le uiți niciodată, ca părinte. Sunt magice!

Toți părinții din lume ar trebui să-și amintească primii pași ai copilului lor cu bucurie. Din păcate, acest lucru nu este posibil. Sunt părinți care nu și-au văzut copiii mergând până târziu, sau vreodată. Eu însămi m-am născut cu luxație de șold, care din fericire a fost tratată la timp de minunatul doctor Pesamosca, și abia la 2 ani am mers prima oară.

Eu cred că nimic nu e întâmplător și uite cum Universul mi-a scos în cale cazul unei fetițe greu încercate.

Foto: Mihai Răitaru

Denisa are 5 ani și s-a născut cu tetrapareză spastică. Creierul ei lansează comenzi greşite membrelor inferioare, producându-i dureri musculare incredibile; tendoanele picioarelor i s-au scurtat, și nu a putut merge niciodată. Vă imaginați câtă suferință pentru un copil atât de mic?

La grădiniță i se spune Micuța. Este o fire veselă și jucăușă. Dacă vă uitați bine la poze, o să vedeți cătă poftă de viață are acest copil. Și cum am putea să NU o ajutăm ?

Îi place să se uite la copiii din grupa ei care aleargă, râd și dansează.

Foto: Mihai Răitaru

Din fericire, există o salvare, dar firește, nu în România. În Statele Unite ale Americii se pot face două intervenţii chirurgicale: rizotomia dorsală selectivă şi o operaţie de tip ortopedic, ambele efectuate la Spitalul de Pediatrie din St. Louis, Missouri. După aceste operații, Denisa are o șansă să meargă.

Familia a primit deja acceptul pentru a intra în acest program al spitalului, însă costurile intervenţiilor se ridică la aproximativ 60 000 de dolari, la care se adaugă banii necesari transportului, cazării şi traiului pe întreaga perioadă cât Denisa va fi internată.

Poţi face o donaţie, poţi ajuta cu o sponsorizare sau poţi, pur şi simplu, să distribui această poveste, pentru ca să ajungă la tot mai mulţi oameni dispuşi să ajute. Iar dacă vrei să afli mai multe despre Denisa, povestea ei, boala cu care se confruntă sau alte moduri în care o poţi ajuta, contactează Asociaţia Help Denisa Elena.

Contul pentru donaţii este deschis la Raiffeisen Bank: RO56RZBR0000060018118694.

Întreaga poveste a Denisei o găsiți mai jos:

https://denisazamfirescu.ro/povestea-denisei/

Niciodată nu am să mă îndoiesc de forța unei comunități. Tot mai des mi se dovedește că acolo unde ne unim forțele  nu se poate să dăm greș. Iar cazul a ajuns și la mine prin comunitatea de bloggeri părinți, creată de Ana Nicolescu. Denisa este colegă de grădiniță cu fiica ei, așa că vă spun cu mâna pe inimă că acest caz e real și putem ajuta un pic, cu ce avem.

Chiar și cu un share poți fi de folos. Să ducem mai departe povestea Denisei.

 

Further reading

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *