Fă-ți timp pentru un control medical cu aplicația Docbook

0 Comments

Mă chinui de vreo 2 săptămâni să îmi fac niște analize banale. Ba aștept programarea la medic, ba aștept trimiterea de la medicul de familie, ba programarea la recoltare de sânge și tot așa. Probabil că îmi va lua o lună cu totul. Dar fac controlul anual, ba chiar pe cel ginecologic la 6 luni, ca la carte.

Recunosc, asta și pentru că mama a avut cancer și mi-e frică.

Dacă ar fi aflat de boală din timp, poate era și acum lângă mine și se juca cu singurul ei nepot.

Statisticile arată că ar putea fi prevenite jumătate dintre cele aproape 80.000 de cazuri anuale diagnosticate cu cancer din România, dacă pacienții s-ar informa mereu și mai ales, ar merge regulat la medic, NU doar atunci când nu mai suportă durerea. (constat că această practică este mai des întâlnită în rândul bărbaților, e o observație personală).

Cotidianul și viața de oraș își spun cuvântul. Ne pun pe fugă atât de mult, încât nu mai știm încotro s-o apucăm, ce să facem mai repede și mai bine. Ia copilul – du copilul, mergi la muncă, fă cumpărături și gata ziua. Mâine o iei de la capăt.

Când ne-au fost acaparate viețile încât să nu avem timp să dăm un telefon la clinică pentru un consult? Timpul este prețios și trebuie să învățăm o dată pentru totdeauna să îl folosim în interesul nostru.

50.000 de români mor anual în țara noastră din cauza unei forme de cancer, dintre care 27,3% dintre bărbați din cauza cancerului la plămâni, iar 17% dintre femei din cauza cancerului de sân 

Poate cifra nu vă spune nimic, dar vă dau un termen de comparație: un oraș cum e Zalău, Turda, Slobozia, Mediaș, Miercurea Ciuc, Bârlad și multe altele – TOATE aveau în jur de 50.000 de locuitori la recensământul din 2011. Sigur cifrele sunt și mai mici în 2018. Un oraș dispare anual din cauza lipsei de prevenție.

Să dacă vă gândiți că vouă nu vi se poate întâmpla pentru că nu aveți (din fericire) cazuri de cancer în familie.. e bine să știți că nu toate tipurile de cancer sunt ereditare. De exemplu cel de sân este, cel de col, NU.

E cumva în cultura poporului român să nu se ducă la medic dacă nu îl doare nimic. Problema s-a agravat cu timpul și paradoxal, pe măsură ce am devenit mai prieteni cu tehnologia, nu reușim să o folosim în avantajul nostru, ci împotrva noastră și constat că am rămas fără timp pentru noi.

Pentru că 4 februarie este Ziua Internaţională a Luptei Împotriva Cancerului, cineva a gândit o aplicație care să ne ajute să ajungem mai ușor la medic pentru un control PREVENTIV și GRATUIT. 

Docbook este prima aplicaţie din România pentru programări online la medic, lansează campania „Prevenţia salvează vieţi!”. Aplicația poate fi descărcată aici pentru Android și iOs.

Docbook oferă peste 500 de controale și investigații gratuite, în 10 clinici din București, în perioada 5-12 februarie 2018, sute de controale și investigațiiGRATUITE: ecografii mamare, mamografii, consultații ginecologice, consultații gastroenterologie, consultații dermatologice, consultații prostată, teste Papanicolau, consultații senologice.

Deși aplicația este descărcabilă pentru 11 orașe din țară, controalele gratuite sunt doar pentru Capitală. Sunt sigură că se va mări plaja orașelor cu investigații gratuite. Important e să fim conștienți.

  • Cum faci o programare?  

Programările pot fi făcute online, în timp real, direct de pe smartphone sau web, prin intermediul aplicației Docbook. De asemenea, utilizatorii pot să consulte disponibilitatea medicilor, competenţele lor profesionale şi pot obţine confirmarea programării, totul în mai puţin de un minut.

Aplicaţia este conectată non-stop la toate sistemele de programare ale clinicilor şi cabinetelor medicale private partenere şi permite utilizatorilor să caute doctori după nume, localitate, specialitate, data şi forma de plată acceptată.

  • Clinici partenere: Medicare, Clinica Donna, Clinica Academica, Lotus Med, Medicales, LaurusMedical, Spitalul Monza, Neolife, Hipocrat 2000, Mediplus Company.

Tot aud că, după ce devii părinte, copilul e pe primul loc și de multe ori, recunosc, am crezut și eu asta. Dar m-am trezit la realitate tocmai pentru că știu cum e viața fără părinți și nu vreau ca D. să trăiască acest sentiment și copilul meu, mai devreme decât legea firii o va permite.

Trebuie ca noi părinții să fim sănătoși să putem avea grijă de ei și mai ales să ne bucurăm de clipele împreună. Luați copiii în brațe și asigurați-vă că faceți tot ce vă stă în putere să fiți lângă ei și mâine.

Further reading

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *