• Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Facebook Twitter Google+
Alexisme
  • Home
  • De suflet
  • Podcast
    • Cu capul în nori
  • Interviuri
  • Campanii pentru părinți
  • Viața la țară
  • Părinți & copii
    • Ghid în sarcină
    • Amintiri din bucătărie
    • Activități cu copiii
  • Recomand
Home  >  Recomand • Uncategorized  >  Înainte să ne închiriem locuința trebuie să ne detașăm emoțional
RecomandUncategorized

Înainte să ne închiriem locuința trebuie să ne detașăm emoțional

Alexa Stănescu iunie 20, 2018 apartament, chirie, inchiriat, the estate Leave a Comment 1735 Views

Am luat casetofonul argintiu cu două boxe pe margini, l-am pus pe geam și am dat drumul la muzică: Coco Jambo! ya ya ye! (vă rog nu judecați)

Este aproape cea mai bine întipărită amintire pe care o am în cap când mă gândesc la apartamentul în care m-am născut și am crescut până pe la 10 ani. Ar mai fi și momentul din spatele blocului când mi-a cerut prietenia un băiat, sau cum eu și prietena mea care locuia deasupra apartamentului meu făceam schimb de obiecte pe geam cu ajutorul unei sfori.

Când am fost să golesc apartamentul, aveam vreo 10 ani, și nu puteam să mă despart de nimic din casuța noastră, singura pe care eu o știam, și care îmi trezea amintiri despre părinții mei, despre cum mă băteam cu sormea și mă bucuram că pleca în cantonamente, iar eu dormeam singură în tot patul.

De atunci m-am mai mutat de câteva ori: la bunici, unde mi-am petrecut perioada liceului și facultatea. Cișmigiul îmi știa toate secretele. Apoi, când m-am căsătorit, am stat la Udriște, poartă în poartă cu politia rutieră. .. Ce aventuri și acolo! Partea bună era că mă știau polițiștii și că iarna se deszăpezea strada instantaneu.

De ce NU ar trebui să închiriem casa dacă încă mai suntem atașați emoțional de ea? 

Pentru că închirierea vine mereu cu o uzură a apartamentului, iar proprietarul trebuie să știe asta. Asta mi-a zis  Laura Baciu o fată foarte calculată și foarte vorbăreață, deci pe gustul meu. Lucrează la agenția imobiliară  The Estate, care este cu totul specială, cum nu întâlniți pe piața din România. Trebuie doar să deschideți pagina lor de net și o să vă convingeți. Împreună cu alți 4 colegi tineri au grijă foarte multă de clienții lor și de chiriașii acestora. Practic ei sunt legătura dintre cei doi.

foto: Laura Baciu

Agenția are însă un serviciu foarte util propritarilor și chiriașilor: se ocupă de plătile utilităților, are grijă ca întreținerea să fie plătită la zi și dacă ceva se strică în apartament, Laura știe pe cine să cheme! Are o listă întreagă de instalatori, ingineri și electricieni care să rezolve rapid situația. Dacă ești chiriaș nu mai stai să cauți un instalator in miez de noapte, ci o suni pe Laura sau pe colegii ei de la firmă, iar dacă ești proprietar, ce bine-ți pică să nu-ți mai pierzi timp verificând prețuri și disponibilitatea instalatorului și mai ales nu mai trebuie să fii și tu de față la reparații.

Cum funcționează sistemul?

Toată lumea e fericită de acest sistem atât chiriașul cât și proprietarul economisesc timp. Chiriașul plătește pe lună, pe lângă chirie, o estimare de utilități, de exemplu 100 de euro. Mulți preferă acest serviciu pentru că scapă de stresul de a mai plăti, fie  și online, iar proprietarul la fel, este liniștit că toate facturile inclusiv întreținerea sunt la zi. Am avut cazuri de clienți care au văzut mai multe apartamente și au decis să închirieze unul administrat de noi în acest sistem tocmai pentru că aveau acest beneficiu. 

O dată la 3 luni facem o regularizare. Tot noi declarăm totul la ANAF și ne ocupăm de plata impozitelor. Proprietarul doar primește banii de chirie și este sigur că apartamentul e in siguranță și că are și facturile la zi.

Unde aveți apartamente de închiriat? 

Avem doar în București, în toate punctele importante: în Tineretului, Victoriei, Colentina, Aviației, Politehnică. Sunt și apartamente noi dar și vechi. În general lucrăm cu apartamente a căror chirie pleacă de la 500 euro si poate ajunge până la 2000 euro . Aceștia sunt proprietarii care apelează la noi, pentru că noi pentru serviciile de administrare a apartamentului încasăm 10% din chirie, cu un minim la 60 EUR+TVA. 

Facem tot posibilul să avem o relație excelentă cu chiriașii, le suntem un sprijin permanent, le trimitem cadouri de sărbători și încercăm să găsim cadouri mai speciale. De exemplu, anul trecut le-am dat clienților o trusă medicală în formă de casă. 

Care sunt clienții voștri? Ce tip de proprietari vă caută? 

În general oameni care sunt prea ocupați ca să mai aibă și grijă de chestii administrative cu apartamentul închiriat. De exemplu, avem clienți români care muncesc in străinătate și care nu se pot ocupa de facturi și de apartament. 


Acest articol a fost scris în cadrul campaniei umanitare desfășurate de Asociația La Primul Bebe care a strâns bani pentru dotarea secției de nou născuți de la Marie Curie cu un sistem special de avertizare în timp real prin care medicii și asistentele sunt la curent cu orice avarie a aparaturii conectate la bebeluș, dacă un tub este scos din funcțiune. Eu am licitat acest articol, iar Laura a luptat și a câștigat licitația. Îi mulțumesc pe această cale pentru că a avut încredere în mine și pentru că împreună, am ajutat niște micuți să trăiască.

Articol despre cum s-a născut  La Primul Bebe găsiți aici.

Previous Article Cel mai sincer “multumesc“!
Next Article Poartă-mă în poveste! Cum să petreci o zi de duminică cu copiii

About Author

Alexa Stănescu

Bună! Sunt Alexandra Stănescu și cred că măcar în treacăt m-ai auzit la Europa FM, în ultimii 11 ani. Dacă ți-a plăcut articolul, lasă-mi te rog un comentariu și dacă vrei să dai vestea mai departe cu un share. Multumesc

Leave a Reply

Anulează răspunsul

Abonează-te!

Înscrie-te aici cu adresa de e-mail ca să primești articolele noi::

My Social Media

Postări populare

  • Ziua Internationala a scrisului de mana | O mai fi important scrisul de mana? ianuarie 23, 2023
  • Unde puteți merge cu copiii de Ziua Nationala a Culturii, pe 15 ianuarie – intrare gratuită la ateliere și muzee în țară ianuarie 13, 2023
  • AUDIO Facem teme acasă împreună cu copiii? Interviu cu Oana Moraru ianuarie 31, 2023
  • Babum, scrisă de Alec Blenche, o carte sensibilă și plină de mister pe care copiii o vor iubi ianuarie 17, 2023

Instagram

alexa_stanescu

Acum 2 ani aș fi zis că nu bat drumul până în Acum 2 ani aș fi zis că nu bat drumul până în oraș ca să ies cu copiii 2 ore doar ca să văd un muzeu… că aș irosi timpul. Dar din fericire am învățat să schimb perspectiva și să mă bucur pe bune de orice clipă.

Suntem în vacanța de ski în Ilfov, dar nu practicăm și nici de plecat nu am avut chef. 

Așa că i-am scos în oraș la Antipa. Nu am avut mult timp la dispoziție pentru că lucram de la prânz, dar nici nu am fost pe fugă. 2 ore plus drum a fost ideal. 

Dar până să ajungem la Antipa, la expoziția de reptile, ne-am oprit la muzeul de pietre cum zice D, ca sa completeze colectia de acasă. 

Apoi la Luca să mâncăm covrigi. Când am ajuns la muzeu am constatat că i-am udat carnetul de note lui D. cu apa din sticla lui frati-su🙈.
Oh well, tocmai am fost la ședință și pe drum spre București mi-a recitat el toate notele. 🤣

Expoziția temporară e mică dar prețioasă. Le-au plăcut șerpii. A durat 30 de minute cu indulgentă, un pipi, îmbrăcat și vizitat magazin de suveniruri, căci da, nu știam că s-a deschis și acolo, unde erau și .. ați ghicit tot pietre. 
Dar atracția zilei a fost un sarpe de 10 lei forforescent, care nu a mai încăput în poze, lipicios, care se mega lipește de pereți și pe unde il mai aruncă băieții. 🙈

Cu ce au rămas ei oare din această zi? Cu covrigii, serpii de toate felurile sinmulte pietre! 

Cu ce am rămas eu? Multe amintiri frumoase, nu m-am grăbit cu nimic, am simțit toată plăcerea zilei cu ei. Ps: în ultima poză micul Blond stă cu mâna in buzunarul fratelui ca să se încălzească. Da, cu imaginea asta rămân eu… 

#viatacucopii 
#magicmoments 
#lifewithkids 
#mamadebaieti 
#momblogger 
#vacantacopii
#traiesteprezentul
Ce zi mai bună decât Ziua Cititului împreună s Ce zi mai bună decât Ziua Cititului împreună să vă amintesc crezul meu: Fii influencerul copilului tău?. 
Am postat câteva dintre titlurile preferate din perioada asta de la Editura DPH. Aveti cod de EXTRA reducere 15% pe langă reducerile de pe site! Codul este Alexisme. 

#ziuacitituluiîmpreună 
#lecturacopii 
#lecturăcopii 
#sacitimcopiilor 
#sacitimimpreuna 
#scoala
#esucatieacasa
#bloggermom
Ep.11 Parintii trebuie să știe - Facem temele cu Ep.11 Parintii trebuie să știe - Facem temele cu copiii acasă? Cum, fără să ridicăm tonul? Unul dintre sfaturile care a mers foarte bine pentru noi a fost să tratez copilul ca pe un coleg, nu să iau aer de părinte care știe. Aur e acest sfat, vă zic. Face mult bine psihicului când simți că faci poc de la adunări.🤣

📚Cine mai face teme cu copiii, mâna sus sau lăsați un comentariu. Am lansat episod nou al podcastului Cu capul în nori, un interviu valoros cu  @oanamoraru_educational🙏

 #scoala  #teme #temeacasa #educatie #copii #claseleprimare #backtoschool  #temecuparinti #temeafterschool #iubire #parinti #joaca #activitaticopii  #ganduri #informatii #parinticooperare #copiiteme
Când îți zicea lumea: Să faci și o fată.. oa Când îți zicea lumea: Să faci și o fată.. oare la asta se referea? La pac pac si bum bum cu băieți? 🙈 săbii și pistoale? 🤷‍♀️Cum e viața cu fete sau cu o fată măcar? Comentați vă rog, spulberați-mi visele, că poate mă iau ideile, mai știi? 👇

#copii
#copiifericiti
#joacabaietii 
#viatacubaieti 
#mamadebaieti 
#mamadebaieti👬❤️💋 
#motherofboys 
#momblogger
Am zis să scot copiii la locul de joacă și să Am zis să scot copiii la locul de joacă și să mai schimbăm atmosfera, se mai văd și cu colegi. Eu, sperând că micul Blond se va juca la locul de joacă am îndrăznit să iau o carte cu mine. Zău, parcă sunt la primul copil, așa naivă sunt crezând că apuc să citesc o pagină. 🙈
Dar până să plecăm de acasă, mă vede D. cu cartea:
-Ah, păi îmi iau și eu cartea să citesc! 
Puteam zice nu? 
Acolo, micul Blond nu vrea la locul de joacă deloc, frati-su la masă citește, eu mă fâțâi de colo colo. Bine că totuși am mai avut și eu compania unui prietene și D. într-un final ( adică la propriu la finalul ieșirii) s-a jucat 5 minute cu colegul lui🙈
Dar cine a mâncat la reducere de Mica Unire pizza și hamburgeri, ceva autentic? 🤣

#viatacucopii 
#momblogger 
#activitaticopii 
#larestaurantcucopiii
In weekend îmi place că am timp să gătesc dimi In weekend îmi place că am timp să gătesc dimineața. Ne trezim mai târziu cu o jumătate de oră sau o oră dacă avem noroc, ne mai hârjonim în pat în 30 de minute până leșinăm de râs, sau dacă e vremea de azi de cuibărim sub plapumă. 

Acest mic dejun brunch e preferatul copiilor și profit maxim de el pentru că îl mănâncă amândoi. Ouă ochi “pe pat” de fasole cu suc de rosii, porumb și ciuperci sau orice mai aveti prin frigider. Sau altfe spus, mâncărică cu de toate și deasupra ouă. Eu nu le bag la cuptor dar merge. Va puteți juca cu mirodeniile. Eu prefer busuioc, îl iubesc în combinație cu rosiile. 

Și pentru că mă tem că nu vor mai mânca mult această mâncare, si oricum nu merge și sâmbătă și duminică.. am nevoie de idei. Voi ce mai gătiți in weekend la micul dejun târziu sau nu? 

#amintiridinbucatarie 
#viatacucopii 
#viațalațară 
#ideidemicdejun 
#momblogger 
#parentingblog 
#părințeală
Vine un moment în viață când copilul știe luc Vine un moment în viață când copilul știe lucruri pe care tu nu le știi. Da, se poate întâmpla și la 8 ani ai lui. 
Recunosc, nu am avut niciodată curiozitatea să învăț șah pentru că auzeam mereu că e foarte greu, și nu eram genul de om ambițios sau cu răbdare. Ei bine, ieri la ora de sport, ( da, ați citit bine!) profesorul i-a învățat șah. Mi se pare un lucru admirabil, chiar dacă nu au făcut mișcare fizică. Ei, și a venit al meu acasă, a căutat și pe tabletă niște jocuri cu șah, și când am terminat eu munca seara, m-a luat la un joc. 
Brusc, eu eram copilul și el adultul. Mi-a explicat regulile și îl întrebam la fiecare mutare: cum merge calul? Cum merge tura? Etc…🤣 după 5 minute nu mă mai suporta copilul: 
-Acum ți-am explicat, mama! 
-Ce să fac, uit. 
Am scos telefonul și mi-am pus regulile în față. 🙈 M-a bătut, nu sunt sigură dacă fair pe regulile reale, dar știu că a muncit și a avut răbdare singur să învete.. chiar și cu tableta. Nu știu cât o să îl țină faza, dar nu mai contează asta. 

Ai vostri v-au dovedit deja că știu lucruri pe care voi nu le știți? Ce anume? 

Vă mai povestesc eu câteva in comentarii. 

#educatie 
#sahcopii 
#invatasah 
#momblogger 
#părințeală 
#mamadebaieti 
#viatacucopii 
#clubdesah 
#educatielascoala 
#lectiidelacopii
Părinții trebuie să știe, ep 11. Am descoperit Părinții trebuie să știe, ep 11. Am descoperit un simplu truc, pentru noi mamele exasperate că nu mănâncă copiii. Sunt foarte curioasă dacă ați încercat și voi metoda asta. Funcționează? Scrieți în comentarii, pls sau lăsați o ❤️ dacă a mers. 

#viatademama 
#trucuridemama
#viatacucopii
#educatie 
#parinti
#informatiiparinti 
#cumsamanancecopiii
#lifewithkids 
#parentingtips 
#parinteala
Mai multe... Follow on Instagram

Arhive

© Copyright 2014. Theme by BloomPixel.